Arkadaşlar yanlış tercih yaptığım için 29k ile 45k'lik bölüme yerleştim (Marmara teknoloji fakültesi BM). Baya bir sarstı, daha sonra istediğim bölüm olan dişin 28.5k ile kapattığını görünce yıkıldım. Kırık obp ile mezuna kalmayı düşündüm fakat genel olarak çok zor olduğunu gordum. Şuan da kendime yol haritası ciziyorum. 1.'si derslere asılıp yatay geçişle Hacettepe, YTÜ gibi üniversitelere gitmek. Ama 3-4 kontenjanları var. Buralara geçebilme şansım nedir, geçebilmek icin Gano, okul sıralaması kaç olması gerekiyor ve ölçütler nedir? Diğer bir yol ise bu seneyi hazırlık gibi İngilizce kasıp merkezi yatay geçişle gtu'ye geçmek. Bilgilendirirseniz sevinirim
Bilgisi olanlar bir baksın
Up
takip
Uplayalim
Bilgisi olan yok mu
El atalım
Dostum 1 sene beklemen lazım çoğu üniversite Ek madde 1 geçişini temmuz-ağustosta açar..
1 sene beklemem gerektiğini biliyorum, yatay geçişin zorluğu, ölçütleri nelerdir? Özellikle ytu'yu Türkçe olduğu için istiyorum, gtu gibi İngilizce üniversitelerr geçersem 1. Sınıftan tekrar başlamak zorunda kalıyorum
nası diş 28.5 k kaynak varmı
Ytu %30 ing. Benim bildiğim orada da hazırlık sınavı var. Öğrenci işleri ile konuş isteğe bağlı hazırlık olayı için bir dilekçe sun hiç değilse hazırlık okur sene sonu geçiş yaparsın .
Her bölüm %10-30 arası kontenjan açar yani kesine yakın geçiş imkanın var.
O bölümün puanılya senin puanın ya eşit olacak ya da senin puanın büyük olacak küçükse zaten yapamazsın.
Evrakları ilgili okulun yatay geçiş ofisinden öğrenirsin
Osym'nin yayınladığı taban/tavan puanları listesinde var. 442 ile kapatan 4-5 tane devlet dış var. 442 de 28.5k'ya geliyor
Merkezi yatay geçiş için ytu'ye puanim yetmiyor, normal yatay geçiş bildiğim kadarıyla YKS puanına bakmıyor. Ve 3-4 kontenjan açılıyor. Bunun için ölçütleri, ganonun kaç olması gerektiğini, geçme zorluğunu soruyorum
Hocam yerleştiğin yıl aldığın yks puanını %80le çarpıyolar ganonuda %20yle çarpıp topluyolar daha sonra senin eline bir puan geliyor eğer o puandan daha yüksek puanlı birileri tercih etmezse yatay geçiş yapabiliyosun diye biliyorum ama bazı üniversiteler özel şart koyuyolar yks puanı taban puandan düşük olmicak gibi baya araştırman lazım
Hocam teknoloji fakültesinden mühendisliğe geçiş var mı bilmiyorum?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme