Şimdi Ara

BMW 740 Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
15.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 96 model bmw 740 ila luxury edition aldım.4 ay kullandım ve ev fırsatı çıkınca nakit ihtiyacından satmak zorunda kaldım.740 nasıl bir arabadır,merak eden arkadaşlar için + ve - lerini yazmak istiyorum.Araç 150000 km deydi.Artıları: 1-70000 tl verip aldığınız sıfır arabalardan daha çok donanıma sahip. 2-Birkaç yaşındaki lüks araçlardan daha sessiz. 3-İnanılmaz bir güvenlik duygusu veriyor. 4-Çift vanuslu motor turboya geçince,dışarıya yaklaşık 300 metreden duyulan,uçak sesi gibi bir ses veriyor.Dışarıya yayılan bu korkunç ses,içerden asla duyulmuyor. Eksileri: 1-Motor çok iyi olmasına rağmen,araba hafif yağ eksiltiyor.Yetkili servise söylediğimde aldığım cevap şu;hiç yağ eksiltmeyen 740 olur mu?Bütün 740lar hatta ve hatta bmw lerin çoğu yağ eksiltirmiş. 2-Hem ana ekranlarda hemde orta konsolda klima ve teyp bölümündeki dijital ekranlarda piksel kayıpları vardı,yazılar çok zor okunuyordu,hatta km yi görmek için bile epey çaba sarfediyordum,tamir ettirdim.Meğer 2002 ye kadar olan bu kasalarda hep bu problem varmış.İkinci bir tamirde düzeltmekse zormuş,değiştirmek gerekiyormuş.Sıfırı 200 000 euroya satılan bir araçta böyle bir kalitesizlik nasıl olur,anlamış değilim.1985 de aldığım hesap makinesinde bile dijital ekran hala pırıl pırıl... Son söz olarak,arabalardan edindiğim kişisel fikrim şu;Yürüyen aksam ve kaporta mükemmel ve ömürlük olsun diyorsanız,mercedes ve bmw..Aracım yağ vs.değişimi haricinde servisin yolunu bilmesin diyorsanız mazda...

• merhaba bende önümüzdeki ay içerisinde 95-96 model bmw 7.50 almayı düşünüyorum.konfor bakımından çok şey duydum.birkaç kezde incelem fırsatı buldum ama kullanmaya fırsatım olmadı.
    artıları ve eksileri biraz daha açar mısın?
    benim aslında tek ilgilendiğim yol tutuşu ve motor verimi.
    içindeki gücü hissettiriyor mu.
    bildiğim kadarıyla birçoğu (en azından burada) otomatik vites.sırf manuel vites olsun diye bende 7.40 almayı düşündüm .acaba otomatik vites tat veriyor mu?
    turboya geçinceden kastın nedir?bu yağ eksiltme yağ takviseyi ile çözülebilecek bir durum sanırım.
  • Tekrar merhaba.Sıfır araçlardan daha fazla donanım var demiştim.abs,esp,asc gibi güvenlik donanımları,6 hava yastığı,yağmur sensörü,park sensörü,hepsini farklı farklı ayarlayabileceğiniz,sağ sol ve arka olmak üzere 3 yollu dijital klima,cruise kontrol(hızı sabitleyip ayak gazını hiç kullanmıyorsunuz sadece direksiyondan gaz verebiliyorsunuz),tüm koltuklarda ısıtma,koltuklar şişmeli masajlı,3 kişiye kadar hafızalanabilen koltuk,koltuk başlığı,direksiyon ve dış aynalar,tamamı elktrikli ve hafızalı,koltuk başlıklarının tamamı dahi elektrikli,yine elektrikli arka perde,manuel yan perdeler,ön koltuk arkalarında yemek masaları ve ışıklı makyaj aynaları,arkada harita ve kitap okuma lambaları,gideceğiniz yolun kaç km kaldığını,o hızda saat kaçta varacağınızı,yakıtınızın kaç km daha gideceğini vb. gösteren full fonksiyonlu yol bilgisayarı(birçok fonksiyonu hala çözememiştim),kurşun geçirmez zırhlı camlar,xenon far gibi donanımlar vardı.96 model araba,fabrikadan yeni çıkmış kadar sessiz ve konforluydu.Diğer araçlarla kıyaslayınca,kaporta tanka binmiş gibi güven veriyor.Araç okadar büyük ve konforlu ki,alıştıktan sonra yeni passat ve mondeoya bindim ve sadece güldüm.Alıştıktan sonra diğer araçlar oyuncak gibi geliyor...Turbo olayına gelince,gazı sona gelince,ayağınızı biraz daha basarsanız sanki ikinci bir gaz açılıyormuş gibi,hırt diye bir ses geliyor ve araç turboya geçiyor(yanlış anlaşılmasın motor turbo değil,çift vanuslu motor).Gazın oraya bi anahtar koymuşlar,o basılıyor.Ve o zaman 2 tonluk araç çıldırıyor,0-240 aynı oranda hızlanıyor,dışarıya 300 metre öteye o korkunç ses,uçak sesine benzeyen,herkesi olduğu yere çivileyen çift vanuslu motor sesi yayılıyor.İçerde ise en ufak bir ses yok.Yol tutuş çok iyi.Yağ eksiltme olayına gelince,bmw lerin çoğu yağ eksiltirmiş.Herhalde motor yapısından olsa gerek. Yağ ilavesiyle sorun çözülüyor.Bildiğm kadarıyla bu araçların manuel vitesi yok ama otomatik zaten performans olarak fazlasıyla yeterli.280 beygir,420 tork vardı.Donanım olarak tek eksiği buzdolabı ve tv idi.Alırsanız buzdolabı ve tv lisi olursa daha iyi.Hatta çift buzdolabı çift tv.ve dvd olanları var.Ekonomiyi düzeltebilirsem ben de 98-2001 7.50 düşünüyorum.Vergisi 750*2...

• dediğin özellikler gerçtekten de piyasada 60 70 bin liraya satılana 2009 model araçlarda yok.ne gariptirki adam ,tamam o zamanın en lüks arabası ama, o yıllardaki arabay koymuş ve ben şuanda onu almak istiyorum.aslında daha sonra araştırdıktan sonra 8.50 göze daha hoş geliyor.sanırım aynı donanıma sahipler.ortalama yakıt tüketimleri nasil?
    o turbo olayıda sanırım diğer otomatik viteslerde S olarak yada vitesin yanına konulan bir butonlar yapılıyor.bmwde sanırım gazın yanına koymuşlar.benim gördüğüm kadarıyla o yüksek devirde vites değiştirmeye yarıyor ve arabayı daha agresif kullanmanı sağlıyor.peki otomatik vitesdeki geçiler nasil?benim bugüne kadar kullandığım otomatik viteslerde hep çok yumuşak oldu.toyota,opel,bmw 5 serisi.
    ben yüksek devirde kullanmayı seviyorum.arabanın bağırması devirlenmesi çok hoşuma gittiği için soruyorum.
  • Yakıt şehir içi 550-600,şehir dışı 350 kuruş idi.lpg takılırsa şehir içi 350ye düşüyormuş.S modu zaten var.Normal modda 2500-3000 devir civarı vites atarken,S modunda 3000-3500de vites atıyor,araba daha agresif oluyor.Turboda ise devir 6000-6500e gelmeden vites atmıyor zaten.Ayrıca turbo devreye girince normal mod veya S modu farketmiyor.Vites geçişleri çok iyi.Satmasaydım lpg taktırmayı düşünüyordum.Yalnız şunu da söyleyeyim,şehir içi için çok büyük bi araç,tam bir uzun yol arabası...
  • litre bazında söylebilir misin?burada benzin bayaa ucuzda :) senede 1500 lt benzin bedava
  • 100 km de şehir içi 17-18 litre,şehir dışı 10-11 litre.Depo 90 litre ile doluyor.Kardeş sen nerdesin ki?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • türkmenistan :)
  • Ben bu arabaları alma taraftarıyım. Dediğiniz gibi 2010 model araçlarda olmayan özellikler var. Fakat yakıt ve servis ücretleri korkutuyor insanları. Büyüyünce merso yada bmw alcam derdim yıllar gecti hala diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thehassoo44 -- 20 Eylül 2009; 13:14:59 >
  • hocam vergiyi hallederim kasko da tamam yakıt konusunda lpg sağolsun(burda litresi 1,44 lira opette) ama bu yedek parça gözümü korkutuyor.e39 5 serisi dikiz aynası için 2500 tl diye duydum.eğer o da olmasaydı 7 biraz zor ama 5 serisini büyük ihtimale alırdım.yağ yakma konusunda şu an kullandığım vectra c de yağ yakıyor.yani benim için sorun değil.bagaj geniş nasıl olsa 3 litrelik yağ alır bagaja koyarım.ama servis gözümü korkutuyor.normal bir bakım ne kadara mal oluyor.
  • Yakıt olayı lpg ile çözülebilir.Servis olayında dikkat etmek lazım.Kendi deneyimim şu:1 litre yağ ekleyip 30 tl para alıyorlar.Her şeyin fiyatı çok çok fazla yazılıyor listeye ve ilave olarak işçilik yazıyorlar.Onun için rutin bakımlar olan yağ,yağ filtresi,hava filtresi,buji değişimi gibi işlemler için asla servise gidilmez.Dışarıda çok cüzi fiyata yapılıyor.Hatta yağı kendisinden almak şartıyla yağ ve yağ filtresini bedava değiştiren bir sürü yer var.Servise ancak arabada bir problem varsa gitmek lazım.Egzozdan duman geliyordu,sevise gittim,türbülans değişti ve sorun düzeldi.Hatta Türkiyede yokmuş, Almanyadan geldi ve sadece 180 tl verdim.Yani herşey pahalı değil.Ancak kaporta aksamı,aynalar,farlar vb. çok pahalı.Servis,dış aynanın sadece camının 1000 tl olduğunu söylemişti.Bu sorun da kasko ile hallolur sanıyorum veye çıkma bulunabilir.Hangi kasa 740 bilmiyorum ama,servis tek farın 3500 tl olduğunu ve kırıldığında kendilerinin dahi orjinal far yerine renault farı taktıklarını söylemişti...Şunu da söyleyeyim,bu arabaya alıştıktan sonra çoğu arabadan soğuyorsunuz.Çünkü 2000cc D sınıfı araçlar bile oyuncakmış izlenimi veriyor...

• teşekkür ederim.artık bakalım eğer sanayide bmwden iyi anlayan bir ustada bulabilirsem şu çift vanoslu 5.20i alırım inşaallah.arabayı almadan ustasını bulmam lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı:

Turbo olayına gelince,gazı sona gelince,ayağınızı biraz daha basarsanız sanki ikinci bir gaz açılıyormuş gibi,hırt diye bir ses geliyor ve araç turboya geçiyor(yanlış anlaşılmasın motor turbo değil,çift vanuslu motor).Gazın oraya bi anahtar koymuşlar,o basılıyor.Ve o zaman 2 tonluk araç çıldırıyor,0-240 aynı oranda hızlanıyor,dışarıya 300 metre öteye o korkunç ses,uçak sesine benzeyen,herkesi olduğu yere çivileyen çift vanuslu motor sesi yayılıyor.

Bahsedilen "Turbo" mevzusu gaz pedalı altına yerleştirilmiş ve pedalın tabana doğru sonuna kadar bastırılması sonucu devreye giren " KickDown Switch"in aktive olmasıdır.. Bu düğmeye basıldığında otomatik vites aracın o anki hızını ve devrini hesaplayarak aracın mekanik aksamına zarar vermeyecek en düşük vitese geçer.. Bu sayede araç seri bir şekilde hem ivmesini hem de hızını arttırır.. Hız arttıkça vites kademeli olarak yükselir.. Gaz pedalının açısı düğmeye temas etmeyecek dereceye ulaştığında araç vites normal seyrine geçer..

• 1997 740 iL 120.000 km'de sağ sol çamurluk boyalı. Uzun kasa ve busniess paket çalışmayan elektrikli konfor aksamı yok. Herşeyi faal kozmetik olarak bagaj çıtası yok logosunun rengi atmış o kadar ne olur bunun piyasası dostlar ?
  • Hocam araç satıldı mı noldu bilmiyorum ama eğer satılmadıysa 37-38 den aşağı verilmez. Heleki genel olarak bakımlı ve temizz bir araç ise şu piyasada rahat 40 eder...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetZahid -- 23 Şubat 2015; 1:13:32 >
  • -98 740il yaklaşık 5000km ve 1senedir kullanıyorum
    -0W30EDGE 8LİİTRE YAĞ,8ADET BUJİ,1LT ŞANJUMAN YAĞI,BENZİN VEYAĞ FİLTRESİ İŞ DAHİL 800TL
    -BALATALAR,KOMPLE HİDROLİK VE BALATA BİTTİĞİNİ GÖSTEREN İKAZ FİŞLERİ İŞ DAHİL 470TL
    -ARKA CAM PATLADI İŞ DAHİL 750 TL
    -6 AYLIK MTV İNDİRİMDEN FAYDALANIRSANIZ;594.5TL SİGORTA ŞİRKRTİNİN VERECEĞİ BELGEYLE VERGİ DAİRESİNE
    GİDİP HALLEDEBİLİYORSUNUZ.
    -YUMUŞAK KULLANIMLA ŞEHİR İÇİ DIŞI ORTALAMA 14,5LT YAKIYORUM.OTOBAN KULLANIMINDA 100-180 KM
    CİVARI ORTALAMA HIZLARDA 12LT....90 KM SABİT HIZDA 9-10LİTRE YOL YÜK VS.
    -MOTOR REKTEFİYESİ 14.000TL TÜP TAKTIRMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURSUN.
    -BOYUTLARINA GÖRE YOL TUTUŞU VE MANEVRA KABİLİYETİ YÜKSEK BİR ARA
    RABBİM BİNECEK MADDİ MANEVİ GÜÇ VERDİĞİ SÜRECE SATMAYI DÜŞÜNMÜYORUM.SATIN ALMAYI DÜŞÜNEN
    ARKADAŞLARA İYİ BİR EXPERTİZ SONUNDA TAVSİYE EDERİM.SAYGILARIMLA
    -

• kaynakkan kuyumculuk K kullanıcısına yanıt
    Selamlar size bakim yaptirdikca bilgi vereceğini bildirmistim.

5-40 castrol 280

8 adet buji240

Hava filtresi 100yag filtresi50

Ykit filtresi70

Sanjuman 2lt 40hidrolik2lt40

ABS sensoru on arka 500 bunun yüzünden muayeneden gecemedim bilginiz olsun

Yağ kapagi 35

2adet xenon AKP 150 bazen geç yaniyordu

İscilik200

Toplam1705 TL

Önce 0.30 edge yağ kullanmistim.Allah izin verirse pazar uzun yola cikmayi düşünüyorum

Fark hissedersem yazarim.

Saygilarimla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.