Şimdi Ara

bmw e46 hakkında düşünceleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
8.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın zamanda almayı düşünüyoruz fakat yakıt ve bakım konusu kafamızı karıştırıyordu. Bakım masraflarına baktığımda o kadar da pahallı olmadığını fark ettim fakat yakıt hakkında birşey bulamıyorum malum sürekli güncelleniyor fiyatlar. Varsa kullanıcısı araç hakkında bilgi verebilir mi mümkünse 3.16 veya 3.20 olursa çok güzel olur teşekkürler şimdiden

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• E46 320 den başlar m3 te biter. 316 falan düşünmeyin derim ben. kendi aracım olmamasına rağmen 323 325 328 gibi ara motorları sürdüm zevkli araç ama ben şahsen alacak olsam 325 den aşşasını düşünmezdim.
    E46 yı e46 yapan bence makyajsız olan kasadır. Babyface olmayan kasa yani(ön farlarda 2 tane boğum var).

Almak için çok 330ci baktım özellikle. Ci ler biraz daha yıpranmış araçlar. 4 kapı sedan temiz bulma ihitmaliniz bir tık daha iyi.

Bakımlı bmw hertürlü alınır ama bakımlı bulmak zor işte.
  • evet bende makyajsız kasa bakıyorum fakat 3.16larda temizini denk getirmek daha kolay motor büyükdükçe yıpranması artıyor malum arkadan itiş olduğu için. Ayrıca yakıtda önemli bir etken. Aslında doğruyu söylemek gerekirse şuan i30 kullanıyoruz 8 litre karma tüketim bunu satıp bir palio gibi az yakan araç birde e46 gibi değişik bir araç almak var aklımızda fakat tam karar veremiyoruz

• 316 ben kesinlikle önermiyorum. BMW almış olmak için bmw alınmamalı bence. i30 dan bile daha hantal bir araç ve 11 - 12 litre benzin harcayacaksın. Harcadığın benzine yaptıracağın bakımlara değmeyecek bir motor seçimi. Yinede tercih sizin tabiki. Birde hani 316i 12 litre yakıyorsa 330 20 litre yakar gibi düşünmeyin. Motor büyüdükçe kasayı taşıması daha kolaylaştığı için 320 316 dan daha bile az yakabilir yada en azından denk benzin yakacaktır .

Palio konusuna gelirsek . 316i alacağıma Palio alırdım şahsen.
  • E46 318i kullanıyoruz. 9 Litre karma tüketimi var. (otomatik) Arac bakımlı bile olsa çok fazla elektronik aksam var her an bir sensör bozulabilir ve bunlar da pahalı ürünler.
  • BMW şu gün e46 kasayı yeniden üretme kararı alsın. Bütün dünyada özellikle Avrupa'da çok ciddi talep göreceğini düşünüyorum.
    Kendim kullanma şansı bulamadım fakat, 3 serileri içerisinde en hisli ve zevkli kasa diye anılıyor. Türkiye'de apaçi eline düşmemiş, stok, yürüyeni iyi halde bir e46 bulmak samanlıkta iğne aramak gibi malesef. Motor olarak da üstte söylendiği gibi min 20i olsun araç. Bu kasalarda gerek performans gerek de yakıt tüketimi olarak 16i'ler hakkında hep olumsuz yorumlar yapılıyor.
  • öncelikle 2.el alacaksanız. lpg takılmamış orjinal bir araç bulmaya bakın. her türlü sonradan takılmış aksesuarlı modellerden uzak durun. sade, fabrikadan çıktığı halde duran bir araç tercih edilmeli. aldığınız kişi en az 3-4 senelik kullanıcı olmalı. 1 yıldan az kullanıp satılmaya çalışılan bir araç varsa bir problemi olabilir.

bmw m52 ve m54 motorları normal çalışma sıcaklığı diğer araçlardan yüksektir. bu yüzden soğutma sistemi düzgün çalışması çok önemlidir. silindir üst kapak contası kontrol edilmeli, motor yağ ve su eksiltiyorsa genelde buradan olabiliyor.

şanzıman absürt bir kullanıma maruz kalmazsa sağlamdır. zamanında yağ değişimi yapılırsa uzun yıllar hizmet eder.

bazı donanımlar olmazsa olmazdır. orjinal xenon far, ısıtmalı deri koltuk, arka perde, cruise control. satarken rahat satılır.

mekanik parçalar uygun fiyatlıdır. ancak işçilik özel servis farketmez yüksektir.

tavsiye edilen motorlar m52 3.28i, m54 3.30i, m54 3.20i ( 2001 sonrası 2.2lt 170 hp), makyajlı kasa 3.18i ( 143 hp). 3.16i gereksiz bir motor bence. verdiğiniz paranın karşılığını almanız zordur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Volvo S40 ilk kasa hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şöyle bir ilanlara göz gezdirdimde. Hani yok ya gerçekten. Temiz bir araç 330ci için söylüyorum 70-80 bin tl bandında şuanda. Buda gözüken ve bu araçlar bile 250 bini devirmiş metal yorgunu araçlar. Alamancı dayılar oluyor böyle öyle bişey denk getirmek lazımda oda arkadaşların dediği gibi samanlıktaki iğne.
  • E 46 benim gozumde f 30 dan sonra en guzel 3 serisidir ancak apaci arabasidir malesef ulkemizde temizini bulamazsin arac disardan cilali parlaktir ama sasisi yuruyen aksami yorgun olmayan e46 bulmak imkansiza yakindir ayriyetten yurdisindan kule gergisi getirtmistik zamaninda 3 tane e46 ya denedik hicbirine olmadi megersem metal yorgunlugundan oturu kuleleri kapaniyormus kronik sikinti e46 ve e36 da

yuruyeni zamaninin standartlarini tasir hisli aractir eglencelidir ama bi focus 2 kadar yol tutamz bmw nin cogu araci gibi overrated bi aractir allahtan km77.com ciktida bmw mercedesin aslinda insanlarin hayallerindeki gibi diger araclardan ustun olmadiginin farkina vardi insanlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullananlara gıcık olurum genelde apaçi olurlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

kullananlara gıcık olurum genelde apaçi olurlar

sattık kalmadı :D e36 m3 e devam.
  • Eski bir facelift 330ci kullanıcısı olarak 320'den aşağıya bakmayın derim. Yine de E46 artık pek sanayiden çıkmayan araba statüsüne girdi. 320 için konuşursak, yakıt genelde (istanbul için) 100km/11-13 litre civarında gezer. Yürütmesi maliyetli bir araçtır. Bakımını iki defa ucuza kapatırsınız, üçüncüye bozulan saçma sapan bir sensör için çıkmacıları gezersiniz. Yukarıda arkadaşlar belirtmiş, renault'a 3 olan işçilik bmw'ye 5'tir.
  • İkinci el BMW için söylenebilecek en güzel söz;

İlk sahibi BMW'ye biner, ikinci sahibine BMW biner.

BMW alırken yürütebilir miyim diye hesap yapıyorsanız bence bu girmemeniz gereken bir risktir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben e31 850i, e39 530i ve 540i kullandım uzun süreler. Ayrıca yeni e220d var.

E46 sahibi hiç olmadım ama komşumda e46 m3 var. Belli noktalara dikkat ederseniz ömürlük ve çok zevkli araçlar. Başka araca binesiniz gelmez.

Bir de bilinenin aksine, bu araçlarda güç arttıkça yakıt tasarrufu yapabilirsiniz. Ben 540 ile şehir dışı 9, şehir içi 13-14 litre yakıyorum (benzin)

Yani benzin insani fiyatlar olsa, 50-60 kuruşla gezilebilir. Ama şu ara akaryakıt pik yaptı.
  • @Anjeliqué illaki masrafı olacaktır sonuç olarak eskimeye başlamış bir araç fakat aşırı değil baktığım kadarıyla parça fiyatları sizde ne tür masraflar çıkardı örnek verebilirmisiniz

@Efective doğru söylüyorsunuz fakat temiz 3.20i bulmak gerçekten zor 3.16i hantal olduğu için temizini denk getirmek daha kolay fakat yinede araştıracağım.

@budak_1903 kesinlikle orjinal bir araç arıyoruz zaten piyasada yeterince oynanmışı olduğu için orjinali daha fazla dikkat çeker hale geldi. Büyük ihtimal tüpsüz alıp prins lpg taktıracağız en iyisi o olduğu söyleniyor. Bmw servisine götürüp baktırmayı düşünüyoruz özel veya yetkili bayide zaten motorda sorun olursa çıkar orda büyük ihtimal

@asmarena6 3.30ci temizini bırakın 3.16ci nin bile temizini bulamıyoruz artık. Motor büyüdükçe daha çok kurcalıyorlar malesef.

@Polestar191 mümkün olduğunca ilk elden ve temizini almaya çalışacağız. Birde aracın duruşu hoşumuza gidiyor ve zaten fazla kullanmayacağız büyük ihtimal bu yüzden biraz temiz kaldığında fark edilecek birşey arıyoruz

• @Burhan Temizini bulabilirsek 3.20i tabiki daha iyi olur fakat bulmak gerçekten zor piyasada hepsine saçma sapan jant takılmış vaziyette

@B.Avcı şöyle söyleyeyim tabiki insanın kafasında soru işareti oluyor bunları azaltmak için kullanıcılara sormamız gerek. Ekonomik durumumuz orta üst arası fakat durup dururken masraf açan kronik sorunlu bir araç almak istemeyiz

@emrebozkurt800 3.20i bakıyorum fakat temizi gerçekten samalıkta iğne gibi bulmak imkansıza yakın fakat araştırmaya devam edeceğim

• kendindenvazgeçenadam K kullanıcısına yanıt
    ABS beyni bozuldu, çıkması 500-750 TL sıfırı ise (Almanya'dan geliyor 1000 €)
    Radyatör fan motoru bozuldu, 750 lira civarı (işçilik hariç)

1 sene oldu aracı alalı.

Ama bakımı konusunda çok fazla zorlamaz, yağ ve filtreleri ucuz. Balatalar her araç gibi fiyatları var.

Bence E46 kasa BMW'nin en güzel kasalarında biri, özellikle aracın hızlanması, verdiği güvenlik hissi, yüksek süratlerde yolu ve rüzgarı minimum seviyelerde hissetmeniz 15-16 yaşlarında araçlara göre hala çok estetik ve diriler. ( genelde ) Teknolojik olarak yeni araçlardan aşağı kalır yanları yok. ( Yağmur sensörü, Hız sabitleme, Park sensörü vb )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anjeliqué -- 28 Kasım 2017; 8:40:0 >
    bu tip bir araç için acele etmeyin elbet bir araç denk gelecektir. aklınıza yatan bir araç oldu mu hemen almaya bakın. orjinal ve temiz bir araç 2-3 gün ilanda kalmıyor. piyasası da bu yüzden değişken. aracın fastası oldukça fazla. gençliğinde, çocukluğunda sadece hayalini kurduğun bu aracı arabadan anlayan herkes almak istiyor. 45-55 arası bir bütçe ile sedan bulunabilir.
  • @Anjeliqué artık yapılacak birşey yok almayı düşünüyoruz. Umarım pişman olmayız. Aracınız benzinlimi tüplü mü acaba 9 litre çokda abartı değil otomatik araç için

@budak_1903 44 civarına buldum aslında bir araç kırmızı sunrooflu fakat geçen yine ilandaydı kmsi yanlış hatırlamıyorsam daha yüksekdi plakalar aynı fakat şüphe uyandırıyor. Umarım temiz bir araç denk düşürebilirim

Karma tüketim 9 Litre benzin (LPG 12 litre civarı yakıyor)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.