Şimdi Ara

BMW 3.20d CABRİO sorunsalı...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
10.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçen pazar günü Avcılar'daki Borusan showroomu ziyaret ettim yakın zamanda olmasada belli bir süre içerisinde bir BMW alma durumumuz olabilir düşündüğümüz araç aslında x1 ve x3 bunun yanında 5 serisini incelemekti ve bunlardan biri hakkında yoğunlaşmaktı ama showroom'a gidince fikirlerimizin hepsi değişti x3 direk eledik araç çok güzel ancak fiyat etiketi açıkçası beni soğuttu onun yerine xc60 bu sınıfta ilk önceliğim 5 serisi ise mantıklı ama yaşım itibariyle ne kadar uzak olduğumu anladım x1 ise tam belkide ideal aracımız olabılır açıkçası ama biraz sportif bişeyler düşünmem gerektiğini düşündüm kısmetse birlikte olacagım insanla ev düzenini kurdukdan sonraki ilk aracımızı belirlemeye çalışıyoruz ve son olarak kararımızı beklentimiz dışında yeterli donanımda olan bi xenon deri döşeme black iç kaplama ısıtmalı ve elektrıklı koltuk navigasyon gibi eklentilerle aracı belirledik ve bize 3.20d cabrio için indirim ile birlikte 79750 euro fiyat çıkarıldı buraya kadar herşey tamam ancak bu araç ile ilgili sizin tavsiyeleriniz artı eksi yönleri veya bu araç hakkında genel yorumunuz ne olur?
    Coupe ve cabrio arasında fiyat olarak ciddi fark var ancak nedense coupe'a ısınamadık yani tamamen zevk için bir tercih ve günlük hayatta kullanabileceğimiz bir araç olması açısından böyle bir düşünce içinde olduk.Şuan ki aracım yeni fiesta 1.25 2 sene oldu alalı daha önce çok fazla araç değiştirdim yaşım 24 bu sene Allah'ın izniyle okulumda bitiyor Fiesta ile birlikte daha uzun süre kullanabileceğim ve baktığımda işte arabam diyeceğim bişey lazım yani Fiesta'yı değiştirip c sınıfı veya ona benzer araçlar istemiyorum kullanırsam gene bunu kullanırım değiştirirsemde bu tarz bir araç için değişim uygularım Audı a5 cabrio veya mercedes E cabrio ise tamamen düşünmediğim araçlar bunuda belirtiyim ama bu tarzda mesela volvo c70 mantıklı gelen diğer seçenek sizin bu konuda tavsiyeleriniz neler olur tabiki önceliğim BMW olacak.
    Benzinli dizel seçimimizde şehir durumuna göre değişecek istanbul olursa dizel istanbul dışında yaşarsak benzinli olacak motor konusunda önerilerinizi merak ediyorum...

Şimdiden teşekkürler...

İyi forumlar....

• genelde coupe daha çok beğeniliyor ki buna ben de dahilim..siz cabrio'yu beğenmişsiniz..zevkler ve renkler diyorum..

motor olarak 2.0 d daha iyi bir seçim olur..

X3'ü elemeseydiniz keşke.. eski kasaya nazaran çok hoş oldu bence..fiyatı 62 bin'den başlıyo yanlış mıyım??

donanımlarla 70 -75 bin arası olsa, yine sizin fiyat aralığınız dahilinde sanırım..
  • üstü açılan bir araç elbette güzel ve hoş olur ama o fiyata 520d alınabiliyor ki yeni kasa ve çok güzel bir iç tasarım var ve de 1-2 sene içinde yeni bir kasa çıkmayacak. üstelik opsiyonlarıda bomboş değil diye biliyorum...

ben 320d veya benzinlinin 100bin TL'den fazla etmemesi gerektiğini düşünüyorum. 2.5 motor veya 3.0 motora para harcanabilir fakat 2000cc bir motora sırf üstü açılıyor diye ekstra masraf vermek benim mantığıma pek uymuyor...

yani yapan çok var deli gibi satıyor, lafım size değil ama benim düşünceme göre değil...
  • @culers,
    Cabrio beğenmemizin nedeni tamamen üstü açılıyor olması coupe bir araç düşünmedim tercihim o zaman sav'lardan yana olur gibi geldi zaten sorunda aklımızdaki araçlardan çok farklı bir arac yönelmiş olmamız.
    Fiesta alana kadar genelde iş nedeniyle hep ele geçen araçlar ile seçme sansı olmadan kullanmak zorunluluğu oldu daha çok zevke göre artık baktığım içinde sanırım böyle bir etkilenme söz konusu oluyor olabilir.
    X3 eleme nedenim XC60 çok beğenmem ve fiyat olarakda daha cazip gelmesi yoksa öncedende dediğim gibi eski X3 ne kadar beğenmediysem bunu tam tersine çok beğendim bunun yanında X1 ise oldukça ideal bir araç.
    Cabrio fiyat olarak çok uçuk bunu kabul ediyorum 5 serisi hatta z4 parası nerdeyse.

@donanımcı aras,

Söylediklerinize katılıyorum bence de delilik yani özellikle tek araç kullanma fikri ile başlanan bir süreçde bu araca bu kadar para bağlamak mantıklı değil gibi.
    Ama işte bazen araçlar baya etkilebiliyor insanı ayrıca dediğiniz gibi gayet yeterli bir 5.20d bundan daha uyguna bile alınabiliyor ama yaş itibariyle ve tercih itibariyle beni mutlu etmeyecek bir araç ama harika bir araç orası ayrı tabiki.
    Aklımda mini cooper cabriolarda bulunmakda ama işte tercihi tek başıma yapmıyacağım kendi isteklerimi çok ön plana koymuyorum o yüzden ama sırf heves olacağını düşünürsem mini cooper cabrio veya 2. ele yönebilirim belki bu tercihimde.
    birde cabriolar için ses olayından bahsedilmiş çok ciddi rahatsız olanlar olmuş bu konuda uyarı yapanlar olmuş bu durum ne kadar doğrudur ne kadar test sürüşü yapılacakda olsa yeterli tecrübeyi sağlamıyacakdır diye düşünüyorum.

• 1- cabrio guzel secim..

2- istanbul olursa 3.20d, istanbul disi olursa da 3.20d cunku su anda artik sadece 3.20d satiliyor.. ozel siparis kabul edilirse benzinli de yasina yetecek motor 3.20i ama ben alacak olsam 3.35i alirim..

3- cok keyifli aractir ancak ben senin yerinde olsam 5 serisini sıkı sıkıya dusunurum.. sonucta 3 cabrio, eski kasa, eski 6 ileri sanziman vs...

4- tam ogrenciliginin bitimine denk gelmesi kotu olmus.. ve madem ogrencilik bitiyor is guc derken ben 5 derim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

1- cabrio guzel secim..

2- istanbul olursa 3.20d, istanbul disi olursa da 3.20d cunku su anda artik sadece 3.20d satiliyor.. ozel siparis kabul edilirse benzinli de yasina yetecek motor 3.20i ama ben alacak olsam 3.35i alirim..

3- cok keyifli aractir ancak ben senin yerinde olsam 5 serisini sıkı sıkıya dusunurum.. sonucta 3 cabrio, eski kasa, eski 6 ileri sanziman vs...

4- tam ogrenciliginin bitimine denk gelmesi kotu olmus.. ve madem ogrencilik bitiyor is guc derken ben 5 derim..

Teşekkürler yorumlar için,
    Aslında aklımızdaki araçlar aşağı yukarı sizin bahsettiğiniz ve tavsiye ettiğiniz araçlardı 5 serisi gerçekten çok güzel ama oldukça büyük geliyor baya bir sorun aslında bu kadar seçeneğin arasında tercih yapmak ve biraz da uç araçlar bununda farkındayım.
    son şıkda dediğiniz gibi öğrencilik bitiyor ve iş güç durumu olacak aslında mantıken sav almam gerekir çünkü çalışma koşullarım şantiye olacak diyebiliriz.
    Kasa durumu benide düşündürüyor ancak 2015 gibi bir tarih gibi kasa değişikliği söz konusu olacak sanırım en çok zorlanıcak modeli seçtik sanırım eğer başlangıç olarak tek araba olmayacak olsa direk alınır belki ama görünürde tek olacağı için biraz daha karar vermek zor oluyor gibi...

• Z4 düşünmezmiydiniz?

Yiginla 1 serisi 3 serisi 5 serisi araba varken etrafimda kimsede olmayan cabrio, 2 kisilik, Z4 keyifli olacaktir tavsiye ederim. Bendeki 3000TT motor, 306 bg olmasina ragmen yakıt durumundan da gayet memnunum.
    Fiestanin da duracagini soylemissiniz. Iste bu benim arabam lafina takildigimdan bunu Z4 te cok rahatlikla soyleyebilirsiniz.
  • 2015 mi, siz son kasanın değişiminden mi bahsediyosunuz, eğer oysa ben 2012de değişiyo diye biliyorum... ama coupe cabrio böyle kalıcaksa 2015de değişecekse bilemem.

ben olsam 520d alırdım, techzone'un dediği gibi öğrencilik bitiyor ve iş sürecine giriyosan kesinlikle 520d derim. evet spor araba güzel araba ama 520d de bambaşka bi boyut. istersen techzone'un açtığı başlığa bir bak, muhteşem bi anlatım dili ve detaylı tanıtım var orda...

yani bunlar benim düşüncem, sen de demişsin 320d'ye coupe diye o kadar vermek delilik diye... hem 5 yeni kasa hem satarken fazla değer kaybetmez son kasa olduğu için vs vs... Ama 5'e binerken bunun üstü açılsaydı keşke deme benim kulaklarımı çınlatma tamamen kendimce fikir sunuyorum

• santiye isi olacaksa bmw'yi sil kafandan.. freelander ya da discovery 4 al kesinlikle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

santiye isi olacaksa bmw'yi sil kafandan.. freelander ya da discovery 4 al kesinlikle..

X3 neden olmasın üstad??
  • @clubber,
    Z4 düşünmedim değil aslında bütçe olarakda 2.5i uygun gözüküyor ama tamamen uç bir noktaya gitmiş olucağımızdan üstünde durmadık açıkçası ama insanın aklını çelmiyor değil.Eğer bunlardan biri alınırsa Fiesta durmayacak ya satılacak yada aileden birine verilecek Fiesta'nın kalma durumu eğer düşündüğümüz araçlardan biri olmaz ise sırf araç değiştirmek ve model yenilemek için aracımı yakın zamanda elden çıkartmam beklerim istediğim aracı alma koşulları oluşana kadar bana yetiyor sonuçta.
    İşte benim arabamda kastım ise gösteriş falan değil açıkçası çünkü,kullandığım araçla bile çoğu zaman okula gidip gelmediğim oluyor sadece ben bindiğimde kullandığımda bana o hissi vermesi yeterli o amaçla söyledim.Ama size Z4 konusunda bir soru sorabilirim bu araçların 2. el alımı için ne düşünüyorsunuz mantıklı bir tercih olur mu?
    Sizin aracınızda gerçekten çok güzel uzun uzadıya inceledim kazasız belasız kullanmanız dileğiyle....

@donanımcı aras,
    Cabrio ile coupe bildiğim kadarıyla sedan kasadan 2 sene civarı sonra çıkıyor piyasaya 2012 gibi sedanlar gelse 2014-2015 i bulur diye tahmin ediyorum yeni cabrio kasaların gelmesi.
    @techzone uzmanın başlığını okudum gerçekten anlatılabilecek en iyi şekilde anlatmış hatta müstakbel eşimin ve benim hayran oldumuz 5 serisi alıcı gözüyle oturduğumuzda araca bize fazla dedik içinde emanet duruyormuşuz gibi geldi...
    Ama sanırım tekrar incelemede yarar var sanırım.
    Gerçekten delilik bunu kabul ediyorum bu konuyu açmamdaki sebep bundan kaynaklı belkide biraz işin içinde olanlardan fikir almak. Oldukça uzun zamandır forumdayım ilk defa bir araç için görüş istiyorum mantıklı bulsam sanırım alındı diye başlıkla karşınızda olurdum ama bu tarz bir araç 2 kere düşünmek istiyor.
    Merak etmeyin hocam çınlatmam ama çok sıkıntı olursa o zaman derim abi borusana gidelim siparişi verelim sen soktun çıkar bu işten diye....

@techzone hocam,
    Evet büyük ihtimalle yoğun olarak şantiyede olucam zaten sıkıntının bir yanı bu o yüzden x1 ve x3 biraz daha uygun olur diye bu araçları incelemiştik ama işte bazen duygular aklın önüne geçiyor hatta cabrio'ya karar verdikden sonra problem değil ben kendime ıdare eder bi pıck-up yada duster falan alırım diyodum en son.
    Daha önce 2007 freelander I aracımız vardı güzel araçtı freelander II'ler hakkında ise bilgim yok ama ben ısınamadım freelander I'e, discovery güzel araç ama bu araçları incelemeden çıktım bunlarıda inceleyip karar verebilirim bilmediğim bir araç değil ama alıcı gözüyle incelemek farklı oluyor.
    Sanırım kararsızlığın dibine vurmuş durumdayım bu sayfayı hatunada okutucam o tamamen bana bıraksada en azından yardımcı olmuyor değil bir yorum getirir sanırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bencn17 -- 10 Mart 2011; 14:58:38 >

• @culers & @bencn17:

hocam sanırım inşaat işiyle ilgileniyorsunuz ailecek, bizim de işlerimizden biri inşaat.. neden BMW'yi sil kafandan dememe gelince;

bu zamana kadar Land Rover - Audi ve BMW'nin jiplerinden toplam da 5 tanesini kullandım (en az 2'şer sene).. bildiğin gibi 4 mevsimi yaşayan bir ülkedeyiz, inşaat işine gelince, onu da çok çok iyi bilirsin atıyorum sadece toprak yoldan 100mt içeri girince hemen sağ tarafa kurulmaz bu fok yiyen şantiyeler.. eğer inşaat işindeysen, patron olarak;

1- almak istediğin araziye gidip bakman lazım

2- almaya karar verdikten sonra arazi keşfi lazım

3- baş mühendisi ve mimarları bilgilendirmen gerek onlara göstermen lazım (ki en esaslı sorun burada geniş bir arsa aldın mı ıncık cıncık gezdirirler zemin incelemesi için)

4- o yolu inşşat süresi boyunca, greyder, dozer, kamyon, tır, çimento kamyonları, harç kamyonları, vinçler gibi yolun yapısını bozacak ciddi araçlarda haşat eder

5- tüm bunlardan sonra peyzaj mimarları getirirsin kafalarından üretip çevre düzenleme uygularlar

6- (en zor kısım) tüm bunlar olurken neredeyse hergün o şantiye de bulunman, bulunmasan bile uğraman gerekir! (bi 40 - 50 madde daha sayarımda konumuz inşaat değil )

genel olarak ana hatlarıyla durum böyle olunca BMW'den uzak durman en iyisi.. ewt xDrive mükemmel bir sistem ama bize esas lazım olan kilitlenebilir diferansiyel.. yani o şantiye karlada kaplansa da (ki karın altı balçık çamur olunca tadından yenmiyor), yağmurlu havalarda çamurda olsa, o toprak suyu emince balçık çamur olsa da, yazın sıkı bir şekilde kuruyup kuruyup çukurlaşınca adam akıllı her koşul ve zeminde sorunsuz ilerleyecek gerçek bir SUV lazım.. bu konuda Discovery 4 biçilmiş kaftan!! imkan varsa 1 dakika bile düşünmemelisin.. hem yolda hem arazide inanılmaz bir konfor, performans ve becerisi vardır.. BMW'nin X5'i bile (X1'i ya da X3'ü bile geçtim) bu tip iş sahibi olan insanlar için ne yazık ki yeterli değil.. neden?

1- havalı süspansiyon yok!

1a- dolayısıyla zorlu şartlar da her yere çıkamazsın!

1b- BMW tüm X serilerinin kullanma kılavuzuna "bu araç arazi koşullarında kullanılmak için tasarlanmamıştır" diye ibare koymuştur.. esasında yol jipi olan BMW'nin X serilerinin ta kendisidir.. çünkü SUV değil SAV olarak adlandırılmıştır.. sağda solda "orada böyle en beğenilen SUV ödünü aldık", "şurada en iyi arazi aracı ödülünü aldık", "orada da en beğenilen yılın cipi ödülünü almaya hak kazandık" gibi şeyler sizi yanıltmasın..

2- BMW'yi Kosifler Oto BMW - MINI Satış Müdürü Sayın Barkın Pınar'dan dinleyelim, ayrıca sanırım sizin kafanızdaki soruya da net bir cevap bulmuş olacağız (7:47'de BMW jipleri için açıklama geliyor - 2 yıl öncesinin videosu ama koşullar günümüzde tamamen aynı);

3- E70 X5'imi satmamın sebeplerinden biride budur!

malesef forumda Land Rover başlığı olmadığı için bu tip ikilemde kalan arkadaşlarıma ilgili konular üzerinden Land Rover ile ilgili yardımcı olmaya çalışıyorum.. imkan varsa Discovery 4 kaçırılmaması gereken bir fırsat!

aklında soru kalırsa muhakkak sor..

• Hocam işiniz dolayasıyla bir suv almak daha mantıklı ama 2.el işimi görebilcek bir pick-up alabilrseniz ben 320 cabrio'yu alın derim.Gerçekten tasarım olarak çok beğeniyorum.Bu arada cabrio'nun zevki başkadır
  • @techzone üstat ellerine sağlık baya açıklayıcı olmuş teşekkür ederim.
    Dedikleriniz iş durumum ve bulanacağım koşullar açısından ve tahminen yapacağım seyahatlarin bir kısmı dahil daha çok kahrımı çekebilen araç olmalı bu konuda kesinlikle katılıyorum iş koşullarınıda ayrıntılı şekilde yazmışsınız zaten.
    Ben okul bittiğinde patron olarak başlayamıyorum 2 sene kadar önce inşaat firmamız kapanmak zorunda kaldı ben bu mesleğe adım attığımda vardı ama artık tek başımayım bu konuda ama çalışma şartları çok fazla farklılık göstermeyecek gibi çünkü başlangıç olarak şantiye yolları gözüküyor bunun yanında il dışında belki ufak tefek bir iki konut projesi dışında kendi işim konusunda 5-6 sene civarı bir zamana ihtiyacım olacak belkide fazlası.
    BMW savları için açıkçası bende sizin gibi düşünüyorum bu tarz tercihde Land Rover Discovery bu alanda tek geçeceğim bir araç amacına en iyi hizmet eden araç belkide ama sıfır fiyatı benim boyumu aşar maksimum noktada cabrio'ya dayandırdık fiyat olarakta X1 ve XC60 civarını baz alarak tercih yapmaya çalışıyorduk aslında freelander II bir çok suv segmenti aracını aşağı yukarı tanısamda Freelander II konudunda ise hiç bilgim yok belkide ilk freelander deneyiminden dolayı olabilir.
    Belki 2. el koşullarında böyle bir araca sahip olunabilir ama yinede zaman olarak biraz daha beklemem gerekir bu durumda.
    Tekrar teşekkür ederim ilginiz ve açıklamalarınız için sroum olursa buradan mutlaka başınızı ağrıtıcam...
    @E93 M3,
    Doğru cabrio düşü zaten insanı heyecanlandıran durum birde bu zamanda kullanırsan kullanırsın sonrası kullanamazsın düşüncesi oluşunca insanda daha çok istek uyandırıyor.Ama mini cabrio veya farklı bir araç bunun yanında dediğiniz gibi pick up tarzı bir araçda olabilir gibi aklımda yer ediyor.
    @techzone üstatın söylediklerine istinadende belki yine Land Rover Freelander I şeklinde de bir tercihe dönüş olabilir.....
    Gerçek hayata atılırken bazı tercihler yapmak daha zor oluyor tamam dediğin anda iş koşulları buna benzer şeyler tercihlerinizi etkiliyor bu konuda da aile desteği veya buna benzer bişey bulunmayacağını düşünürsek dahada zorlaşıyor maddi olanaklar daha çok değerleniyor.

• az önce eve gelirken bi tane siyah cabrio gördüm dee..çok fena görünüyordu yauv..

kafa karıştırıyım biraz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Kowalski -- 12 Mart 2011; 22:54:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: culers

az önce eve gelirken bi tane siyah cabrio gördüm dee..çok fena görünüyordu yauv..

kafa karıştırıyım biraz..

Saolasın ya gerçekten kafam karışık aklımda bi ton şey var....

Ama cidden daha önce bir cabrio araç için bu kadar niyetlenmemiştim bakalım hayırlısı....

• bu seçeneklerden hiç biri sizi pişman etmeyecek..

ama en çok hangisi keyif verecek..??

ilk mesajınızda yazdığınız gibi, hangisi size baktığınızda '' işte arabam '' dedirtecek..??

• quote:

Orijinalden alıntı: culers

bu seçeneklerden hiç biri sizi pişman etmeyecek..

ama en çok hangisi keyif verecek..??

ilk mesajınızda yazdığınız gibi, hangisi size baktığınızda '' işte arabam '' dedirtecek..??

Evet hiçbiri niye aldım dedirtmez bu araçlardan haklısınız.

Heralde en çok keyfi cabrio verir hem 4 kişi 2 kişi sorunu yok hemde görüntü ve motor olarak ideal bir araç birde ilk aşk oldu ama diğer faktörleri göz önünde bulundurunca ikinci araç olması daha mantıklı bir araç gibi.

Bu hafta içi İzmit Öztorun Oto'ya da uğrayıp 3.20d cabrio'yu tekrar incelicez birde 5 serisine iyice bakıcaz.

Ama şu an sanırım eğilim büyük ölçüde 2.el Z4 yönünde olacak gibi gözüküyor hem cabrio araçtan kaybedilecek değeri hemde geçiş dönemi hevesini almak için daha mantıklı gibi geliyor düşündüğüm model yılı ise 2003-04 den 2009 a kadar olan modellere bakıcaz 2.5 veya 2.0i oldukça aklımıza yattı hem cabrio hayalini gerçekleştirmiş hemde şu anki aracımız durmuş olacak 1-2 sene içerisinde ise sanırım @techzone hocanın dediği doğrultusunda land rover tarzı bir araç olarak şekillenebilir yada BMW 5 serisi gibi bir tercih doğabilir....

Z4 konusunda tavsiye veya uyarınız var mı acaba açıkçası kullandığım ve bildiğim bir araç değil Z4 serisi...

• Eğer Cabrio düşünürseniz küçük bir detay ama dizel motorun sesi rahatsızlık verebilir bunuda aklınızın bir köşesinde tutun...
  • sayin bencn17;

yilda kac km yaparsiniz bilmiyorum, eger cift arac kullanacaksaniz ve cabrio isterseniz kesinlikle z4 derim.. bmwnin yeni modellerinde direksiyon, konsol vs degisiyor.. en son x3 ile gorduk bunu.. yani bmw terk etmeye basladigi 2006nin teknolojisini kullanip x1 ve 3 serisi cabrioyu uretirken, 2010 teknolojisini kullanip x3'u ve 2008in teknolojisini kullanip z4'u uretiyor.. lafi uzatmadan sunu soylemek istiyorum, eger cift arac kullanacaksaniz acik ara 5 serisi.. sonra z4 ve 3 cabrio.. tek arac kullanacaksaniz sayin techzoneun da belirttigi gibi acik ara discovery.. banka soyun, calin cirpin naparsaniz yapin ;) fakat bunun da 3.0 motorlusunu bulmaniz cok onemli, 2.7ler oldukca zayif.. sonrasinda da freelander ve yeni x3 geliyor.. bu arada ille bmw istiyorsaniz soyle diyelim; eski x3 ile yeni x3 arasinda marijuana cukuru ile everest arasindaki kadar fark var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemUsUs -- 18 Mart 2011; 5:05:16 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.