Şimdi Ara

Black Mirror (2011- ) | Netflix (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
936
Cevap
37
Favori
40.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sanırım 3.yorumum dizi hakkında alanının çok üstünde.Yani anlamıyorum bir dizi nasıl bu kadar kaliteli olabiliyor? Bir proje nasıl bu kadar güzel olabiliyor? O kadar dizi izledim ama şu dizi bambaşka ya.Gerçekten bu dizinin senaristleriyle bizim kafamız aynı mı çalışıyor merak ediyorum.Teknolojinin yarattığı distopik bir geleceği o kadar güzel ele almışlar ki her bölümü bir daha izlemek istiyorsunuz.Hayatımda izlediğim en iyi dizidir kesinlikle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4x03 bu da meh
    Sondaki hamster olmasa bu ne ya diyecektim tam. Hayır kullanılan teknoloji güzel de Black Mirror ile alakası olmayan bir bölüm izledik resmen.

4x04 HARİKA
    Bölüm zaten harikaydı üstüne bunların simulasyon olması daha da harika oldu. Hatta simulasyonun matrix-vari değil telefon uygulaması olması daha da güzeldi. Her yönüyle harika bir Black Mirror bölümüydü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charles Bartowski -- 30 Aralık 2017; 22:57:29 >
  • 4x1 izledim

4x4 ve 4x6 yı izleyecem. diğerlerini sanırım izlememe gerek yok herkes kötülemiş.

edit : 4 ve 6 gerçekten güzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bcan402 -- 31 Aralık 2017; 0:44:50 >
  • 4x05 REZALET
    metal köpekli twd izledik resmen. Black Mirror ile alakası yoktu ve bütün olayların oyuncak ayı için çıkmış olması da sinir bozucu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. Bölümü de izledim. Dizi efsane vazgecilmez ama 4 sezonu kendi arasinda kiyaslarsak en sönük sezon bu su ana kadar.

• Black Mirror (2011- ) | Netflix
    6.bölüm doktoru 10.kata davet ettikten sonra soldaki server odası san junipero bölümündeki zihinlerin yüklediniği odaya benzettim.

• ilk 3 bölümü izledim fena değil ama beklentim daha yüksekti yinede 4 ve 6.bölüm en çok övülen bölümler olmuş onları merak ediyorum.
  • dizi nasıl beyler tavsiye edermisiniz?
  • Bu sezon hayal kırıklığı olmuş sanırım
  • BBC nin dizilerine netflix el atmasın ya berbat ediyorlar.

• 4x3

Bomboş bir bölümdü.

4x4

Sezonun en güzel bölümüydü. Bölümün belki de en vurucu noktası bölüm boyunca izlediğimiz karakterlerin aslında var olmadıklarını anlamamızdı. Çok acı verici bir sahneydi.

Simülasyon teorisi benim gözümde fanteziden başka bir şey değil ama filmlerde, dizilerde izlemek güzel olabiliyor. Ayrıca Reddit'te okuduğum bir yorum da dikkatimi çekti. Farkındaysanız bölüm boyunca uygulamanın içindeki dünyada her şey düz ve sade. Hiçbir marka falan görmüyoruz. Her şey olabildiğince basit. Ancak bölüm sonunda gerçek dünyaya döndüğümüzde her şeyin çok daha karakteristik olduğunu görüyoruz. Bir anda tarz değişiyor yani. Sahte olanla gerçek olan arasında güzel bir ayrım yapılmış.

4x5

İnternetten Boston Dynamics'in videolarını izleyen herkesin aklına gelebilecek bir senaryo yazmışlar. Bölümün tek ilgi çekici yanı sinematografi ve atmosferdi. Keşke biraz da senaryo üzerine kafa yorulsaymış. Neden o ayıcıklar için hayatlarını tehlikeye attılar mesela? Buna bir cevap veya ima alamadan çok komik duruyor.

4x6

Birçok kişi sezonun en iyi bölümü olarak bu bölümü göstermiş ama bence bu bölüm 4x4'ün gerisinde kalmış. Müze muhabbeti bence başlı başına hata olmuş. Bu bölümde anlatılan 3 farklı hikaye bu sezon için 3 farklı bir bölüm olarak çekilebilirmiş. Özellikle o doktorun hikayesini -doktoru oynayan adam mükemmel oynamıştı bu arada- izlerken resmen çıldırdım evde. Böylesine mükemmel bir hikaye bölüm içinde tadımlık yapılarak harcanmış. Yani bu bölüm içindeki herhangi bir hikaye 2,3 ve 5. bölümlerden çok daha iyi benim gözümde. Sondaki o mutlu son da beni sinir eden başka bir nokta oldu. 4x4 de mutlu sonla bitiyor ama böyle kalitesiz bir mutlu son değil. Ki o bölüm bakış açısına göre mutsuz da bitiyor olabilir bence.

Sezonu genel olarak değerlendirirsem hayal kırıklığı olduğu apaçık ortada. Maalesef Netflix bu diziye yaramadı. Amerikan sosu gitmedi bu diziye. İngilizler hiçbir şeyden çekinmeden gayet sert bir şekilde çekiyordu bölümleri ama Netflix'te izlediğimiz bölümlerin birçoğu yumuşatılmış. Ağırlaştırılmış Amerikan sosu yetmezmiş gibi bir de sezonun genelinde aynı teknolojinin kullanılması vardı. Yaratıcılık konusunda da en kısır geçen sezondu. Diziden soğumama neden oldu bu sezon. Umarım sonraki sezon tekrardan özüne döner dizi.

En iyiden en kötüye sıralarsam:

4>6>1>5>2>3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sokratik Adam -- 31 Aralık 2017; 18:45:57 >

• truealarm T kullanıcısına yanıt
    5. bölüm hariç hepsinde var.
  • Son sezonun en çok birinci bölümünü beğendim. Fena bir sezon değildi genel olarak bakarsam.

• 4x1 daha önce her yerde işlenmiş bir konuyu bütün yapımların ele aldığı bakış açısıyla işledi. Black Mirror havasından çok uzaktı.

4x2 harika bir fikir, harika ilk 15 dakika ile karşımıza çıktı fakat konunun devam ettiği yön ilgimi çekmedi. Black Mirror havasından ilk bölümden çok daha uzaktı.

• Şimdi pek sevmediğimi söyleyip milleti kızdıracağım ama olsun :)

Ya artık Black Mirror'a iyice alıştık ve azıcık bir kalite düşüklüğü bile sinirimize dokunuyor ya da gerçekten bir kalite düşüklüğü var.

4x01 --- USS Callister
    Hafızam çok iyi olmasa da ben bu konuyu bir yerden hatırlıyorum. Bu konu Black Mirror'da daha önce işlenmiş bile olabilir ama net de hatırlayamadım, hemen bu bakımdan laf atmayayım; belki başka bir dizi/filmde işlenmiştir.

Bu bölümde direkt takıntılı/hastalıklı bir suçlu üzerine yoğunlaşılmış. Konuda teknolojinin bir topluluk/kurum tarafından kötüye kullanımı değil de bir suçlunun teknolojiyi kullanarak suç işlemesi olmuş. Bir hacker da aynı şeyi yapıyor; konu bazında bakarsak.

Açıklanan teknolojik olay ise güzel düşünülmüş, ona lafım yok. Bölüm de akıcı işlenmiş. Klasik bir Black Mirror bölümü olmaması eksisi olsa da güzel bölümdü diyebilirim.

4x02 --- Arkangel
    Black Mirror'da askerli bir bölüm vardı (yine askerlerin beynine bir şey yerleştirilip askeriye yönetiminin kimi düşman görmeleri gerektiğini askerin beynine gönderdiği sinyallerle belirlendiği bir bölümdü.). Çok beğendiğim bölümlerden biriydi o. Ona çok benzeyen bir bölüm olmuş, bu sefer ebeveyn kontrolünün sınırı aşılmış. Black Mirror tarzı güzel bir bölümdü. Daha önce benzer şekilde işlenmiş konusu olması da bunun eksisi.

4x03 --- Crocodile
    Bu bölümün bu dizide ne işi var Dava teknolojiyle çözülüyor; teknolojinin negatif bir tarafı yok bu bölümde, pozitif bir tarafı var. Çarpıcı tarafı sadece bebeğin kör olmasına rağmen öldürülmesi diyebilirim ancak yine de teknoloji suçlanmamalı; suçlanması gereken yine bir suçlu. Hikaye de sıkıcı ilerledi zaten, bitsin diye bekledim adeta. Konu olarak da tatmin etmedi, konunun işlenişi de tatmin etmedi yani. Uygulanan teknoloji fikri iyi düşünülse de geri kalan kısımlar eksiydi. 1. ve 3. bölümden sonra bu dizi suç-gizem çözme konularına mı girdi diye kendime soru sormaktan geri duramadım.

Şu ana kadar 3 bölüm seyrettim ve bana göre Black Mirror izleyicisi bu sezonun ilk 3 bölümünü pek beğenmemiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMoE -- 31 Aralık 2017; 22:7:2 >

• 4x1 güzel başladıysa da sıktı açıkcası, waldo moment ayarında vasat bir bölümdü.
  • 4>6>1 güzeldi, diğer bölümleri atlayarak izledim.

• 4x06 harika bölüm
    bölümde ilişkili 3 farklı güzel hikayeler anlatılması ve harika sonu ile çok hoşuma gitti. Bol göndermeli olmasını ve zaman olarak önceki bölümlerden ileride yer almasını da düşünürsek bence bu bölüm final olmalı. Hem artık kalite düşmeye başladı hem de bu bölüm final olacak seviyedeydi. 4.bölüm ile karşılaştırırsam; 4.bölümde harika bir hikaye anlatıldı ama 6.bölümün sonundaki adalet öğeleri benim için daha değerli. White Bear bölümü de bu yüzden en sevdiğim bölümdü(bu bölüme kadar) 4. ve 6.bölümler aynı düzeyde hatta 4.bölüm daha mutlu bittiğinden daha çok sevilmiş olması normal ama benim için 6 zirvede.

Sıralama yaparsam

6>4>1>2>3>5

• bu diziye başlamayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Habidin

bu diziye başlamayı düşünüyorum.

Kesinlikle başla,hatta çevrende izlemeyenleri de başlat.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.