Şimdi Ara

BMW E36 3.18 i Alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
35.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gelecek hafta içinde maksimum 13.500 TL'ye kadar araba alacağız. Alınan araba ilk arabam olacak .
    Aklımdan, efsane uzay kasa BMW geçiyor bu paraya alınacak en donanımlı sürüş keyfi en yüksek araçlardan şüphesiz.
    Yalnız aklımda bazı soru işaretleri var.
    Bütçeme göre alacağım araçların model yılı 1991 ile 1995 yılları arasında değişiyor.
    Bu yaşta alınacak BMW sorun çıkarır mı ?
    Kronik arızaları var mıdır ?
    Parça fiyatları nedir ?
    Lpg ile uyumlu mudur ?
    Yakıt durumu nedir ne kadar yakar ?
    Beni üzer mi ?
    Ciddi manada bu arabayı takıntı yaptım arkadaşlar.
    3.18i ya da 3.18 is düşünüyorum.
    Olumlu olumsuz tüm yorumlarınızı bekliyorum.İyi forumlar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

BMW E36 3.18 i Alınır mı?

BMW E36 3.18 i, kompakt boyutları ve güçlü performansıyla tanınan bir araçtır. Ancak, satın almayı düşünüyorsanız, bilinçli bir karar vermek için aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmalısınız:

Güç ve Performans: 3.18 i, 140 beygir güç ve 190 Nm tork üreten 1,8 litrelik 4 silindirli bir motora sahiptir. Bu, günlük sürüş için yeterli güç sağlarken, spor sürüşler için biraz yetersiz kalabilir.

Yakıt Tüketimi: 3.18 i, yakıt ekonomisi açısından orta derecede verimlidir. Şehir içi sürüşlerde yaklaşık 10-12 litre/100 km, otoyol sürüşlerinde ise 7-9 litre/100 km yakıt tüketebilir.

Sürüş Dinamikleri: E36 kasası, keskin direksiyonu ve dengeli yol tutuşu ile bilinir. 3.18 i, bu özellikleri miras almıştır ve sürüş keyfi sunar.

Güvenilirlik: E36 serisi BMW'ler genel olarak güvenilir araçlardır, ancak 3.18 i'nin bazı yaygın sorunları vardır. Bunlar arasında soğutma sistemi arızaları, elektriksel sorunlar ve süspansiyon bileşenleri aşınması sayılabilir.

Bakım Maliyetleri: BMW'ler genellikle yüksek bakım maliyetleriyle ilişkilendirilir. 3.18 i de bu durumdan muaf değildir ve rutin bakım ve onarım maliyetleri yüksek olabilir.

Yaş ve Durum: E36 3.18 i'ler 1990'ların sonu ve 2000'lerin başında üretilmiştir, bu nedenle satın almayı düşündüğünüz araçların yaşını ve durumunu dikkatlice değerlendirmelisiniz.

Genel olarak, BMW E36 3.18 i, günlük sürüş ve sürüş keyfi isteyenler için uygun bir araçtır. Bununla birlikte, potansiyel sorunları ve yüksek bakım maliyetlerini göz önünde bulundurmalısınız. Aracın bakım geçmişini kontrol ettirmek ve güvenilir bir oto tamircisine danışmak, bilinçli bir karar vermenize yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yanlış anlama ama bence bu bütçeyle böyle araçlara bakmak büyük hata.
    Hiçmi alınmaz? Tabiki alınır ama mesela ikinci araç olarak hobi amaçlı hafif modifiyeli 3.20 bir araca kimse hayır diyemez sanırım.
    Sonuçta bahsettiğin araçlar 18-20 yaşında, yedek parça ve her an sürpriz çıkabilecek masraflar üzebilir seni.
  • sende tahmin edersinki bu araçlar biras hor kullanılıyor resmen cigeri sökülüyor sorunsuz tertemız yaşlı bir amcadan bulursan hemen git al derim ama çok nadir 3.18is ye yönel derim özel bir seri ama fiyatı yüksek sanırsam onlara daha iyi bakıldıgını düşünüyorum bir arkadaşımda var babasının arabası tamamiyle orjinal babası hiçbirşey yapmasına izin vermiyor 140 hp 3.18is taş gibi alet deli gibide gidiyor ama 24-25 verenlere bile satmıyor aracı temiz bir 3.18is bulabilirsen kaçırma derim
  • tamda hayalimdeki aracı yazmısın ya :) bende askerden sonra inş o kasadan alcam ya tamam parcası biraz pahalı olabilir diğer markalara göre 2.el bana göre süpriz gibi bişeydir ya ben senin yerinde olsam bütcemi biraz daha artırır 15e fln güzel temiz bişey bulabilirsin yada 13bine alıp 2binde bakım yaparsın olur biter sonucda bir kez gelicez dünyaya hayalindeki aracı al derim bence
  • Yedek parçanın çok sorun çıkaracağını sanmıyorum.Bulamama gibi bir durum olmayacagını ümit ediyorum Ankara'da yaşıyorum kendim.Ama bilmiyorum görüşlerinize saygı duyuyorum ama o kadar şanssız olamam demi.Forumlarda da okuyorum.Bu yaştaki BMW'nin çok sorun çıkartacağı yazıyor umarım öyle bi sorunla karşılaşmam.Gerek kasa itibariyle gerek donanımıyla harıka bir araç çünkü :(
  • Bakımlarına masraflarına yetişebilirim diyosan birde temizni bulabilrsen (ki çok zordur) alınabilir.Benimde aklımda var ama masraf çıkarabilir diye gözüm kesmiyor.
  • Komşumuz da bir Honda Civic aldı 1.6 ies'ti sanırım aldıktan bir hafta sonra radyatör çatladı ardından araç conta yaktı maliyeti yaklasık 1000 TL'ye geldii.
    Eğer bu tarz sorunları başka araçlarla da yaşayıp aynı sorunlar çıkacaksa BMW almak daha mantıklı geldi sanki bilmiyorum yinede.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2001 Volvo S40 1.8 Alınır mı?
    14 yıl önce açıldı
    91 MODEL BMW 5.20 ALINIR MI?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2.el olarak bu 2yasta araba...ne gerek var...
    bir tanidik vardir yillardir kullaniyordur,cok bakimlidir,sorunsuzdur biliyorsunuzdir...filan tamam
    ama onun disinda durduk yerde macera olur.
  • Yalnız bu araçlardan çok fazla var piyasa da sorunlu olsa bu kadar başa bela açan araçlar ise neden hala bu kadar tutuluyor .Alışveriş sitelerinde 15.000'in altında nadir bulunuyor.BMW Logosu mu satıyo sadece *
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramcho06

Yalnız bu araçlardan çok fazla var piyasa da sorunlu olsa bu kadar başa bela açan araçlar ise neden hala bu kadar tutuluyor .Alışveriş sitelerinde 15.000'in altında nadir bulunuyor.BMW Logosu mu satıyo sadece *

Ben logosu için bile para veririm o ayrı mesele de bu araçlar çok hor kullanılıyor ve binenler gençler oldugu için yıpranmalar masraflar oluyor.Ama bakımını adam akıllı yaptırmış araca iyi bakan birinden alırsan sıkıntı olmaz.Olursa da biraz tuzlu oluyor o yüzden gelir düzeyi fazla iyi olmayan insanlar için sıkıntılı oluyor.

Neden çok tutuluyor çünkü gelir düzeyi düşük ancak hız ve gösteriş meraklısı gençler çok ilgi gösteriyor üst modellere güç yetmediği için Birde hastaları var bu araçların .

• E36 ların bi E30 lar kadar hor kullanıldığını düşünmüyorum ben Ankara'dayim caddede bile ışıklarda kalkarken yanlayarak kalkan tipler var.
    Bu araçlara yönelme sebebim ise elimdeki paraya alınabilecek en donanımlı araç olması.
    şimdi yorumlara bakılırsa ortak karar bu araçlardan uzak durmam yönünde olacak sanırım.
    Peki elimdeki paraya alternatif araçlar nedir ABS ve kliması olan ¿
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

Bakımlarına masraflarına yetişebilirim diyosan birde temizni bulabilrsen (ki çok zordur) alınabilir.Benimde aklımda var ama masraf çıkarabilir diye gözüm kesmiyor.

bnde 95 model 3.18i(beyaz) var.arac bugüne kadar bakım yüzü görmedi. sanayiye gidiorum bi tarafını yapıoalr , başka bi tarafı arıza verior :D araç 1.5 yıldır muayenesiz geziodu.bugün onu da halelttik ama 500 kağıt yedi..enteresan olan arabayı gören çok temizmiş dior, milletin gözü düşüyor. .dışardan araba hiçbi kusuru yokmus gibi, orası ayrı..
  • 200.000 KM'den düşük olan varsa alınır da binilir de ..
  • quote:

E36 ların bi E30 lar kadar hor kullanıldığını düşünmüyorum ben Ankara'dayim caddede bile ışıklarda kalkarken yanlayarak kalkan tipler var.
    Bu araçlara yönelme sebebim ise elimdeki paraya alınabilecek en donanımlı araç olması.
    şimdi yorumlara bakılırsa ortak karar bu araçlardan uzak durmam yönünde olacak sanırım.

Opel vectra ...
    ben kullanmadim ama icinde yolculuk ettim tabiri caizse yayla gibi aractir
    abs ve klima bircogunda mevcuttur...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: babapars

quote:

E36 ların bi E30 lar kadar hor kullanıldığını düşünmüyorum ben Ankara'dayim caddede bile ışıklarda kalkarken yanlayarak kalkan tipler var.

Opel vectra ...
    ben kullanmadim ama icinde yolculuk ettim tabiri caizse yayla gibi aractir
    abs ve klima bircogunda mevcuttur...

Vectra da sıkıntılı.Bi kere sorunlu ve çok pahalı parçaları.Sadece baskısının 500 tl ye değiştiğini biliyorum.Bir arkadaşımda var sürekli bi yerlerden arıza veriyor.Ama köpek gibi de arabadır o ayrı :D

O fiyatlara zor ama bulabilirsen fiesta öneririm şirket arabası olmayanını bulabilirsen dşük km li yada civiclere bak

• Temiz bulunursa alınır denilemeyecek bir araç çünkü temizi yok. Benzini de cep yakar. Sadece BMW logosuna para vermek hiç hoş değil.
  • ilk arabansa palio al
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.