Şimdi Ara

BMW 520i - 1600cc 170 hp YAKIT VERİLERİ (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
17
Favori
170.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben şimdiye kadar toplam km tüketimini hiç sıfırlamdım, 7000 km için 9.8 diyor, si anlık dediğiniz 450-500 km lik tüketimi nerden bakıyorsunuz? Bir de aracın toplam km de tüketimi ne gösteriyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tolgao2000 T kullanıcısına yanıt
    Ankara dayım sizdeki değerler bende de

• Attorney58 A kullanıcısına yanıt
    Arabayı kasımda almama rağmen yaptığım km 3700 civarında sanırım. Kullanımım çok kısa mesafelerde oldu. Sadece aracı alırken avcılardan Kocaeli'ye getirirken ve bu bayram şehir dışı kullanabildim. Geri kalanı tamamen en fazla 20 dk.lık kısa şehir içi sürüşleri. Bazı günler 3-4 km.lik sürüşlerim bile oluyor. Bunların hepsi kış şartlarında ve araba daha yeni yeni km'si artıyor. Bir nevi rodaj gibi düşünebiliriz. Şu an yol bilgisayarı ortalama tüketimi 10.4 lt gösteriyor. Malumunuz bizim verdiğimiz değerler şoförün kullanımı, yaşanılan mahal ve trafiği, hava şartları vs vs değişebiliyor. Ama ilk uzun yolda aracı test edeceğim bu konuda.

Diğer husus ise ben seyahat bilgisayarını otomatik sıfırla modunda kullanıyorum. Ayni gün içinde İstanbul'a gidip geldiğim için 270 km'lik değerleri elde edebildim.

• Dedigim gibi normal kullanim ile yazilan 1 serisi ile dahi dogru. Ancak ozel surus sistemleri ile dedigim gibi. Ki comfort mod ile .
  • Selam aykutanil,

Açıkçası nasıl bu kadar iyi değerler yakaladığınızı anlamak zor. 5.20i ile şehirlerarası 90-190 km/h aralığında (çoğunlukla 130 km/h) comfort mode ile 8.7 ortalama tutturabildim. Araç ilk kalkışta sanırım 60-70 km/h hıza ulaşıncaya kadar 29.5 lt/100 km. yakıt tüketiyor yine biraz yokuşa denk gelince hızı azaltmayayım derseniz 20 lt/100 km civarlarında seyrediyor. Aşırı dur/kalk yapmak büyük sıkıntı. Aslında rampa çıkmak ve inmek toplamda çok da negative değil, inişte ortalama yine beklenen seviyeye düşüyor.

Benim anlayamadığım IST trafiğinde 15.9 lt/100 km. değerim. Çoğu zaman 80 km/h hıza bile çıkamadığım zamanlar. Bir de eco pro mode bir kandırmaca mı ? Nedense sanki comfort mode'da araç daha iyi kaçtığı gibi daha da az yakıyor. Eco pro modunda çok debeleniyor. Fazla yaktırmayayım diye kastırırken araca arkadan vuracaklar diye de endişeniyorum :) Eco mode = Kağnı mode ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk152 -- 28 Haziran 2017; 18:58:39 >
  • Eco mode, şehirlerarası yollarda, cruise control ile giderken fayda sağlayan bir özellik bana göre.. Ya da dur kalk trafikte kullanılabilir. Onun haricinde ben bir faydasını göremedim. Şehir içi normal trafikte Comfort en optimumu..
    Bir de şehir içi kavramı istanbul için geçerli değildir. İstanbul için telaffuz edilen kullanıcı yorumlarına en az +2 lt eklenmelidir diye düşünüyorum.
    İstanbul.. Ömrümüzü yedin be!
  • Bu aracta eco mod da bilmeniz gereken birsey var, menuden max hizi ayarladiginiz an ornegin 80km/s e ekranda 80 e kadar hiz gostergesi gorunur, bu su demektir 80 e kadar eco mod, 80 den sonra comfort moda gecer... yani uzun yolda eco mod ile gitmiyor olabilirsiniz. BMW nin eco su cok basarili , dikkat ederseniz cok iyi degerler yakalayabilirsiniz. Ekonomi ise ekonomi performans ise performans bu dengeyi cok iyi ayarlayabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 29 Haziran 2017; 9:00:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eco mod çok hantal 320ied de eco modda çok rahat sürülürken 520i maalesef eco mod gitmiyor, ben sürekli comfort modda kullanıyorum ara hızlanmalar gayet yeterli uzun yolda 7 litre civarı ama çok kasmak lazım.o şekilde dizel araba sürsem 3,5-4 lt yakar
  • Eco modu joystic yardimi ile daha atak kullanabilirsiniz ani hizlanma kalkis vs de sola alin sonra geri birakin ben aktif olarak kullaniyorum bu durumlarda

• 5.20i'de ECO PRO modunu gerçekten (joystick ile hiç oynamadan) kullanan ve başarılı bulan var mı ? Sanırım ben acemisiyim :). Elbette BMW AG bunu kodlarken anlamlı bir çalışma yapmış ve tescillemiş de koymuştur. Bir de USER GUIDE falan koysaydı bununla ilgili iyi olurdu.
  • tk152 T kullanıcısına yanıt
    Selamlar

Oncelikle eco proyu maksimum 40 km hiz ile gidebileceginiz dur kalklarda acin. Yoksa az yakayim derken daha cok yakarsiniz.. :)

Istanbul icinde standart bir kullanici gibi kullandigimda yani hicbir ozel kullanima uymadan comfortda gittigimde benim uzun sureli ortalamam 12-13 arasinda oluyor. Ancak kuralina uygun sekilde kullanirsam ki bu sekilde kullanmak biraz yorucu oluyor - o zaman 9-9.5 lt yada maks 10 lt yi geçmeden (en yogun dur kalklar dahil) veri alabiliyorum.

Sehirlerarasi veri ise gonderdigim gibi yaklasik 500 km yolda 7.4 lt. Ancak bu veri ozel surus teknikleri ile alinan rakam. Yoksa sport modda ayagimi hic gazdan cekmeden Selanike gitmistim. 18-20 lt arasi idi ortalamam.

Hersey tamamen kullanimla alakali yani.. :)

• tk152 T kullanıcısına yanıt
    Bende 2016 qashqai var 1.2 Turbo, normal modda cok atik tetik ama eco da cani bitiyor surunuyor.. bmw de ise eco gucu dusuruyor ama ani guc isterseniz veriyor diger araclar eco da hep ôlü bu ise isterseniz kirbaci vurabiliyor bu cok onemli

• evet yeni veriyi yazıyorum, 685 km yol yaptım ışık yandı, depoyu doldurdum 285 tl tuttu, 4,98 tl den aşdkm benzini. Buna görr kmde araç 42 kuruş yaktı. 685 km nin 120 km si 140-150 km kalanı 110-120 de gidildi . Tamamı eco pro modundaydı. Bagaj dolu ful klima açık 3 kişiydik araçta. Belki fikir verir

• Eskişehir'den Antalya'ya giderken Antalya'ya 200 km kala mola vermiştim. 95-110 km civarı sürat kullandım. Ecopro modundaydım. Bagaj ağzına kadar dolu. Arabada eşim ve çocuğum vardı. Dışarısı 44 derece yani klima açık. Heryer radar vs zaten. Antalya içine girdiğim için yolu 6.1 lt/100 km ile bitirdim. Fikir vermesi açısından.

BMW 520i - 1600cc 170 hp YAKIT VERİLERİ

• Sea_wolf kullanıcısına yanıt
    Hocam neredeyse üzerine para alacakmışsınız :)

• quote:

Orijinalden alıntı: TuzluSoğan

Yıllardır eskişehir antalya giderim hocam genelde iniştir yol. Dönüşte aynı performansta 8 yakar ort 7 olur.

Dönüşte KOCAELİ son durak. Alanya- KOCAELİ olacak. Eğer unutmazsam ss alıp paylaşırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sea_wolf

Eskişehir'den Antalya'ya giderken Antalya'ya 200 km kala mola vermiştim. 95-110 km civarı sürat kullandım. Ecopro modundaydım. Bagaj ağzına kadar dolu. Arabada eşim ve çocuğum vardı. Dışarısı 44 derece yani klima açık. Heryer radar vs zaten. Antalya içine girdiğim için yolu 6.1 lt/100 km ile bitirdim. Fikir vermesi açısından.

Alanya- Kocaeli arası, araçta 3 kişi, bagaj dolu, malumunuz klima açık, son 3 saat yağış altında ve kocaeli içi trafik, Antalya-Alanya arası bol trafik ışıklı.

Alanya'ya giderken 6.2 l/100 km idi. Dönüşte 6.4 lt oldu. Aslında 6.3 lt idi. Sonuç olarak 1500 km yol yapıldı. 95-110 civarı sürat ile ORTALAMA 6.3 lt/100 km oldu.

• Sea_wolf kullanıcısına yanıt
    Araç çok farkediyor ben genelde 115-140 arası hızlardayım ve eco pro modu yelken modu ne varsa denedim araç 9,6 falan gösteriyor. 95-110 arası mı kullandınız sürekli?? 6 litre çok iyi

Bir değer

• 6 lt ile rekor kırmışsın. Ben 7.5 altına düşüremedim. 4 kişi bagaj ful 1000 km

• Ankara tokat arası ort hızı 90 tüketim 7,4 iniş çıkışı bol bir yol sürekli 110sabit kullanıldı. Dönüşte de aynı şekilde kullanacağım. Ağustosta da ankara Antalya verisini bakımı yaptırıp paylaşacağım. Tahminim 7yi geçmeyecektir

Konuyu baştan okudum. Konu sahibi arkadaş çok iticisin. Özel tekniklerim vs komik komik kendince tabirler geliştirmişsin. İnsanların ne dediğini anlamıyorsun. C sınıfı tsi yada benzeri araçtan passata geçecek ahmet dayı bir bakıyor ikinci el f10 alabiliyorum havamızda olur diyip 140 passata vereceğime 150 ye bmw alayım mahallede havamız olsun diyor. Ecoda yada comfortta küçük araba gibi atik gitsin diye turbo benzinli aracın gazına oturdukça oturuyor. Sonra bu araba 12 yakıyor. Yakar tabi.

Bu aracı soft trafiği olan menzili 10km altında kullanacak kişi 10lt altında yakamaz çok net. Araç ilk 5 kmde 12lt gösteriyor zaten. F30 da 6lt ile geziyordum bunda da 7.5 8 gezeceğim ancak f30da ki özgürlüğü bunda yaşayamam anında tüketim 10u görür. Aracı alırken yeni radar düzenlemeleri, hız zevkini f30 da fazlası ile alarak bu araca bilinçli olarak geçtim.

En küçük performans beklentisi olan 13-14lt tüketimi gözden çıkarsın sportta sürer ancak.

F30 bana 20 yaşında genç enerjisi verirken f10 emekli albay etkisi veriyor. Bu herkesin dilinde bmw sürüşü, sürücü odaklı sürüş performans vs diyorlar ya işte adresi f30 dur. İster 3.20i ed isterse 3.20d.arabayla tek vucüt olmak, sürüş dinamikleri hepsi o araçta. F10 tam bir cruizer. Sürüş dinamiği adına size hiçbişey sunmuyor çünkü kocaman bir kütle var fiziki olarak imkansız. Zaten araç 7 serisinin küçültülmüşü. Kim e serisinden bunu bekliyor aynısını bmwde yaptı 5 serisi budur.

F30dan geçtiğim için bu anlamda çok farkı hissettim belki sıradan bir araçtan geçsem f10 muazzam bir his verecekti.

İyi forumlar

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.