Bildirim
Bmw E90 Zincir kırma hangi seri de ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
E90'ın kısmen sorunlu motorları 163 ps ve 177 likler diye duydum.184'lerde bilinen kronik arıza yok.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
benim baktığım 170 lik motor , bunda problem varmı bildiğiniz ? sanırım problem dizellerde ?quote:
Orijinalden alıntı: PoloClassic75
E90'ın kısmen sorunlu motorları 163 ps ve 177 likler diye duydum.184'lerde bilinen kronik arıza yok. -
quote:
Orijinalden alıntı: veni60
benim baktığım 170 lik motor , bunda problem varmı bildiğiniz ? sanırım problem dizellerde ?
Evet,genelde zincir kırma hadisesi 163 ve 177 lerde baş gösteriyor.Ama benzinli için durum ne bilemiyorum tabii,onlar hakkında böyle bir sorun duymadım açıkçası.
N47 motorlarda var
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hepsinde yok lütfen genel bi yanlış cevap vermeyinquote:
Orijinalden alıntı: Cihat_,
N47 motorlarda var
"The most seriously affected units which require the most extensive repairs were produced from 01.03.2007 to 05.01.2009"
Bu tarih aralığında üretilen araçlarda zincir problemi varmış. Ha bu tarihlerin dışında olabilir mi olabilir ama bu verilen tarihlere göre arıza verme olasılığı daha azmış.
Kısacası makyajlı 184 beygirlik olanların zincir problemi yok. 177 liklerin hepsi, 163 lüklerinde bakımı aksatılmamış olanlarında bi sorun çıkmaz.
184 lüklerde problem yok denilse bile ihmaller doğrultusunda zincirli olan her araç sorun verebilir. Bakımını ve zincir bakımını değişimini yaptığınız sürece hiç bi sodun yaşamazsınız
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Zincirli araba almayın. En iyisi kayışlı sistem. Zincir seti pahalıdır. İşçiliği masraflıdır. Ayrıca değiştirilmesi için motorun birçok parçası sökülür , usta motoru toplarken hata yaparsa o motoru elinize alırsınız.
Zincir kırma ihtimali tüm 320d serilerinde var. Kiminde bu ihtimal çok düşükkten kiminde yüksek.
F30'larda dahi var. F30 kullanıp zincir kıran da var.
En yoğun kırılma problemi 2009-2010'a kadar olan 2000 dizel araç modellerinde mevcut.
184 bg versiyonu olan e90 320d kullanıyordum ve benim de zincirim değişmişti. (2012'ydi)
Kısaca... 2011 ve sonrası olan 320d araçların zincir kırma olasılığı daha düşüktür... Tercih edecekseniz bu modelden sonra olanları tercih edin ama mutlaka bakımdan bakıma zinciri kontrol ettirin. Kırılma ihtimali model yılı yeni oldukça azalsa da her zaman vardır... -
chip tir yazılımdır. gereğinden ağır jant takmalar. yok kat iptalleri. BMW kullanan apaçilerin başına gelmiştir. biraz parası olanlardan BMW kadar hiç bi marka çile çekmemiştir. ne kadar 320d serisi görsem sanki m3 hepsinde 4 egzos ucu yere basılmış kara duman ata ata gidiyor. bi ara 320i kullandım. servisle de bu muhabbeti yaptık.
Çevremde çok sayıda dizel bmw kullanan var. adam gibi kullanıyorlar bu problemi hiç görmedim duymadım. Bi ara forumda biri 5 kasada kırmış. servis suçu tespit edilmiş ücretsiz yapmışlar.
edit: özellikle ikinci el kullanıcıları yetkili servis harici yerlerde en ucuza bakım yaptırabilmek için zamanında değiştirmemiştir bile zinciri. Sen de gidersin alırsın, hastasından temiz diye. Elinde patlar. son 100bin bakım faturaları olmayan hiç bir aracı almayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chrissrathfield -- 23 Kasım 2018; 11:11:17 >
-
2012 F10 kullanıyorum, aracın 2. sahibiyim , ilk sahibi dayımın oğlu idi, 100 bin km'yi geçtim,quote:
Orijinalden alıntı: chrissrathfield
chip tir yazılımdır. gereğinden ağır jant takmalar. yok kat iptalleri. BMW kullanan apaçilerin başına gelmiştir. biraz parası olanlardan BMW kadar hiç bi marka çile çekmemiştir. ne kadar 320d serisi görsem sanki m3 hepsinde 4 egzos ucu yere basılmış kara duman ata ata gidiyor. bi ara 320i kullandım. servisle de bu muhabbeti yaptık.
Çevremde çok sayıda dizel bmw kullanan var. adam gibi kullanıyorlar bu problemi hiç görmedim duymadım. Bi ara forumda biri 5 kasada kırmış. servis suçu tespit edilmiş ücretsiz yapmışlar.
edit: özellikle ikinci el kullanıcıları yetkili servis harici yerlerde en ucuza bakım yaptırabilmek için zamanında değiştirmemiştir bile zinciri. Sen de gidersin alırsın, hastasından temiz diye. Elinde patlar. son 100bin bakım faturaları olmayan hiç bir aracı almayın.
kendi mesleğim olması hasebiyle tüm bakımlarını orjinal BMW yedek parçaları ile bizzat kendim yapıyorum
Şun BMW yetkili servisleri 5.20d F10 için, 4 teker disk + 4 balata + 4 İkaz Fiş'i + işçilik 9.300 TL + KDV istiyorlar.
Ben aynı işi aynı orjinal parçalar ile 6.600 TL'ye mal ettim (işçilik yok sadece yedek parça paraları )
Bu aralar Yetkili servisler pek pahalı
-
güvenli bir şekilde masraftan kaçılmadan yapılan bakımla,
aftermarket ürünleri aracın ciğeri soldurulmayınca,
adam gibi kullanılınca bozulacak makineler değil bunlar. -
318d 143 lükte de
320d 163 lükte de
320d 177 likte de
320d 184 lükte de zincir problemi var. Problem değil aslında değiştireceksiniz bu kadar basit.
Zincir hepsindede sorun yapabilir hiçbirinde sorun çıkarmayada bilir tamamen şans eski sahibi gibi etmenlere bağlı.
Sıfır alamadığımız ve eski sahiplerini bilmediğimize göre burda masraf parametresi devreye girer.
318d benim araştırdığım ve bildiğim kadarıyla en sorunsuz.
163-177 zincirleri motor arkasında. Bu yüzden zincir değişikliği işleminde işçilik ücreti 2-3 katını görüyor.
184 lükte aynı şey aslında ama zinciri öne aldılar. Zinciri kolayca daha az masrafla yenileyebiliyorsunuz.
Benim E90 hakkında bildiklerim bunlar. :) -
Düzeltme yapıyim 184'lükte zincir arkadadır hocam. -
Emin misiniz hocam? 184 motor kodu n47d20tu (Technical Update) değil mi. Pek çok kaynakta zincirin öne alındığını okudum. Hepsi türkçe kaynaklar olduğu içinde emin olamadım şuanda yabancıları tarıyorum. Yanlışım varsa bende öğrenmiş olurum. Teşekkürler bilgilendirme için. -
Benim araç da 184'dü ve gözümün önünde indirip tamir ettiler eminimquote:
Orijinalden alıntı: Uza -00-
Emin misiniz hocam? 184 motor kodu n47d20tu (Technical Update) değil mi. Pek çok kaynakta zincirin öne alındığını okudum. Hepsi türkçe kaynaklar olduğu içinde emin olamadım şuanda yabancıları tarıyorum. Yanlışım varsa bende öğrenmiş olurum. Teşekkürler bilgilendirme için.
Kod N47D20TU
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- doblo 1.3 multijet ile 1.6 multijet arasındaki fark
- on cam çatlağı muayeneden geçer mi forum
- fiat otomatik şanzıman yorumları
- sağdan gelen araç bana çarptı
- mazot filtresi ne zaman değişir
- peugeot 3008 hibrit yorumlar
- honda elektrikli suv
- ford transit 2023
- 8 yerli otomobil
- toyota fiyat listesi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X