Şimdi Ara

Bireysel Tüketici Heyeti Masraf Iadeleri Geri Alma Konusu (127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.741
Cevap
258
Favori
273.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam size danışarak bankaya ihtiyaç kredisi hayat sigortası için iade istemiştim, banka 83 gün sonra cevap göndermiş ve cevap da olumsuz, sizce şimdi e dvlet üzerinne baklara birliğine yazayım mı? iade edilme durumu olur mu? çünkü mesaja göre zorunlu olarak belirtmiş @bilexsamet

Bireysel Tüketici Heyeti Masraf Iadeleri Geri Alma Konusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murattekno -- 22 Eylül 2022; 19:28:49 >

• murattekno kullanıcısına yanıt

Benim bildiğim zorunlu tutamazla hiç bir şeyi iade etmemek hiç hep benzer cevap veriyorlar cevap geldikten sonra sanırım 60 gün içinde bankalar birliğine başvuru hakkınız var süre geçirmeden başvurun en azından deneyin şansınızı

Bu arada bu ürünlerin zorunlu tutulabilmesiyle ilgili yasa da onaylandı yeni diye biliyorum ocak ayında devreye girecek sanırım çok anlamam arşatırmadım ama yasayı okuduğum kadarıyla artık bu sigortalar zorunlu tutulabilecek 1 ocakta cayma hakkı düzenlemesi de devreye girecek tüketici hakları için 2023ten sonra işler zorlaşıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judger90 -- 26 Eylül 2022; 12:55:24 >
  • akkaya040 kullanıcısına yanıt
    Sözlü müracaat ederseniz şube mırın kırın yapıyor. Öyle bir şey yapılamıyor diye. Bu yüzden dilekçe yazıp banka şubesine verirseniz daha hızlı olur. Dilekçeye poliçeyi de ekleyin. Dilekçeyi (2) nüsha yazın. Birini bankaya verin. Biri sizde kalacak. Sizde kalana bankada teslim ettiğiniz görevliye "Bir nüshasını teslim aldım" Tarih, isim, imza ve kaşe vurdurun. Yarın bir gün sizde kalan nüshada bankaya başvuru yaptığınız, kime, ne zaman teslim ettiğiniz belli olur. Yoksa dilekçenizi sümen altı yapabilirler.

BİREYSEL KREDİLERLE BAĞLANTILI SİGORTALAR UYGULAMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ'nin "Poliçe ibrazı, prim hesabı ve iadesi" başlıklı 11. maddesinde bu hakkınız açıkça belirtiliyor zaten. Bu yönetmeliğe atıf yaparak hakkınızı talep edebilirsiniz.

Yönetmelik URL:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilexsamet -- 26 Eylül 2022; 15:31:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam bu metni zaten matbu olarak yazıyorlar. Bizim arkadaşa da yazdılar. Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyetine itiraz edip iadesini aldı. İadede sigortada kullanılan süre kadar kesinti yaparak kalanı iade ediyor.

• bilexsamet kullanıcısına yanıt

hocam teşekkür ederim, peki ne yazacağım bankalar birliğine? yardımcı olur musunuz

"XX.XX.XXXX tarihinde XXX Bankası XXX Şubesinden XXXXX TL kredi kullandım.

Krediyi çektiğim tarihte (XX.XX.XXXX) zorunlu ve haksız olarak XXX TL tutarında XXXX poliçe numarası ile Hayat Sigortası yapılmıştır. Söz konusu sigortanın iptal edilerek tutarın tarafıma iade edilmesi için XX.XX.XXXX tarih ve XXXXXX başvuru numarası ile XXXX bankasından talepte bulundum. Ancak bankanın XX.XX.XXXX tarihinde e-posta adresime gönderdiği cevapta söz konusu sigortanın iptal edilemeyeceği bildirilerek Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyetine başvuru yapabileceğim bildirilmiştir.

Söz konusu hayat sigortasının iptal edilerek XXX TL tutarın XXXXXXXX IBAN nolu hesabıma iade edilmesini talep ederim."

Bu şablonu kendinize göre uydurabilirsiniz.
    Konunun en başında konuyu açan arkadaşın anlattığı gibi e-devlet üzerinden Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyetine başvuru yapabilirsiniz.

Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyeti başvurunuza sigorta kesintisine dair dekont, bankaya iade için başvuru yaptığınıza dair ekran görüntüsü ve bankanın e-posta adresinize gönderdiği cevabının suretlerini eklemeyi unutmayın.

Ama tutarın tamamını iade etmez. Sigortalı kaldığınız süre kadar ücret kesip kalanını iade eder.

• @bilexsamet

hocam bilgilendirmelerin için teşekkür ederim geçen cuma felan sonlandı 3 ay sürdü valla diğer özel bankalar takır takır yatırırken üstünden de geçmesine rağmen bunlar bezdirme politikası belirlemişler pes etmedik sayenizde ki alacağımı biliyordum

dekontu zor keza bankadan isteyip ziraat başvuru ve gelen cevabı tbb göndererek çözdük

tbb den gelen mailde her ne kadar tüketici imzalamış onaylamış olsa bile iadesini talep etmekte haklıdır başvuru tarihi gözetilerek paranına iadesine kararlaştırıldı yazmış baya güzel kapak koymuş

banka demiş sözleşme onayı alındı imza felan atıldı demiş süre şöyleydi 15.05.2020 tarihiydi

başvurduğum tarih 05.05.2022 2 senenin dolmasına 10 gün vardı yırttık değerlendirme kuralından

dediğin üzere kesintili yatırdılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miguelveloso -- 7 Ekim 2022; 14:24:33 >
  • miguelveloso M kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam.

• Ziraat bankasından çektiğim konut kredisinin son sigortasının da heyet kararı çıktı heyet ücretin iadesine karar verdi. Sonuç olarak iadesini istemediğim dask ve hayat sigortası haricindeki 3 sigortanın iptali ile ücret iadesi gerçekleşti. Yol gösteren arkadaşlara teşekkür ederim.

• Selamlar,

benim ing den devam eden bir konut kredim var. 22 ay civarı oldu.

Banka her sene bizden veya başka bir yerden konut sigortası yapmamın kredi boyunca zorunlu olduğunu söylüyor. Böyle bir zorunluluk var mı? 2. Konut sigortasını kendim sigortacımdan yaptırıp bankaya poliçesini gönderdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • youssef kullanıcısına yanıt
    Öyle bir zorunluluk yok. Mesela ben konut sigortasını iptal ettirdim. Sadece DASK var bende.

Ama DASK'ın teminatı çok düşük oluyor. Yani depremde ev yıkılsa DASK sigortası 1 milyon TL'lik eve 150 bin TL ödeme yapacak. Siz özellikle DASK teminatını artırabiliyorsunuzdur muhtemelen. O zaman da sigorta yüksek çıkıyor.

Ama konut sigortalarının hem teminat miktarı hem de kapsamı yüksek. Mesela evinde yangın bile çıksa konut sigortası teminat kapsamına giriyor. Tabi teminatların kapsamı ve miktarı için sigorta poliçesini de incelemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilexsamet -- 11 Ekim 2022; 11:39:42 >
  • arkadaşlar 24 ağustosata başvurduğum hakem heyeti bugün mail den özet olarak şöyle dönüş yapmış ;

Söz konusu talebiniz, Tebliğ'in yukarıda belirtilen hükmüne uygun şekilde talebinize konu sigorta

priminin hesabınızdan tahsil edildiğini gösterir dekont veya ekstre örneğini, e- Devlet Kapısında yer

alan başvuru sorgulama bölümündeki "Mevcut Başvuruya Bilgi/Belge Ekleme" alanından ekleyerek başvuruda bulunmanız halinde değerlendirmeye alınabilecektir.

ben mobil bankacılıktan kesintilerin yapıldığına dair ekran görüntüsünü sunmuştum kabul etmemişler. başvuracak arkadaşlar dikkat etsinler. illa dekont yada ekstre istiyorlar.

• unusual_pscho kullanıcısına yanıt

yalnız şöle bişey var arkadaşlar. ben dekontları yüklememe rağmen hala bilgi belge bekleniyor diyor. bunla ilgili bilgisi olan var mı acaba ? dekontları yüklediktn sonra belgeler başarıyla yüklenmiştir uyarısı vermişti hatta ..

Bireysel Tüketici Heyeti Masraf Iadeleri Geri Alma Konusu
  • Arkadaşlar Ben Kredi İadelerini Aldım Ama Vakıfbank Bana Verdiği İhtiyac Kredisini 1.95 oranına çıkarmış bu yasalmı bunada itiraz edebilirmiyim yükseltmiş çakallar ?

• perfect3534 P kullanıcısına yanıt
    Nasıl anladınız yükseldiğini?
    Bir de hangi ürünleri iade talep etmiştiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilexsamet -- 14 Ekim 2022; 16:8:48 >
  • perfect3534 P kullanıcısına yanıt

tüketici kredisi sözleşmeleri yönetmeliği madde 13.

• Arkadaşlar selamlar. Vakıfbank'dan 50 bin TL ihtiyaç kredisi başvurusunda bulundum. Başvuruda Kredi tahsis Ücreti: 275,00 Kredili Hayat Sigortası: 782,16 ve Vakıfbank Kazandıran Tarife Ücreti: 504,00 TL tutarında 3 ayrı kalemde kesinti oldu. Konudaki yazışmalardan anladığım kadarıyla tahsis ücreti yasal bir ücretken diğer ikisi değil. Sigorta ile kazandıran tarife ücretleri için öncelikle bankaya başvurup, olumsuz sonuçlanınca ilgili belgelerle Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyetine itiraz etsem lehime sonuç alabilir miyim? Ayrıca önceki mesajlarda bir arkadaş sigortayı iptal ettirince kredinin faiz oranının yükseltildiğinden bahsetmiş. Böyle bir durum yasal mıdır ve bununla karşılaşırsak ne yapabiliriz?

• SrhnDH kullanıcısına yanıt
    Vakıfbank son kredilerde kredi tercih formunda aşağıdaki açıklamalara şöyle bir şey eklemiş. Özetle; kredi hayat hayat sigortası yaptırırsa mesela 1.50'den, yaptırmazsan 1.90'dan veririm, diyor. Altta yazdığı açıklamada da sigortayı iptal ettirirsen sigortasız fiyattan faiz uygulanacağını belirtiyor.

Ama bu yeni çıktığı için güncelde Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyetinden nasıl bir sonuç alırsınız, bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: karayel90

Birde sözleşmede şöyle bir şey var kırmızı kare içine aldım ne yapmalıyın sizce?

@SrhnDH, @Karayel90'dan alıntıladığım bu mesajı inceleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilexsamet -- 14 Ekim 2022; 17:32:16 >
  • bilexsamet kullanıcısına yanıt

Mobil bankacılık ihtiyac kredılerı kısmından hocam oran artmış

• 
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.