Şimdi Ara

Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.423
Cevap
15
Favori
89.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşin içine fotoğraf girdiği zaman hem dediğin gibi büyüsü bozuluyor hem de sürekli dur kalk oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frt-_-ctn

quote:

Orijinalden alıntı: Aydenz

ng650 yi alsak uzun yol icin uygun olurmu?

Kondisyonunuza bağlı. Ben ve bir çok kişi uzun yol kullanabiliyoruz sıkıntı olmuyor.

Kac km yapıyorsun hocam bende suan bianchi scorpion var bu sayede kondisyonum iyi sayılır masallah bisiklet 21-22 kg civarı Genelde şehirde sert bir sekilde sürerim kırk yılda bir uzun yola çıkarım 70-80 km. 2 bisiklet arasnda kaldım biri ng650 diğeri city fun 60.. Senin önerin ne olur ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: halikarnasss

quote:

quote:

Kondisyonunuza bağlı. Ben ve bir çok kişi uzun yol kullanabiliyoruz sıkıntı olmuyor.

Kac km yapıyorsun hocam bende suan bianchi scorpion var bu sayede kondisyonum iyi sayılır masallah bisiklet 21-22 kg civarı Genelde şehirde sert bir sekilde sürerim kırk yılda bir uzun yola çıkarım 70-80 km. 2 bisiklet arasnda kaldım biri ng650 diğeri city fun 60.. Senin önerin ne olur ?

Ben müsait olduğum zamanlarda yaklaşık 100km sürüyordum haftada 3-4 defa. city fun ile ng650 arasında fazla donanım farkı yok gördüğüm kadarıyla. Birisi dağ bisikleti diğeri şehir tur bisikleti. Ama şu durumda çok fark yok lastik dışında. Bence iki bisikleti de görün öyle karar verin hangisinin kadro yapısı uygunsa onu alın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: halikarnasss

quote:

quote:

Ben müsait olduğum zamanlarda yaklaşık 100km sürüyordum haftada 3-4 defa. city fun ile ng650 arasında fazla donanım farkı yok gördüğüm kadarıyla. Birisi dağ bisikleti diğeri şehir tur bisikleti. Ama şu durumda çok fark yok lastik dışında. Bence iki bisikleti de görün öyle karar verin hangisinin kadro yapısı uygunsa onu alın.

Teşekkürler.. Valla ng 650 nin 2014 modelleri cok hoş heralde ondan alacağım

• halikarnasss kullanıcısına yanıt
    Dağ bisikletleri ile Şehir bisikletleri aralarında çok büyük farklar vardır kullanım yer ve şeklinizi belirlemeden satın alma gerçekleştirmeyin. Örnek olarak

Dağ bisikletlerinde 2.2 dişli lastik ve ön aynakol'un en büyük dişlisi 42'dir
    Şehir bisikletinde 35c olarak geçer oda 1.75 e tekabül eder dişsiz lastik vardır ön aynakol'un en büyük dişlisi 48'dir

Aralarındaki farklar kullanım alanına göre durumu belirler düz asfalt'ta bisiklet süreceksiniz dağ bisikleti sizin için yanlış seçim olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CnkYgT

Dağ bisikletleri ile Şehir bisikletleri aralarında çok büyük farklar vardır kullanım yer ve şeklinizi belirlemeden satın alma gerçekleştirmeyin. Örnek olarak

Dağ bisikletlerinde 2.2 dişli lastik ve ön aynakol'un en büyük dişlisi 42'dir
    Şehir bisikletinde 35c olarak geçer oda 1.75 e tekabül eder dişsiz lastik vardır ön aynakol'un en büyük dişlisi 48'dir

Aralarındaki farklar kullanım alanına göre durumu belirler düz asfalt'ta bisiklet süreceksiniz dağ bisikleti sizin için yanlış seçim olacaktır.

1-2 aylığına köye gitme ihtimalim var. Şuan NG650 var bende. Satarsam yeni bir bisiklet alacağım ama şehir mi dağ mı karar veremedim. Köye gidersem köy yollarında şehir bisikleti de kullanılmaz. Kafamı karıştırıyor bu durum.

• xxSpecter kullanıcısına yanıt
    Dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz en fazla olabilecek olan jantların akort kaçması veya tel kırarsınız . Bence elinizde ng 650 mevcut ise şehir bisikleti yerine yol modellerine yönelmenizdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CnkYgT

Dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz en fazla olabilecek olan jantların akort kaçması veya tel kırarsınız . Bence elinizde ng 650 mevcut ise şehir bisikleti yerine yol modellerine yönelmenizdir.

Yol modelleri de bayağı pahalı. Zaten NG650'yi satıyorum ucuza verecem.
  • Merabalar.
    Genel eğilimden dolayı ben de liseye kadar bisiklet kullanıp daha sonra bıraktım. 5 6 senedir kullanmadığım ama temiz bi şekilde muhafaza edilmiş bisikletime yeniden hayat vermek istiyorum :)
    Bisikleti hafifletmek istiyorum, çünkü malesef o zamanlar artistik bi olay sayılan çift amortisöre sahip ağır bir model. Sormak istediklerimse hafifletmek için jantları ve lastikleri değiştirirken nelere dikkat etmek gerekir ? Hafifleriyle değiştirilebilecek bunlar dışında bi parça var mıdır ?
    Bisikletin vitesi ve frenleri zamanına göre çok iyiydi -shimano acera- modeli. Bu parçaları ayrı kullanıp toplama yapmak mümkün mü/avantajlı olabilir mi ?

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • relux kullanıcısına yanıt
    Az telli jantlardan bakacaksın, telli değil ipli lastik alacaksın bunlar aşağı yukarı bisikleti 1-1,5 kg hafifletir.

• Teşekkürler. inceltmeyle hafifletme yöntemi geçiyodu konuda, benim bisikletin kadro demirleri çok kalın. Önerilen modellerin iki katı nerdeyse. Yassı bi tasarımı var. Bu yöntem kullanılabilir mi ?
    İnceltmeyle hafifletmeye ben pek sağlıklı bakmıyorum. Onun yerine yeni bir sabit alü mtb kadrosu almak daha iyidir. Süspansiyonlu kadrolar 3-4 kg civarında sabit alü kadrolar 2 kg civarındadır. Tabi fiyatına göre daha hafifleri de var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim. İyi durumda olan parçaları yeni bir alüminyum kadroyla kullancam sanırım.
    Evet öyle yaparsan daha iyi olur.

• An itibariyle bisikleti sattım.
  • Dün bir arkadaşımla tırmanış antrenmanına çıktık. 3 bin mt hedefliyordum ama İstanbul'da olduğumuzdan anca 2 bin mt tırmanabildik :) İstanbul Fatih'den çıkıp önce Kilyos'a oradan tekrar dönüp Göktürk'e oradan da tekrar dönüp sahile indik. Çok güzel 2 uzun tırmanışımız oldu. Yer yer hızım 12-13 km/h'a düştü :) Dönüşte akşam trafiğine yakalandık gidiş ortalamamız 40 km de 34km/h'dı dönüşle birlikte genel ort hızımız 27 civarında kaldı.

Strava kaydı :

Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS

Tırmanışa geçmeden önce :

Kilyos Sahil :

Kilyos'dan Göktürk'e dönerken :

Arada durup bu doğal güzelliği çekeyim dedim. Mevkii : Bahçeköy-Kemerburgaz arası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aizanoi -- 25 Haziran 2014; 15:29:45 >

• İkisi de fiyatına göre yetersiz ürünler. Benim kullandığım 22 dolarlık T6 Cree LED lambayı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: noktape

İkisi de fiyatına göre yetersiz ürünler. Benim kullandığım 22 dolarlık T6 Cree LED lambayı tavsiye ederim.

Yalnız söylediğiniz ürün benim gösterdiğimden 2 kat pahalı tam olarak. Benim verdiğim fiyatlara göre yeterli ürünler nelerdir acaba?
  • Bunların biri 200 diğeri 250 lümen benim sana tavsiye ettiğim 1800 lümen. Far önemli bir parçadır bisiklette. Almışken bir kere al iyisinden al. 45 tl bir var için uygun bir fiyattır. Şimdi dışarıdayım bilgisayarda olsaydım karşılaştırmalı foto atardım benim farla sigmanın 200 lmlik farını. İkisi arasında çok fazla fark var. Bence bu farka değer. Düzgün bir aydınlatma istiyorsanız alacağınız far en az 600 lümen olsun.

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.