Şimdi Ara

BLACKBERRY CURVE 9300 KULLANANLAR KULUBU... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
414
Cevap
6
Favori
30.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: polat1870

quote:

Orijinalden alıntı: 275001

sen bilirsin ama istersen anlatımı yapabilirim hatta youtubede video olarak anlatım bile var

appworldden indirmiştim Battery booster pro yazınca çıkıyor hatta daha yeni denedim ama ben bilgisayar üzerinden kuruyorum bis olmadığı için

Dilleri sildim kullanmadigim uygulamalri sildim baaya rahatladi telefon suan yukseltmicem youtube dan bi arastirim orenince yukseltirim memnunum suan batery booster I da yukledim biside actimmi tamamdir :)

Bbsak İle "BlackBerry" cihazımızın yazılımını (OS) silme/yeniden kurma

Not: Cihaz erişimi işlemine başlamadan önce lütfen doğrulama yapınız;
    1 - Bütün güncellemeleri yapılmış Windows PC (x86/x64)
    3 - En az USB 2.0 destekli bir soket
    4 - Her cihaz için kendi orjinal USB kablosu
    5 - Tam şarj edilmiş BlackBerry Cihaz

İlk önce bilgisayarınızdan bütün "Blackberry" yazılımlarını kaldırıyoruz (BlackBerry Desktop Software, Lokal Paketler... vs) kaldırma işlemi sırasında cihaz bilgisayara bağlı tutmuyoruz. Kaldırma işlemi bittikten sonra (Bazen bilgisayarda dosya parçacıkları kalıyor),

**Windows x64 C:\Program Files (x86)\Common Files\
    **Windows x86 C:\Program Files\Common Files\
    içindeki "Research In Motion" klasörünü siliyoruz ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz. Şimdi;

1 - "BBsak" edinmek için;
    http://www.gsmtamir.net/blackberry-rim/11565-free-blackberry-tool-bbsak-v1911.html

2 - Cihazınız icin en son yazılımı edinmek için;
    http://www.****/smf/9300-serisi-curve/9300-600668-vodafone-de-resmi-surumu-multilanguage-t17006.0.html

3 - "BlackBerry Desktop Software" yı edinmek için;
    http://www.vipindir.com/1281/blackberry-desktop-software-6-1-turkce.html

İndirdiğimiz bu yazılımları 3-2-1 sırasında bilgisayarımıza kuruyoruz. (Bu sırada cihazımız bilgisayara bağlı olmuyor)

Daha sonra cihazımızı bilgisayara bağlayıp, "BB Desktop Manager" ile cihazınızı yedekliyoruz. (Rehber, ajanda ..... vs)
    Bu işlemler bittikten sonra cihaz ile bilgisayar bağlantısını kesip,

**Windows x64 C:\Program Files (x86)\Common Files\Research In Motion\AppLoader
    **Windows x86 C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\AppLoader
    içindeki "Vendor.xml" dosyasını siliyoruz ve "BBsak" ı açıyoruz.

“BBsak” ı açtığınız zaman karşınıza gelen pencereden

“Please enter Password. (If none leave blank)” (Cihazınıza bir şifre koydunuz ise buraya yazınız, şifre yok ise boş bırakınız) cihazımızı bilgisayara bağlayıp (Cihaz pilinin dolu olduğunu kontrol edelim) “Tamam” dedikten sonra karşınıza “BBsak” penceresi açılacaktır. (Not: Cihaz PC ye her bağlanışta "BlackBerry Desktop Software" açılacaktır, bunu hemen kapatmalısınız yoksa BBsak cihazı görmeyecektir.)

İlk önce “Backup/Restore” menüsü altındaki "Backup Apps" kutucuğuna tıklayıp, cihazımızı bilgisayara yedekledikten sonra (Sadece uygulamaları yedekler), tekrar “Backup/Restore” menüsü altındaki “Wipe Device” e tıklayıp karşımıza gelen pencereden

“Are you sure? This will erase all data.” “Evet” diyoruz ve işlemin bitmesini bekliyoruz. Bu işlemin bitiminden sonra cihaz ekranımızda “507”

kodunu görüyoruz ve “BBsak” ana penceresinden “Mics” menüsü altindaki

“Factory Reset” e tıklıyoruz ve karşımıza çıkan pencereden “Are you sure? This will erase all data.”

“Evet” diyoruz daha sonra işlemin tamamlanmasını bekliyoruz (Bu işlem uzun sürecektir). İşlem bitip cihaz ekranımızda tekrar “507”

kodunu görüyoruz. Şimdi “Mics” menüsü altindaki “Clear event log” a basıp işlem bittikten sonra, cihazımız ile PC yi birbirinden ayırıp cihazımızın pilini cıkarıyoruz. (Bu işlem cihaz hafızasındaki yansımalar için).

15 dk geçtikten sonra cihazımıza pilini takıp açılmasını bekliyoruz. Cihazımız açıldıktan sonra tekrar bilgisayara bağlayıp “BBsak” ı açıp “Please enter Password. (If none leave blank)” bölümünü yukaridaki gibi yaparak geçiyoruz ve “Backup/Restore” menüsü altindaki “Load OS” ye tıklıyor ve karşimiza gelen pencereden

bilgisayarımızda yüklü olan yazılımı seçip "Load OS" diyoruz,

(Eğer "BBsak" hata verir ise şu şekide yapıyoruz,

**Windows x64 C:\Program Files (x86)\Common Files\
    **Windows x86 C:\Program Files\Common Files\
    içindeki "loader.exe" yi açıp işleme devam ediyoruz.)

ve karşımıza gelen

pencereden ”İleri” diyor ve bir sonraki ekranda yine ayni şekilde “İleri” diyoruz

bundan sonra “Application Loader” cihazımızdaki bilgileri okuyup

karşımıza cihazımıza yükleyeceğimiz uygulamalari listeliyor,

listeden diller programlar var onları seçip ileri diyorsunuz ve kurmaya başlıyor işlem bitince telefonun açılımı %70lerde biraz duraksıyor olmadı diyerek çekmeyiniz yoksa tamamlamaz . işlemler bitince telefonunuz ilk aldığınız gün gibi açılacaktır

haydi hayırlı olsun özelleştirme size kalmıştır yada yedeklerinizi alarakta eskisi gibi yaparsınız
    NOT: bu yazı alıntıdır.

NOT: bazı yerler değiştirilmiş olup 9300'a göre uyarlanmıştır.

• arkdaşlar bu arda güncellemelerden sonra yorumları hata olursa hataları anlıyacağınız ii yda kötü tarafları paylaşalım
  • Eyv yapicam yarari olucak :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bugün aldım bb9300 sonunda. Cihazın os6 olup olmadığına nereden bakabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

Ben de bugün aldım bb9300 sonunda. Cihazın os6 olup olmadığına nereden bakabilirim?

Secenekler-cihaz-cihaz surumleri hakkindaya tiklayarak ogrenebilirsin senide gruba ekledim cihazinin rengi nedir ?

• quote:

quote:

Ben de bugün aldım bb9300 sonunda. Cihazın os6 olup olmadığına nereden bakabilirim?

Secenekler-cihaz-cihaz surumleri hakkindaya tiklayarak ogrenebilirsin senide gruba ekledim cihazinin rengi nedir ?

siyah
  • quote:

quote:

quote:

siyah

Tamamdir bi sikintin olursa yardimci olmaya calisiriz buraya yazman yeter.
  • Sabah wifiden modemime bağlandım tarayıcıdan internete girdim. Ağı kaydettim wifi açınca otomatik bağlanıyor. Ama tarayıcıya girince bağlantı yok diyor?
  • quote:

Sabah wifiden modemime bağlandım tarayıcıdan internete girdim. Ağı kaydettim wifi açınca otomatik bağlanıyor. Ama tarayıcıya girince bağlantı yok diyor?

eğer hattı kapatmadıysan wifiyi açarken bazen yapıyor onunda nedeni ilk önce apn üzerinden bağlanmak istemesi bide hattı kapat öle dene onun bi ayarı vardı bulunca paylaşırım
  • quote:

Eyv yapicam yarari olucak :)

bb güncel os'u yüklendinmi kardesim paylasım yokta
  • quote:

quote:

Eyv yapicam yarari olucak :)

bb güncel os'u yüklendinmi kardesim paylasım yokta

Hayir :)
  • arkdaslar bu araada blackberry curve 3g (9300)'a os 7 gelmicekmiş galiba bizi unutuular
  • @275001

Bende öyle düşündüm hattı kapattım hala aynı

Bir de 3g yi kapatamadım. Bis almadım daha ama mobil şebeke kapat diyorum hala sağ üstte 3g yada edge yazıyor
  • quote:

@275001

Bir de 3g yi kapatamadım. Bis almadım daha ama mobil şebeke kapat diyorum hala sağ üstte 3g yada edge yazıyor

cihazı güncellemeni tavsiye ederim çünki senin yazdıklarına göre kendi telefonumda denedim bende öle bişey çıkmadı. safanın basındada anlattık orayı inceleyip güncelleyebilirsin.

ikincisi 3gyi kapatmak için seçenekler- ağlar ve bağlantılar- mobile şebeke- şebeke modu 3g ve 2g yazıyor oraya tıklayıp 2g yapabilirsiniz
  • quote:

quote:

@275001

cihazı güncellemeni tavsiye ederim çünki senin yazdıklarına göre kendi telefonumda denedim bende öle bişey çıkmadı. safanın basındada anlattık orayı inceleyip güncelleyebilirsin.

ikincisi 3gyi kapatmak için seçenekler- ağlar ve bağlantılar- mobile şebeke- şebeke modu 3g ve 2g yazıyor oraya tıklayıp 2g yapabilirsiniz

Edge ya da 3g farketmez amacım tamamen mobil interneti kapatmak.

• yeni bir program paylaşımı google maps appworldde yok ancak anlatımla cihazımıza bis bes olmadan harita yükleyeceğiz

öncelikle yapmamız gereken bazı ayarlar var yok sa olmaz :)
    seçenekler- cihaz- gelişmiş sistem ayarları- tcp ıp- apn ayarlarını etkinleştir sonra apn yazan yere internet yazıp kaydediyoruz

wifi üzerindende indirebilirsiniz ancak güncellemesi gerekir onun için hattı kullanması gerekir

cihazımızdan google'a mobile maps yazıyoruz çıkan ilk sayfaya giriyoruz
    ürünler kısmından har. yazan yere tıklıyoruz çıkan sayfada yükle diyor tıklayınca telefona indiriyor ve kuruyor

NOT: yine internet üzerinden yapıyor ancak bis değilde başka bi internet paketiniz varsa onun üzerinden yapılıyor örneğin benim 100 mblik hediye internet paketim var ondan yaptım.
  • quote:

quote:

quote:

@275001

Edge ya da 3g farketmez amacım tamamen mobil interneti kapatmak.

onun için operatörünü arayıpm kapattırmak başka çaresi yok

• quote:

quote:

@275001

Hocam ayrıca ilk sayfada güncellemeye dair bir şey bulamadım?

• quote:

quote:

quote:

@275001

Hocam ayrıca ilk sayfada güncellemeye dair bir şey bulamadım?

özür dilerim 2. sayfanın başında paylaşmıştık

• Arkadaslar on liraya bir avea bayinden kilif aldim telefonu icine sokunca uyku moduna geciyor. Bu kiliflar telefona zarar verir felan dediler? Bilgisi olan var mi.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.