Arkadaşlar smaç falan iyi güzelde bi yere kadar.. Basketbolda sizi en iyi yapan hücum değildir savunmadır.. Maçı kazandıran smaçlar değil bloklardır(son Miami-Dallas maçı Zo örneği).. Sizce bu işi NBA de ve TBL de en iyi yapanlar kimler ve en sevdiğiniz bloklar hangileridir??
NBA - Ben Wallace TBL - Fatih Solak
Ben Wallace'ın sağ elle topu panyada kesip seken topu havada sol eli ile alması, Francis'in ise osmanlı vari bloğu.. (aklıma geldikçe daha eklerim)
Bence de basketbol sadece hücum değildir. sosis saol böyle bir konu açtığın için
en sonuncu bloğu iyi izleyin daha doğrusu blokları..
blogu smaçtan daha çok severim...güzelbir blokta güzel bir smaçtan daha fazla haz duyarım..
tblde açık ara fatih solak diyecegim.(samete inat) gerçekten adam en iyisi ve kazmamsı bir stili olmasına ragmen onu sevmemi saglayan tek özelligi..çogu zaman blok yapabilmek için hücumcusunu boş bırakarak savunma zaafı vermiştir ama kimin umrunda ben blok görmek istiyorum..hele bu adam tim duncan a bile blok yapmışsa..
nba de gözümde en iyi blokçu ak-47 dir..ahtapot gibi kolları olması onu iyi savunmacı ve karşısındakileri dengesiz atış yapmaya zorluyor.ama benim en sevdigim blokçu dwyane wadedir..boyuna göre atletizmi ile müthiş blokçudur..
jordanın o blogu da unutulmaz ama benim en sevdigim blok 1,80 civatı earl watsonun 2,20civarı shawn bradleye yaptıgı bloktur..
en blok performansı ise miamiden zozo nun finallerde 5blok yaptıgı muazzam maçtır..