Şimdi Ara

BMW 520i - 1600cc 170 hp YAKIT VERİLERİ (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
495
Cevap
17
Favori
170.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     BMW 520i - 1600cc 170 hp YAKIT VERİLERİ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 500km ortalaması
    Sürekli sehir ici Istanbul
    Otoyollara ya cok az ya da hic cikilmadi cikilsa da en yogun oldugu saatlerde
    Kis aylari
    Normal modda kesinlikle gazlamadan kullanildi
    Fikir vermesi acisindan paylasiyorum
    Turkiyede daha yogun bir trafik olacagini da sanmiyorum.
    520i olsaydı tahminim 16 18 litre arasinda olursu tuketimim.

• Naçizane tavsiyem çok yogun trafige girmeyen sehir ici kullanimlari icin 520i fiyat farkini da goz onune alirsak idealdir.Ancak benim sartlarimda sanirim 520i 1 liraya yakin yakar.
    Son zamlardan sonra zaten 520d fiyati iyice sacma noktalara geldi 520i daha da mantikli oldu en azindan ikinci el piyasasinda.
    Aractan genel olarak memnunum eski kasasi vardi o daha buyuk motorlu bir aracti,
    Ic dizayn olarak kesinlikle çağ atlamis
    Dis dizayn gorecelidir bilemem
    Performansi bana baslarda az geldi ama diger kullandigim araclar genelde 1.2 1.6 arasi oldugu icin alistim.
    Gidisi vb. Anlatmaya gerek yok klasik bmw ama eski kasasi bana daha iyi yol tutuyor gibi geldi.Daha guvenli hissettiriyordu
    Konfor olarak benim aracimda M suspansiyon var ve runflat o yuzdendir ki eskisi konforsuz olmasina ragmen segmnt rakiplerine karsi bana f10dan daha konforlu geldi
    Normal f10 kullandim ama cok uzun sureli olmadigindan objektif olamam.
    Sormak istediginiz sorular olursa dizel icin cevaplarim

• aykutanil A kullanıcısına yanıt
    Hocam dediginiz cok dogru bu arada.

• Merhaba,

En son 557 km once sifirlamisim. Ki oncesinde hava daha sicak oldugu icin ortalamam 9.6 falandi. Tamamen istanbul icinde ve isitici klima ile calisir vaziyette ortalamam gorundugu uzere 10.1 lt.. Acik yolda kullanim %20 dir en fazla.. Tum kullanim Istanbul ici.. BMW 520i - 1600cc 170 hp YAKIT VERİLERİ
  • Isteyene yakiti en az %30 düşürecek, etkin surus teknikleri dersi verebilirim.

• xxxdxxx X kullanıcısına yanıt
    Aldiginiz veri hem de 520d yani dizel ile mi?

• Evet hocam dizelle ama şöyle belirteyim,
    Tam şehir içi denecek güzargahta bildiginiz sokak,cadde eğim... yakit tuketimini artirabilecek her şey guzargahimda mevcut.
    Aracin 50km surati gectigi pek nadir oluyor.Ayni guzergahta fista dizeli yaklasik 7-7.5 litre yakiyor zaten.
    Benim kullandigim guzergah icin benzinli aracta tuketim ucuyor.ornek vermem gerekirse reno benzinli modelleri de 12 13 litrelerde gösteriyor.
    Diger ust segment araclarin 2.0 dizelleri de yaklasik ayni yakiyor.
    Eğer yillik cok anormal kilometreler yapilmayacaksa surekli sikisik trafik olmayacaksa ben de 520i taraftariyim.
    Ayrica bendeki arac uzun yolda 100-120 arasi yaklasik 5.5 litre civari yakiyor
    Hiz yukseldikce cok fazla yakit tuketimi de artmiyor,sanirim benzinlide makas hiz yukseldikce daha fazla acilir.Bunu da belirteyim belki birinin isine yarar.

• Öncelikle benim veriler ozel kullanim teknikleri ile elde edilmis veriler , herkesin elde edecegi veriler degil.

Aynen standart kullanim dusunursek dediginiz gibi fiesta bile dediginiz gibi yakar.

Uzun yolda dogru kullanim teknigi ile 7 lt civari yaktiririm rahatlikla benim araca cok hizli gitmeyerek.

200 km hizda saglam gazlayarak 18 lt civarida yakiyor tabiki o ayri.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxdxxx

500km ortalaması
    Sürekli sehir ici Istanbul
    Otoyollara ya cok az ya da hic cikilmadi cikilsa da en yogun oldugu saatlerde
    Kis aylari
    Normal modda kesinlikle gazlamadan kullanildi
    Fikir vermesi acisindan paylasiyorum
    Turkiyede daha yogun bir trafik olacagini da sanmiyorum.
    520i olsaydı tahminim 16 18 litre arasinda olursu tuketimim.

Bir güncelleme de benden gelsin. Comfort modda sakin kullanıldı. Ort. Hız 13-14'lere çıkınca dediğiniz gibi 18 litrelere düştü. 30-35 km/h ort hızlara şehiriçi demek pek doğru değil.  BMW 520i - 1600cc 170 hp YAKIT VERİLERİ

Edit: Bu değerler aşırı yoğun trafik için geçerli tabii ki.Normal yoğunlukta şehiriçinde 14-15 litre civarı. Lastikler 245-45-18, 17 olanlar biraz daha az yakabilir belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fhistle-X -- 18 Şubat 2017; 18:15:55 >

• 8 km de kisin normal.. Sifirlamadan 200 km kullan 13 un ustunu goremezsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutanil

8 km de kisin normal.. Sifirlamadan 200 km kullan 13 un ustunu goremezsin...

Uzun yol ve şehir içi karma tüketim, 1 senelik değer 13.3 litre. Üstteki editte de dediğim gibi normal yoğunlukta yazın 14 litre civarı yakıyor.
  • 1000 km sürekli şehir içi tüketim 10.4 litre gösteriyor, %70 i eco pro kala confort mod
  • zurratti Z kullanıcısına yanıt

Ben de 1000 km tamamının ortalaması 10.3
  • İlk 2000 km şehiriçi ( istanbul ) comfort eko karışık 10.4 lt. Bence çok makul değerler 1690 kg araç için.

• ben de aranıza yeni katıldım.bir kaç sorum olacak.araçı ikini el aldım
    1-nbt ekran kullanan ve önerisi olan var mıdır
    2-lastik şişirmek için bir pompadan bahsediliyor .yerini bulamadım.
    3-servis aralıkları nedir özel servis tecrübesi olan varsa ve yazarsa memnun olurum.aracın servis paketi var ise ben alınca devam ediyor mu?
    4-ses kalitesi bana çok iyi gelmedi bunun için ne yapılabilir.
    aracım 2014 model 520i premium
  • toronaga77 T kullanıcısına yanıt
    nbt galiba iki tip var bırı nbt dıgerı nbt evo menusu farklı ve yenısı apple car play desteklı sanırım 4.500-6.000 tl arası bu işi yapan yerlerde ama aracı çok değiştiriyor özellikle hayalet göstergede varsa eğer 2016 executive lerde olduğu gibi buyuk ekran

servis aralıkları kullanıma gore degisiyor ortalama 8.000 km ile 11,500 km arası

ses sistemi değişebilir hi fi yada harman kardonla

servis paketinin normalde şasi ye tanımlı olması gerekir.
  • eger istenirse az yakicak tuketim potansiyeline sahip arac uzun yol hiz limitlerine uygun kullanim eco pro mod 1000 km yazin 270 tl ye gittigimi biliyorum kac kere (klima cogu zaman kapali)

• bir de kullanıcı profillerini nasıl yüklüyoruz anlatan olursa sevinirim
  • Arkadaşlar merhaba icom jtg isminde İtalyan menşeli bir firma Almanya ve ABD başta olmak üzere direkt enjeksiyon BMW lere cayır cayır takmaya başlamış sıvı lpg yi Türkiye distribütörüyle görüştüm oldukça mantıklı cevaplar aldım ahiret sorularıma ciddi ciddi taktırmayı düşünüyorum ben bilmeyenler için kısaca söyleyim motoru delmek enjektör takmak falan Yok araç benzin tertibatı vasıtasıyla gaz yakıyor gazı sıvı hale dönüştürerek

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.