Şimdi Ara

BMW den Yedi İleri (Çift Debriyaj) DKG Şanzuman Geliyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
6.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk etapta M3 ve M5 te kullanacak sonra diğer model ve motor versiyonları içinde uyarlanacak.

2 farklı sürüş seçeneği bulunan DKG manuel ve otomatik sürüş sağlıyabiliyor. (DKG M3 te 9bin devire kadar çevirebiliyormuş)

yeni DKG şanzuman M3 coupedeki testinde yarım litre daha ekonomik olduğunu ispatlamış(100kmde)
    manuel M3 testte 12.4 litre benzin tüketirken DKG 11.9 litre ile sonuçlanmış.

M3 teki manuel şanzumana göre 0.2 salise daha iyi 0-100 4.6sn olarak açıklanmış,ayrıca SMG şanzumana göre 20 kilo daha ağır DKG şanzuman.

DSG ye dişli rakip DKG

• bozuldugunda yapılmazda bu
  • merak ediyorum sırf şu şanzımanın ağırlığı ne kadar, bir zahmet yazsalar ya :)
  • isletim sistemi bilgisayar anakartı gibi
  • artık M3ün 0-100 teknik verisi 4.8sn den 4.6sn inmiş oldu peki ya bu DKG şanzumanla yeni gelecek olan M3 CSL de 0-100 verisi nasıl olur acaba? 4ün altına inmez herhalde!
  • quote:

Orjinalden alıntı: forbest

artık M3ün 0-100 teknik verisi 4.8sn den 4.6sn inmiş oldu peki ya bu DKG şanzumanla yeni gelecek olan M3 CSL de 0-100 verisi nasıl olur acaba? 4ün altına inmez herhalde!

sanmıyorum o biraz zor

beni daha çok yakıt tüketimleri etkiledi

100km'de elde edilen yakıt tüketim sonuçları acaba kaç km hızla giderken bilgin varmı forbest dostum ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dostum detaylı bilgi verilmemiş ama türkçe olarak bilgi buldum:

BMW’nin bir diğer efsane modeli M5’te bulunan V10 motorun farklı bir versiyonu olan yeni 8 silindirli motoruyla BMW M3, alışılagelmiş sürüş dinamikleri çıtasını da bir adım ileri taşıyarak BMW öncülüğünü bir kez daha gösteriyor.
    Litre başına ürettiği 105 bg güç ve ''AB test döngüsündeki ortalama 12.4 litre/100 km yakıt tüketimi, BMW M GmbH motor uzmanlarının karakteristik mühendislik becerilerinin açık bir dışavurumu.''
    Yeni M3’ün bir diğer karakteristik özelliği de V8 motorun üretmiş olduğu 400NM’lik maksimum torkun %85’inin 6500 d/d’de kullanılabiliyor olması.
  • quote:

Orjinalden alıntı: forbest

dostum detaylı bilgi verilmemiş ama türkçe olarak bilgi buldum:

BMW’nin bir diğer efsane modeli M5’te bulunan V10 motorun farklı bir versiyonu olan yeni 8 silindirli motoruyla BMW M3, alışılagelmiş sürüş dinamikleri çıtasını da bir adım ileri taşıyarak BMW öncülüğünü bir kez daha gösteriyor.
    Litre başına ürettiği 105 bg güç ve ''AB test döngüsündeki ortalama 12.4 litre/100 km yakıt tüketimi, BMW M GmbH motor uzmanlarının karakteristik mühendislik becerilerinin açık bir dışavurumu.''
    Yeni M3’ün bir diğer karakteristik özelliği de V8 motorun üretmiş olduğu 400NM’lik maksimum torkun %85’inin 6500 d/d’de kullanılabiliyor olması.

teşekkürler dostum

tek kelimeyle harika

bu denli az yakıt tüketimi ve bu performans

benim diğer bir merakım da 3.0 TFSI'ın yakıt tüketimi bakalım zaman gösterecek

• bizde 33 lük tesbih dizeriz o vites topuzuna sadece,adamlar ne sanzumanlar yapiyor........

üzüntü duydum görünce...
  • bmw bu konuda takdir ettiğim bir firma yine yapacaklarını yapmışlar
  • 12 LT yakıt tuketımımı ?

Şehir içi 20 LT den aşagı yakarsa ben bişey bilmiyorum.

Keza ben şehir içinde ortalama 25 LT tüketiyorum

• Motor gibi şanzuman üretmişler maşallah valla
  • DSG o kadar başarılı oldu ki, BMW de bu müthiş sistemi kullandı. Belki de daha iyisini yapmıştır.
  • herifler ne yapmışlar böyle yahuuu
  • quote:

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

12 LT yakıt tuketımımı ?

Şehir içi 20 LT den aşagı yakarsa ben bişey bilmiyorum.

Keza ben şehir içinde ortalama 25 LT tüketiyorum

araba 530 mu.?
  • Teknoloji gelişiyor; çok verimli sistemler üretiliyor artık.
  • 21. yüzyılda halen dişlilerin olması ne acı
  • dişsiz olmuyor daha
  • 12 L/km banada hakkaten çok düşük geldi.Birde m serisi gibi güçlü motorlu bir arabada.Bunlar gerçek veriyse helal olsun BMW nin mühendislerine.

edit:FORBEST mesaj sayın çok güzel yerde durmuş.1907

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mchll -- 29 Nisan 2008; 22:26:04 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.