Merhaba arkadaşlar sizden bir "illet" konusunda yardım istiyorum... Bilgisayarımı aldığımdan beri bu hatayla karşı karşıya kalıyorum..Yaklaşık her ayda 1 bu hatayı alıyorum. Bir gün format atmak gerekti bende attırdım belki bluescreen hataları da geçer diye... Format attıktan sonrada düzelmedi...Sistemim ;
6GB RAM Core i7 870 2.93ghz MSI H55M-P31 Anakart (BIOS; American Megatrends Inc. Tarih: 06/23/2010 Sürüm : V1.8B9 1TB HDD Windows 7 home premium 64bit (Güç kaynağımı bilmiyorum)
bu hatadan nasıl kurtulabilirm? hatada şu şekilde şeyler yazıyor;
Olay Adı: Bluescreen OS Sürümü: 6.1.7601.2.1.0.768.3 Yerel Kimlik: 1055
BCCcode: 24 BCP1 , BCP2 , BCP3 , BCP4 0000 lı FFFFF li bişeyler... OS Version:6_1_7601 Service Pack 1_0 Product 768_1
gibi şeyler yazıyor..Ayrıca Bluescreen olduğunda 100 e kadar sayıp bilgisayarı yeniden başlatıyor oralarda da dxgmmy veya IRL_QRL mi öle şeyler yazıo hatada...Bu hatalar neden olur , çözümü ne?? BIOS dışında tüm driverlarım güncel virüs yok, Windows Update de yapıyorum... BIOS da riskli diye yapmıyorum ve yapmayı da bilmiyorum açıkçası...Lütfen konu hakkında kesin bilgisi olanlar cevaplasın riskli işlerle uğraşıyorum
Mavi ekran yüzde 90 donanımsal problemlerden dolayı kaynaklanır. Yani bunca formatı maalesef boşuna atmışsınız. İlgili hata kodlarını google da araştırarak sorunun hangi donanımdan kaynaklandığını bulmayı deneyebilirsiniz.