Şimdi Ara

BMW E39 5.20i - 5.28i Hangisini Tercih Etmeliyim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
15.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2000-2001 BMW 5.20i - 5.28i arasından hangisini tercih etmeliyim? Bu konuda sizlerden gelen yönlendirmeler doğrultusunda o modelin temizini aramaya koyulacağım. Vereceğiniz değerli bilgiler için şimdiden teşekür ederim.

• 24saatonline 2 kullanıcısına yanıt
    öncelikle sen neyi istersin ona karar ver hız konfor v.b istiyorsan tabiki 5.28 yok hız tutkum yok diyorsan 5.20 iyi gelir 5.20 de normal bi kullanıcıya göre hızlı bi araçtır ben sana 2 sinin ortası 525 de olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccls

öncelikle sen neyi istersin ona karar ver hız konfor v.b istiyorsan tabiki 5.28 yok hız tutkum yok diyorsan 5.20 iyi gelir 5.20 de normal bi kullanıcıya göre hızlı bi araçtır ben sana 2 sinin ortası 525 de olabilir

Daha önce BMW kullanmadığım için şöyle söyleyeyim o halde 1.4 bi arabadan sonra 5.20 ağırlığına rağmen gücünü çok rahat hissettiren bir araçsa tabi ki 5.20 tercihim. Hem vergisi yönünden hem şehir içi kullanımda yakıt yönünden ideal olacaktır. Ama dediğim gibi daha öncesi böyle bir deneyimim olmadı. Ankarayı bilirsiniz belki hep rampa çıkar rampa inersiniz bu araç bu rampalarda 1.4 arabam gibi yığılır kalır mı?
    bende sana şöyle cvp verim bu araba sana baya hızlı gelir bende 2.0 2004 model honda accord kullanıyorum bundan önceki aracım 2.5 lik 220 hp lik volvoydu yani hıza aşina oldunmu zamanla yavaş gelmeye başlar yükseltirsin yükseltirsin bu bi heves öyle gider işte :D 520 bi çok kişiye hantal gelebilir ama o biraz yüksekten uçanlar içindir yok bi çok adama 520 gayet yeterlidir ve fazladır golf 1.4 le tabiki kıyaslıyamazsın ankaralı değilim ama 520 ye o yokuşlar bayır aşağı gibi gelir

araç cüsseli olabilir ama normal araçlara göre 0-100 2-3 sn daha iyidir 10-11 sn de görür düz yolda da ibre sona oturur 1996-2000 arası 150 hp 2000 sonrası 170 hp olarak üretilmiş bu araç size gayet yeterli vergiside düşük olacaktır yaşından dolayı çok hoş araçlardır m5 görünümlü bi 520 çok canlar yakıyor hala :D dediğim gibi araç hantal diyorsak tabiki değil hız severler için hız severlerden kastım 0-100 5-6 sn olsun işte 100-200 10 sn falan filan :D çıkıp arkadaşınızla 2-3 vites roll atmıcaksanız tabiki 520 gayet yeterli hocam

sonradan m5 yaparım diyorsan 3-4 bin maliyeti bulur orjinal bi araç bulman iyi olur e46 olsun 39 olsun e36 olsun bu kasalar gibi araçlar daha gelmez almanyada 5-10bin liralık araç burda 40-50 ye satan var hala fiyat düşse kapişka :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccls -- 1 Eylül 2014; 17:50:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ccls

bende sana şöyle cvp verim bu araba sana baya hızlı gelir bende 2.0 2004 model honda accord kullanıyorum bundan önceki aracım 2.5 lik 220 hp lik volvoydu yani hıza aşina oldunmu zamanla yavaş gelmeye başlar yükseltirsin yükseltirsin bu bi heves öyle gider işte :D 520 bi çok kişiye hantal gelebilir ama o biraz yüksekten uçanlar içindir yok bi çok adama 520 gayet yeterlidir ve fazladır golf 1.4 le tabiki kıyaslıyamazsın ankaralı değilim ama 520 ye o yokuşlar bayır aşağı gibi gelir

araç cüsseli olabilir ama normal araçlara göre 0-100 2-3 sn daha iyidir 10-11 sn de görür düz yolda da ibre sona oturur 1996-2000 arası 150 hp 2000 sonrası 170 hp olarak üretilmiş bu araç size gayet yeterli vergiside düşük olacaktır yaşından dolayı çok hoş araçlardır m5 görünümlü bi 520 çok canlar yakıyor hala :D dediğim gibi araç hantal diyorsak tabiki değil hız severler için hız severlerden kastım 0-100 5-6 sn olsun işte 100-200 10 sn falan filan :D çıkıp arkadaşınızla 2-3 vites roll atmıcaksanız tabiki 520 gayet yeterli hocam

sonradan m5 yaparım diyorsan 3-4 bin maliyeti bulur orjinal bi araç bulman iyi olur e46 olsun 39 olsun e36 olsun bu kasalar gibi araçlar daha gelmez almanyada 5-10bin liralık araç burda 40-50 ye satan var hala fiyat düşse kapişka :D

Aydınlatıcı cevapların için teşekkür ederim. "ankaralı değilim ama 520 ye o yokuşlar bayır aşağı gibi gelir " dedin ya zaten bu bile 5.20 nin yeterli olacağı konusuna vardırdı. Amacım öyle hızlı araç kullanmak değil tabi ki uzun yola düştümü de araç beni yormasın gaza bastımı bana karşılık versin kafi zaten uzun yolda bile hız yapmaya korkar olduk her köşe de gizli bi radar :(

araç fazlasıyla yeterli sana o zaman radar dedin geçen antep maraş otobanda gece radar koymuşlar yavaş yavaş seyrediyorum bi an hızlı gidelim dedik 200 km üzerine çıktım sonra araç içindekiler tırsınca yavaş gittim şehir içine girişde çevirme var çok iyi bi meblah yedik diye dalga falan geçiyoruz neyse camı indirdim ehliyet ruhsat 15 dakka sonunda temiz çıktı :D sorguladı falan kılapyı sıyırdık demekki dedim radara düşmedik allahtan fazla hızda iyi değil :D
  • Arkadaşlar sizce bu araç nasıl? Varsa sizlerin de önerilerini alabilir miyim?

bmbmw-hatasiz-boyasiz-orjinal-2000-model-e39
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 24saatonline

Arkadaşlar sizce bu araç nasıl? Varsa sizlerin de önerilerini alabilir miyim?

bu aracı alma içi çok boş koltukları bile kumaş. son sahibi sen olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: H0T

quote:

Eyvallah usta siz aracı tanıyanlar sayesine inşallah buluruz bi temiz dolusunu da alırız. Bu araçlar hakkınızda olan yorumları da alabilir miyim?

SEÇENEK-1

SEÇENEK-2

SEÇENEK-3

SEÇENEK-4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 24saatonline -- 7 Eylül 2014; 18:06:40 >

Merhabalar; yaklaşık 1 haftadır bende bu araçlara bakıyorum kısmetse bu hafta içi 2 alternatiften birini alacağım.

Motor konusunda şöyle yardımcı olmaya çalışayım, 520i alacaksan 6 silindirli 150 hp olan modelini alma, bulabilirsen 4 silindirli 2200cc 170 hp 520i ler var az sayıda olsada. Yanılmıyorsam 2001 üstü araçlarda oluyor. 6 silindir olan 4 silindire göre fazla yakıyor ve daha az gidiyor.

Ayırdığın bütçeyi bilmiyorum fakat imkanın varsa 525i almaya yönel. Yakıt farkları 6 silindir 520i ile neredeyse aynı ve çok daha iyi bir performansa sahip. Donanım olarakta daha tatminkardır.

528i ise performans açısından tartışılmaz fakat yakıt konusu biraz beni üzer diye düşündüğüm için bulaşmadım. LPG'de efendi kullanımda 40-45 krş arası yakacağını düşünüyorum. 525te bu rakam 33-35 krş civarıdır. Kullanıcılardan edindiğim bilgiler budur.

Ben 1 haftadır en az 10 - 15 araç gezdim kullandım, sordum soruşturdum bunlara ulaştım. Son 2 alternatifim kaldı fiyatta anlaştığımı Bu hafta içi alacağım.

Sende bütçeni söylersen sana da 1-2 araç önerim olabilir.

Şimdiden hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Only34 -- 7 Eylül 2014; 20:54:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Only34

Merhabalar; yaklaşık 1 haftadır bende bu araçlara bakıyorum kısmetse bu hafta içi 2 alternatiften birini alacağım.

Motor konusunda şöyle yardımcı olmaya çalışayım, 520i alacaksan 6 silindirli 150 hp olan modelini alma, bulabilirsen 4 silindirli 2200cc 170 hp 520i ler var az sayıda olsada. Yanılmıyorsam 2001 üstü araçlarda oluyor. 6 silindir olan 4 silindire göre fazla yakıyor ve daha az gidiyor.

Ayırdığın bütçeyi bilmiyorum fakat imkanın varsa 525i almaya yönel. Yakıt farkları 6 silindir 520i ile neredeyse aynı ve çok daha iyi bir performansa sahip. Donanım olarakta daha tatminkardır.

528i ise performans açısından tartışılmaz fakat yakıt konusu biraz beni üzer diye düşündüğüm için bulaşmadım. LPG'de efendi kullanımda 40-45 krş arası yakacağını düşünüyorum. 525te bu rakam 33-35 krş civarıdır. Kullanıcılardan edindiğim bilgiler budur.

Ben 1 haftadır en az 10 - 15 araç gezdim kullandım, sordum soruşturdum bunlara ulaştım. Son 2 alternatifim kaldı fiyatta anlaştığımı Bu hafta içi alacağım.

Sende bütçeni söylersen sana da 1-2 araç önerim olabilir.

Şimdiden hayırlı olsun.

İlgin için teşekkür ederim. İnşallah aradığın arabayı bulursun ki baya elemeler yapmışsın az kalmış kavuşmana :) Darıs başıma diyeyim. Bu arada 5.25i olanlara pek bakmadım, düşünebilirim fakat vergisi beni zorlayacaktır :( hemen hemen yarı yarıya fark var. 5.20i 2200 olanların vergisi ne kadar kullanıcalara sordunuz mu hiç? mtv ye göre 5.20i - 5.25i ikisinin arasında fark görünmüyor. 30.000 kadar verebileceğim inşallah bulurum.

• 2200 olanlar 12-15 yaştan faydalanıyor 2003 modeller hariç onlarda yüksek fiyat istiyorlar zaten. Toplam 970TL ödediklerini söylediler.

Alacağınız aracı mutlak iyi bir kaporta ve motor ustasına gösterin. Motoru veya şanzımanı bitmiş bir e39 size çok yüksek bir mali yük getirebilir. 13-14 yaşlarında ki arabalarda boyalar olabilir bunlara çok takılmayın. Fakat tavanda, bagajın iç kısımlarında ve ön tarafın iç taraflarında boya, kaynak vs olan araçlardan uzak durun.

PM olarak 1-2 araç atacağım size.
  • aynen benim de 30 bin civarı bütçem var. 520 ile 528 arasında kaldım ama uygun fiyatlı bulursam 525 ya da 530 da olabilir. 528'in çok yaktığını söylemişssiniz ama 520i ile cok farkı yok diye öğrendim kullanan arkadaşlardan. Bu arada sahibinden.com'da fiyatlar cok yükselmiş gibi duruyor. piyasa zaten böylemiydi yoksa yaz olduğu için mi bu kadar fırladı ? 40 bine 99 model e39 gördüm ki bu fiyata 2004 yeni kasalar var.
  • quote:

quote:

quote:

Eyvallah usta siz aracı tanıyanlar sayesine inşallah buluruz bi temiz dolusunu da alırız. Bu araçlar hakkınızda olan yorumları da alabilir miyim?

SEÇENEK-1

SEÇENEK-2

SEÇENEK-3

SEÇENEK-4

bence 3. ilanı bir değerlendir 1 ve 2 ye bulaşma. eğer donanım olarak biraz daha düşük bakıyorsan belki 4. ilana da bakabilirsin.

• Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Değerlendirmeye ve aramaya devam. Arkadaşın söylediği gibi fiyatlar baya fırlamış ve çevremde bu araçlarla ilgilenenlere de soruyorum bekle fiyatlar aşağı inecektir diyor. Yaz fiyatı uygulaması sanırım :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

SEÇENEK-1

SEÇENEK-2

SEÇENEK-3

SEÇENEK-4

bence 3. ilanı bir değerlendir 1 ve 2 ye bulaşma. eğer donanım olarak biraz daha düşük bakıyorsan belki 4. ilana da bakabilirsin.

Bu araçlarda eleme yaparken özellikle bakmam gereken noktalar nereler? Buna göre bakayım en azından sizin demenize göre 1-2. seçenek gibi olanları doğrudan geçeyim. Bir de 4 numara da tam dolu yazıyor aslına bakarsan herkes tam dolu yazıyor :) en önemli ayırt edici özellikler neler? M paket öneriyor zaten çevremde olan herkes nasıl orjinal m olduğunu anlarız?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

SEÇENEK-1

SEÇENEK-2

SEÇENEK-3

SEÇENEK-4

Bu araçlarda eleme yaparken özellikle bakmam gereken noktalar nereler? Buna göre bakayım en azından sizin demenize göre 1-2. seçenek gibi olanları doğrudan geçeyim. Bir de 4 numara da tam dolu yazıyor aslına bakarsan herkes tam dolu yazıyor :) en önemli ayırt edici özellikler neler? M paket öneriyor zaten çevremde olan herkes nasıl orjinal m olduğunu anlarız?

1. ilandan bahsedecek olursam, aracın donanım seviyesi full değil. elektrikli hafızalı koltuklar yok, elektrikli direksiyon yok. koltuk ısıtma yok. ayrıca aracın direksiyonundan zaten 155.000 km olmadığı anlaşılıyor. ben 260bin kmde araç gördüm bundan çok daha temiz. bu araç rahat 300bini devirmiştir. döşemeleri ön sağ koltuk hariç iyi. ön farlar orjinal değil yan sanayi. bana kalırsa kesinlikle bu fiyatları hak etmiyor.

zaten ilanları gezerken aracın ortalama kaç kilometrede olduğunu az çok tahmin edebiliyorsunuz aracın duruşundan, içinden, direksiyonundan. nasıl kullanıldığını, kaç el değiştirdiğini de az çok belli eder temizliğinden.

ikinci araç da bana çok temiz gelmedi. şöför koltuğunun üzerindeki şeyin altından ne çıkacağını bile bilmiyoruz. aracın iç-dış-döşeme detaylı fotoğrafı yoksa o araçla çok ilgilenmeyin derim. insanlar mutlaka fotoğrafın görünmeyen kısmında bir şeyler gizliyorlar. kaldı ki fotoğrafta çok temiz görünse bile aracı görmeye gittiğinizde birtakım sürprizlerle karşılaşabiliyorsunuz.

üçüncü aracı ben kırıkkalede olmasa bir görmeye giderdim. fotoğraflardan temiz duruyor. elektrikli hafızalı ısıtmalı bel destekli koltuk. m paket+ jantlar. farlar makyajlı zaten. bir tek elektrikli direksiyon yok. fiyatı biraz fazla bana kalırsa ama değerlendirilir. bu tür araçlarda açıkçası ben orjinal m paket aramam. orjinal m paket olunca ne değişiyor onu da anlayabilmiş değilim zaten orjinal olsa bile o tampon defalarca çin malı bir m tamponla değişmiştir tampon bu sonuçta.

orjinal m paket olan bir araç antrasit tavana, baldır destekli recaro koltuklara sahiptir. genelde bej olmaz siyah veya gri olur. trimler&koltuklar da gri&siyah olur. 2000 öncesi olanlarda m davul direksyon dediğimiz üç kollu direksiyon vardır. 2001 ve sonrasında ise üç kollu 3 serisindekilere benzer bir direksiyon vardır. ( altı çatallı değil düz) onun dışında yürüyen aksam olarak farklılıklar vardır süspansiyon vs.

dediğim gibi araç eğer kaliteli bir şekilde m paket yapıldıysa bence m paket diye fazladan para vermeye gerek yok. aynı görüntü sonuçta. ha içim rahat etmiyor diyorsan alabilirsin senin seçimin.

4. ilan da tam dolu değil m davul direksiyon gördüm sadece.

bu araçların genelinde arka elektrikli perde yağmur sensörü kol dayama vs zaten standart olarak vardır. full+full yazanlara itibar etmeyin. bu aralar gırtlak dolu yazanlar dolu çıkıyor:)

bana kalırsa bir e39da deri koltuk ve tuşlu direksiyon yoksa o e39 çöptür. 2.elde dönmez. olmazsa olmazlarım ise hafızalı elektriklı ısıtmalı koltuklar... elektrikli direksiyon da olsa tadından yenmez tabi. bu araçlarda opsiyon listesi çok çok uzun. zırhlı ısıcamdan tutun da dsp ses sistemine kadar. nadir bulunan özellikler bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H0T -- 9 Eylül 2014; 16:07:49 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

SEÇENEK-1

SEÇENEK-2

SEÇENEK-3

SEÇENEK-4

1. ilandan bahsedecek olursam, aracın donanım seviyesi full değil. elektrikli hafızalı koltuklar yok, elektrikli direksiyon yok. koltuk ısıtma yok. ayrıca aracın direksiyonundan zaten 155.000 km olmadığı anlaşılıyor. ben 260bin kmde araç gördüm bundan çok daha temiz. bu araç rahat 300bini devirmiştir. döşemeleri ön sağ koltuk hariç iyi. ön farlar orjinal değil yan sanayi. bana kalırsa kesinlikle bu fiyatları hak etmiyor.

zaten ilanları gezerken aracın ortalama kaç kilometrede olduğunu az çok tahmin edebiliyorsunuz aracın duruşundan, içinden, direksiyonundan. nasıl kullanıldığını, kaç el değiştirdiğini de az çok belli eder temizliğinden.

ikinci araç da bana çok temiz gelmedi. şöför koltuğunun üzerindeki şeyin altından ne çıkacağını bile bilmiyoruz. aracın iç-dış-döşeme detaylı fotoğrafı yoksa o araçla çok ilgilenmeyin derim. insanlar mutlaka fotoğrafın görünmeyen kısmında bir şeyler gizliyorlar. kaldı ki fotoğrafta çok temiz görünse bile aracı görmeye gittiğinizde birtakım sürprizlerle karşılaşabiliyorsunuz.

üçüncü aracı ben kırıkkalede olmasa bir görmeye giderdim. fotoğraflardan temiz duruyor. elektrikli hafızalı ısıtmalı bel destekli koltuk. m paket+ jantlar. farlar makyajlı zaten. bir tek elektrikli direksiyon yok. fiyatı biraz fazla bana kalırsa ama değerlendirilir. bu tür araçlarda açıkçası ben orjinal m paket aramam. orjinal m paket olunca ne değişiyor onu da anlayabilmiş değilim zaten orjinal olsa bile o tampon defalarca çin malı bir m tamponla değişmiştir tampon bu sonuçta.

orjinal m paket olan bir araç antrasit tavana, baldır destekli recaro koltuklara sahiptir. genelde bej olmaz siyah veya gri olur. trimler&koltuklar da gri&siyah olur. 2000 öncesi olanlarda m davul direksyon dediğimiz üç kollu direksiyon vardır. 2001 ve sonrasında ise üç kollu 3 serisindekilere benzer bir direksiyon vardır. ( altı çatallı değil düz) onun dışında yürüyen aksam olarak farklılıklar vardır süspansiyon vs.

dediğim gibi araç eğer kaliteli bir şekilde m paket yapıldıysa bence m paket diye fazladan para vermeye gerek yok. aynı görüntü sonuçta. ha içim rahat etmiyor diyorsan alabilirsin senin seçimin.

4. ilan da tam dolu değil m davul direksiyon gördüm sadece.

bu araçların genelinde arka elektrikli perde yağmur sensörü kol dayama vs zaten standart olarak vardır. full+full yazanlara itibar etmeyin. bu aralar gırtlak dolu yazanlar dolu çıkıyor:)

bana kalırsa bir e39da deri koltuk ve tuşlu direksiyon yoksa o e39 çöptür. 2.elde dönmez. olmazsa olmazlarım ise hafızalı elektriklı ısıtmalı koltuklar... elektrikli direksiyon da olsa tadından yenmez tabi. bu araçlarda opsiyon listesi çok çok uzun. zırhlı ısıcamdan tutun da dsp ses sistemine kadar. nadir bulunan özellikler bunlar.

Aydınlatıcı bilgilerin için çok teşekkür ederim. Demek ki bakmakla bakmak arasında çok fark varmış tabi bilmediğin konu olduğunda daha çok :)) İlanlara artık daha detaylı bakacağım. Senin de denk geldiğin ilanlar olursa paylaşabilirsin :)

• Only34 kullanıcısına yanıt
    2002 model 5.25i aracımı yeni aldım, 2 hafta oldu. 2bin TL civarı masraf ettim ama şu an bir içim su... aynı kasa 5.20 2200cc motorlarla aynı vergi dilimindeler ama 2500cc 192hp güç tartışılmaz. Yakıt oranı şehir içi 35 kuruş gibi, şehirlerarası da 25 kuruş. Bursa-Ankara arası . . .
  • Gırtlak dolusu moda oldu zaten.adam açıklamaya gırtlak dolusu yazıyor fotolara bakıyosun duz koltuk duz dıreksıyon hıc bı ozellıgı yok.acaba gırtlaktan kasıtları 4 lastık 4 cam 2 far vs falan mı anlamadım :) şu iki gündür fiyatlarda sanki hafiften bir düşüş olduğunu farkettim.umarım bu şekilde devam eder.E39 dan anlayan arkadaşlara sormak istediğim bir kaç soru var ; 99-2000 model 528i mi yoksa 2001 ve üstü 525 ve 530 mu ? şu açıdan soruyorum aralarında 3 4 mılyar fark var.ayrıca 530 yakıtı 28 den fazla.performans olarak 530 ile 528 arasında bariz fark var mıdır ? bu yüzden 4 5 mılyar vermeye deger mı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.