Şimdi Ara

BMW E30 3.16İ 89 MODEL BİLGİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
13.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • s.a. arkadaşlar üstün tecrübelerinize dayanarak sizlere bir kaç sorum olacak eskiden beri e30 hastalıgım vardır sanırım kavuşucam ama korkuyorum acıkcası elımde kalmasından bi kaç arac var takas yapıcam motorumla aracları anlatıyorum.

1. bmw 3.16 karburetorlu enjeksıyonlu degıl 87 model öncelikle bu aracın tek pistonu calısmıyormus arkadas sorun yok dıyor 1lıra masraf cıkarrı dıyor arac gayet toplu duruyor getrag sanzuman arabanın durusu filan on numara

2. arac 89 3.16i model pıstonun bırınden ses gelıyormus ama sorun yok ben sorunsuz kulanıyorum dıyor arac duzggun duruyor sıralı sıstem lpg var

3. arac ta 89 model 3.16i serisi arac temiz güzel yanlız bu aractada normal sıstem tüp takılmıs arkadas 300 tl gıbı bı rakama sıralı sısteme cevırılıyor dedı sonra arac benzınde calısmıyor benzın pompası bozukmus oda 100 tl fılan dıyor arac temız duruyor

arkadaslar bu aracların nedır bu tek pıston calısmaması veya tek pıstondan ses gelmesı ne kadar masraf acar ne gıbı sakıncası vardır bılgılendırırsenız sevınırım bu araclardan hangısı alınır 1. araç motorun ustune 1000 lira istedi pistonu calısmayan 2. arac pistonu ses yapan 2000 istedi 3. arac benzınde calısmıyor ve sıralı sıstem aracta normal tüp var ufak tefek sorunları var bu aracta 3000 istedi sizce hangisi mantıklı ben kocaeli izmitteyim alsam burda anlayan ustası varmı malıyetı ne olur lütfen bilgilendirirseniz sevinirim .

• Yapay Zekanın Yanıtı

BMW E30 3.16i 1989 Model Bilgileri

BMW E30 3.16i, 1989 yılında üretilmiş, performansı ve kompakt tasarımıyla bilinen bir otomobildir.

BMW E30 3.16i, 1,6 litrelik 4 silindirli bir motora sahiptir ve 99 beygir gücü üretir. Bu motor, 5 ileri vitesli manuel veya 4 ileri vitesli otomatik şanzıman ile eşleştirilebilir.

Araba, çevik yol tutuşu ve dengeli sürüş dinamikleri ile tanınır. Önünde MacPherson yaylı bağımsız süspansiyon, arkasında ise çok bağlantılı süspansiyon bulunur.

BMW E30 3.16i, uzun farlar, ön sis farları ve ısıtmalı yan aynalar gibi çeşitli standart özelliklerle donatılmıştır. Ayrıca, elektrikli camlar, klima ve sunroof gibi isteğe bağlı özellikler de mevcuttur.

İç mekan, kaliteli malzemeler ve ergonomik bir tasarım ile karakterize edilir. Ön koltuklar ayarlanabilir ve destekleyicidir. Arkada, üç yetişkinin rahatça oturabileceği yeterli alan vardır.

BMW E30 3.16i, güvenilirliği ve düşük bakım maliyetleri ile bilinir. Yakıt verimliliği yüksektir ve şehir içinde 8,5 litre/100 km, otoyolda ise 6,5 litre/100 km yakıt tüketimi sağlar.

Genel olarak BMW E30 3.16i, performansı, kompakt tasarımı, güvenilirliği ve düşük bakım maliyetleri ile öne çıkan bir otomobildir. Günümüzde de hala klasik otomobil meraklıları ve BMW hayranları tarafından aranan bir araç olmaya devam etmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kimse mi cevap vermez ya tesekkürler ilgisizliğinizden ötürü.
  • Arızalı bmw bakma piston bozuk v.s. kesinlikle bulaşma motor sağlıklı çalişmıyorsa ilerde komple aşağıya iner

Motoru yeni yapılmış diyenler var o ilanlara bak ne kadar doğru bilemem usta şart bu tarz araçları alırken
  • Arkadaşım BMW e30 3.16 karbüratörlü aracı tavsiye ederim ama onları değil temizlerini bulursun takasa 3.16 m10 motordur m10 motora çoğu kişi zayıf kalıyor deselerde onları sakın dikkate alma temiz m10 karbüratörlü bulursan affetme m10 motoru biraz sıkıştır aracın içindeki cevheri görüceksindir ve sınıfının en az yakanlarından biridir bende var aynısı benzinde kalkışta 3.vitese kadar pati çekiyor 3.16i enjektörlü araçları kalkışta ve düzde alıyorum hiç bir performans aparatları yok m10 motor 1.8dir 75kw 90psdir ama seridir aracın tadını hazzını gazda alamazsın benzini tercih ederim kime kafa tutarsan tut [not] çoğu aracı üzer çoğu araçtada üzülürsün kafana yatan araçlara kafa tutmanı tercih ederim Alırsan Allah kaza Bela vermesin kardeşim M10motor candır

• dostum e30 alıcaksan 89 altına bakma bile m20motor değilse yani 320 323 325 değilse bakma çünkü m10 motorlu araçları kimse tavsiye etmiyor herkez kötülüyor o yüzden pek tutulmuyor halbuki karbüratörlü araç daha çabuk devir çevirir deaha seridir.o sölediğin 3 araçtanda uzak dur motor da tek piston çalışmıyo sorunsuz kullanıyom diye bir olay yok o araba sana bi motor derdi açtımı 3 4 milyara çıkarsın işin içinden.sıralı sisteme çeviremedim şu bu felan hikaye git doru düzgün bi e30 bul al.
  • işte herkes kötülediği için karbüratörlü aracın içindeki çocuğu görmüyor kimse m20 motoru bile alıyor kalkışta düzde bunu videolar kanıtlıyor inanmayanlara video gösteriyim siyah renk aracın motoru m20 , gri renkli aracın motor m10 3.16 kafa kaldırıyor ben bu m10motordaki çocuğu görebilen bir kişiyimhttp://www.youtube.com/watch?v=qX62W5foBiQ buyrun izleyin 3.16 m10 motoru kötülemeyin daha neler neler yapıyor kendimde yapıyorum kendimden biliyorum... önermiştim tekrar öneriyim m10 karbüratörlü tavsiyemdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BMW e30 3.16 Deşer -- 6 Ocak 2013; 23:02:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BMW e30 3.16 Deşer

işte herkes kötülediği için karbüratörlü aracın içindeki çocuğu görmüyor kimse m20 motoru bile alıyor kalkışta düzde bunu videolar kanıtlıyor inanmayanlara video gösteriyim siyah renk aracın motoru m20 , gri renkli aracın motor m10 3.16 kafa kaldırıyor ben bu m10motordaki çocuğu görebilen bir kişiyimhttp://www.youtube.com/watch?v=qX62W5foBiQ buyrun izleyin 3.16 m10 motoru kötülemeyin daha neler neler yapıyor kendimde yapıyorum kendimden biliyorum... önermiştim tekrar öneriyim m10 karbüratörlü tavsiyemdir

yalnız hocam ordaki araç m10b18 yani karbüratörlü araç değil sanırım değişik bi motor.Tek nokta enjeksiyonlu modelidir.gidişi iyidir e46 3.16i ye kafa attığını bilirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoodRide -- 8 Ocak 2013; 10:17:45 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2014 Bmw 3.20d Jant tavsiyesi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gardaşım m10b18 3.16nın motor seri kodudur 1.8dir değişik motor değil yani :) karbüratörlüsüde vardır enjeksiyonlusuda vardır genelde tüm aracı karbüratördür o serinin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BMW e30 3.16 Deşer -- 8 Ocak 2013; 14:37:57 >
  • bu 1982-1987 arası üretilen motor kodudur bmw 3.16 e30un 1982-1987 316 – 1.6 L M98 I4, 90 hp (75 kW) bu ise 1982-1990 316 1.8 – 1.8 L M10B18 I4, 90 hp (75 kW) motor koduna dikkat edebilirsin benim aracım 1988 1987den sonrası m10b18 üretimidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BMW e30 3.16 Deşer -- 8 Ocak 2013; 14:52:16 >
  • yok kardeş biliyorum doğru diyorsun seri kodlarını msla 6silindir 320 323 325 lerin kodlarıda m20b20-b23-b25 olur, yada m50b20 vs. :) dediğin doğru karbüratörlüde var enjeksiyonluda zaten iki modelde karbüratörlü aslında sadece tek nokta enjeksiyonlu dediğimiz modelde karbüratörünün içinde tek nokta enjeksiyon sistemi var :) benimde arkadaşımda 84 vardı coupe şimdi m40'a geçti :)
  • Senin dediğinde doğru olabilir gardaşım ama tek nokta enjeksiyonla arasında serilik bakımından çok bir fark yoktur diye düşünüyorum ha düz karbüratör ha tek nokta enjeksiyon :) + karbüratörlü daha seri kalkar diye tahmin ediyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BMW e30 3.16 Deşer

Senin dediğinde doğru olabilir gardaşım ama tek nokta enjeksiyonla arasında serilik bakımından çok bir fark yoktur diye düşünüyorum ha düz karbüratör ha tek nokta enjeksiyon :) + karbüratörlü daha seri kalkar diye tahmin ediyorum :)

aynen öyle kardeşim karbüratörlü araçla enjeksiyonlu araçta deneme yap farkı görürsün boşta bas gaza karbüratörlü daha çabuk devir çevirir :)
  • doğru diyorsun kardeşim aslında hiç kötülenicek araç değildir e30'un karbüratörlü aracı ama o aracı kullanamayan sıkıştıramayan geliyor sağda solda aracı kötülüyor buna sinirim bozuluyor 3.16inin yaptığını buda yapıyor daha iyi iş çıkartıyor serilik bakımından hiç problemim yok güzel araçlar kullanamayanın 1 tanesine kötü geliyor onuda herkese kötülüyor ben herşeyi ile memnunum diyeceğim şuki iyi kullanıcı iseniz onun içindeki genç kalan çocuğu görüceksinizdir :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.