Şimdi Ara

BMW 1 SERİSİ F20 (2185. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43.760
Cevap
307
Favori
2.905.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21832184218521862187
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, 2016 model 116d ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Aracı alalı, bir kaç ay oldu. Uzun süredir forumu takip eden biri olarak sormak istediğim bir kaç husus var.

- Konuda uzunca bir süre f20 için bagajdan gelen sesler ve çözümleri hakkında konuşulmuş. Ancak, benim aracımda sesten ziyade kilitle ilgili bir sorun var. Araç kitliyken kapıları açtığımda, bagajı açmak için logoyu yukarı kaldırırken, seri bir şekilde, ard arda 4-5 kez kilit açma sesi gelmekte. Sanki kilit takılı kalmış gibi. Bu ses bazen 1-2 kez çoğunlukla 4-5 kez çıkıyor. Böyle bir problemle karşılaştınız mı?

Bu arada direk bagaj açma düğmesine bastığımda bu durum oluşmuyor. Olması gerektiği gibi kilit açma sesi bir kez çıkıyor.

- Klima açıkken motoru çalıştırdığımdaki kuş cıvıltısı gibi olan sesin sebebini eski cevaplardan okudum. Sesin geçici bir süre kesilmesi için kasnak ve kayış değişimi gerekiyor. Bu cepte. Ancak, sürüşü tamamlayıp motoru kapattığımda, motor dururken de bu sese benzer bir ses çıkarak motor kapanıyor. Stop düğmesine bastıktan sonra Yaklaşık 2 saniye bu cıvıltıya benzer ses çıkıyor ve motorla beraber susuyor. Bu sorun da mı kayış sorunu acaba? Yoksa turbo ile alakası olabilir mi?

- Son olarak hız sabitleyici taktırmak istiyorum. Ancak, m direksiyon takan yerler var. Direksiyonu değiştirdiklerinde hız sabitleyiciyi de aktif ediyorlar. Aracın üstündeki direksiyonu, m direksiyon ile değiştirsem ilerde sorun yaşar mıyım? Direksiyon büyük bir ihtimal Çin veya Tayvan üretimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi regger -- 24 Eylül 2024; 16:38:56 >

• Merhaba arkadaşlar, 2.el aldığım bmw f20 2014 aracımın ön led angelları sarı yanıyor, bunları nasıl beyaza çevirebiliriz? Bir de triger zincirinin ne zaman değiştiği bilgisi yok bu bilgiye triger zincirini kontrol eden usta ulaşabilir mi? Herhangi bir ses yok araçta. Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • regger kullanıcısına yanıt
    Bahsettiklerinizin hepsini yaşamış bu yoldan geçmiş biri olarak kısaca yazayım. Benim aracım da 2016 model.
    Bagaj kilidiyle ilgili yaşadığınız kronik sorun. İki ihtimal var ya switch bozulmuştur ya dil kırılmıştır bende ikisi bir aradaydı. Tamir olmaz, olmuyor diyenlere inat en ince detayına kadar indim, orijinal switchi İstanbul’da çok zor buldum değiştirdim, kilidin dilini de çok sağlam şekilde onardım. Yaklaşım bir yıldır kullanıyorum. Böyle bir tamir yolu yorucu ve zor olacağı için sizin için çözüm kilidi değiştirmek.
    Bahsettiğiniz ses daha önce de yazıldığı gibi kayış kaynaklı. Tavsiyem önce orijinal bmw v kayışı alıp taktırmanız. Ben bu şekilde bir yıla yakın ses sorununu kestim. Sonrasında tekrar başladı krank kasnağı, gergi kütüğü, v kayış üçlüsünü geçtiğimiz aylarda değiştirdim. Motor stop ederken gelen ses de kuvvetle muhtemel kayıştandır. İlk çalışmadaki seste zaten tereddüt yok, suçlu kayış.
    Hız sabitleme için bahsettiğiniz direksiyonlardan alabilirsiniz, airbagin orijinal olması önemli aksi halde risk doğurabilir. Ben ise tam dolu standart direksiyon aldım. 328i’den çıkma f1 kulakçıklı, hız sabitlemeli direksiyonu alıp kendi orijinal airbagimi taktım. F1 kulakçık için beyne kablolama gerekiyor, bunu ben kendim yaptım, yapan yerler var. Hız sabitleme için kablolama gerekmiyor sadece kodlama gerekiyor. Bu kodlama gizli özellik açan ufak cihazlarla yapılamıyor. Özel lisanslı bir programla bilen birinin kodlaması gerekiyor. Hız sabitlemede fren fonksiyonu da aktif oluyor gerçekten şahane özellik.

Bahse konu orijinal switch, en son fiyatı 15 euro idi tabi bulunabilirse.
     BMW 1 SERİSİ F20

Kilidin sağ iç kısmında görünen (ufak pencere gibi görünen yerdeki) yerdeki parça kırılan dil kısmı.

BMW 1 SERİSİ F20

Bu da standart direksiyonun hız sabitlemeli, f1’li hali.

BMW 1 SERİSİ F20

Bu arada geri görüş kameramız tam düzgün çalışıyor ise kilidin yalnızca dili kırılmıştır, switch arızalı olunca bagaj açık gibi algılayıp kameranın çalışmasını etkiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EKE58 -- 24 Eylül 2024; 22:53:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Boyle bir hata ile karsilasan var mi? Arabayi calistirir calistirmaz daha hareket etmeden hemen boyle bir uyari verdi, Biraz yuruyunce uyariyi sildi ama tekrar gelir mi bilmiyorum.
     BMW 1 SERİSİ F20

Basina gelen var mi?

• onurarmutcuoglu kullanıcısına yanıt

Kışlık lastikte nasıl bir tercih yaptınız acaba?

ben Gebze tarafında oturuyorum, bu taraflarda kar biraz daha fazla oluyor İstanbula göre ve yokuşlar da oldukça fazla.

• EKE58 kullanıcısına yanıt

Cevabınız çok açıklayıcı olmuş. Teşekkür ederim.

Bagaj kilidinin de kronik sorun olması, bu kalem için de kısır döngü o zaman. Kilidi değiştirdiğim zaman aynı sorunun tekrar yaşanma ihtimali yüksek olacak. Siz aslında sorunu tespit edip tamir ederek olması gerekeni yapmışsınız.

Aslında, kasnak kayış probleminde de bu kadar yıl sorunun tespit edilememesi veya tespit edilmişse de üretimdeki hatanın giderilememesi, çok ilginç gerçekten.

Bu arada direksiyon konusunda da kararsızım. Sanırım orijinal direksiyona hız sabitleyici taktırmak daha yakın geliyor bana.

Verdiğiniz faydalı bilgiler için tekrar teşekkürler  

• blacksnake03 kullanıcısına yanıt

Aküyü kontrol ettirin. Bazen aküden kaynaklı bu hatayı verebiliyor.

• regger kullanıcısına yanıt

Kilidin orjinalini yetkili servisten alip yenisi ile degistirin, bagaj kilidi ses yapsaydi, kilidi kumas bant ile sarin dicektim ancak sizdeki sorun acik pozisyonunu gormemesinden kaynakli gibi. Bagaj amortisorleri bagaji hic kaldiramadigi icin acaba kilit acilip geri kapaniyor olabilir mi?

ayrica akuyu olctum, 12.3v geliyor.

kayis kasnak konusunda ise, aracin garantisi bitimine dogru kasnak gergi ve kayisi degistirttim, 1 sene sonra yeniden basladi, sadece klimayi actiktan sonrq 10-20saniye kadar geliyor sonra kesiliyor. Arac 141bin km de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksnake03 -- 25 Eylül 2024; 15:27:59 >

Sol arka tekerleğin davlumbazın içinde onun bir fişi var, kontrol etmekte fayda var.

• fatality_ kullanıcısına yanıt

Ben Ankara'da yaşıyorum F20 F30 ve F10 araçlarımda hep Michelin tercih ettim. Bir dönem Pirelli kullandım, aldığımda üstündeydi, ondan da memnun kaldım.

Bridgestone'dan ise hiçbir zaman memnun kalmadım.

• ahmetsoul kullanıcısına yanıt

Motor takozu doğru adres olabilir bu kilometrelerde

Aynen belirttiğiniz gibi, kilit açıldığını anlamıyor. Tekrar tekrar açmaya çalışıyor. Amortisörleri kontrol etmemiştim. O gözle de bakayım.

Biraz yuruyunce arizayi siliyor, 2 gundur vermiyordu. Bu sabah verdi, aksamina yine verdi.

Birinci adres akü; Beyinler arası iletişim ilk anda düşük voltajdan dolayı sağlanamayıp ekrana arızayı veriyordur, sonra sinyal gelince geçiyor olabilir.

İkinci adres dediğim yerdeki sensör olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: onurarmutcuoglu

Motor takozu doğru adres olabilir bu kilometrelerde

teşekkürler hocam. peki bujiden ihtimal var mı

• ahmetsoul kullanıcısına yanıt

Yok o tahrik uyarısı yakabilir en fazla

• Selamlar, 2016 model One Edition 1.18i ile aranızdayım. Ankara’da yaşıyorum. Aracı alıp geldiğim gibi 5. gününde blok su borusu çatladı 2-3 gün uzak kaldık ama çözdük şükür Şimdi birkaç fikir almak istyorum sizlerden. Parça parça aracımın eksiklerini gidermek istiyorum. Öncelikle önceki sahibi hanımefendi sağ olsun ön tamponu baya bir haşat etmiş her yeri apayrı çizik içinde gözüme batıyor. Ankara için bir öneri alabilirim.
    Bir diğer konum geçmiş son zamanlarda VW grubu kullandığım için ses sistemi bana vasat geldi. Hatta vasatın altı. Öyle aşırı bass ve yüksek sesle müzik dinlemem ancak en azından standart sistemin daha iyi olmasını beklerdim. Kaliteli bir hoparlör setiyle bu sorun çözülür mü ? Çünkü şu an orta düzey basslı şarkılarda bile sol taraf cozt cozt sesi çıkartıyor.
    Bir diğer sorunsal şanzıman yağı. Çok bilgi kirliliği var. Değişmeli mi ? Ne diyorsunuz ?
    Son olarak kışlık lastiklerde RFT tercih etmeyeceğim. 205/50/17 yerine 225/45/17 ebadına geçmem basınç sensörlerinde bir uyarıya sebrp olur mu ?

Aku 12.1v cikiyor, motoru calistirmadan, havalandirma fani, 4luler, uzunlar ve radyoyu acinca 11.7v a kadar dusuyor. Once akuyu degistirip deneyecegim. Tesekkur ederim.

• humerus06 kullanıcısına yanıt

Bende de 2015 var makyajlı ve dediğiniz gibi ses sistemi berbat. Ailede f10 da var onda da rezalet bir ses sistemi vardı ama harman kardon tweeter alınca ses sistemi gayet keyifli hale geldi. F20 de de öyle birşey yapılsa yeterli bir iyileşme olur tahminim

• murat425 kullanıcısına yanıt

Evet maalesef Polo bile neredeyse daha iyi seviyede  BMW 1 SERİSİ F20 

• 
Sayfa: önceki 21832184218521862187
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.