Şimdi Ara

***BMW E39-E46*** (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.017
Cevap
66
Favori
334.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim araç Ankara plaka, kaskolu. Tavsiyem kasko yaptırmayan birisinden almayın derim.

Tahminim 2000 TL bir kasko çıkacaktır, benim 2 küsur idi, ama bu sene hasarsızlıktan sanırım 1500 civarlarına düşer. Bana yüksek çıkmasının sebebi, şimdiye kadar hiçbir aracıma 1 sene binmemiş, dolayısı ile hasarsızlık elde edemeden satmış olmam

Trafik zaten 200-300TL diye tahmin ediyorum. Motor konusunda, atmosferik 3 litre de olsa, insan elinde olmadıkça km konusunda konuşmak zor olur. Kimisi var, arabaya sadece benzin koyup eşeğe biner gibi biner, bakımı yağ değişiminden ibaret zanneder, 100 binde araç yağ yakar, kimisi 1 milyon km gider. Almanya'da bir e39 sahibi 1 milyon yaptı, araştırırsanız hemen çıkar çok meşhur zaten.

Bunların haricinde yardımcı olabileceğimiz bir şey olursa sorabilirsiniz, elimizden geldiğince yardım ederiz.

• emrebozkurt800 kullanıcısına yanıt
    Çok tesekkurler emre bey, vallahi zaten bu aracin kullanicilari ve meraklilarindan ogrenebilirim bunlari , ilerleyen zamanlarda soracaklarim olacaktir , ama 10 yas uzeri araclara pek kasko yapilmiyor , o yuzden merak ettim, kaskosuz arabaya binemem hayatta :)

Simdilik forumlara bakiyorum ama bmw forumuna sanirim referanslami aliyorlar anlayamadim, simdilik ufak ufak bilgi topluyorum, sizlerden illaki yardim/destek alacagim , tekrar tesekkur ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kagan06

Çok tesekkurler emre bey, vallahi zaten bu aracin kullanicilari ve meraklilarindan ogrenebilirim bunlari , ilerleyen zamanlarda soracaklarim olacaktir , ama 10 yas uzeri araclara pek kasko yapilmiyor , o yuzden merak ettim, kaskosuz arabaya binemem hayatta :)

Simdilik forumlara bakiyorum ama bmw forumuna sanirim referanslami aliyorlar anlayamadim, simdilik ufak ufak bilgi topluyorum, sizlerden illaki yardim/destek alacagim , tekrar tesekkur ederim

İşte o yüzden aracın süregelen kaskosunun olması önemli. Mutlaka yaparlar kasko, yapılmaz diye bir şey yok. Ama dediğim husus önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

quote:

Orijinalden alıntı: kagan06

İşte o yüzden aracın süregelen kaskosunun olması önemli. Mutlaka yaparlar kasko, yapılmaz diye bir şey yok. Ama dediğim husus önemli.

Tesekkurler emre bey, umarim alacagim zaman temiz bir arac bulabilirim .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• sn. sytnhesizer, diğer konuyu baltalamak gibi olmasın diye buraya yazdım. Yukarıda anlatımlı bir dış uygulamam var. çok fazla foto çekememiştim. Kendi aracım, sadece dış olarak. Wax veya sealant yapmadım.
  • Ben istanbuldayim yazin temmuz ayinda ilk trafik sigortami yaptirdim yas 25 475 tl cikmisti sanirim bu temmuza % 10 alsam ki sigortaci tanidik seneye az cikar demisti 400 425 gibi rakam olacagini dusunuyorum.

Istanbulda cok cikiyor hele birde yas kucukse 3o yasina kadar sikinti diyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

sn. sytnhesizer, diğer konuyu baltalamak gibi olmasın diye buraya yazdım. Yukarıda anlatımlı bir dış uygulamam var. çok fazla foto çekememiştim. Kendi aracım, sadece dış olarak. Wax veya sealant yapmadım.

Ben diyorum bu nick bir yerden tanıdık. Ben sizin konunuzu 1-2 gün önce denk gelip okumuştum. 2 gündür ban yemiştim o yüzden cevap yazamamıştım. Gerçekten çok güzel iş çıkartmışsınız. BMW verniği oldukça sert deniyor.. O yüzden belki de daha da zorladı..

Elinize sağlık.
  • Merhaba arkadaşlar. Bu hafta sonu linkteki arabaya baktım. Araba temiz ama benim istediğim kadar değil. Bide arabanın altında yağ vardı. Bu arabanın yanında da 99 model 520i vardı. Sahibi yağ diğerine ait dedi ama inanmadım çünkü gelip giderken görüyorum araba hep yerinde. Motorun ön kısmında iki tane yuvarlak birşey var ordan aşağıya lamba ile bakınca koruma saçı görünüyor. Orda da yağ vardı. Daha öncede başka bir 525'e bakmistim onda da aynı yerde bakınca yağ vardı. Ne dersiniz

İlan gozukmezse son numara ilan numarası

• Aracı satan beyle biraz muhabbet ettik. 525i sordum o adamda ara motor dedi. Az tutulur dedi. Sebebine ise yedek parça sıkıntısı yaşayabilirsin dedi. Belki siz bilirsiniz. Mesela 520 ile 525in radyatörü yada soğutma sistemindeki parçalar farklimidir? Silindir gömlek piston supab farklılık gösterebilir ama çoğu parçası aynıdır diye düşünüyorum.

Birde sahibindende baktım 2001-2003 model 520-100 adet, 530-100 adet, 525-35 adet var satılık. Ancak 525 ve 530 ların çoğu 520 den daha az yıpranmış. Daha çok km yapmasına rağmen.

• hayırlı olsun kazasız belasız kullanın güzel araç. bu business paketteki olay nedir ?
  • http://www.otogol.com/bmw-5-serisi-tarihi/

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    Evet hocam zaten 1 günüm pad+compound kombinasyonu denemeleri ile ve verniği tanımak ile geçti. Gerçekten inanılmaz zor bir araç. 2 gün sürdü
  • rasit03 R kullanıcısına yanıt
    525 ara motor ama yedek parçası, yürüyen olarak diğer 6 silindirler ile aynı (8 silindirlerin yürüyen aksamı farklı)

Şu anda araştırmadan yazıyorum, motor ve elektroniği farklıdır. Ama çok zorlanacağınızı sanmıyorum Lakin bu tarz kişiler bu yaftadan yararlanıp (malum burası Türkiye) ara motor diye fiyatı şişirecektir.

520 olarak temiz bulmak artık imkansıza yakın bence, çünkü vergisi ve motoru düşük diye her kesim alabiliyor.

Hele sıfır araçların fiyatlarının şiştiği şu dönemlerde herkes bu tip araçlara yönelmeye başlıyor gibi sanki. Ben o tarz bir eğilim hissediyorum. Ben 540 alacaktım mesela, temizini bulamadım, şans eseri bu 530 olanı buldum ve kaçırmadan aldım.

Bence başlık sahibindeki gibi bir 520 bulmadıkça, diğer motorlara bakın derim. En azından vergisi vs. den dolayı çakalların erişemediği bir model. Yakıtı da, benim araç LPG'de 40 kuruş gibi bir rakam yakıyor.

Zaten şimdi en ekonomik araçlar bile 30 kuruş yakıyor. Motor güçlü olunca çok az da gaza dokunsanız hemen ivmeleniyor araç.

Not: Bu arada o yuvarlak hazneden bahsediyorsanız, muhtemelen direksiyon yağ haznesi, ihmal edildi ise yağ kaçırıyordur. Ben aldığımda, plastik ve hortum bütün aksamı değiştirdim. Zamanla sertleşip çatlıyor, dolayısı ile sızıntı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebozkurt800 -- 16 Ocak 2014; 1:01:49 >

• E39 dediler geldik...
    Bende 3 tane vardi hepsi 530 ve M-Pack.

• quote:

Orijinalden alıntı: rasit03

Aracı satan beyle biraz muhabbet ettik. 525i sordum o adamda ara motor dedi. Az tutulur dedi. Sebebine ise yedek parça sıkıntısı yaşayabilirsin dedi. Belki siz bilirsiniz. Mesela 520 ile 525in radyatörü yada soğutma sistemindeki parçalar farklimidir? Silindir gömlek piston supab farklılık gösterebilir ama çoğu parçası aynıdır diye düşünüyorum.

Birde sahibindende baktım 2001-2003 model 520-100 adet, 530-100 adet, 525-35 adet var satılık. Ancak 525 ve 530 ların çoğu 520 den daha az yıpranmış. Daha çok km yapmasına rağmen.

Hocam boşver sen galericiyi o arabayı satmaya çalışacaktır. Yağ yakıyor olabilir ki bu başınızı ağrıtır sürekli yağ eklemeniz gerekebilir. Yapacağınız belli: Çalıştırın, boşa alın vitesi gaza yüklenin 5500d/d-6500d/d arasında 10 sn boyunca gaza basın basın geçkin bu sırada gözünüz eksozda olsun mavi duman attımı o araçtan uzaklaşın çünki motor yapranmıştır ve ortalama 4-9bin tl arası masraf çıkarır yok mavi duman yoksa ustanıza gösterin oda onay verirse alın

• quote:

Orijinalden alıntı: Esco54

E39 dediler geldik...
    Bende 3 tane vardi hepsi 530 ve M-Pack.

Biride makyajlı olsaymış iyiymiş

• GrandLotus kullanıcısına yanıt
    O da vardi haci 18" BBS jantli

Ve ondan sonra M5 E60 gectim...Onun resomlerini aksam eklerim.
    Deyim yerindeyse icim disim Bmw olmus
    Yillardir baska arac binmiyorum.

Kucuk kardesim Beyaz 328i E46 Aerodynamica Pack aldi bu hafta...resimlerde gordugun gibi cok temiz tuttu ilk sahibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esco54 -- 16 Ocak 2014; 18:05:59 >

• Bu da 1,5 yil once sattigim M5 :(
    507 beygir V10 tam bir canavar...atmosferik sesi gibi baska ses yoktur
    Birkac ay once X6 M kullandim ve sesi M5'in yanindan bile gecemez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esco54 -- 18 Ocak 2014; 23:55:10 >
  • Esco54 kullanıcısına yanıt
    Hocam e46ya navigasyon yapın derim acilen o teyp bu arabaya olmamış
  • GrandLotus kullanıcısına yanıt
    Araba kucuk kardesimin 20 yasinda kendisi... Kenwood Mask benim zaminda baba teyp'ti
    Navigasyona gerek yok artik cep telefonlari daha hizli belki Alpine teyple degistirecek.
    Benim kendi aracim resimdeki...BMW 650i 20" Csl jantlar...

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.