Şimdi Ara

BİTKİLER BİZDEN DAHA MI BİLİNÇLİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir insanın önüne bir avuç mineral ve vitamin karışık olarak konulsa, bunların içinden işine yarayanları seçmesi istense ne kadar başarılı olabilir? Ancak bir insanın başarılı olamadığı bu alanda, bitkiler mükemmel bir başarıya sahiptirler.

Toprağın içinde yüzlerce mineral bulunur. Bitkiler bu çok sayıdaki mineral içinden sadece ihtiyaçları olan 13 tanesini seçip alırlar. Bu seçim, bitkilerde basınç sisteminin tersine işleyen pompalar tarafından yapılır. Bu pompalar yalnızca mineralleri bitki içinde dağıtmakla kalmaz, aynı zamanda bitki için gerekli olan maddeleri de tespit eder ve topraktan çekerek bitki içinde dağıtırlar.

Peki bu şuuru bitki hücrelerine veren nedir?

• merak ettim neymiş,

ANLATMA BANA BOŞ YERE ANLATMA.

Ben zaten kendi içimde oturtmuşum bişiler, bunları bana anlatma.
    ONA anlatacaksanda söliyim, o pek takmıyo böyle yazıları
  • Bana bu örnek Harun Yahya'dan alıntı gibi geldi. O'da genelde bu tür saçma ve gereksiz örnekler verir. Şimdi bitkinin yapacağı görev bellidir topraktan belli mineralleri alıp meyve vermek yada büyümesi için kullanmak ama bunu bir insanla karşılaştırmak saçmadır. Bitkiler bu mineralleri neye göre alır? Bence (emin değilim ama mantık yürütüyom) kök hücrelerinden geçebilen maddeler bellidir yani gözenek kalınlığı vs. Zaten minerallerin çoğu bu ksımda takılıcaktır yani büyük olanlar geçemiyecektir. Ayrıca geçenler ise belirli enzim yardımı ile örneğin demir bu enzim yardımı ile tutlacak ve tepkimeye girecektir. Unutmadan söyliyim eğer şuur diye birşey olsaydı o zaman tarım ilaçlarını bitkiler köklerinden geçirmezdi değil mi? Aslında bu işleme benzer işlevi yapan olarak insandaki böbreği örnek verebiliriz. İçtiğimiz suyun %90 civarını idrara verilmeden vücuda geri alır, geriye çok küçük bir kısmı idrarla atılır. Zaten böyle olmasa günlük içmemiz gereken su miktarı litrelerce olurdu.

Bu konuda emin değilim ama bana bu yukarda anlattığım olaylar mantıklı geliyor birde biraz biyoloji dersleri falan yardımı ileBelkide yanlışım var düzeltirseniz sevinirim...

• quote:

Orjinalden alıntı: The_BaD

Bana bu örnek Harun Yahya'dan alıntı gibi geldi. O'da genelde bu tür saçma ve gereksiz örnekler verir. Şimdi bitkinin yapacağı görev bellidir topraktan belli mineralleri alıp meyve vermek yada büyümesi için kullanmak ama bunu bir insanla karşılaştırmak saçmadır. Bitkiler bu mineralleri neye göre alır? Bence (emin değilim ama mantık yürütüyom) kök hücrelerinden geçebilen maddeler bellidir yani gözenek kalınlığı vs. Zaten minerallerin çoğu bu ksımda takılıcaktır yani büyük olanlar geçemiyecektir. Ayrıca geçenler ise belirli enzim yardımı ile örneğin demir bu enzim yardımı ile tutlacak ve tepkimeye girecektir. Unutmadan söyliyim eğer şuur diye birşey olsaydı o zaman tarım ilaçlarını bitkiler köklerinden geçirmezdi değil mi? Aslında bu işleme benzer işlevi yapan olarak insandaki böbreği örnek verebiliriz. İçtiğimiz suyun %90 civarını idrara verilmeden vücuda geri alır, geriye çok küçük bir kısmı idrarla atılır. Zaten böyle olmasa günlük içmemiz gereken su miktarı litrelerce olurdu.

Bu konuda emin değilim ama bana bu yukarda anlattığım olaylar mantıklı geliyor birde biraz biyoloji dersleri falan yardımı ileBelkide yanlışım var düzeltirseniz sevinirim...

Arkadaşım güzel açıklamışsın, o bitkinin o topraktan bilmem kaç asırlık bir genetik bilgi sonucunda seçeceği mineraller bellidir, tartışmak ayıptır yazıktır, elbette o bitkiyi de Allah yaratmıştır birşey demiyorum, ama herşeyi dine yormayın..

Ayrıca forumda Harun Yahya'dan alıntı yapmak isteyen, ama kendi nickiyle yapamayan bir fake manyağı var, hep aynı dökümanlarla başlık açıyor, moderatörler sağolsun aynı konuyu kaçıncı kez gördüm ama hiç dokunmamışlar.

• Ama sen benim yazzdıklarımı tam dikkatli okumamışsın galiba
    Kesinlikle benim dine bağlamak gibi bir düşüncem yok. Zaten öyle bir tabumda yok yani baştan Allah böyle yaratmıştır yada evrim sonucu böyle olmuştur diye bir yorum yapmadım yapmamda. Ben sadece tarafsız bir şekilde şöyle olabilir diye yorum yaptım. Haksızsam haksızsın de
  • quote:

Orjinalden alıntı: The_BaD

Ama sen benim yazzdıklarımı tam dikkatli okumamışsın galiba
    Kesinlikle benim dine bağlamak gibi bir düşüncem yok. Zaten öyle bir tabumda yok yani baştan Allah böyle yaratmıştır yada evrim sonucu böyle olmuştur diye bir yorum yapmadım yapmamda. Ben sadece tarafsız bir şekilde şöyle olabilir diye yorum yaptım. Haksızsam haksızsın de

Yazını iki kere okudum

Merak etme alışırsın zamanla bana ben içinde din kelimesi olan her cümlemi Harunculara ithafen yazdım

• quote:

acaba nedir nedir ?.
    bisküvi denince akla, tamam şimdi buldum. he-men o-nun adı gelir.
    (ben daha ufakken böyle bi reklam vardı sanki)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

quote:

acaba nedir nedir ?.

• SEVK-İ İLAHİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

quote:

acaba nedir nedir ?.

eti eti eti (T) (tescilli marka manasında)

bitkiler deneme yanılma yoluyla bu hale gelmişlerdir, kimse onlara bir şuur vermemişlerdir, bizim onlardan faydalanmamız da bir bakıma şans eseri olmuştur ve doğada faydalanmadığımız bitkiler de vardır desem soruna cevap vermiş olur muyum bilmiyorum... gerçi vermem gerekir mi onu da bilmiyorum

bu arda lacrima imzandaki alıntı bayağı bi güldürdü beni. o kitap serisini ne zaman hatırlasam habire bişeyler hatırlayıp duruyorum. hatırladıkça da gülüp duruyorum. zincirleme reaksiyon başlattın

• quote:

bu arda lacrima imzandaki alıntı bayağı bi güldürdü beni. o kitap serisini ne zaman hatırlasam habire bişeyler hatırlayıp duruyorum. hatırladıkça da gülüp duruyorum. zincirleme reaksiyon başlattın

hehe. o seri zaten basucu eseri olmalı..
    alıntı,, the restaurant at the end of the universe in girişinde yazıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı:

Yeryüzündeki bütün canlılar için önemli olan bitkileri ortaya çıkaran ve onlara sahip oldukları özellikleri veren Allah'tır. Allah üstün güç sahibi olan, kusursuzca yaratandır.

Bitkilerin bu özelliği yeryüzündeki milyonlarca, milyarlarca iman hakikatinden biridir. İman hakikatleri imanlı bir insanın derinliğini arttırır. Ayrıca bu gibi bilgiler bir başka insana anlatıldığında çoğu
    kere gerçekleri kavramasına sebep olur.
  • @cerende
    Allah geceyi uyu diye yaratmış (babannem öyle diyo)
  • bu konuda yazılmış güzel bir kitap ama bulması zor...
    Bitkilerin Gizli Yaşamı , Peter Tompkins-Christopher Bird...
  • BİTKİDE ŞUUR FALAN OLMAZ!BİLMİYORSAN ÖĞREN BUNLARI!SAÇMA SAPAN ŞEYLER ANLATIP ALLAH'I İSPATLAMAYA ÇALIŞTIKÇA REZİL OLUYORSUNUZ DAHA DA BETER EDİYORSUNUZ DURUMU

HALA ANLAMIYOR MUSUN SEN MATRİX MİSİN NESİN HER NE BELAYSAN!

BİTKİLERDEKİ BÜTÜN SİSTEMLER KEMOTAKTİK VB ÇEVRESEL KOŞULLARIN MEKANİKSEL ETKİSİ İLE İŞLER..HAREKET EDEN BİR BİTKİSEL ORGANDA BİLE HAREKET MEKANİKSEL VE CANSIZ YAPILARIN YARDIMI İLE OLUR.BİTKİ İNSAN GİBİ ŞUNU ALAYIM TOPRAKTAN BUNU ALMAYIM DİYE KARAR VERMEZ.BÜTÜN MİNERALLER VE BESİNLER BİTKİNİN YAPISINDA SUDA ÇÖZÜNMÜŞ HALDE DOLAŞIR.SADECE HÜCRE ZARININ YAPISI HER ORGANDA FARKLI OLDUĞUNDAN KİMİ MİNERAL GEÇEBİLİR KİMİ MİNERAL GEÇEMZ.

NEDİR BU MANYAKLIK YA.SANA ANLATMIYORM ZATEN BUNLARI MİLLET DOĞRUSUNU ÖĞRENSİN DİYE YAZIYORUM
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.