Şimdi Ara

bmw e39 520 alınırmı? (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
13
Favori
145.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    530i vergisi evet, yüksek. E46'ların piyasası biraz daha hareketli ama aracın gerçekten temiz ve dolu olması en önemlisi. 320i'nin performansının 525i performansında olmasının nedeni güç/ağırlık oranıdır.

E46 kasa E39 kasaya göre daha küçük ve ağırlığı daha azdır. 320i ile aynı motora sahip 520i (M54B22) doğal olarak 320i karşısında hantal kalır, sınıf farkından dolayı daha ağır ve büyüktür. 525i, 192 beygir güç üreten M54B25 motoru ile 320i karşısındaki performansını aşağı yukarı dengeliyor. Eski tip M52 motora göre M54 motorlu 520i performansı hissedilir derecede daha iyidir.

M54B22 motorlu E46 320i karşısında hantal kalabilir fakat bir önceki seri (1996-1999) 520i'ye göre daha makul bir araç. Sizin ilacınız 2001-2003 320i.

E46 Bmw'lerde en çok tutulan renkler mavi tonları (koyudan açığa), siyah, koyu gri, gümüş. İç/dış renk kombinasyonu uyumlu olan her araba tercih sebebi olabilir. Mesela topaz mavi/gri kombinasyonu bir çok kişinin hayalini süsler. Zevkler ve renkler çok farklı olduğundan renk konusuna pek takılmanıza gerek yok. Koyu açık renk farketmez.

Fakat şu da bir gerçek ki Yeşil renkli BMW'ler çok geç satılıyor. Yeşil renklilerden temiz çok çıkıyor fakat renkten kaybettiği için pek tercih edilmiyorlar. Fiyatları diğer renklere göre daha uygun olabiliyor.

Elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım, umarım bir yere geçer. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun

• YSMERGEN20 Y kullanıcısına yanıt
    Selam Arkadaşım,

Ben 2001 model e39 530i, yani m54b30 kodlu motoru 1 sene kullandım. Benim araç hatrı sayılacak temizlikte idi ve 120bin km yol yapmıştı.

Ben özellikle makyajlı olan modeli seçmiştim, gerek elektronik, gerek motor olarak güncellenmiş, daha az sorunlu araçlar. Şahsen 530i performansından memnun idim, bence bu kasanın hakkı bu motor. Zaten eski teknoloji, bari en azından güçlü olsun dedim. Yıpranma payı ile gelen performans kayıplarını da düşününce bence e39'da 3 litre aşağısı pek kurtarmıyor. Tabii bu biraz da sizin beklentiniz ile ilgili.

İkinci elde makyajlı 520 (2001-2003) m54b22 motor daha iyidir. Bu araca sahip arkadaşımız GrandLotus kendi tecrübelerini paylaşacaktır, hatta geçmiş sayfalarda paylaşmış, bakın isterseniz.

Makyajdan sonra 5.25, 530, 520 (2.2 litre) olarak güncellendi. Makyajsız 520i, 2 litre 150hp motora sahip, oldukça hantal. Makyaj ile 2.2 litre ve 177hp olarak değişti, 520i alacaksanız tercihiniz makyajlı yönünde olsun.

LPG de taktıracağınızı tahmin ederek, güçlü bir motor almanızı tavsiye ederim. Ama benim için performans çok önemli değil derseniz, diğer motorlar da gayet sağlam ve güzeldir.

E46; ağırlığının daha az olmasından dolayı performans olarak e39'dan bir tık öndedir, ama şahsen ben e39 kasayı diğerlerine değişmem. Bu tamamen zevk ile ilgili, tabii birisinin d, diğeriin e segmenti olmasından dolayı aralarındaki konfor, yalıtım, hacim gibi konuları da düşünmek lazım.

İyi Günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebozkurt800 -- 20 Ağustos 2014; 5:05:36 >

• YORUMLARINIZ IÇIN TESEKKURLER
    1 HAFTA ONCE BI AKRABAMIN 2000 MODEL 520I SINE BINDIM.ARAC SATILIK.
    ILANI BURDA.
    www.sahibinden.com/ilan...iz-tank-174390792/detay
    500 METRE GITTIM VE GERI GELDIM.SANKI BIRISI ARKADAN BENI ASILIYOR.
    O AN 520 DEN ACAYIP SOGUDUM.NEYSE KI SEBEPLERI BASKAYMIS.
    INTERNETTEN 7 TANE EN DUZGUN ARABALARI BULDUM.
    ACABA HANGISINDE EN DOGRU KARARI VERMIS OLURUM.

www.sahibinden.com/ilan...-525ia-173465728/detay/
    www.sahibinden.com/ilan...usfull-174374336/detay/
    www.sahibinden.com/ilan...usfull-153423377/detay/
    www.sahibinden.com/ilan...amdolu-175620958/detay/
    www.sahibinden.com/ilan...-paket-163346225/detay/
    www.sahibinden.com/ilan...m-dolu-139410622/detay/
    www.sahibinden.com/ilan...um-yok-162436645/detay/

520 ICIN FAVORIM SON IKI ILAN
    525 ICIN ILK IKI ILAN
    320 ZATEN BIR TANE BULABILDIM.

INSALLAH COZUME YAKLASTIM GIBIME GELIYOR

HERKESE IYI GUNLER

• Birinci ve üçüncü ilandaki 525i'ler düzgün görünüyor.

İlk üç ilandaki araçlara odaklanın derim. İyi bir BMW ustasına tüm mekanik aksamı kontrol ettirin, komple ekspertize sokun, sonradan bir sürprizle karşılaşmayın.

E46 güzel bir arabaya benziyor sabah baktım ama şuan ilanı kaldırmışlar.
    @YSMERGEN20
  • takip
  • bende düşünüyorum bir tane buldum görüşlerinizi ve düşüncelerinizi..
    520 i e39 96 model siyah (aracın 2003 sonrası herhangı bı kaydı yok ve arac km orjınal 162000)arac 8 senedır yatmıs..
    ama 5 kasa hıc kullanmadım 3 kasa hastasıyım
    aracın motorunda hıcbırsorun yok dun muaheneye gıttık sadece dıreksıyon pompasından kaldı yag kacagı varmıs..
    eger alırsam orta susturucuyu ıptal etmeyı dusunuyorum(aracta ne gıbı degısıklık olur ve 8 sene yatan arac kafamı arıtırmı?
  • Selamlar,
    Bende 2003 520d var. 3. sahibiyim. 176000 de. orijinal km. Son derece memnunum. alacak arkadaşlara tavsiye ederim. Çok konforlu ve ekonomik. 65 lt deposu var. 1300 km yapıyorum. 5lt/100 km. kullanıma göre göstergede 1100-1500 arasında. 11 yıllık bir araç için oldukça iyi. Bmw Mercedes gibi araçların en büyük özelliği yıllar geçsede görüntüsü hep güzel, performans hep aynı olması.
  • arkadaşlar ben daha önce 520i düşünüyordum fakat şimdi burdaki üstadların yorumlarını okuyunca 530i yi tercih etmem gerektiğinni anlıyorum.
    ama kafama takılanlar arasında 530i yi satmak zormu olur ilerde sizce?
    veya ne yapmalıyım yardım edermisiniz bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: bhdrszr

arkadaşlar ben daha önce 520i düşünüyordum fakat şimdi burdaki üstadların yorumlarını okuyunca 530i yi tercih etmem gerektiğinni anlıyorum.
    ama kafama takılanlar arasında 530i yi satmak zormu olur ilerde sizce?
    veya ne yapmalıyım yardım edermisiniz bana

Satarken zorlanabilirsiniz; çünkü milletimizde "büyük motor çok yakar" algısı hakim. Halbuki 5.20 ile 5.30 neredeyse aynı yakar. BMW otomobilleri keyif odaklı olduğundan, bildiğimiz al-sat araçlarından değiller. BMW'ler genelde çok arıza çıkarıyor diyorlar, halbuki bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur. Bakımlı yorulmamış araba uzun zaman götürür. Malesef ülkemizde bu araçlar hor kullanılıp masraflar baş göstermeye başlayınca satılığa çıkarılırlar. Binicisinden bakımlı ve temiz araba bulursanız fiyatı da ona göre piyasanın üzerinde olacaktır. Masrafsız ve bakımlı temiz araba istiyorsanız bunu gözden çıkarın. Bunun bile kısa sürede satılma garantisi yok çünkü BMW demek keyif demek. Alıcısı hemen çıkmaz. Evin ikinci arabası olarak alınırsa daha mantıklıdır.

• inform kullanıcısına yanıt
    kimseyi takma kafaya al temizinden bakıma bile sokmadan kullanan var o arabayı taş gibi araba ama özelliklerine dikkat et m5 görünüm ile araç harbi koy bi çok arabanın yanına hala ben burdayım diye bağırır kendine baktırır özelliklerine dikkat et sadece direksiyon bile senin için önemli olsun yeni tip yani iyice araştır aha bu güzelmiş deyip atlama hemen
  • arkadaşlar dusunen olursa satıyorum aracımı veya yine e39 5.40 yahut M5 ile takas olabilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-sahibinden-bmw-528i-orjinal-m-paket-140507847/detay/
  • m54 yanı cıft vanos 2,2lt 170 hp 520i hantal değldir
    m52 tek vanos e46 320i ile beraber kardeş kardeş yürürler

e39 kasanın en husran motoru b28 yanı 528 lerdir 98 6 ayından sonra cift vanos felan yaptılar ama yınede olmadı
    sanzıman ve emme manıfoltundan dolayı arac 2.8 ın hakkını kesınlıkle veremıyordu
    2000 yılından sonra yerını 525i lere bıraktı ve bu aracta hem sanzıman hemde emme manifoltunda değişiklikler yapıldı ve durumu bıraz kurtardı

m54 cift vanos 520i alınır ataktırda yakıtı m52 ye gore azdır

ha sız bmw logosu tasıyorsa kralına gıder yapmalı dersenız o zaman 530i ve uzerıne bıneceksınız

mesela bı 540 alacaksınız bi yazılım orta susturucu ıptal ve sağlı sollu m5 gibi iki adet egzost modıfıyesı ama susturucularınız orjınal olacak sadece orta susturucu ıptal olcak
    ve jantlarınız oyle 18-19 inç olmayacak max 17 inc olacak ve sonra ucacaksınız

m54 170hp lik aracıda orjınal jant lastık ebatlarında kullanırsanız sizi gayet ıyı tatmın eder

ama sız kalkarda 19 inc jantla yurutmeye kalkarsanız doğan slx lerın oyuncagı olursunuz

m54 170 lik arabamla arkadasımın son derece modlanmıs 19inc jantlı bılmem nelı 530 arabasına daha hıc boyun bukmedım ve hıc bır zaman uzayıp gıdemedı

ha jantları 17 felan olsa ıcımden gecer o ayrı

ama burda dıkkat cekmek ıstedıgım konu ojınal jant ebatından buyuk olculer sıze -performans ve + yakıt olarak yansır

bmwler konusunda ihtisas sahibiyim sorularınızı cevaplarım

• cihan sen buralarda mıydın ben mi yeni görüyorum yoksa.

arkadaşlar cihan bu konuya nimettir.
    sözlerini dikkate alın :):)
  • Takip

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar aracim sabahları tekliyor isinana kadar bekliyorum yine tekliyle doksan dereceyi de bulsa titriyor ama kontak kapatip acinca düzenliyor cozemedik bir suru masrafta yaptim ama düzelmesi bilgisayarda çikan arizalar 2. BOBİN ARİZASİ (Halbuki bujiler ve bobinler 2 ay önce degisti) PEDAL HAREKET MESAFESİ SENSORU KİSA DEVRE,GAZ KELEBEGİ POTANSİYOMETRE SİNYALİ KİSA DEVRE,GAZ PEDALİ SENSORU 1,GAZ PEDALİ SENSORU 2,GAZ KELEBEGİ 1 POTANSİYOMETRE SİNYALİ,GAZ KELEBEGİ 2 POTANSİYOMETRE SİNYALİ birde 53 numaralı bilinmiyor yazili bir hata mevcut...ustam bobin arizasi bobin bu diğer arizalarinda düşmesine neden oluyor diyor yardimci olunarabadan soguyacam artik...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada aracim 1999 model bmw 520ia otomatik çift vanos lütfen bana yardimci olur musunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar uzun zamandır bmw e39 m52motor 520ia kıllanıcısıyım sahibi oldugum aslanı sizlerle paylaşmak istedim HASTASINDAN HASTALARINA [simage][
  • quote:

Orijinalden alıntı: themast30

selamlar uzun zamandır bmw e39 m52motor 520ia kıllanıcısıyım sahibi oldugum aslanı sizlerle paylaşmak istedim HASTASINDAN HASTALARINA [simage][

Maşallah aslan kükremeye hazır bekliyor bu arada kp plakayı kartal-pendik civarındaki araçlarda görüyorum hep

• dogrudur bende çok gördüm ...kartal pendik yolcusu kalmasın
  • e39bmvv kullanıcısına yanıt
    arkadaş benim araçta aynısı oluyordu.lpg BEYNİ 1200 mili bilmem neymiş.6 silindir araçlarda 1500 olması gerekliymiş değiştirdim düzeldi BRC sistem takılı.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.