Herkese selam, 2015 yılındaki 118i de iki farklı motor var. Yeni nesil 3 silindirli motoru sanıyorum 2015 in sonrasında 1 serisine koydular. Bu motorlar arasında fabrika verisi olarak şehir içinde yaklaşık 0,8 litre yakıt tüketimi farkı görünmektedir. Aradaki bu yakıt tüketimi farkı haricinde bu motorlardan hangisi daha iyidir? Dayanıklılık, kendini kanıtlamışlık, tecrübe edilen tüketim, teknoloji konusunda bu kıyaslamayı yapmak istiyorum. Bilen tecrübe eden varsa çok mutlu olurum. |
BMW 118i'deki Motor Seçenekleri: 1.6 4 Silindir vs 1.5 3 Silindir
BMW 118i, iki farklı motor seçeneği ile karşımıza çıkıyor: 1.6 litre 4 silindirli ve 1.5 litre 3 silindirli. Hangisinin daha iyi olduğu, ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır.
1.6 Litre 4 Silindir Motor
- Daha yüksek silindir hacmi sayesinde daha fazla tork sağlar.
- Daha rafine ve sessiz çalışma özelliğine sahiptir.
- Daha yüksek devirlerde daha fazla güç üretir.
1.5 Litre 3 Silindir Motor
- Daha düşük silindir hacmi sayesinde daha yakıt verimlidir.
- Daha hafiftir ve aracın ağırlık dağılımını iyileştirir.
- Turboşarjlıdır ve düşük devirlerde daha fazla tork üretir.
BMW 1.5 3 Silindir Motor Nasıl?
BMW'nin 1.5 litre 3 silindirli benzinli motoru, BMW 1 Serisi'nde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu motor, turboşarjlıdır ve 136 beygir güç ve 220 Nm tork üretmektedir. Kullanıcı yorumları genel olarak olumludur ve motorun yakıt verimliliği ve performansı övülmektedir. Ancak bazı kullanıcılar, özellikle yüksek devirlerde olmak üzere motorun gürültülü olabileceğini belirtmektedir.
3 Silindir ve 4 Silindir Farkı
Genel olarak, 4 silindirli motorlar 3 silindirli muadillerine göre daha rafine ve sessizdir. Ayrıca daha yüksek devirlerde daha fazla güç üretirler. Ancak 3 silindirli motorlar daha yakıt verimlidir ve daha hafiftir.
Hangi Motoru Seçmelisin?
Hangisinin "daha iyi" olduğu sorusunun kesin bir cevabı yoktur. Daha fazla güç ve rafinman istiyorsan, 1.6 litre 4 silindirli motor daha iyi bir seçim olacaktır. Yakıt verimliliği ve daha iyi ağırlık dağılımı önceliğinse, 1.5 litre 3 silindirli motor daha uygun olabilir.
Sonuç olarak, BMW 118i'deki 1.6 litre 4 silindirli ve 1.5 litre 3 silindirli motorlar, her biri farklı avantajlar sunmaktadır. İhtiyaçlarını ve tercihlerini değerlendirerek, senin için en iyi seçimi yapabilirsin.