Bildirim
Bmw E90 3.16 Lpgde 21 lt yakıyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Araç 170 bin kmde, brc lpg takılı, aracı aldığım adam uzun yolda 25krş şehiriçi 35-40krş yaktığını söylemişti. Bende turbo dizelden lpgliye geçtim kullanım alışkanlıklarım belki devam ediyordur gaza fazla yükleniyor olabilirim fakat 20-21 litreyi de görmemesi gerektiğini düşünüyorum. -
Yine ekonomikmiş hocam. Benim 1.6 benzinli Doblo trafikte 25 litre civarında geziyor 21 litre lpg iyi yine.
Katalizörde sıkıntı varsa ezgozdaki sensörler ecu'yü sapıttırıyor olabilir. Lambda sensörlerinde hata varsa genelde yakıt tüketimi fırlıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benzinde tüketimi ne kadar?
Şehiriçi 13-14 lt lpg tüketimi kabul edilebilir kullanıma bağlı ancak 20-21 lt çok uçuk. -
şehiriçi benzinde 12 lt civarı yakıyor, lpgde 14-15 ltre yakması gerekir, tamam araç hantal çok nazikte kullanmıyorum ama 21 ltre çok geldi, bu kadar çok yakan varmı benden başka? -
oksijen lambda sensörü ve ateşleme bobinleri kontrol ettirin. aksi halde böyle yakmaması lazım. -
LPG = Problem iki kuruş kar edeceksiniz diye 10 kuruş bu problemin çözümü için ustaya vereceksiniz. Bence satın kurtulun yada benzin ile kullanın. -
e60 var 17.5 yakıyorum 80-90 TL lik tüp ile 160 KM ( tabi ısınma süresinde yediğim benzin de var burada) -
LPG işi kolay hocam 8 senedir kullanıyorum, şükür şimdilik sorun olmadı araç 215 bin oldu, diğer araçlarım benzinli Astralar canıma okudu desem yeridir.quote:
Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan
LPG = Problem iki kuruş kar edeceksiniz diye 10 kuruş bu problemin çözümü için ustaya vereceksiniz. Bence satın kurtulun yada benzin ile kullanın.
Geçen gün filtreleri ve hortumları değiştirdik ayardı bakımdı 100 tl verdim hepsine, şimdi komple bakıma sokacağım LPG yi ne eksikse değişiriz en fazla tutacağı 200-300 olur.
Astra 1.4T ile 100 TL benzine 120 KM
Astra 1.6T ile 100 TL benzine 70-85 arası yol yapıyorum.
Ne bileyim LPG sevmezdim ama ısındım. DSG den sorunsuz (laf atmadan geçmeyeyim)
-
Sizin sorun yaşamamış yada yaşamıyor olmanız bir şeyi değiştirmiyor. bir kere lpgden sorun yaşadın mı gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Siz şanslı kesimsiniz demek ki , bende 4 araç var 2 si dizel 2 si benzinli, lpg ye bulaşmadaım kafam rahat.quote:
Orijinalden alıntı: Merdomable
LPG işi kolay hocam 8 senedir kullanıyorum, şükür şimdilik sorun olmadı araç 215 bin oldu, diğer araçlarım benzinli Astralar canıma okudu desem yeridir.
Geçen gün filtreleri ve hortumları değiştirdik ayardı bakımdı 100 tl verdim hepsine, şimdi komple bakıma sokacağım LPG yi ne eksikse değişiriz en fazla tutacağı 200-300 olur.
Astra 1.4T ile 100 TL benzine 120 KM
Astra 1.6T ile 100 TL benzine 70-85 arası yol yapıyorum.
Ne bileyim LPG sevmezdim ama ısındım. DSG den sorunsuz (laf atmadan geçmeyeyim)
Alıntıları Göster
-
Katalizör arızası ise zengin karışıma delalet edebilir. Şöyle saçma bir döngü oluşuyor:
Araç LPG'de fakir karışımda kaldığı zaman oksijen sensörü ECU'ya "Çok fakir karışım yapıyorsun, zenginleştir" diyor. Ecu da denileni yapıyor ama benzini zenginleştirse de, gaz bildiği ayardan geldiği için oksijen sensörü Ecu'ya "Hala fakir, daha da zenginleştir" diyor. Bu döngüde araç sensörün izin verdiği en zengin karışıma geliyor. Buraya kadar sorun yok zira benzine alınıp kullanılmaya başlansa oksijen sensörü diyecek ki "Höööst höööst bu ne bonkörlük, az kıs şu benzini olduğu gibi boca etmişsin" diyerek Ecu'ya benzin ayarını ideal orana gelene kadar kıstıracak. Ancak işte sorun bu noktada ortaya çıkıyor. Sonuna kadar zengine gitmiş benzin haritasını düzeltmeden gaz ayarına girip, LPG ayarını da -benzin ayarına göre normal- hayvan gibi zengin yapınca araç saçma sapan yakıt değerlerine ulaşıyor. Bu haliyle araç egzoz emisyon testlerinden de geçemediği gibi, sapasağlam katalizörler de egzozculara yar oluyor.
İlk yapmanız gereken ELM327 gibi bir cihazı aracınıza bağlayıp Torque gibi bir programdan LTFT ve STFT değerlerine bakmanız. Eğer %5-6'lardaysa bu normal. Bende sorun varken (İlginç ama yakıt değerlerim normaldi) %-25 ile %+30 arasında gidip geliyordu. Muhtemelen bendeki bir fakir bir zengin yaptığı için yakıtta fark edilmiyordu.
Bu değerlerde dediğim fazlalık varsa, aracı 50-100 km kadar sadece benzinde kullanıp bir yol ayarı yaptırın.
Bunun dışında ateşleme sisteminin durumu da yakıt tüketimine etki eder.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X