Şimdi Ara

***BMW E39-E46*** (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.017
Cevap
66
Favori
334.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GrandLotus

Valla doğru diyosunda sen 43.5 istiyosun ben ne yapacağım .Senin arabaya avantaj olarak sadece vergisi düşük(2999ccye göre).

Aslında daha yüksek yazılabilir ama ben pazarlık yapmam pek. Zaten istemeyerek satıyorum
  • uguropc U kullanıcısına yanıt
    Vanos pek arıza vermiyor. Genelde Beisan marka olarak o-ringleri değişiyor
  • emrebozkurt800 kullanıcısına yanıt
    evet arıza vermiyor ama arıza verince de insanı arabasından soğutuyor.Tanıdığm birinin vanos sıkıntısı vardı.Bizde sadece bujiler sıkıntı yaptı onlarıda zaten hallettik
    Valaha yanlış anlamayın ama, bir vanos sıkıntısı ile araçtan soğuyacak bir insan, hiç e39 almasın.

Çözümü en kolay sorunlardan birisidir. En kötü ihtimal temiz bir çıkma alınır takılır. Külbütör kapağını sökmek yeterli olacaktır.
  • Iyi akşamlar arkadaşlar. Ilandaki bu araçta temiz duruyor. Sizin fikriniz nedir? Bu hafta sonu istanbulda iki tane baktım ama hoşuma gitmedi. Bu arac için ise boşa kürek çekmek istemiyorum. Siz ne dersiniz? iyi geceler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rasit03 R kullanıcısına yanıt
    ilanı göremiyorum
  • emrebozkurt800 kullanıcısına yanıt
    Gülü seven dikenine katlanır hocam Bmw aşkı böyledir.Hala söylerim yaktığı helal olsun diye

Diğer bir konuda kullandığımız E46 318i de yağ yakma sorunu vardı.Yağ yakma mı desem yağ eksiltmemi bilmiyorum Sarı lamba yanıyordu arasıra hatta kırmızıyı görünce tedirgin ediyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguropc

Gülü seven dikenine katlanır hocam Bmw aşkı böyledir.Hala söylerim yaktığı helal olsun diye

Diğer bir konuda kullandığımız E46 318i de yağ yakma sorunu vardı.Yağ yakma mı desem yağ eksiltmemi bilmiyorum Sarı lamba yanıyordu arasıra hatta kırmızıyı görünce tedirgin ediyordu.

yağ basıncı arızası da olabilir.

Eğer yağ eksilmiyor ve lamba yanıyorsa müşür ya da pompada sorun olması kuvvetle muhtemel
    Yağ yakıyordur.Buda yaprandığının göstergesi.Vitesi boşa alın 5500dd ve 6500 dd arasında gaza basın basın çekin mavi duman varsa yağ yakıyor demektir.Ortalama 4-9bin tl arasıda masrafı çıkar o aracın
  • İyi akşamlar arkadaşlar. Bahsettiğim araç bu arkadaşlar..

Benim aracı ilana koydum ama çok canım sıkıldı. Ufak bi kaza yapmıştım birde park halinde biri sürtmüştü fotograflarını belgelerim de saklıyordum. Geçenlerde laptopa format atmak zorunda kaldım fotograflarıda unuttum. Malum hepsi silindi :-( Şimdi karşı tarafı değişen parçaların çok basit bir olaydan olduğunu nasıl gösterebilirim bilmiyorum. Kasko da kayıtlı mıdır bu fotograflar sizce?

• buda başka bir araç. ama tramerde 7 adet kaydı var. bunların 5 tanesinde para değeri ve açıklama yok. diğerlerinde 12000 TL ve 15000 TL kayıt var. Son üç yıla tarihli. Araç uzun süredir ilanda
  • rasit03 R kullanıcısına yanıt
    2. ilanı geçiniz bence
  • araba salmıs sankı dimi
    135 binde olduguda gunahını almıyayım ama yalandır ya yok artık
  • beyler hepinize iyi akşamlar yorumlarınızı okudum hepinizde bir e39 hayali var İNŞALLAH hepizin haylleri gerçek olur .eğer istiyen olursa bende 2003model 525i var trafik çıkışı 2004 6.cı ayıda çıkmış şuan 149000 km de istiyen olursa satmayı düşünürüm
  • Bu arada arabama polisaj makinesi ile çok güzel uygulama yaptım.

BMW, özellikle E39 boyası çok sert Clear Coat (vernik)'a sahip olduğu için saatlerimi aldı. Uyguladığım işlemler,

Yıkama-kurulama

Kil uygulaması (Meguiars)

Durulama

maskeleme

Compound (Meguiars)

Polish (Meguiars)

Zamanım bittiği için tavanı henüz yapamadım, ama diğer yerler bitti sayılır, bir tek Wax/Sealant (koruma) atmam gerekecek.

Boya ve araç resmen 10 yaş gençleşti. Bu kadar fark edeceğini düşünmezdim, eşim uzaktan gördüğünde bile inanamadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebozkurt800 -- 26 Aralık 2013; 10:23:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

Bu arada arabama polisaj makinesi ile çok güzel uygulama yaptım.

BMW, özellikle E39 boyası çok sert Clear Coat (vernik)'a sahip olduğu için saatlerimi aldı. Uyguladığım işlemler,

Yıkama-kurulama

Kil uygulaması (Meguiars)

Durulama

maskeleme

Compound (Meguiars)

Polish (Meguiars)

Zamanım bittiği için tavanı henüz yapamadım, ama diğer yerler bitti sayılır, bir tek Wax/Sealant (koruma) atmam gerekecek.

Boya ve araç resmen 10 yaş gençleşti. Bu kadar fark edeceğini düşünmezdim, eşim uzaktan gördüğünde bile inanamadı

Merak ettim hocam aracın güncel bittikten sonraki halini burada paylaşırsanız iyi olur.Bende pasta cila felan düşünüyorum en azından banada fikir olur. Şimdiden teşekkürler

• Resim isteriz :)
  • tamam resim bitince yükleyeceğim
  • Arkadaşlar,

Aracıma compound ve polish uygulamalarını, rotary makine ile yaptım, sonuçların bazılarını sizinle de paylaşıyorum. Tabii ki önce kil uygulaması yaptım, saymaya gerek duymuyorum.

Önce aracın belli yerlerini toz ve atık girmemesi için maskeleme bandı ile kapattım.

Yakından çekilmiş fotoda, boyanın yıkama vs. gibi etmenlerden dolayı hırpalandığı gayet açık. Arabanızı, yıkamacı kasaplara emanet etmeden bir kez daha düşünün.

Önce en az aşındırıcı yöntem ile başladım ve finishing pad + meguiars 205 denedim. Sonuç istediğim gibi olmadı, yavaş yavaş kimyasalı ve pad'leri kalınlaştırdım. Malum Alman verniği, inanılmaz sert ve kalın, ille de ben yün pad isterim diyor

Burada sünger pad ve meg 105 kullanmama rağmen istediğim sonucu alamadım. Kılcal çizikler gitmiş gibi görünse de, istediğim gibi olmadı. Sağ ve sol olarak ikiye ayırmıştım, ortadaki çizgiden anlaşılıyor, dikkatli bakın.

Daha sonra light cutting yün pad ile Meg 105 istediğim çiziksiz yüzeyi almama yetti. Fazla uzatmadan sonuçları paylaşıyorum.

Adana'da ikamet eden arkadaşlara yardımcı olabilirim. Bana özel mesaj atarlarsa fiyat bilgisi verebilirim, amacım yardım etmek, güzelim araçlarınızı, kasapların ellerine teslim etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebozkurt800 -- 3 Ocak 2014; 20:52:44 >

• Massallah cok guzel olmus mobildeyim nazarlik resmi atamadim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.