Şimdi Ara

***BMW E39-E46*** (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.017
Cevap
66
Favori
334.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam çok güzel olmuş gerçekten.Aynısını benim araca uygulamam lazım malum araba siyah.Bendede resimlerinizdeki gibi kılcal çizikler mevcut bir servisimle konuşayım sizinde fikirlerinizi alayım ona göre ya kendim yada servisime yaptırayım
  • emrebozkurt800 kullanıcısına yanıt
    Bu arada maaşallahı eksik etmeyeyim. Boyası safir siyah geçiyor değil mi?
  • GrandLotus kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim,

lacivert renk boya, ama tam ismini hatırlayamıyorum şu an. Ama simli gibi
  • Emre Bey maşallah gerçekten çok güzel olmuş. Elinize sağlık.

Benim arabayi satamadim hala. Satayım kararimi verdim alicam e39. Dun bi galeriye gittim benim arabaya 33 verdi. Bende 36 ya satarım dedi. Sende o fiyatlara anca satarsın dedi bakalım bekliyorum.
  • Emre bey birde, siz arabayi aldıktan sonra alt takımda olsun bazı sensörlerde olsun değişiklik yaptınız ve 5-6 lira harcama yaptınız.

Peki ben de bi arac aldığım da kesinlikle şunu yaptır diyeceğin nedir? vede ne kadar tutar?
    Aracın temiz olduğunu düşünelim.
  • rasit03 R kullanıcısına yanıt
    Ben alır almaz, en önemli tertibatı olan soğutma sistemini komple yeniledim. Üzerinde orjinal fabrika çıkışı radyatör, devridaim, hortumlar vs. vardı. Hepsini değştirdim.

Motor ve şanzımandan sonra en önemli aksam soğutma bu araçlarda, çünkü hararet gördümü sıkıntı oluyor, alüminyum blok zarar görebiliyor.

530 alacaksanız, disa valfi gibi hayati parçalara da baktırın, benimkini değiştirdim alır almaz, bozulduğu zaman kırılıp motorun içine giriyor ve zarar yüksek boyutlara çıkıyor. 525 hiç almayın zaten, ara motor, çok zor satılır, 528'ler zaten makyajsız, makyajlanınca onun yerine 530 geldi, güncel motor+şanzıman.

Yani ya 530 ya da 520 makyajlı alın. Aksesuara takılmayın, araç temiz olsun, önemli olan o. Yoksa, yok ben m paket isterim, yok ben hafızalı direksiyon vs. isterim, olmazsa olmaz derseniz araba alamazsınız.

Ben sunroof'a takılmadım, tertemiz araba aldım. Ama titizliğimden ve uzun süre bineceğimden, 7-8 bin TL masraf gitti. Bunun sebebi biraz da Adana'daki kabiliyetsiz ustalar. Bir direksiyon kutusu sorununu çözemediler.

Ankara'da hem kutuyu yeniledim, hem ön takımı. Pıtır pıtır oldu şimdi. Zaten motor yeni açılmış gibi, 123 bin km, atmosferik 6 silindir, bu hacimde bir motor için hiçbir şey değil. Tabii temiz kullanılması da çok önemli. Benden önceki sahibi bir CEO'dan almış, çok sıkışmış ve 120 km'deki balans sorununu çözememiş, ben aldım hallettim, şu anda mükemmel durumda.

Motor-şanzıman ve dediğim unsurlara bakın, almadan bize de haber verin, sorar soruştururuz. En önemlisi, sahiplerine de bakın derim, ismi cismi belli, temiz insanlar olsunlar

• Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Ben sahibindendeki ilanları sürekli takip ediyorum. Beğendiğim araclara gittim baktım ama gidince begenmedim. Galerici arabani biniciye 37 gibi satarsin dedi. Ben o fiyata satsam ve ayni fiyatlarda arac alsam sizin gibi değişiklikler yapamam en az iki yıl. Yani yavaş yavaş yaparım. Mesela ilk şanzıman yağı motor yagi filtreler lastikler rotlar z rotlar balatalar soğutma sisteminin hortumları yavaş yavaş ay ay yaparım diye düşünüyorum.
    5, 30 un vergisi yüksek. Ev kredisi oduyorum su an. Daha 3 yılım var. Bana ağır gelir.

Baktığım 5, 20 lerin 2002 2003 model. Ruhsatta 1990 cc yazıyor bazilarinda da 2171 cc yazıyor. 1990 cc yazanlarda aracim 170 bg diyor bu konuda bi uyumsuzluk var.
    Birde 2171 cc almaktansa 525 almak daha mantıklı geliyor ayni vergi dilimi birde daha fazla güç.
    Tabiki temiz 520 olsa hayır demem.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-sahibinden-bmw-525i-138703370/detay/

Daha öncede ilandaki aracı sormuştum size. Bu aracı dusunmemin sebebi arac cok temiz görünüyor. Km si az. Siyah. İçi yıpranmamiş. Sahibi kibar bi insandı.

Siz ne dersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 144021432 birde bu ilandaki arac var

• quote:

Orijinalden alıntı: rasit03

144021432 birde bu ilandaki arac var

iki araç da temiz görünüyor ilanda.

Yalnız benden size bir arkadaş tavsiyesi, bahsi geçen rakamlar bütçenizi zorlayacaksa bu araçlara hiç bulaşmayın derim. Ne kadar temiz de olsa, bir problem çıktığında 2-3 bin TL kenarda yedek akçeniz olması lazım.

Ayrıca asla kaskosuz binmeyin ve kasko yaptırmayan birinden almayın derim
  • Türklerin Almanya da yeni gözbebegi ( 2.el ), sene 2014.

E39 ilk olarak 1996 piyasayaa cikti, pesinden 2 model geldi ama bizim Millet
    fanatigi...kötü arac kesinlikle degil, bence BMW nin yapmis oldugu en güzel BEMEWE ve son gercek BEMEWE

tek sorunu; asiri yag yakar

inceleme icin tsk
  • beyler iyi günler arkadaşın biri 525 alma diyor aaba bilerekmmi söylüyor yoksa bilmiyerekmmi ara motor diyor zor satarsın diyor arkadaşım ne dayanarak böyle konuşuyorsun alan kişilerinin kafasını karıştırma biri 520 alma diyor verim alamasın biri 530 alma diyor vergileri pahalı e geriye nekaldı 525 kaldı hem performası 520 iyi vergileri 530 ucuz bırakın da millet kafasını karıştırmayın bu 525 yapan almanlar enayımmı mersedes de e240 modeli var o zaman bunları aln kişiler kafası çalışmıyormmu kulaktan dolma ve galericilerin işine gelmeyince böyle sözler söylüyorlar ben de 2003 252 i var 2.ay oldu alalı hemde bursaya gidip aldım gayet memnum 147000 km de lpg li 39000 tl aldım 3000 tl masraf yaptım maşallah gaza dokunulmuyor hem kafa kaldırıyor .alan arkadaşlar orta morta motor u bırak bütçen neye yetiyorsa onu alın derim hepinize saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: zommo

beyler iyi günler arkadaşın biri 525 alma diyor aaba bilerekmmi söylüyor yoksa bilmiyerekmmi ara motor diyor zor satarsın diyor arkadaşım ne dayanarak böyle konuşuyorsun alan kişilerinin kafasını karıştırma biri 520 alma diyor verim alamasın biri 530 alma diyor vergileri pahalı e geriye nekaldı 525 kaldı hem performası 520 iyi vergileri 530 ucuz bırakın da millet kafasını karıştırmayın bu 525 yapan almanlar enayımmı mersedes de e240 modeli var o zaman bunları aln kişiler kafası çalışmıyormmu kulaktan dolma ve galericilerin işine gelmeyince böyle sözler söylüyorlar ben de 2003 252 i var 2.ay oldu alalı hemde bursaya gidip aldım gayet memnum 147000 km de lpg li 39000 tl aldım 3000 tl masraf yaptım maşallah gaza dokunulmuyor hem kafa kaldırıyor .alan arkadaşlar orta morta motor u bırak bütçen neye yetiyorsa onu alın derim hepinize saygılar

525 gerçekten de e39'un en az satılan modeli. Ama bu kötü demek değil tabii ki.

Almanlar tabii enayi değil, ama Almanlar sizin saçma sapan silindir hacmine göre olan vergi sisteminizi düşünerek üretmiyorlar arabaları. Ayrıca Mercedes e240, 2.6 litre, 177hp, 240nm torka sahip, 15-16 litre yakmasına rağmen gitmeyen, Mercedes'in en verimsiz motorudur. Zaten fiyatlarına bakarsanız, bir önceki kasa olmasına rağmen yerlerde süründüğünü görürsünüz.

Bende 2003 252i var demişsiniz, 525i demek istediniz sanırım, hayırlı olsun güzel araba, ama burada kimse galerici ağzı ile konuşmuyor, ben fikrimi söyledim. 2. el açısından, yoksa tabii ki iyi motor ve araba, sadece ben tercih etmem, ben 530 tercih ettim, gayet de memnunum. Makyajlı olduktan sonra gayet güzel.

• Burası konuşup bir nevi dertlestigimiz bir yer. Burda herkes e39 sever zaten. Temiz olsun bizim olsun.

Emre bey bütçe konusunda haklısınız. Ama şu an otomatik bir araç almam lazım ama bir daha sıfır araba hayatta almayı düşünmüyorum. E39 yıllardır beğendiğim bir otomobil. Dediğiniz gibi birden 3-4 liralık masraf cikartirsa zor olur benim için. Ama aslında babam ve amcam afyon sanayisinin ustasıdır. Özellikle amcam herkesi tanır belki bu avantajim olur

• rasit03 R kullanıcısına yanıt
    Mümkünse 520i yada 530i almaya bak derim.(525i nin kötü olduğundan değil. Ara motor)Geleyim motor hacmine 2173cc yazan 520iler 170 hp oluyor 1990cc yazanlar ise eski motor 150 hp oluyor.Benim araç 520i 2173 170 hp(ruhsatta yazan).Ben aldığımda ufak bir oynama vardı normalde 210nm tork 170 hp biraz ekstra ile 230nm 180 hp yapılmış.Motor gayet yeterli.(benim için).0-100ü 8.3-8.5 sn gibi bir sürede görüyor.Emre arkadaşımda sizi bilgilendirmiş.
  • Peki 525 ara motor diye dediniz yaa. Bu motorun sıkıntısı mı var? Yani bir geçiş motoru mu? Yada daha mı çok yakıyor, bir test motoru mu mesela? Kronik sorunu mu var? Yada başka bir şey? siz daha iyi bilirsiniz?

• quote:

Peki 525 ara motor diye dediniz yaa. Bu motorun sıkıntısı mı var? Yani bir geçiş motoru mu? Yada daha mı çok yakıyor, bir test motoru mu mesela? Kronik sorunu mu var? Yada başka bir şey? siz daha iyi bilirsiniz?

Yok hocam öyle bir şey, istiyorsan ve araba temiz ise rahat rahat al bin. En fazla satışında zorlanırsın. Mühim olan aracın temiz olması. Biz sadece işinize yarayacak tavsiyeler vermeye çalışıyoruz, naçizane.
  • Bu arada faydalı 1-2 link vereceğim, aracınızın marka-modelini girerek bütün yakıt ve hızlanma verilerini görebiliyorsunuz. Mesela ben kendi aracım ve 320d arasında başa baş gibi görünen 0-100 değerlerinin, 100km sonrası kümülatif olarak 530i lehine döndüğünü gördüm.

http://www.automobile-catalog.com/performance/2001/273605/bmw_530i_steptronic.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

quote:

Peki 525 ara motor diye dediniz yaa. Bu motorun sıkıntısı mı var? Yani bir geçiş motoru mu? Yada daha mı çok yakıyor, bir test motoru mu mesela? Kronik sorunu mu var? Yada başka bir şey? siz daha iyi bilirsiniz?

Yok hocam öyle bir şey, istiyorsan ve araba temiz ise rahat rahat al bin. En fazla satışında zorlanırsın. Mühim olan aracın temiz olması. Biz sadece işinize yarayacak tavsiyeler vermeye çalışıyoruz, naçizane.

Yok Emre Bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Her sorumuza erinmeden cevap veriyorsunuz çok sağolun.

Ben yanlış birşey yapmak istemiyorum sadece. Hani siz diyorsunuz yaa ara motor ve ikinci eli yavaş diye bunun esas sebebi nedir bunu öğrenmeye çalışıyorum. Tabiki temiz arac olsun 520, 525, 530 farketmez sizin aracınız da bi ara ilandaydi hatta sormuştum size. Temiz olanı takip ediyorum bi benim arabayi satsam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

quote:

Yok Emre Bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Her sorumuza erinmeden cevap veriyorsunuz çok sağolun.

Ben yanlış birşey yapmak istemiyorum sadece. Hani siz diyorsunuz yaa ara motor ve ikinci eli yavaş diye bunun esas sebebi nedir bunu öğrenmeye çalışıyorum. Tabiki temiz arac olsun 520, 525, 530 farketmez sizin aracınız da bi ara ilandaydi hatta sormuştum size. Temiz olanı takip ediyorum bi benim arabayi satsam

Hayırlısı hayırlısı.Elbet satılıcaktır sizde aramıza katılırsınız

• Benimde biraz uzun vadelo planimda 5.30 almak var, ama temiz az kullanilmis ve donanimli birsey alabilme ihtimalim olabilir.

Bu araci ankarada saglam servis bulup gostermedeb almamak lazim, hatta mumkunse ilk yada 2. Sahibinden bulmak lazim zor olsada...

Benim merak ettigim 2002-2003 modellerini dusunuyorum bunlarin en kronik sorunu nedir ?
    Neye en cok dikkat etmek lazimdir?

Kasko yapilabiliyormu? Trafik sig vs ne cikiyor ist. Ank. Daki arkadaslarin?

Bmw motorunun cok hor kullanilmadikca 400 bin goturur diye dusunuyorum, dikkatli bakilirsa benim gibi biri kullanirsa 700 binlerde biter diye dusunuyorum , bi tanidigimda 98 3.20i var 400 bin oldu hala motora dokunulmadi ;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.