Şimdi Ara

birinci sınıflara öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba yerleştirme sonuçları açıklandı elektrik elektronik mühendisliği kazandım bazı merak ettiklerim var onları cevaplar veya kendi tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim  

1. ders nasıl çalışılıyor lisede kaynak kitap vesaire vardı eksiklerimizi öyle kapıyoduk üniversitede bu iş nasıl yürüyor?
    2. arkadaş edinme durumları nasıl genelde sanırsam arkadaşlığın en rahat hazırlık senesinde kurulabildiği sonrasında zorlaştığı gibi bir algı var bu doğru mu?
    3. ortalamayı yüksek tutmak için nasıl bir çalışma yolu önerirsiniz?
    4. kulüplerin önemi?

teşekkürler.

• up

• Ben bilgisayar mühendisliği 2.sınıfta okuyorum ama ilk yıl havuz dersleri çok olduğu için belki yararım dokunur

Matematik fizik için konuşmak gerekirse kaynak kitap olayı yok gibi bir şey, ama özellikle fiziğin kendi kitaplarına bakabilirsiniz, konu anlatımı + sonlarında baya bir soru var, hocanızın ders anlatımlarıyla beraber kullanırsanız hayli hayli yeter diye düşünüyorum. Ayrıca sınav için odtünün ve bilkentin mat sınav soruları paylaşılmıştı, onlar da size çok yararlı olur.

Hazırlık okumayanın arkadaş edinmekte zorlanması diye bir şeyle karşılaşmadım, ben hazırlık okudum, %95iyle görüşmüyorum bile. Yani isterseniz bölümden isterseniz kulüplerde arkadaş bulabilirsiniz, teknik kulüplerde zaten projelere vs girdiğinizde otomatik olarak arkadaş sayınız artıyor

Kulüp demişken bence yararlı, ama çoğu beklentiyi karşılamayabilir, kulüpler ilk hafta kendilerinden övgüyle bahsederler, kulübün hedeflerini ve en önemlisi kulüpte tecrübeli kişiler var mı öğrenebilirsiniz, bir de yarışmaya girecekseniz yarışmanın içeriğini, size ne görev verileceğini ve bunun size uygun olup olmadığını özellikle araştırın, çünkü sonrasında rapor yazmak, rapor okumak, her hafta toplantı yapmak diye diye uzuyor yarışmalar. Onun dışında network anlamında da baya bir gelişim sağlarsınız kulüpler aracılığıyla. Ben yarışma konseptini pek sevmedim, daha çok mobil uygulama geliştirme vs taraflarına girecem bu yıl ama ee tarafında daha çok yarışma seçeceği vardır diye tahmin ediyorum

Ortalama biraz okulunuza ve hocalarınıza bağlı ama genel olarak derslere katılım sağlarsanız ve sınav haftası gelmeden çalışmaya başlarsanız çok rahat edersiniz (örneğin 5.Haftada sınav varsa 2.haftanın sonunda genel bir hazırlık yapıp sınav döneminde bunun üstüne koymak mantıklı olabilir, değişken olsa da)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 7 Eylül 2024; 23:3:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ben Tercümanlık 2. sınıftayım.

Genelde hocalar ya PDF yolluyor, ya kendi hazırladıkları yazıları veriyor/foto çekmemize izin veriyor ya da kitap önerisinde bulunuyor ama not tutmak da bayağı önemli tabii. Arkadaş edinince birlikte ders çalışıp not da paylaşabilirsiniz, hem sınıfındakilere bağlı olarak onlar da whatsapp'dan bir iki bir şey gönderir illa ki.

Ben hazırlık dönemini atlamıştım (ve mezuna da kaldım) ama bu konuda o kadar da zorlanmadım. 1. sene oradaysan sorun olmaz çünkü gruplar o zaman kurulmaya başlıyor, herkes hazırlık okumuyor. 1. senenin sonunda bu gruplar tamamlanmış oluyor.

Ders çalışmak içinse senin için en iyi yolu kendin bulman lazım ne yazık ki... ben genelde anlamadığım yeri 10 defa okuyup aynı şekilde kağıda gene geçiriyorum ta ki aklımda kalana kadar. Bana yarıyor ama çok da zaman harcıyor... Notlarını olabildiğince kısa tutmanı öneririm, ezberlemesi kolay oluyor o zaman. Kesinlikle son haftaya bırakma, 5. haftaysa 3. hafta (en geç) çalışmaya başla. Derslerini en zordan en kolaya göre ayarla.

Çekingen biriysen bunu değiştirmek için gruplara katılmanı öneririm, farklı bir ortam görmüş olursun en azından. Katıldığın kulübe bağlı olarak CV'ne de ekleyebilirsin. Bazıları katılım sertifikası veriyor, ya da bölüm gazetesinde çalışırsan bundan bahsedebilirsin. Tabii gene dikkat et, bazıları hiçbir şey yapmıyor, sadece isimde var. Bazılarında ise düzenli olarak bir şeyler yapman gerekebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.