Şimdi Ara

Black Mirror (2011- ) | Netflix (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
936
Cevap
37
Favori
40.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3.sezon da on numara olmuş Netflix'e geçince kalitesi daha da artmış ilk 5 bölümü izledim.3.sezon bölüm sıralamam: En iyi bölüm 4.bölümdü

4>3>5>1>2 şeklinde 6'yı da izleyince eklerim sıralamaya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de az önce 3. sezonu bitirdim.

Sıralamam şöyle: 3 > 1 > 2 > 5 > 6 > 4

4. bölüm dışındakilerin hepsini gayet beğendim.
  • Benim sıralamam : 6 > 1 > 4 > 2 > 3 > 5
  • Izleyince gercekten geren, 'hadi yaa' dedirten bolum onerileri varsa buyursun soylesin
    2x2 ve 3x2 efsaneydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 03x01 daha yeni bitirdim ve gayet güzel bölümdü. İkinci sezondan daha iyi bir seviyedeydi.

İşin ilginç yanı dizide gösterilen şeyler hiç de uzaklarda değil. Bundan 20-30 sene sonra aynı durumları yaşıyacağız. Ve gelecek hiç de iyi olmayacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aboyhasnoname

4.bölümün neyını beğenmedin çok merak ettim.En iyi bölümdü kesinlikle düşünmeye sevk ettirdı beni.Ben olsam ne yapardım? diye cloud teknolojisinin nerelere gelebileceğini güzel tasvir ettiler.Hayli etkileyici bölümdü bu bölümü beğenmeyen pek bir şeyden anlamıyordur o kesin.

Kardeş laf sokmaya gerek yok. Ben diğerleri kadar beğenmedim çünkü,

-temposu diğer bölümlere göre çok düşüktü
    -lezbiyen bir çiftin aşk hikayesini anlatıyordu
    -bir alete bağlanarak başka bir dijital ortama geçmek daha önce pek çok bilimkurgu filminde kullanılmıştı, karakterlerin o şekilde yaşadıklarını anlamak çok kolaydı
    -şaşırtan tek olay, bu karakterlerin aslında yaşlı olmalarıydı ve bu sistemin alzhemier'ı engellemek için kullanılmasıydı
    -öldükten sonra cloud'a gönderilmek ise etkileyici değil, o senin bir nevi imajını alıp oraya yüklüyor ama sen aslında ölmüşsün çoktan. yani orada bir nevi npc'sin

• 3.sezonun en iyi bölümleri 2 , 5 ve 6 idi bence.
  • 3.Sezon bitti. 6 bölümü çok beğendim. Herkes gibi bir sıralama yapmadan duramadım.

6 > 3 > 5 > 1> 2 > 4

En çok beğendiklerim ve beni etkileyenler 3 ve 6 oldu. Her ikisi de mükemmeldi. Diğer bölümler de güzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emou

3.Sezon bitti. 6 bölümü çok beğendim. Herkes gibi bir sıralama yapmadan duramadım.

6 > 3 > 5 > 1> 2 > 4

En çok beğendiklerim ve beni etkileyenler 3 ve 6 oldu. Her ikisi de mükemmeldi. Diğer bölümler de güzeldi.

4.bölümü son sıraya koymak nedir ya ne anladınız bu bolumden çok merak ediyorum.Bir şey anlamamışsınız demekki en güzel bolumdu bence 6'yı izlemedim tabi daha.

• Aboyhasnoname kullanıcısına yanıt
    4. Bölüm özellikle konu bakımından çok güzeldi. O konuda kesinlikle karşı bir sözüm yok. Ama işleniş şekli biraz sıkıcıydı ve ağır ilerledi. Onun dışında 4. bölüm kötü bir bölüm değil.
  • Anlarım da son sıraya koymak olmamış bence 2. 3. sıraya koymayı anlarım da son sıra abes kaçmış.
  • 3x5deki olayları başka bir filmde de görmüştüm. Masum insanları öldürme olayını hatırlayan olupta yazan olursa sevinirim

• Beyin yakan bölümlere devam
  • Bu sezonu ilk iki sezon kadar beğenmedim.Bunda beklentimin giderek artması ve yeteri kadar Philip K. Dick okumanın etkisi var

Sıralamam 5>6>1>4>3>2
  • Orange20 kullanıcısına yanıt
    Film olarak hatırlamadım da oyun olarak Spec Ops The Line var. Taş gibi oyundur tavsiye ederim.

• 03x04 San Junipero, adamlar ne kadar muhteşem bölüm yapmışlar böyle.

Haftalardır sıkılmadan bu müziği dinliyorum sanırım black mirror için en güzel bölüm olarak aklımca kalacak. Ek olarak biz ölmeden de böyle bir geleceği görmemiz mümkün bence.

https://open.spotify.com/track/58mFu3oIpBa0HLNeJIxsw3

Bonus:https://open.spotify.com/user/charliebrooker/playlist/1enamd7IoA2KtAoMxeiINW

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cenkay KESER -- 5 Kasım 2016; 20:54:22 >

• 3*4 ve 3*6'ı övenleri anlamakta zorlanıyorum. Genel olarak Black Mirror temasına en uzak bölümlerdi. Black Mirror'un olayı izlerken 'rahatsız olmak'tır. Ama bu iki bölüm bunu vermekten çok uzaktı.

3*6 hadi seyirlik zevki yerinde ve güzeldi. Ama 3*4 nedir ya? Netflix büyük ihtimal gayli bir şeyler yapın diye ısrar etti yapımcıya. Ortaya da bu bölüm çıktı.

• Bu sezonu pek başarılı bulmadım. 3. sezon Amerikan halkına hitap eder tarzdaydı. Bu nedenle verdiği mesajlar oldukça basitti. 3. sezon 1. bölümde bu durum daha çok hissediliyor. 6. bölümü izlemedim. İzlediğim bölümler arasında sıralama yapacak olursam;
    4 > 3 > 1 > 2 > 5
  • quote:

Orijinalden alıntı: Titanik Bar

Bu sezonu pek başarılı bulmadım. 3. sezon Amerikan halkına hitap eder tarzdaydı. Bu nedenle verdiği mesajlar oldukça basitti. 3. sezon 1. bölümde bu durum daha çok hissediliyor. 6. bölümü izlemedim. İzlediğim bölümler arasında sıralama yapacak olursam;
    4 > 3 > 1 > 2 > 5

3. sezonda sadece 1. bölümü izledim ama dediğin yanlış. [spoiler]Dünyanın her yerinde var. En basit örneği takibe takip. Yüksek takipçili insanlar seni mentionladığı ya da beğendiği zaman prestijin(!) bir anda yükseliyor. Puana göre araba almada da metafor yapmışlar.
  • Reid Rider kullanıcısına yanıt
    Black Mirror distopik bir dizi. Yani bir tık gelecekte olacakların insanları olumsuz etkileyeceğini ele alır. Fakat 1. bölüm zaten günümüzde bilinçli olan herkesin eleştirdiği bir durum. Herkes sanal alemde mutlu rolü yapıyor. Fakat içlerinde öyle bir dünya yaşamıyorlar. Baş karakterin erkek kardeşi ile olan diyaloğunda resmen asıl verilmek istenen mesaj dile getirilmiş. Benim eleştirim bunlar gerçekte bunlar olmaz değil ki. Aksine günümüzde yaşanan bu durumu oldukça sığ bir şekilde işlemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Titanik Bar -- 6 Kasım 2016; 14:43:15 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.