Şimdi Ara

BK Kontrol Ünitesi, Air Flow Temizliği Ve Adaptasyon Ayarı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Karter içerisinde bulunan, yanmamış benzin buharı, su buharı ve yağ buharı tekrar yansın diye PCV valfinden sisteme geri gönderilir. Bu gazlar yağın çabuk bozulmasına da sebep olur. Emme manifoltundan geçerken BK kontrol ünitesini tıkamaya ve daraltmaya başlar.

Ayriyetten bir de Air Flow sensör vardır. Hava filtresinin kapağının üzerinde bulunan bu sensör havanın filtreden geçmesiyle Havanın miktarını, havanın basıncını ve havanın sıcaklığını ölçer. Filtre kirlendikçe sensörde kirlenmeye başlar. Yanlış ölçüm yaparak beyine yanlış bilgi gönderir. Kısaca Boğaz Kelebeği ve Hava Akış Ölçerin temizliği çok önemlidir. bunları temizledikten sonra test cihazıyla adaptasyon ayarı yapılmalıdır. Sonra test cihazı ile DTC temizleme yapılmalıdır ve en sonda aracı çalıştırarak motor verilerine bakılmalıdır. Bunları yapmadan önce de bir motor verisi alınıp yapıldıktan sonra da alınan veriyle karşılaştırılıp aradaki fark rahatlıkla görülebilir.

Bunlar temizlenmez ve adaptasyon ayarı yapılmazsa;

1. Rölantide aşağı yukarı oynama ( Rölanti Gezmesi)
    2. Aracın ilk hareket ettiğinde geç tepki vermesi.
    3. Sollamalarda Motorda bir sağırlık.
    4. Aşırı yakıt tüketimi meydana gelir.

Biz Bu işlemleri her bakımda ve tamamen ücretsiz yapıyoruz...

• bu işlemleri tüm türkiyedeki toyota servisleri de bakımda yapıyorlar mı bilginiz var mı
    yoksa size özel mi
    teşekkürler
  • Burası yapıyorsa hepsi yapıyordur sanırım, sonuçta bakımlar ve yapılan işlemler rutin öyle değil mi?
    Bu arada ToyotaYuceller hangi ilde?
  • ToyotaYuceller boğaz kelebeği temizliği yaparken, boğaz kelebeğini söküptemi temizliyorsunuz yada sökmedenmi yapıyorsunuz. bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.
  • 2008 TOYOTA CORRALLA COMFORT ARACIM VARDI DEVAMLI SERVİSE GİDİYORDUM HEMDE YETKİLİ SERVİSE GİTTİĞİM YETKİLİ SERVİS ARACIMA GEREKLİ BAKIMI YAPMADIĞINI OTO YÜCELLERE GİDİNCE ANLADIM BK KONTROL SİSTEMİNDE KELEBEĞİN İÇİ HİÇ TEMİZLENMEMİŞ BUNDAN HİÇBİR YETKİLİ SERVİSİN KELEBEĞİN İÇİNİ TEMİZLEDİĞİNİ SANMIYORUM TOYOTASI OLANLARI UYARIRIM TOYOTA OTO YÜCELLERDEN BENCE BİLGİ ALMALARI GEREKİR BUNU BUGÜN ÖĞRENDİM BÜTÜN TOYOTACILARA DUYRULUR.

SAYGILARIMLA MURAT RUŞEN
  • Merhabalar Arkadaşlar,

Bugün bizim işyerindeki tavsiyeler üzere TOYOTA YÜCELLERE 2.el araç almadan önce 2 arakadaşla beraber teste götürdük.

Öncelikle Şunu ifade edeyim: Ustadan çok memnundum, işini çok seven ve bilgili birisi olduğunu ilk hemen ilk anda anlıyorsunuz,
    anlattıkları bir elektrik elektronik mühendisi olarak bana çok mantıklı geldi ve anlattıkları olayları aynen test ettik sonuç mükemmeldi.

Air flow sensor ve kelebeği temzledikten sonra arabanın çekişi hissedilir derecede arttı.

İnşallah 2008 bir toyota corollam oldu, artık Ankarada bu ustamın üstüne tanımam, artık içim çok rahat.
  • Arkaşlar bu bakımları servisler yapmıyor.

Aldığım araba garantiden dolayı hep servis bakımlı idi ama ustanın anlattığı bakımların hiç biri yapılmamıştı,

bilgilerinize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webcin

Burası yapıyorsa hepsi yapıyordur sanırım, sonuçta bakımlar ve yapılan işlemler rutin öyle değil mi?

sanmam..bunlar bakım dışında keyfe keder yapılan şeyler o yüzden her servisin yaptığından emin değilim
    emin olabilmek için sormuştum zaten..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasım04

quote:

Orijinalden alıntı: webcin

Burası yapıyorsa hepsi yapıyordur sanırım, sonuçta bakımlar ve yapılan işlemler rutin öyle değil mi?

sanmam..bunlar bakım dışında keyfe keder yapılan şeyler o yüzden her servisin yaptığından emin değilim
    emin olabilmek için sormuştum zaten..

ToyotaYuceller Ankara'da.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.