Şimdi Ara

Black Mirror (2011- ) | Netflix (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
936
Cevap
37
Favori
40.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Black Mirror Netflix'e geçince kalitesi düştü. İlk 2 sezon İngilizler alt metni çatır çutur veriyordu. Netflix'e geçince son 2 sezon Amerikan kreması gibi oldu. Bölümler sadece göz boyuyor, alt metinler daha geri plana düştü. Kara mizah teması ne hallere geldi!? Bu konuda İngilizlerin hakkını vermek gerek.
  • Diziyi eleştirecekler en azından mantıklı noktalardan eleştirilmeli.

Dizi teknolojiyi eleştiriyordu, ne oldu gibi bir eleştiri var mesela. Ama dizi insanın teknolojiyi yanlış kullanımı eleştiriyor. Mesela ikinci bölümdeki anne, teknolojiyi kötüye kullanmasaydı sadece çocuğu kaybolduğunda kullansaydı onu, bir sıkıntı olmazdı. Yararlı olurdu hatta. San Junipero, Hang the DJ gibi bölümlerdeki gibi teknoloji yararlı olursa sadece onunla ilgili bir ütopya izliyoruz.

Bir de dizi Netflix'e geçti bozdu eleştirisi var. O da doğru değil. Dizinin tek bir yazarı var, Charlie Brooker. Adam neyi nasıl yazacağı konusunda tamamen serbest. Netflix'e geçince sadece prodüksiyon imkanı arttı. Şöyle bir eleştiri olabilir: bölüm sayısı arttı dizi bozdu. Ama Netflix sezonları ikinci sezondan iyidir fikrimce. Bütün sezon aynı standartta olmayabilir. House'un 6.sezonu en iyi sezonu değildir mesela ama iyi sezondur. Tamamen diziyi silip atmak mantıklı bir yaklaşım değil, özellikle de her bölümün bağımsız olduğu bir dizide.

• 4x04 baya iyidi bu sezonun en yüksek puanını alan bölüm olmuş zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: MessiTugi

4×5

Black Mirror'un en kötü bölümü olabilir. Anlamsız, neyin ne olduğu belirsiz, bomboş bir bölümdü. Bölümden bir şey anlayan varsa lütfen beni de aydınlatsın.

Post apokaliptik ortamda etrafta gps fırlatan, ateş eden ve hızlı koşan robot köpekler varsa oyuncak ayı peşine düşmeyin yoksa saçma sapan şekilde ölürsünüz.

Not: Bu uyarıyı dinlemediyseniz köpek kovalarken ağaca tırmanın ve şarjının bitmesini bekleyin.
  • Bu sezon da cok guzeldi. Onceki sezonlara gore sonuk kalmis olabilir cunku bu sezondaki teknoloji de onceki sezonlarda bir cok kez islendi zaten.

Black Mirror olma ihtimali yuksek olan gelecegi isliyor bugun distopya diye baksak da 10-20 sene sonra gundelik hayatimiz olabilir.

Bu sezon en sevilen bolumler herkes icin ortak gibi

4=6 > 5 > 2 > 1 > 3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bari sinematografi ile kurtaralık diye düşünmüşler galiba hakkını yemeyelim o yönden bayılmasam da güzeldi. Oyuncu da iyiydi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4x03

Black Mirror'un en kötü ikinci bölümü olabilir. Birincisi benim için Arkangel. Tek umudum 4. bölüm, güzel yorumlar yapılmış. Onun dışında çöp ötesi bir sezon olduğunu söylemek yanlış olmaz.
  • 4x3

Nasıl bir bölüm ne anlatmak istemiş teknolojinin neresini eleştirmiş anlamadım, sanki yarıda bitmiş gibi geldi
  • Bu dizi nereden yayıldı arkadaş,iki lafı bir araya getiremeyen adamlar dizi eleştirmenliğine soyundular.Leşmiş çöpmüş laflara bak laflara,
    madem bu kadar isteklisiniz eleştirmenliğe, jargonunu öğrenin ondan sonra yapın bu işi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 1 Ocak 2018; 21:20:42 >

• Bir tek bu değil ki. Bölüm boyunca önceki bölümlere bir sürü gönderme var. Şimdi hepsinin olduğu fotoğrafı bulamadım. Bulabilen varsa koysun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sokratik Adam -- 1 Ocak 2018; 21:45:10 >
  • Sokratik Adam kullanıcısına yanıt
    2 sayfa öncesine atmıştım ben.
  • 4. sezonun ilk bölümünü izledim.

Bilim kurgu izliyoruz da biraz tutarlı olmalı bölümler. Birçok saçmalık vardı USS Callister bölümünde. Özellikle son kısmını hiç beğenmedim. Neyse ki içerisinde Cristin Milioti gibi hayran olduğum (çok tatlı hatun) bir oyuncu vardı. Sonda Jesse Pinkman'ın sesini duymak da güzeldi.

Fazla olumsuz eleştiri alan Arkangel'i izleyeceğim birazdan.
  • sezonu bitirdim, 6. bölüm en güzel black mirror bölümü filandı galiba, ayrıca dizinin netflix e geçmeden önceki kalitesinde bulduğum bu sezon ki tek bölüm. Diğer bölümleri de hiç sıkılmadan izledim yine, ama black mirror dan istediğim beklediğim şeyleri pek sunmadılar bana.
    1. bölüm 6 dan sonra en fazla black mirror kalitesine yaklaşan bölümdü. Bittikten sonra bi şeyleri sorgulatan bi bölümdü en azından.
    2. bölüm çok güzel başlayıp çöp bi bölüme dönüştü. Sezonun en kötüsü
    3. bölüm güzeldi aslında ama black mirror dan çok fargo bölümü gibiydi. Fargo bölümü diye izlerseniz daha fazla zevk alırsınız :D
    4. bölümü herkesin bu kadar beğenmesi ilginç geldi bana, öne çıkartacak çok bi özelliğini göremedim ben
    5. bölüm boston dynamics özel bölümü gibi olmuş :D bunu da sevdim, 50 60 bölümlük bi dizinin 22. bölümü gibiydi farklı ve güzel olmuş.

sıralamam 6>>>1>5=4>3>2

• Dördüncü bölümde bi numara yoktu. Biraz romantik sahne, black mirror'un distopik ruhuyla alakasız sonlar falan görünce millet abartmışta abartmış. 6 ve 1 sinematografi ve eğlence açısından iyiydi bu sezon, yoksa senaryo olarak onlarda önceki sezonlardaki bölümlerin çakması gibiydi.

• Bu arada az imdb'ye baktım. San Junipero, Hang The Dj falan boş işlerin imdb puanları en yükseklerde ama Fifteen Million Merits, Man Against Fire gibi dizinin ruhunu en çarpıcı şekilde yansıtan bölümler ortalama ve düşük puanlarda. Adamlar demekki buna bakarak diziyi yumuşattılar bu sezonda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reid Rider

Black Mirror Netflix'e geçince kalitesi düştü. İlk 2 sezon İngilizler alt metni çatır çutur veriyordu. Netflix'e geçince son 2 sezon Amerikan kreması gibi oldu. Bölümler sadece göz boyuyor, alt metinler daha geri plana düştü. Kara mizah teması ne hallere geldi!? Bu konuda İngilizlerin hakkını vermek gerek.

dün akşam ilk iki bölümü izledim. güzeldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: tom.waits

Bu arada az imdb'ye baktım. San Junipero, Hang The Dj falan boş işlerin imdb puanları en yükseklerde ama Fifteen Million Merits, Man Against Fire gibi dizinin ruhunu en çarpıcı şekilde yansıtan bölümler ortalama ve düşük puanlarda. Adamlar demekki buna bakarak diziyi yumuşattılar bu sezonda.

Dizinin imdb'deki en yüksek 4 puanlı bölümü sırasıyla şunlar

White Christmas
    Hang the DJ
    Black Museum
    San Junipero

Peki bu 4 bölümün ortak yanı nedir: Bilinç ve yapay bilinç. Dizinin açıklamasına da bakarsak teknolojinin, insanların karanlık istekleriyle buluşması olarak çevrilebilir yani ortada bir distopya falan yok. Dizinin kalan bölümlerine de bakarsak konu olarak bilinç ve simulasyon başta yer alacaktır demek ki bu dizinin asıl teması da buymuş burada seyirciler farklı olanı sevmiyor aksine siz farklı olanı seviyorsunuz. Bilinç konusunu izlemek isteyenler çoğunlukta yer alıyor.

Fifteen Million Merits sadece konusu güzel olan boş bir bölümdü, Man Against Fire ise çok güzel bir konunun çok iyi aktarılamadığı bir bölümdü o yüzden puanları normal. Puanlamada tek üzüldüğüm nokta Waldo'nun düşük puan almasıydı, Trump zamanı izlenince bölüm çok daha anlamlı oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Habidin

quote:

Black Mirror Netflix'e geçince kalitesi düştü. İlk 2 sezon İngilizler alt metni çatır çutur veriyordu. Netflix'e geçince son 2 sezon Amerikan kreması gibi oldu. Bölümler sadece göz boyuyor, alt metinler daha geri plana düştü. Kara mizah teması ne hallere geldi!? Bu konuda İngilizlerin hakkını vermek gerek.

Eeee?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Habidin

quote:

Eeee?

Kaptan yanlış kişiye alıntı yapıp cevap yazmışım. kusura bakma

• Charles Bartowski kullanıcısına yanıt
    Katılmıyorum.

Bu dizinin ilk bölümünü dört—beş sene önce seyrederken dizinin olayının yapay bilinci işlemek gibi basit bir şey olmadığının gayette farkındaydım. Ben Charlie Brooker'ı da takip ediyordum o sıralar ve adam açık bir şekilde bu dizinin tamamen sistem eleştirisi ve insanları "rahatsız" etmek üzere kurulu bir dizi olduğunu söylüyordu. Yani adam bu diziyi bu şekilde oluşturdu ve anlatmak istediği şeyler bu yöndeydi.

Fifteen Million Merits ise dizinin izlediğim senaryo, kurgu, müzik ve sinematografi olarak en iyi bölümü. Yine o bölüm üzerinden gidersek Brooker yaptığı işi sadece şova döken Bing gibi oldu ve diziyi iyice tam Netflix dizileri kıvamında kafa yormayacak, rahatsız etmeyecek, sistem eleştirisi yapmayacak bir basitliğe indirdi.

Bana göre durum bu. Saydıkların içinde White Christmas güzel bölüm, Black Museum'da onun çakması olsa da o da idare eder sayılır. Ama diğerleri Black Mirror adına yakışmayacak basitlikte boş bölümler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tom.waits -- 2 Ocak 2018; 11:53:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.