Şimdi Ara

2011 clio 1.5 dci 65 bg-85 bg? Nasıl ayrılır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
40.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aziz Türk milleti genel olarak sattığı arabayı, özelliklerini çok iyi bilmemektedir. Örnek olarak memleketteki 2009-2011 fiestaların bir çoğunda ESP işaretlidir. Anadolu çocuğu olan ben artık bunları yememekteyim ve sadece güvenlik paketi vardır diye belirtilmiş arabaları aramaktayım. Bu hafta sonu 2 tanesinde telefon ile "evet güvenlik pakedi var" diye satıcıdan (galeri değil ilk sahip ) teyid almama rağmen gittiğimde bu arabalarda GP olmadığını müşahade ettim. "Nasıl yok en üst bu işte ful+ful" gibi yaklaşımlar içinde olabilmekte satıcılar.
    Bir başkası da güvenlik pakedi var yazmıştı. Teyid için ben mesaj attım sonra baktım o ibareyi kaldırmış.Ona gitmedim.

Neyse bu uzun girişten sonra 2010-2011 clio dizel almaya karar verdim gibi bişey. Alt donanım olan extreme bana yetecek. Bunun 1.5 dci 65 bg ve 1.5 dci 85 bg modelleri var. 0 alırken 1400 TL fiyat farkı var enteresan. Bu kadar az fark için 65 liği niye tutuyorlar anlamadım. 65 lik performansı çok kötü, daha fazla yakıt yakıyor ve eksoz emisyomnu daha yüksek. Üstelik kritik noktada yüksek çünkü 120g...Eğer ülkemizi yönetenler AB gibi emisyondan vergi alırsa bir ihtimal en düşük vergi veren ilk kademeyi 100-119 g yapacaklardır.Böylece 116 olan 85lik, 120 olan 65likten daha az vergi ödeyebilir.

Şimdi ben bir 2010-11 clio HB dizel 65 bg mi 85 bg mi nasıl anlarım. Vwdeki gibi harflerin rengi, ekstra bir ibare vs bişey var mı ? Arabasını tanımayan necip türk milletinin "arabam 85 beygir abi tabii en dolusu bu, çok az yakar " falan gibi ayarlarına inanmak zorunda mıyım (ruhsata da pek güvenmiyorum)

Bilgisi olan var mı?

Alternatif olarak satmak istersem kolay satılabilecek dizel, düz vites, 2011 model, 20bini geçmemiş, klima , en az 2HY , sis farı, alaşım jant , CD çalar içeren 30000 ve altı fiyatlı araç önerisi olan var mı?

• BENDE 2009 model symbol var 1,5 dcı 85 beygir exspreion

kesinlikle 85 beygir olanı al derim 65 beygirle 85 beygir çok fark var yakıttan çıkarırsın o aradaki fiyat farkını

birde 2 airbaglı konfor paket almanı tavsiye derim 4 cam otomatik olan
  • @ cihanair

arkadaş zaten tavsiye istememiş ayırt edici özelliğini soruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stochastic34

@ cihanair

arkadaş zaten tavsiye istememiş ayırt edici özelliğini soruyor.

İyi de. Almaya karar verdim demiş.

quote:

Neyse bu uzun girişten sonra 2010-2011 clio dizel almaya karar verdim gibi bişey. Alt donanım olan extreme bana yetecek.
  • önemli değil..

2011 85lik extreme (listedeki en alt donanım) 30un altına bulursam muhtemelen alabilirim. Ama 85lik mi 65lik mi nasıl anlayacağım.. 65likse almam ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hector Priamson

önemli değil..

2011 85lik extreme (listedeki en alt donanım) 30un altına bulursam muhtemelen alabilirim. Ama 85lik mi 65lik mi nasıl anlayacağım.. 65likse almam ..

Ruhsatına bakabilirsin.
  • ruhsatta motor gücü bölümünde

65 lik olanda 47 kw yazar.

85 lik olanda 62 kw yazar.

başka bir yoluda aracın satış belgelerini istemeniz olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 29 Eylül 2011; 16:04:01 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ruhsatta bazen yanlış yazıyorlar. Satış (tip onay) belgesi falan tabii doğru olu ama arabayı görmeye gidince hemen istemek de olmaz.

Motorda farklı bir parça, bir plaket, kod falan yok mu acaba yavvv..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hector Priamson

Ruhsatta bazen yanlış yazıyorlar. Satış (tip onay) belgesi falan tabii doğru olu ama arabayı görmeye gidince hemen istemek de olmaz.

Motorda farklı bir parça, bir plaket, kod falan yok mu acaba yavvv..

Arabayı hop diye almazsın heralde. Yetkili servise götürüp ekspertiz yaptırırsın. Orada da çıkar kaç beygir olduğu. Hatta ekspertize de gerek yok. Şase no'sunu söyleyince kaç beygir olduğu yetkili serviste gerçek olarak çıkar.
  • Ruhsatta Kw cinsinden yazar.
    Yetkili serviste motor veya şasi numarasından anlaşılır.
  • biraz hort olacak ama belki bir başkasının işine yarar. motorda intercooler varsa o araç 85liktir.bunu da motorun üstünden orta kısımdan geçen borudan çok rahat anlayabilirsin. 65liklerde intercooler yok
  • Aman ruhsata bakipta inanma en mantiklisi expertiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar
    1.5 dci 85 bg intercooler'lı motor bu mu oluyor yoksa 65 bg'lik olan mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: GT 6

merhaba arkadaşlar
    1.5 dci 85 bg intercooler'lı motor bu mu oluyor yoksa 65 bg'lik olan mı ?

hort
    evet beyler bu hangisi 65 mi 85 mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: kasabalı türk

hort
    evet beyler bu hangisi 65 mi 85 mi?

Alıntıları Göster
    Bu motor 85 lik Hocam, ortadan geçen boru intercooler borusu. Aracımda bu motor var.
  • En temizi ruhsata bakmak.
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    hocam benim ki de aynen böyle ama ruhsatta 47 kw yani 65 hp diyor, bu ortadan geçen hava filtresinin borusu değil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: kasabalı türk

hocam benim ki de aynen böyle ama ruhsatta 47 kw yani 65 hp diyor, bu ortadan geçen hava filtresinin borusu değil mi
    Pardon Hocam bu resimde ki motor 65 lik, benimkin de bu hortumun yanında metal bir intercooler hortumu var. Benim motor 63 Kw, 85 Bg, Euro 4 Motor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

BENDE 2009 model symbol var 1,5 dcı 85 beygir exspreion

kesinlikle 85 beygir olanı al derim 65 beygirle 85 beygir çok fark var yakıttan çıkarırsın o aradaki fiyat farkını

birde 2 airbaglı konfor paket almanı tavsiye derim 4 cam otomatik olan
    Vay be Cihan. Nerden nereye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.