Şimdi Ara

BMW 520i - 1600cc 170 hp YAKIT VERİLERİ (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
17
Favori
170.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Servis sürekli onlara gidin fazla fazla para verin diye birşey demez. Ancak herhangi bir motorla alakalı yada beyinle alakalı bir sorunla gittiğinizde aracınızda yazılım olduğunu dolayısıyla garanti dışı olduğunu belirten bir kağıdı önünüze koyarlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fm.karahan kullanıcısına yanıt
    Bencede aynen o sekilde isler...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara Sehir ici eco kullanmadan comfort modda cirit atiyorum suan ana ortalamam bu sekilde...

BMW 520i - 1600cc 170 hp YAKIT VERİLERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 31 Mayıs 2017; 16:48:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgao2000

Ankara Sehir ici eco kullanmadan comfort modda cirit atiyorum suan ana ortalamam bu sekilde...

Ortalama hızınız kaç Tolga Bey?
  • Tam hatirlamiyorum ancak yogun trafiklare giriyorum mesela Yasamkentten cebeci ye sabah trafigine iki gun girdim, gun ici ankaranin muhtelif yerlerine gidiyorum... iki gun once hava alanindan donerken cevre yolunu kullandim yaksalik 70 km ev havaalani aracta iki kisi yardirdim oyle boyle degil sol seridi kapatip 160-180 yeryer 210 220 ile gittim ve anlik olarak o yolculuk 10.5lt gosterdi ertesi gun yine sehir trafigine devam suan 9.5 ortalamam var..

Aracı artik pek eco da kullanmiyorum gelen gucu dengeli kullanirsaniz gayet guzel veriler elde ediyorsunuz, bmw yapmis guc ise guc eco ise eco efficiencedynamics bu aracta cok duzgun calisiyor... hani istanbulda 14 lt diyen kullanicilar var ben iddia ediyorum o araci orada 10-11 lt arasi tutacagima inaniyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 3 Haziran 2017; 7:16:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgao2000

Ankara Sehir ici eco kullanmadan comfort modda cirit atiyorum suan ana ortalamam bu sekilde...

Kanki sen aracın bmw olduğuna eminmisin birde orta konsol dan foto isteriz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Zagor_71 Z kullanıcısına yanıt
    Yeni video daha ekledim, Ankara da boyle bu depoyu 10.0 ile tamamladim 570km gitti 56.8lt yakit aldi aracin yol bilgisayari bu kadar iyi ve hassas olcum yapiyor...

http://youtu.be/4B_9i3A2iKc

• 3 günlük şehir dışı seyahatimin yakıt harcaması sonuçları.

Toplam mesafe, yaklaşık 1500km

1200km kadar 90-120km/h aralığı sabit hız şehirler arası yollar. Otoban+bölünmüş yol karışık. Radar+EDS+TEDES sebepli gidemiyorsun zaten..
    200-250km kadar 150-220km/h arası değişken hızlar. Şehirler arası yollar. Otoban+bölünmüş yol karışık.
    50km kadar şehir içi

Toplam ortalama 8.2 lt. / 100km
  • quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

3 günlük şehir dışı seyahatimin yakıt harcaması sonuçları.

1200km kadar 90-120km/h aralığı sabit hız şehirler arası yollar. Otoban+bölünmüş yol karışık. Radar+EDS+TEDES sebepli gidemiyorsun zaten..
    200-250km kadar 150-220km/h arası değişken hızlar. Şehirler arası yollar. Otoban+bölünmüş yol karışık.
    50km kadar şehir içi

Bence artık kimse bu arabaya çok yakıyor dememeli. Bu arada hangi mod(lar)da kullandınız genel olarak aracı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: smartcard

quote:

50km kadar şehir içi

Bence artık kimse bu arabaya çok yakıyor dememeli. Bu arada hangi mod(lar)da kullandınız genel olarak aracı?

Yarıyarıya Eco ve Comfort

200-250km kadar 150-220km/h aralığında değişken hızlar. Şehirler arası yollar. Otoban+bölünmüş yol. Karışık.
    %70 Comfort
    %30 Sport

50km kadar şehir içi
    Tamamı Comfort

Bu arada, Sport modunu vites üzerinden kullanıyorum kendime çekmek suretiyle. Eco moda geçtiğimiz düğmeden sport a geçmiyorum. Ekran sport mod a girmiyor, comfort ekranda kalıyor ama araba S modda oluyor.

Ani hızlanmalarda vites üzerinden müdehale pratik geliyor. düğmeyi ara, bul, aşağı mıydı yukarı mıydı vs diye uğraşmadan vitesi direkt çek kendine bitti gitti.

Fark var mı? Sanki var.. Belki psikolojiktir bilmiyorum. Düğme üzerinden olan sport mod %100 performans ise, vites üzerinden olan sport mod sanki %70 performans gibi oluyor. Ya da bana öyle geldi bilmiyorum.

• quote:

quote:

quote:

50km kadar şehir içi

200-250km kadar 150-220km/h aralığında değişken hızlar. Şehirler arası yollar. Otoban+bölünmüş yol. Karışık.
    %70 Comfort
    %30 Sport

50km kadar şehir içi
    Tamamı Comfort

Bu arada, Sport modunu vites üzerinden kullanıyorum kendime çekmek suretiyle. Eco moda geçtiğimiz düğmeden sport a geçmiyorum. Ekran sport mod a girmiyor, comfort ekranda kalıyor ama araba S modda oluyor.

Ani hızlanmalarda vites üzerinden müdehale pratik geliyor. düğmeyi ara, bul, aşağı mıydı yukarı mıydı vs diye uğraşmadan vitesi direkt çek kendine bitti gitti.

Fark var mı? Sanki var.. Belki psikolojiktir bilmiyorum. Düğme üzerinden olan sport mod %100 performans ise, vites üzerinden olan sport mod sanki %70 performans gibi oluyor. Ya da bana öyle geldi bilmiyorum.

vitesi sporta çekip,mod u da sport yaparsanız çok daha güzel olur..

• quote:

50km kadar şehir içi

Otm hızınız ne kadar oldu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JN008

quote:

quote:

quote:

50km kadar şehir içi

%70 Comfort
    %30 Sport

50km kadar şehir içi
    Tamamı Comfort

vitesi sporta çekip,mod u da sport yaparsanız çok daha güzel olur..

Hatta manuele çekersem daha da güzel olur da o kadar da pist modunda kullanma ihityacı hissetmiyorum.
    İçinde Raikkonen ruhunu yaşatan dizelci arkadaşları tatmin etmese de aracın performansı bana gayet yeterli..

@jonywayt Şimdi sallamayayım, bakmadım özellikle..
    Ancak yolculuğun %80 i 90-120km/h hız aralığında cruise control de gittiğimi düşünürsek ortalama hız 120 yi geçmez diye tahmin ediyorum.
    O son 200-250km lik yol, hız ortalaması çok fazla artırmamıştır. Yakıt ortalamasını bile 0.4-0.5lt falan artırmıştı.. 7.7,7.8 lerde hızlanmaya başlamıştım yanlış hatırlamıyorsam..

• Bir kac ay onceki durumum. Hepsi sehirici veriler. Umarim resmi yukleyebilmisimdir.

• Merhaba,

Bu forumu 3 yil once acan kisi olarak, su vakte kadar yazilan degisik bilgilerden dolayi ekran görüntüsü paylasmak isterdim. Yaklasik 500 km mesafede, bayram dolayisiyla trafikli uzun yol seyahatimde 7.4 lt yakit ortalamasi.. Simdi nasil oluyor ediyor falan demeyin.. Evet bu aracin normal kullanimda uzun yol yakit verisi 10-11 lt, istanbulda 13-15 lt. Fakat uzman surus teknikleri ile bu veri %40 a varan oranlarda dusurulebilinir soyledigim gibi.

Test amacli Ferrari Modenayi da 500 km kullanmistim. 11 lt yakit yakalamistim 500 km de.

Piyasadaki 5-6 lt yakan araclari 3-3.5 lt yaktiririm seri gidis ile.

Bu vesile ile kendi acmis oldugum foruma 3 yil sonra ekran görüntüsü ile nokta koymus olayim.

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutanil

Merhaba,

Bu forumu 3 yil once acan kisi olarak, su vakte kadar yazilan degisik bilgilerden dolayi ekran görüntüsü paylasmak isterdim. Yaklasik 500 km mesafede, bayram dolayisiyla trafikli uzun yol seyahatimde 7.4 lt yakit ortalamasi.. Simdi nasil oluyor ediyor falan demeyin.. Evet bu aracin normal kullanimda uzun yol yakit verisi 10-11 lt, istanbulda 13-15 lt. Fakat uzman surus teknikleri ile bu veri %40 a varan oranlarda dusurulebilinir soyledigim gibi.

Test amacli Ferrari Modenayi da 500 km kullanmistim. 11 lt yakit yakalamistim 500 km de.

Piyasadaki 5-6 lt yakan araclari 3-3.5 lt yaktiririm seri gidis ile.

Bu vesile ile kendi acmis oldugum foruma 3 yil sonra ekran görüntüsü ile nokta koymus olayim.

İyi Bayramlar.Aylardır güzel söylüyorsunuz bunları ama bize de biraz tiyo verseniz diyorum,seri kullanımdan kastınız en kısa sürede çıkılabilecek en yüksek hıza çıkmak mı dır acaba?

• Selamlar..

Aracinizin marka nodelini soyleyin oncelikle, size dogru kullanim ile gelebileceginiz yakit verisini soyleyeyim +/- %0,3 olarak.

Rakamlar gercekci olmasi sebebi ile en az 250 km lik ortalama baz alinmali buarada. Ozellikle cok kisa kullanimlar nu oran yakalandi demek icin dogru olmaz.

Sonrasinda yaptiginiz maks iyi yakit lt sini soyleyin. Aradaki farki gorelim. Ona gore fikir vereyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutanil -- 27 Haziran 2017; 12:21:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutanil

Selamlar..

Aracinizin marka nodelini soyleyin oncelikle, size dogru kullanim ile gelebileceginiz yakit verisini soyleyeyim +/- %0,3 olarak.

Rakamlar gercekci olmasi sebebi ile en az 250 km lik ortalama baz alinmali buarada. Ozellikle cok kisa kullanimlar nu oran yakalandi demek icin dogru olmaz.

Sonrasinda yaptiginiz maks iyi yakit lt sini soyleyin. Aradaki farki gorelim. Ona gore fikir vereyim.

Ben 3 kasa dizel kullanıyorum ama kardeşim 116i kullanıyor ve Ankara şehir içinde 3 yıldır 12 lt altına düşmedi,düşmüyor.
  • Size ney bir bilgi vereyim, Ankara-Antalya arası ve bazı gezmeler yaptım 520i ile, ecopro da aracı kullandım, 120-150 arası hızlarda, 717 km yol yaptım. Depoyu doldurdum 5 TL den 295 e doldu. Yani araç %80 şehirdışı kalanı şehir içi uzun yolda 41 kuruş taktı. Araç bilgisayarı ise 7000 km de 9.8 gösteriyor.

• Attorney58 A kullanıcısına yanıt
    Bayramda kocaeli-İstanbul arası gidip geldim. Yaklaşık 270 km yol yaptım. 100-110 km hızlarda genellikle kullandım. Sadece otobanda cruise kontrol ve az miktarda kullanabildim. Sadece bu yolculuk için 6.7 lt/100 km ortalamasını yol bilgisayarında gördüm. Agresif kullanan birisi değilim. Şehir gidip geldiğimde boştu. Ama şehir içlerinde, mahalle aralarında düşük süratle gidildiği göz önüne alındığında bu değerlerin makul olduğu kanaatindeyim.

Yakın zamanda Antalya taraflarına tatil planım var. Eğerki gidebilirsem bu sefer ss ile mutlaka paylaşım yaparım.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.