Şimdi Ara

BMW 3 serisi (G20) (1329. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: ruzgar_ressam , aisiklilar
2 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir (4 Mobil) - 8 Masaüstü4 Mobil
5 sn
27.865
Cevap
416
Favori
2.119.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
18. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 13271328132913301331
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadasimda da c200 4 matic amg paket vardi i4 ‘e gecti 8.000’km’de takas destegi kullaninca nakit indirimi uygulanmiyor zaten takas destegiyle 2.8 veriyorlar.Elden 2.850’ye satti aracini hatasiz boyasizdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EUS -- 9 Aralık 2024; 15:36:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burak IJQPA B kullanıcısına yanıt
    Hocam bugüne kadar ben hiç ekletmedim. Fabrika çıkışı bu şekilde olduğu için ekletmeye gerek olmaması lazım. Sonradan eklenen aksesuarlar için o durum geçerli sanırım (dış tasarım ögeleri, ppf vs)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mr.UK M kullanıcısına yanıt
    Aracı aldığımda edition fiyatı 3720 idi. Benim aracım 3811. Ekletmeseydim kasko bedeli 3720 üzerinden hesaplanıyor. Dolayısıyla ilave para verip aldığım özellikler kapsamdan çıkıyor. Dolayısıyla ekletilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krmsrsf -- 9 Aralık 2024; 17:52:53 >
  • krmsrsf K kullanıcısına yanıt
    Hocam bu dediğinizde renk dahil her şeyi ekletmek gerekir o vakit. Fiyat bağımlı bir konu yok, Borusan, VAG veya Mercedes kendi yaptığı kaskoda dahi böyle bir ekleme yapmıyor. Ki daha yüksek fiyatlamak için yapmaktan çekineceklerini sanmıyorum.

Peki sizce sigorta şirketi 3.7 ye kasko yaptığı araç için ne kadar öder?

Hocam sigortam net’in arayüzünde hoparlör/jant için ekleme yapılabiliyor, ekleme yapılmazsa zarar tazmin durumunda standart m sport’un o günkü sbm kasko değerine göre ödeme yapılır, o yüzden ekletmek gerekir diye düşünüyorum

Sbm kasko değer listesinde 3 kalem var sportline, m sport, edition m sport, m sport için anlık kasko değeri 3598000 ki bu da arabanın liste fiyatı ben indirim hariç ekstralı aracı 3895 e aldım aslında

• Burak IJQPA B kullanıcısına yanıt
    Aldığımız indirimlerle zaten liste fiyatlarından düşüğe alıyoruz. Sigorta firmaları da aracı teminat altına alıyor yarın fiyat listesi değiştiğinde size daha düşük fiyattan ödeme yaparım demiyor emsallere ve satın aldığınız teminatlara (sıfır araç klozu gibi) bakarak ödeme yapıyor hocam. Sigortacıma da sordum sonradan eklemeleri genelde aksesuar olarak ekliyoruz fabrika çıkışı olanları genelde eklemiyoruz diyor. Sıkıntı çıkmamış şimdiye kadar. Teyit de edecek.

Karar tabi sizlerin, ben daha önceki deneyimlerimi paylaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.UK -- 9 Aralık 2024; 18:14:19 >
  • Teminat tutarı ile sınırlı kalmak üzere piyasa rayicini ödüyorlar sonuçta Allah korusun kaza anında rayiç alacaksin , küçük bir eklenti çok fark yaratmaz ancak araba eklentileri ile 500-600 bin farketti diyelim ama sen yaptırmadın 3.7 de bıraktın teminatı , rayici 3.9 diyelim o anda 2.elde 200 bin kaybın olur , 30 40-50 bin gubi eklentiler olcumlemesi zor risk az ama para yükseldikce kasko da ilave işletmek önemli.bu sigorta işleri sürekli değişiyor en son bilgim bu yine de çok eklentisi olanlar sogortlari ile gorussunler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İ4 teklifi alan arkadaşlar nakitte 13 puan üstüne meslek indirimi hariç ekstra 1-2 puan indirim alabilen oldu mu? Geçen ay ekstra +1 puan indirim vardı

Sadece pert durumunu düşünmeyin. Adaptif cruise kontrolü opsiyon olarak aldığınızı düşünün. Opsiyon olmayan araçlarda önde radar yok. Önden bir kaza yaptığınızda sigorta radarın oldukça yüksek tutacak olan masrafını öder mi?

Ödememesi için bi neden yok hocam. Zaten bu opsiyonu aksesuar kategorisine de alamazsınız. Sigorta şirketleri baz fiyata göre fiyatlama yapmazlar, ortalama bir fiyatı baz alırlar ve öyle bir teklif sunarlar. Diğer türlü işin içinden çıkılması çok zor. Dediğim gibi böyle bir durumda boyayı dahi yazmak gerekir. Aksesuar gerçekten aksesuar kategorisinde olan donanımlar için olmalı. Sonradan eklediğiniz jant, ses sistemi, ppf kaplama, tampon seti vs gibi malzemeler bunlara örnek verilebilir. Bu şekilde olup da emsal olarak fabrika opsiyonlarına ödeme yapılmayan veya kapsam dışı bırakılan bir araca şahit olmadım. Olan varsa ve bilgilendirirse memnun olurum

Opsiyon olarak boya aldıysanız yazmak sizi garanti altına alır. Adam 5 liralık boyayı sigortalayıp 7 liralık boya vermeyabilir.

Eğer bunun sizi ve aracınızı garanti aldığını düşünüyorsanız pek tabi yapabilirsiniz. Para sizin paranız, araç sizin aracınız.

3.6 milyon üstü yani kasko sigorta Birliği ustune çıktığın her kuruş risktir sen örnek tam dolu 4.2 ye aldın araci aradın sigortaciyi sordu m sport dedin 3.6 ya kaskolar , ama senin piyasa rayicin o dolulukta kaza yaptığın anda 2.elde 3.9 ise o anda 300 binin uçar hocam ödemez teminat fazlasını ödemez diye biliyorum. Senin teminatı da arada bir noktaya tasiman lazim

• ozc.elk. O kullanıcısına yanıt
    Hocam burada fabrikasyon olup olmaması etkiliyor. Dediğim gibi fiyatlama baz araçlara göre yapılmıyor, ortalama değerlemeye ve bazı risk faktörlerine göre yapılıyor. Bugün 4.2’ye aldığınız araç yarın 4.8 olabilir, 3.6 dediğiniz araç 4.2’ye çıkabilir. Diğer forumdaşımıza da belirttim, kendinizi ve aracınızı garanti altına aldığını düşünüyorsanız para sizin paranız, dilediğinizi ekleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.UK -- 9 Aralık 2024; 20:10:6 >
  • Hocam tabi siz bilirsiniz , sizden 3.6 ya göre prim alacak ama siz kaza yapınca ben 4.2 arabayı aldım diyince umarım 600 fazla için prim ödemen nerde size demezler . Sigortacılar hayatimda gördüğüm en aç gozlu sektordur.
    Ama siz şöyle haklısınız indirim ve eklenti ile 3.6 ya geliyordur zaten o da kasko değerini geçmiyor zaten risk yok.

Sizi ikna edemeyeceğimi biliyorum ama başka birinin işine yarar diye aşağıdaki farklı kasko poliçe detaylarını ekliyorum.

BMW 3 serisi (G20)

BMW 3 serisi (G20)

BMW 3 serisi (G20)

• 4 kasa için% 10 dan fazla indirim varmı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam yanlış anlamayın lütfen, olay ikna olmak veya etmek değil. Ben fiyatlamanın aracın baz fiyata göre yapılmadığını ve hasar durumunda fabrika çıkışı donanımı karşıladığını savunuyorum. Örneğin adaptif süspansiyon olan bi aracı standart süspansiyonla değiştirtemezsiniz, harman kardon olan bi aracı standart hoparlörlerle çalışır kondisyona ulaştıramazsınız veya 19 jantı olan araca 18 jant takamazsınız. Sigorta şirketinin Bunları karşılamıyorum, bunları eklemen lazımdı diyeceğini hiç duymadım, duyacağımı da sanmıyorum. O yüzden gönderdiğiniz klozlar bu gibi durumları net belirtmediği için pek anlam ifade etmeyecektir.

• 
Sayfa: önceki 13271328132913301331
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.