Şimdi Ara

bmw e39 520 alınırmı? (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
13
Favori
145.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam simdi niye oyle dediniz ben tam 5.28e karar vermistim 5.30 butcemi asacak 30lu rakami birazcik gecebilecegim 5.28 beni cok uzermi dediklerinize göre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafauzun42 kullanıcısına yanıt
    yanı nasıl soyleyım 28 yerıne 30 alınmalı bence
    28 ler hakkını veremıyor
    ozellıklede 95-98 model arası 28 ler ölüm
    ha cift vanos durumu %10 ıyılestırmıs ama benım gozumde 5 serisi 28 ler hüsrandır
    az cok bmw arabaları ıle ılgılı bılgı sahıbıyım 10 larca bmw aracına bındım enaz 15-20 tanesının ruhsat sahıbı oldum

bence 530 alın
  • cc_cihan kullanıcısına yanıt
    5.30 lardaki tek sorunum rakam arastirdiklarimin icinde kafama yatmiyor hem eksik donanim hemde temizini uzmeyecek olanini bulabilmek icin en az 45i gözden cikartmak gerekiyor o beni cok zorlayacak zaten cruzemi satsam bile 3-5 ay bekleyecegim 30 lu rakamlar icin diger türlü 1 sene arabasiz kalmam gerekecek kismet su cruze sattiktan sonra tekrar degerlendirelim o anki durumla buradada galeride bi 5.20 var aslinda gozum kaymiyorda degil

• mustafauzun42 kullanıcısına yanıt
    ozaman gırtlak dolusu 2000 model ve sonrası 520i düşünülebilir
    mumkunse 16'' jantlı olsun
    inan 17'' ile yuruyemıyor
    dogan slx lerın sağlam doğanların oyuncağı olursun aman dıkkat
    ve sogutma suyu pervanesı yanı fan termiği kesınlıkle ve kesınlıkle orjınal olsun yada sen aldıgında orjınal olanıyla degıstır 250tl cıvarı olması lazım degısımıyle felan beraber
    eger fan termıgı yan sanayı olursa güç kaybına sebeb oluyor hemde bayagı bı hıssedılır sekılde
  • Benim de bi sorum olacak. 5.30 2001 model almayı düşünüyorum.

Yağ yakma yağ eksiltme gibi durumları nasıl tesbit edebiliriz.

• almadan önce servise baktırmadan kendin bakarak alma
    soruyu bunun için sorduğunu düşünüyorum
    e39 lar cins arabadır
    safkandır
    huyludur
    çok nazik ve çok sağlam yanları vardır. :D:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: cc_cihan

ozaman gırtlak dolusu 2000 model ve sonrası 520i düşünülebilir
    mumkunse 16'' jantlı olsun
    inan 17'' ile yuruyemıyor
    dogan slx lerın sağlam doğanların oyuncağı olursun aman dıkkat
    ve sogutma suyu pervanesı yanı fan termiği kesınlıkle ve kesınlıkle orjınal olsun yada sen aldıgında orjınal olanıyla degıstır 250tl cıvarı olması lazım degısımıyle felan beraber
    eger fan termıgı yan sanayı olursa güç kaybına sebeb oluyor hemde bayagı bı hıssedılır sekılde

bu aralar aşırı şekilde e39 inceliyorum. almaya niyetim var. ama bu araç 17'' ile zorlanıyorsa neden sürekli m paket diye 18-19'' karpuz denen jantı takıyorlar? hem çok yakıp, yürümeyip bir de konfordan çalacaksa sırf görüntü için takılmamalı ve böyleleri alınmamalı değil mi?

• resselote kullanıcısına yanıt
    M paket adı uzerınde bmw m serisi araçların taklitidir
    ve bmw sipariş üzerine M serisi olmayan bir araca M giydirmesi yapar
    gerçek M serisi araclar fabrikada güç ve yol tutuş hesapları yapılırken saten 17'' 18 '' ve 19'' jant ölçüleriyle hesaplanır
    aracın motoru M değil ama jantlar 17 18 19 olursa o araç yürümez
    yürüyemez
    o araca ön takım ve amortisörde dayandıramazsınız

eğer M olmayan bi araç geçmişte 17 ve üzeri jantla yürümüşse potansiyel bir yorgunluk tehlikesi vardır
    pıtır pıtır diye tabir edilecek olan o güzelim gidiş bir hayaldir o araçlar için

adam 150hp lik 520 ye takmıs 18 jantı denemesi bedava doğan slx ile baş edemez hodri meydan
    heleki 19 felan hiç saymıyorum
    bıde kullandıkları jantlar replika ve ağırlık hesabı felan hak getire
    bidebu tip adamlar parça kullanımında hep yan sanayi tercih ederler

diyelimki bi e39 520i aıyoruz 98 model 150hp
    arac 18 jantlı ve fan termiği yan sanayi
    orjınal fan termısı 250-300tl dir yan snayısı 100tl
    bu fan termiği çok önemlidir çünkü gücünü direk motordan alır ve su sıcaklıgı 80 derecelere gelınce hemen tam yük motora bıner ve cok hıssedılır sekılde guc kaybına neden olur
    bıde bunun ustune fabrıkası 15'' ıle hesaplanmıs bı araca yada 16'' ile hesaplanmıs bı araca sen takarsan 18'' jantı
    o araba yuruyemez
    sonrada vay efendım 520 yurumuyor bmw hayal kırıklıgı

ben 2001 model 520i ile 2002 model 530i kaldırdık yenişemedik bi türlü
    ve ben hep uzuna gidelim uzunda yerim seni dedim razı edemedim ama 400 metrede ve 500 mtrede hep kafa kafaya gittik 530 la

arada 50hp var dile kolay
    2001 520i 170 hp 2002 530i 231 hp

cunku o yukarıda yazdıgım durum vardı o aracta

jantlar 19 fan termıgı yan sanayı
    bobınler yan sanayi bujıler bosch ve Allah bılır ne zaman degıstıler

benım araba ise orjınal fan termıgım
    orjınal jant ölçüm
    ngk bujılerım orjınal bobınlerım v.s

• M paket almanda fayda var. 3-5 kuruş daha ver ama m paket al. Son model arabalardan daaha fazla piyasası var
  • quote:

Orijinalden alıntı: e39bmvv

Arkadaşlar aracim sabahları tekliyor isinana kadar bekliyorum yine tekliyle doksan dereceyi de bulsa titriyor ama kontak kapatip acinca düzenliyor cozemedik bir suru masrafta yaptim ama düzelmesi bilgisayarda çikan arizalar 2. BOBİN ARİZASİ (Halbuki bujiler ve bobinler 2 ay önce degisti) PEDAL HAREKET MESAFESİ SENSORU KİSA DEVRE,GAZ KELEBEGİ POTANSİYOMETRE SİNYALİ KİSA DEVRE,GAZ PEDALİ SENSORU 1,GAZ PEDALİ SENSORU 2,GAZ KELEBEGİ 1 POTANSİYOMETRE SİNYALİ,GAZ KELEBEGİ 2 POTANSİYOMETRE SİNYALİ birde 53 numaralı bilinmiyor yazili bir hata mevcut...ustam bobin arizasi bobin bu diğer arizalarinda düşmesine neden oluyor diyor yardimci olunarabadan soguyacam artik...

Dostum aynı sıkıntı bende de var gaza geçince araba sallanıyor resmen kapatıp acınca duzelıyor bulamadık bızde
  • chevy70 C kullanıcısına yanıt
    araclarınısın can-bus sisteminde bi kopukluk yada bi kaçak var . yani beyin tesisatınızda sıkıntı var
    bununda nedeni araca lpg sistemi takılırken can-bus sisteminin kurcalanması yani aracın beyine giden elektrik tesisatındaki kurcalanma ve bununla beraber o tesisattaki kabloların kırılması soyulması pinlerden çıkması v.s

ankarada iseniz sizin derdinize sadece bi doktor derman olur oda elektrikçi naci yani klimacı naci

yada türkiyenin neresinde olursanız olun bunu ancak ve ancak klimacı naci çözer....

bobin arızasının kontrolunu bobınlere gelen elektrık kablolarını kontrol ederekte bulabılırsınız
    evet dogrudur eger bobının bırınde yada tesısatında bı arıza varsa bu saydıgınız sıkıntıları verir modicte

ve araç bosch marka modice bağlanmalı ve canlı değerler görülmelidir .

ankarada iseniz namlı bmw ye bi gidin...
  • cc_cihan kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler cevabın için beyinden olabilir dediğin gibi montajı yapan beceriksizler yüzünden oluyor bunlar iyi bir gazcı ve elektrikçiye götürmem gerekecek.
  • chevy70 C kullanıcısına yanıt
    hayır sizin bu probleminizi iyi bir lpg ustası yada ıyı bır elektrıkcı cozemez .
    bu arabaların bu tür karmaşık elektrık ve beyın tesısatı arızalarında naci ustadan çözüme ulaşamaz
    açık net söylüyorum

istanbuldan izmirden yada diğer bir çok illerden araçlar gelir naci ustaya

naci ustayla ne bir akrabalığım nebir samimyetim nede yakınlığım vardır .
    sadece müşterisiyim akıllara başka seyler gelmesın...
    sadece aracınızı daha fazla kurcalatmamanız için söylüyorum...
  • ya şu başlık beni rahatsız ediyo ya :D:D
    e39 520 alınır mıymış?

Yok alınmaz, töbe töbe
  • Konu 2010'da açılmış hâlâ cevap atılıyor ama bence de başlık saçma :)

Ama ben şöyle söyleyeyim; Arkadaşım hastası değilseniz, bileni değilseniz ve kıymetini bilmeyecekseniz almayın. Hem size hem arabaya yazık olur. Hani araba ilanlarında "bilen bilir" diye not görürsünüz.. Heh öyleyseniz alın. Benim E34 arabam vardı bundan 2 yıl önce 1991 model arabaydı - 24V Full+Full, Benzinli, 2000Motor / 150HP , yaşlı bir hanımdan almıştım arabayı bakımlarının tamamı Borusan'da düzenli yapılmış, İstanbul-Ankara arası sürekli uzun yolda kullanılmış, tek bir kazası bile olmayan müthiş bir arabaydı. 1991 olmasına rağmen çok diri idi, ama kısmeti çıktı sattım. Şimdi ise E39 sahibiyim, 523i 2300motor 175HP arabam var ve çok çok memnunum arabadan. Piyasaya bakarsanız 520i'ler kadar tutulmadığını görebilirsiniz ama zamanında 520i'de kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki hem performans hem de yakıt bakımından 523i çok daha iyi. Yüksek motor ve beygir gücü araca çok daha az yaktırıyor. Belki inanmazsınız ama uzun yolda 1 depo LPG ile, üstelik çok da ekonomik kullanmamama rağmen (yeri geldi 160-180km bastım) araç 500km'ye yakın yol gitti. Bu ağırlıkta bir aracın bir depo lpg ile 500km gitmesi gayet iyi sonuçtur. 60 Litrelik simit lpg (maximum 55 litre alır geri kalan 5LT ölü bölgede kalır). Aracın temizini ve güzel kullanılmışını bulursanız uzun yıllar problem çıkarmaz. Bu konuda da önemli olan aracı aldığınız kişinin yaş aralığına da dikkat etmeniz.. 20-25 yaşları arası insanların çoğu aracın performansından etkilenerek yıllarca aracı yıprata yıprata kullanır yürüyen pert'e çevirirler. Aracın heryeri öter. Ben alacağım aracı daha çok aracına kıymet veren orta yaş üstü insanlardan almayı tercih ediyorum. Pazarlıkta servis şartını mutlaka koyun, adama 50TL servise baktırma ve yakıt parasını verin, kabul ederse götürün servise tanıdığınız bir servisciye yada yoksa Borusan OTO'ya götürün, eğer problem çıkmaz ise gözünüzü bile kırpmadan gönül rahatlığıyla alabilir, yıllarca (hor kullanmadığınız sürece) kullanabilirsiniz. 5 serisi Bmw'nin (özellikle E39)'un keyfi tarif edilmezdir. Tam bir uzun yol aracıdır, uzun yola çıktığınızda yol bitmesin diye dua edersiniz, o kadar kullanımı keyiflidir.

İyi alışverişler :)

• ilk arabasını almak için tavsiye isteyen arkadaşlara tabi gidip e39 ve dengi araçlar önerince çok acaip bi durum oluyo
    adamın aklında polo leon 207 falan varken sen başka alemlerde oluyosun.
    Anca onlardan birini alıp 2-3 sene sürüp ikinci arabayı da alıp sürüp sattıktan sonra gerçekten genel anlamda araba konuşulmaya başlanabiliyo.Zaten farkı da anlaması için bu doğal seleksiyon süresi geçmesi lazım :D:D
  • Sunu bilir sunu soylerim daha once bmw kullanmamis bmw ile alakasi olmamis kisilerin bmw hakkinda yaptigi iyi yada kotu yorumlari takmayin he deyin gecin. Heleki motor uzerine bir yerde yorum yapiyorlarsa mumkunse oradan uzaklasin. Ilk bmw leri yeni kasa olan kullanicilar bile bazen gercek disi talihsiz yorumlar yapabiliyorlar ne yazikki..

E30-36-39, 3 ve 5 kasalari dolu dolu yasayabileceginiz bmw kasalaridir. 10 yil sonrada olsa temizleri bakimlilari goz kapali alinabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nuvo'

Sunu bilir sunu soylerim daha once bmw kullanmamis bmw ile alakasi olmamis kisilerin bmw hakkinda yaptigi iyi yada kotu yorumlari takmayin he deyin gecin. Heleki motor uzerine bir yerde yorum yapiyorlarsa mumkunse oradan uzaklasin. Ilk bmw leri yeni kasa olan kullanicilar bile bazen gercek disi talihsiz yorumlar yapabiliyorlar ne yazikki..

E30-36-39, 3 ve 5 kasalari dolu dolu yasayabileceginiz bmw kasalaridir. 10 yil sonrada olsa temizleri bakimlilari goz kapali alinabilir.

2000 model 5.20i business almak üzereyim. Koltuk ısıtma ve elektrikli koltuk yok araçta. Bunun harici hangi özelliklere dikkat etmeliyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dtsaykopat

quote:

Orijinalden alıntı: Nuvo'

Sunu bilir sunu soylerim daha once bmw kullanmamis bmw ile alakasi olmamis kisilerin bmw hakkinda yaptigi iyi yada kotu yorumlari takmayin he deyin gecin. Heleki motor uzerine bir yerde yorum yapiyorlarsa mumkunse oradan uzaklasin. Ilk bmw leri yeni kasa olan kullanicilar bile bazen gercek disi talihsiz yorumlar yapabiliyorlar ne yazikki..

2000 model 5.20i business almak üzereyim. Koltuk ısıtma ve elektrikli koltuk yok araçta. Bunun harici hangi özelliklere dikkat etmeliyim.

Direksiyon kutusunu kontrol ettir genelde problemli olur. On takim hassas denir genelde ama ben etrafimda bmw on takimindan sikayetci adama rastlamadim hala kendimde dahilim. Yag eksiltme ve ufleme varmi onlari kontrol ettir. Birde sanzimana baktir derim. Tabi hepsi bir yana saglam bir ustan olsun sadece bmwye bakan onlar zaten gerekli yerlere bakarlar.

• Öncelikle herkese iyi günler.şu an 2000 e39 kullanıyorum.lpg ve benzin hesaplamasında450/500 krş yakıtı var. Golf-carisma gibi değişik araçlar kullandım.eğer bmw kullanmadıysanız araç kullandım demeyin.biraz bedeli var sonuçta Şahin'e bilmiyorsunuz.ayrıca e39 a vereceğiniz parayla temiz bir focus Astra veya Jetta alamıyorsunuz. Temiz bir araç bulursanız hiç Tereddüt etmeyin.aracı ilk gördüğünüzde zaten nasıl OLDUĞUNU anlarsınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.