Şimdi Ara

Bireysel Uzun Dönem Araç Kiralama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bireysel uzun dönem araç kiralamayı düşünüyorum. Kendi aracımı satıp ev peşinatı yapacağım ve aynı zamanda 1650TL'Lik kiradan da kurtulmuş olacağım. Sürekli değer kaybeden bir araca para bağlamaktansa değeri artan bir gayrimenkule yatırmak ve bu sırada da araç işini uzun dönem kiralayarak çözmek bana mantıklı geliyor.

Bireysel uzun dönem araç kiralama için aşağıdaki koşullarda fiyat aldım:

Tüm araçlar 12 ay vade ile, 30bin km ve kış lastiği hariçtir:

Hyundai I 20 / 1.468 TL KDV Dahil
    Ford Fiesta / 1.483 TL KDV Dahil
    Renault Fluence / 1.561 TL KDV Dahil

Bugün i20'nin sıfır fiyatı 38bin TL. Bu kadar parayı arabaya bağlamaktansa bankada veya gayrimenkulde değerlendirmek daha mantıklı geliyor.

Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbesen -- 31 Temmuz 2014; 22:40:48 >

• Şirketi olan bir arkadaşınız varsa onun üstünden kiralayın, kdv'den kurtulursunuz ve ek olarak belli bir yüzde avantajınız olur.
  • Teşekkürler, şirket üzerinden de gittim ancak 3 yaşında fiesta'ya 1100 tl dediler KDV hariç. Otomatik seçeneği de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbesen -- 31 Temmuz 2014; 22:41:52 >
  • Bu konu forumda daha önce çok tartışıldı. Özeti: Şirketler için mantıklı, bireyler için çok mantıksız.

Verdiğiniz fiyatlara göre, 1650 lira kiradan kurtulayım derken bu sefer de araba için her ay 1500 lira vereceksiniz. Yılda 18.000 TL.
    Kendi sahip olduğunuz arabanın kaskosu + bakımı + senelik değer kaybı en fazla 7-8 bin lira tutar. Aradaki 10 bin liralık da fark çöpe giden paranız olur.
  • Mantıksız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.