Şimdi Ara

bitkisel protein hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bitkisel proteinlerdeki aminoasit eksikligini gidermek icin baklagil-tahil birlikte tuketin deniyor. bu sekilde birbirlerini dengeleyerek tam protein alimi sagliyorlar. benim merak ettigim, eger hayvansal protein aliyorsak, bu baklagil-tahil kombinasyonuna gerek var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jonvigilant -- 2 Ağustos 2019; 8:7:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tüm besinlerde amino asitlerin tamamı bulunur, sadece oranları farklıdır.

vegan isen ve birçok çeşitli kaynaktan dengeli bir şekilde besleniyorsan büyük ihtimalle sıkıntı yaşamazsın.

ancak az miktarda da olsa hayvansal protein tüketiyorsan ve tükettiğin gıdanın büyük kısmını bitkisel kaynaklardan karşılıyorsan kafana takacak hiçbir şey yok. kendimden biliyorum.
  • Bu kadar ayrıntı şeylere takılmanıza gerek yok, vegan bir yarışmacı falan değilseniz hiç önemli değil. Proteinin çoğunluğunu hayvansal gıdalardan alıyorsanız sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 2 Ağustos 2019; 8:30:41 >
  • eksik aminoasite ragmen bitkisel gidadan alinan protein kas yapiminda kullanilir mi? bunun cevabini bilmedigim icin benim icin onemli bir soru aslinda cunku proteinin cogunlugunu hayvansal gidadan karsilayacak durumda degilim malesef. benim zihnimde su sekilde canlaniyor:

bitkisel gidada eksik olan aminoasit baska gidalar ile yerine konulmazsa o gidadan alinan protein kas yapiminda kullanilmaz yani bosa gider...

fakat hayvansal gidalardaki aminoasitler bitkisel gidalardaki aminoasit acigini kapatirlar.

internette baklagil-tahil kombinasyonu gerekliliginden bahseden yazilar ise vegan beslenenler icindir zira veganlar hayvansal gida tuketmezler. hayvansal gida tuketenlerin bu kombinasyona ihtiyaci yoktur. iste benim zihnimde boyle canlaniyor ama dogrusunu bilmiyorum, sadece merak ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: jonvigilant

eksik aminoasite ragmen bitkisel gidadan alinan protein kas yapiminda kullanilir mi? bunun cevabini bilmedigim icin benim icin onemli bir soru aslinda cunku proteinin cogunlugunu hayvansal gidadan karsilayacak durumda degilim malesef. benim zihnimde su sekilde canlaniyor:

bitkisel gidada eksik olan aminoasit baska gidalar ile yerine konulmazsa o gidadan alinan protein kas yapiminda kullanilmaz yani bosa gider...

fakat hayvansal gidalardaki aminoasitler bitkisel gidalardaki aminoasit acigini kapatirlar.

internette baklagil-tahil kombinasyonu gerekliliginden bahseden yazilar ise vegan beslenenler icindir zira veganlar hayvansal gida tuketmezler. hayvansal gida tuketenlerin bu kombinasyona ihtiyaci yoktur. iste benim zihnimde boyle canlaniyor ama dogrusunu bilmiyorum, sadece merak ediyorum
    tüm besinlerde amino asitlerin tamamı bulunur, sadece oranları farklıdır.

vegan isen ve birçok çeşitli kaynaktan dengeli bir şekilde besleniyorsan büyük ihtimalle sıkıntı yaşamazsın.

ancak az miktarda da olsa hayvansal protein tüketiyorsan ve tükettiğin gıdanın büyük kısmını bitkisel kaynaklardan karşılıyorsan kafana takacak hiçbir şey yok. kendimden biliyorum.

• Kendimi saliom çimenlere şöyle 5 10 dakka otluyom kanka proteinimi aliom hemide beleş... sen bakma bosuna protein tozuna para veriyorlar ne gerek var

• Bitkisel proteinlerin bazilarının aminoasit profili gerçekten çok zengin olsada , biz insan fizyolojisi yapımız ile biyoyararlilik olarak tamamen faydalanamıyoruz.Genetik yatkınlıklar bunlar.Ancak boşa gider diye birşey asla yok.
    Hedefin ve şuan ki durumun ne bilmiyorum ancak günde kilox1.5gr protein kas gelişimi için normal antrenman yapan bireyler için yeterli.Myofibril antrenmanlarla v.s v.s bu ihtiyaç mesela kilox3gr a çıkıyor.
    Makro hesabı tut çok kafana takma ..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.