Şimdi Ara

BM Yatay geçişte başka üniversiteye geçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yanlış tercih yaptığım için 29k ile 45k'lik bölüme yerleştim (Marmara teknoloji fakültesi BM). Baya bir sarstı, daha sonra istediğim bölüm olan dişin 28.5k ile kapattığını görünce yıkıldım. Kırık obp ile mezuna kalmayı düşündüm fakat genel olarak çok zor olduğunu gordum. Şuan da kendime yol haritası ciziyorum. 1.'si derslere asılıp yatay geçişle Hacettepe, YTÜ gibi üniversitelere gitmek. Ama 3-4 kontenjanları var. Buralara geçebilme şansım nedir, geçebilmek icin Gano, okul sıralaması kaç olması gerekiyor ve ölçütler nedir? Diğer bir yol ise bu seneyi hazırlık gibi İngilizce kasıp merkezi yatay geçişle gtu'ye geçmek. Bilgilendirirseniz sevinirim

• Bilgisi olanlar bir baksın
  • Up
  • takip
  • Uplayalim
  • Bilgisi olan yok mu
  • El atalım
  • Dostum 1 sene beklemen lazım çoğu üniversite Ek madde 1 geçişini temmuz-ağustosta açar..
  • 1 sene beklemem gerektiğini biliyorum, yatay geçişin zorluğu, ölçütleri nelerdir? Özellikle ytu'yu Türkçe olduğu için istiyorum, gtu gibi İngilizce üniversitelerr geçersem 1. Sınıftan tekrar başlamak zorunda kalıyorum
  • nası diş 28.5 k kaynak varmı
  • Ytu %30 ing. Benim bildiğim orada da hazırlık sınavı var. Öğrenci işleri ile konuş isteğe bağlı hazırlık olayı için bir dilekçe sun hiç değilse hazırlık okur sene sonu geçiş yaparsın .

Her bölüm %10-30 arası kontenjan açar yani kesine yakın geçiş imkanın var.

O bölümün puanılya senin puanın ya eşit olacak ya da senin puanın büyük olacak küçükse zaten yapamazsın.

Evrakları ilgili okulun yatay geçiş ofisinden öğrenirsin
  • Osym'nin yayınladığı taban/tavan puanları listesinde var. 442 ile kapatan 4-5 tane devlet dış var. 442 de 28.5k'ya geliyor
  • Merkezi yatay geçiş için ytu'ye puanim yetmiyor, normal yatay geçiş bildiğim kadarıyla YKS puanına bakmıyor. Ve 3-4 kontenjan açılıyor. Bunun için ölçütleri, ganonun kaç olması gerektiğini, geçme zorluğunu soruyorum
  • Hocam yerleştiğin yıl aldığın yks puanını %80le çarpıyolar ganonuda %20yle çarpıp topluyolar daha sonra senin eline bir puan geliyor eğer o puandan daha yüksek puanlı birileri tercih etmezse yatay geçiş yapabiliyosun diye biliyorum ama bazı üniversiteler özel şart koyuyolar yks puanı taban puandan düşük olmicak gibi baya araştırman lazım
  • Hocam teknoloji fakültesinden mühendisliğe geçiş var mı bilmiyorum?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.