Şimdi Ara

Bmw F30 serisi 316i mi 320d mi? (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
190
Cevap
5
Favori
71.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: makaratepe

quote:

Orijinalden alıntı: Àhmet

2013 model yilini bekleyenlerdenim.1 serisinden vazgecip 3 serisi dusunuyorum fakat almak istedigim 320D 150 bin liraya geliyor,ayni donanimdaki 316i ise 120 bin tl.Bu durum dusunduruyor acikcasi karar veremedim bir turlu.

yılda 10.000 km yaptıgını varsayalım bugunkü bezin fiyatları ve bmw 316i fabrika verileriyle sehir içinde 100 km'de 7,5 litre banzin kullanıcaksın 10.000/100=100*7.5 = 750 litre benzin 750*4.69=3517,50 tl yıllık benzin parası
    100*5,4=540 litre dizel 540*4,35=2349 tl yıllık dizel parası aradaki fark : 3517-2349 = 1168 tl eder aradaki mtv farkı neredeyse 1500 tl bu hesaba göre cebinde 332 tl kalıcak yakıt olarak bakılınca almanın bi anlamı yok performans olarak bakıyorsan olaya o zaman bişey diyemem sadece sakin arac kullanan biri olarak beni tatmin etti diyebilirim..

Genelde kopru trafigindeyim besiktas-camlica arasi,dediginiz gibi cok aman aman bir performans aramiyorum aradigim konfor tabiki bastim mi gitsin ama bmw motoru bunu bana verir zaten.Orta doluluktaki 320D dense daha dolu 316i yi tercih ederim sanirim cunku eskisi gibi dizel-benzinli motorlar arasi ucurum yakıt oranlari yok.316i de az yakiyor kullanici yorumlarini gordugum kadariyla.Opsiyonlari bile daha pahali 320D in aradaki 30 bin tl farktanda 3-5 bin tl alirim 18" jant ve geri gorus kamerasi vb. ekletirim :) Birde unutmadan suan kullandigim araba 12.6 yakiyor birakin 320D i,316i bile bana gore cok az yakıyor.

Edit:Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Àhmet -- 30 Ekim 2012; 18:05:33 >

• 3.16i ye 19inç jant ve ince lastik takmanın konfor ve yakıta nasıl etkısı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslanplaza -- 31 Ekim 2012; 3:46:53 >
  • bmw'nin 2000 dizel motoru efsanedir tadına bakmak lazım:D
  • Foruma yeni üye oldum.Bugün 316 i modernline -kahverengi ,techno,comfort paket araç aldım.Karar vermeme bu forumda yazanlar ve maliyet hesapları neden oldu.
    Daha önce e 46 325,e90 320d,f10 520d kullandım.Eşiminde X1 2.0d i var.Şunu çok rahat söyleyebilirim bu araç çok popüler olacak.En mantıklı BMW seçeneği bence.Performansı çok yeterli,yakıt tüketimi şaşırtıcı.100km yol yaptım.Tüketim 6.3 lt/100km.Tabiki BMW 2.0 d motoru tartışılmaz.Ancak önceden hiç düşünmeden aynı aracın dizelini yönelirken bugün farklı düşünüyorum.Sürekli dizel kullanmanın yarattığı alisilmis motor gürültüsünü bu gün duymadım.Yıllık 30-40000 km kullanma ile uzun sürede aradaki fiyat farkı kapatılabilir.(Kasko,vergi,ilk alım maliyeti).316 test etmeden dizel anlamanızı öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 3.16i 10 litreden az yakmaz sehir icinde. Dizel bile 8 den asagi yakmiyo.. Zaten fabrika verisini tutturan pek arac gormedim. Sadece s2000 vardi 12 litre verisine yakin yakiyodu bende :) İkisi de mantikli araclar ama bu is butce meselesi, parasi olan icin 316i almak gereksiz, para ayiramayacak birisi icin de 320d almaya calismak yanlis. Herkes ayagini yorganina gore uzatmali. Bizim ulkenin sorunu bu zaten herkez her aracin en ustunu almaya calismali gibi bir imaj var insanlar arasinda. İkisinden hangisi alinirsa alinsin bence dogru tercihtir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 yenı kasa 3.20d nin 2.elleri cok var satılık 200den cok araba satılıyor ama 3.16i nın hemen hemen hıc yok gıbı 1kac tane gordum acaba 3.16i alan hıcmı yok yoksa alanlar memnunda satmıyomu acaba veya 3.20d alanlar cesıtlı sebeplerden mı satıyor 2.elleri baya tersıne satıyorlar cunku, anlayamadım valla bi bmw yetkılısı olsada 320d ve 316i nın kac adet satıldıgını söylese...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslanplaza -- 31 Ekim 2012; 3:11:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arslanplaza

2012 yenı kasa 3.20d nin 2.elleri cok var satılık 200den cok araba satılıyor ama 3.16i nın hemen hemen hıc yok gıbı 1kac tane gordum acaba 3.16i alan hıcmı yok yoksa alanlar memnunda satmıyomu acaba veya 3.20d alanlar cesıtlı sebeplerden mı satıyor 2.elleri baya tersıne satıyorlar cunku, anlayamadım valla bi bmw yetkılısı olsada 320d ve 316i nın kac adet satıldıgını söylese...

3,16 epey sonra satılmaya başladığı için olabilir belki.
  • Arkadaşlar ben burada sadece kendi objektif görüşümü yazmaya çalışıyorum.

Objektif olmayan bağımlıkları buraya yazmak hiç bir forum kullanıcısına faydalı olmaz.

Bu güne değin 30 a yakın araba sahibi olan ve ortalama 6-12 ayda bir araç değiştiren bir kişi olarak 3.16 i son derece başarılı bir arabadır. Fiyatı yüksek diyenler Jetta ve Passat fiyatlarına bakmalılar.

3.16 i ve 3.20 d arasında yol tutuş, konfor, güvenlik vs bakımından fark yok.

Boş bir 3.20 d alınacağına iyi donanımlı bir 3.16 i alınır ve keyifle binilir.

Yok ben performans ararım dersen o zaman 3.20 d nin ne denli performans arabası olduğu tartışılır. Şu an BMW 3.16i ve Audi A5 sahibi olarak söylüyorum ki audi ile 90 km hızla girdiğim Fenerbahçe Stadı kavşağındaki viraja bugün BMW ile 60 la girdim ve arkası kaymaya başladı.
  • diagnotics sen izmirdemisinn??

• quote:

Orijinalden alıntı: dsg35

diagnotics sen izmirdemisinn??

hayır abi istanbuldayım..
  • Arkadaslar F30 3.16 i için kaskoyu kaça yaptırdınız acaba?
  • Kesin bir karara varmak gerçekten zor. Padişahımız ne dedi 1.600 cc dedi. Benzine indirim peşpeşe mazoto tek tük. Yıllık vergide fark ciddi ( 1.500 tl) yeni 136 hp lik motor tr şartlarında tatminkar performans ve sarfiyatı birlikte verebiliyor. 9 sn hızlanma 210 kmh son hız yabana atılamaz. Bende şu an ikilemdeyim. Aracımı versem sıfır ve dolu bir 3.16i alabiliyorum üstüne para vermeden. Yılda 20k km yol yapıyorum. 5 k sını uzun yol. Ama konu başlığı ters bence. Nedeni 2.0d olan araç herzaman daha çekici olacaktır. Abi rolü oynayacaktır. Hem kullanırken hem satarken. 3.16 sahibi kibirle trafikte yol alırken, %80 araçtan daha çekici iken, 3.20d yanında belirince kibiri devredecektir. Basit ama gerçek hemde söz konusu bmw sahibi olabilmek ise. Benim yanımda nezaman bir 3.28 belirse huzursuzlandığım gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: avukatyusuf

Arkadaşlar ben burada sadece kendi objektif görüşümü yazmaya çalışıyorum.

Objektif olmayan bağımlıkları buraya yazmak hiç bir forum kullanıcısına faydalı olmaz.

Bu güne değin 30 a yakın araba sahibi olan ve ortalama 6-12 ayda bir araç değiştiren bir kişi olarak 3.16 i son derece başarılı bir arabadır. Fiyatı yüksek diyenler Jetta ve Passat fiyatlarına bakmalılar.

3.16 i ve 3.20 d arasında yol tutuş, konfor, güvenlik vs bakımından fark yok.

Boş bir 3.20 d alınacağına iyi donanımlı bir 3.16 i alınır ve keyifle binilir.

Yok ben performans ararım dersen o zaman 3.20 d nin ne denli performans arabası olduğu tartışılır. Şu an BMW 3.16i ve Audi A5 sahibi olarak söylüyorum ki audi ile 90 km hızla girdiğim Fenerbahçe Stadı kavşağındaki viraja bugün BMW ile 60 la girdim ve arkası kaymaya başladı.

Dostum yanlis anlamazsan; audi a5 yol tutusu konusunda yazdigin dikkatimi cekti, audinin yol tutusu iyidir ama bmw ile arasinda bu kadar fark olabilir mi gercekten? Hizlar konusunda emin misiniz?

• Bu sabah yaşadığımı yazdım.

İnan a5 le 80-90 la girdiğim tam tur dönülen virajla bmw 60 da kopru esp düzeltme yaptı
  • quote:

Orijinalden alıntı: diagnotics

quote:

Orijinalden alıntı: SamsClient

quote:

Orijinalden alıntı: diagnotics

arkadasım sana reel bir ornek vereyim.. ben de gidip ilk basta 320d alacaktım sonra vazgectim simdi diyorum ki iyiki vazgecmisim.. burda forum uzerinde 320d mi 316 mi diye tartısmak kolay oluyo.. ama is gidip arabayı almaya karar verince degisiyo.. bir kere yukarıda arkasın biri kızlara hava atmak icin
    alcaksan 316 al demis.. ben kızlara hava atmak icin alınan 316 degilde 320d gordum.. cunku sırf bmw diye o kadar bos arabalar almıslardıki sasarsın.. git trafikte bak anlarsın.. adam 16inch cant bembeyaz arac ne sportline ne moderline sunroof olmayan xenon menın hak getire olan aracla dolasıyo trafikte.. oyle mide bulandırıcı gozukuyo ki arac sasarsın.. neymis performansı varmıs.. yakıt ekonomisi yaparmıs.. kuliyen yalan.. benim aracım full Bir f30 316i.. okadar cok 320d sahibi gordumki kafaları kopcaktı araca bakarken.. cunku metalik boya dahil hersey var.. bir de soyle bir durum benim aracın aynı donanımlısını ben olusturttum borusanda.. 320d icin indirimli 65bin euro fiyat verdiler.. 316icinse 50 bin euro.. bunaradaki 15 bin euroluk fark ne farkı biliyon mu motor degil sadece otv farkı..320d ye odeyecegin otv artı kdv tam tamına 35bin euro.. yanlıs degil tam 35bin euro.. bu 316 da 20 bin euro.. sen simdi araca 15 bin euro vergi oduyon ki bu tl bazında 36 bin tl gibi para eder.. neymis yakıt ekonomisi yapcakmıssın.. kusura bakma adama bi tarafıyla gulerler.. o sana 320d al yoksa 316 alırsan kızlara hava atmak icin alırsın diyen arkadasta e90 varmıs.. o araca tas catlasın 46 bin euro para vermistir ki bu senin hemen hemen berecegin otv artı kdv ye esit.. kimse bos keseden konusmasın oyuzden.. bana kasa degistirirken uygun fiyata alınan aractan bahsetmesin.. he bu kotu bisey mi yooo.. tabiki insan butcesini dusunur hatta 65 bin euro parayı verecek olsa bile bu isten karını sonrasını dusunur.. bu arada 316oyle ekonomik aracki sasarsın.. ben bir depoyla uzun yol 500 km istanbul ici de 300 km yol yaptım ki uzun yolda min 120 max 140 ile surdum.. sehir ici de aracı zorlamadan cok ara gaz vermeden surdum.. toplam 800 km yaptı. daha ne yapsın bi arac.. dizelde de bu max 1000 km olur.. son olarak da performans konusunda evotech aracı 200bg 270 tork degerine cıkarıyor.. 200 bg yi fazla bulursan 170-180 lerde de bırakabilirsin.. bak ozaman bakalım hangi stock 320d yi tokatlamıyorsun.. ki tunning yaptıran sciroccoları bilirsiniz.. 1.4 motordan 211 hp gibi cıkarıyolar hepsi de 320d falan kazımıyo.. lutfen gercekleri gorerek konusalım.. saygılar

320d ne kadar bos olursa olsun sonucta 320d , surus keyfini dis gorunusten daha fazla onemsiyen adam 320d ye biner, 316 guzel dolduruyon filanda o kadar para vermisin gelcek civicler satascak ve kafa tutcak insanin sinirini bozar. Bide 316 sahiplerinin 316 yazisini arkadan sildirmesi ayri bi komedi. 320d lerde modlaniyor modlanmis 320 yi 316 ruyasinda belki yaklasir.

ya arkadasım sen ne civic inden bahsediyon.. sen hangi motorundan bahsediyon da bmw ye kafa tutacakmıs anlamadım.. neymis performans surus zevkiymis.. sen hic yeni 1600 136 bg lik motoru kullandın mı arkadasım? atıp tutuyon bos bos.. arkadaslar boyle insanların yorumlarına aldanmayın gercekleri gorun.. performanslı dedigi arac en fazla ara hızlanmalarda 2-3 sn oynuyo.. siz normal kullanıcı olrak bunu anlayabilecekmisiniz? sanki turkiyede almanya otobanı gibi yollar varda hep 250 ike gidiyon.. 316i son hız 210 gordum ben duz yolda egimde ise 225 230 yapmıs.. senin kafandaki performans nedir acıklar mısın bana? 0-100 9.2 sn imis .. ee 320d ne 7.6 sn.. arada 1.6 sn fark var.. he biri 7 digeri 14 olur anlarım dersin performans.. surus zewkiymis. arkadasım ikisi de bmw.. biri renault digeri bmw degil.. lutfen bilip de konusun bos bos laf yapmayın ortada.. bin e90 kasa bmw ne pasa pasa.. neymis 170 bg lik ed gelcekmis .. gelse ne olur ma uel olcak o arac alacak mısın? biliyon mu otomatik secenegi olmadıgını o aracın? ayrıca biz sildirmiyoruz 316 i yazılarını borusan tr paketi ile iptal ettirip getiriyor. yoksa sen iste benimkinde lmasın diye mumkun degil diyolar.. bilip konusun lutfen..

Almışsın sazı eline diagno yine. Sende ki araç yada sahip olduğun şeyler hep en iyisi en mantıklısı olmak zorunda. Ötesi yalan
    1,6 sn dediğin farkı 7,6 dan çıkartınca 6 sn de 100 e çıkan bir araç canlandır gözünde. 3.28i-A7 3.0-Porsche-Camaro-Golf gti-Audi Rs nasıl bu araçlar ama sana göre ne var canım 1,6 sn fark var. 280 hız yapan araçtada aynı örnekleme olur 250 max hızı olan 3.20 d ye göre.
    Otamatik olmayan benzinli 170 hp bir Bmw sürüşte orgazm tadı verir lakin. 7.000 e kadar bas, avucunun içindeki topuzu geriye hızla çekerken ayağını debriyajdan çek, sallayan arka tarafın DTC ile kontrollü engellenmesine tanık ol. Sonra yavaşlama yada viraj anında 3 den 2 ye vites düşürerek komprosör yap ve viraj içinde gaza dokun ve yine hafif bir drift hissi yaşa. Heman gibi güç-kontrol bende artık dedirtir adama. Yani o yüzden bırak insanlar senin gibi düşünmesse onları dövmeyi.
    Hayırlı olsun bu arada, zorda olsa kararının verip almışsın bmw ni. Sür keyfine bak.
    Birde sorum var; Almanya'da yaşasan yine 3.16 mı alırdın? (Doğru orada yok bulunmuyor bile bu araçtan o kadar makbul yani)

• quote:

Bu sabah yaşadığımı yazdım.

İnan a5 le 80-90 la girdiğim tam tur dönülen virajla bmw 60 da kopru esp düzeltme yaptı

%10 hesabınız mantıklı ama bence sizde 2 araç yerine birini satsanız 130 bine 4 yılda %10 dan iyi getiri sağlarsınız. Ama yok yok altımda olan para,bankada yatan paradan daha sıcaktır bence Sizin teoriniz kendinizle zıt düşmüş o yüzden yazma ihtiyacı duydum.
    İmza: MühendisKutta44
  • yok hayır benim aldıgım iyi olacak diye bisey yok ben sadece alabilecek veya dusunen arkadaslar icin yazdım.. ben almanyada olsam tabiki 328 335 gibi motorlara bakardım.. hatta suan tr de 2000 motordan % 60 otv alınsa 320d yi secerdim bu gercek.. ama ne yazıkki kazın ayagı oyle degil.. ben 320d almaya gittim bayiye ve estoril mavi 320d siparisi geciyodum.. satıcı tabi hayhay dedi ve aracın faturasını bilgisayardan cıkardı..o gune kadar butun donanımlarını fiyatlarıyla ezbere bildigim arac oyle bir gozuktu ki inanamazsın.. 66 bin euro gibi bir fiyat ve bu indirimli hali.. aracta direkt donanım fiyatlarını gecip en son toplam degerlere baktıgımda otv ve kdv degerinin 35 bin euro oldugunu gordum.. artı satıs temsilcisi bana aracın 2 aya gelecegini ve euro kurununda sabit olamayacagını soyledi.. bu paralar kendi parasını kazanan icin gercekten cok.. he ben o aracı da alırdım ama nolcaktı bosu bosuna vergi odeyıp kendimi zorlayacaktım.. he veya aracı babam alsaydı belki icine 4500 euroya navi de koydururdum.. hic rahatsız etmezdi beni cunku parayı ben kazanmamısım.. hızlanma verilerine bakarsak tabiki 6 sn ye de 100 e cıkan arac cok daha fazla keyif verir ama bu isin bi sonu olmalı diye dusunuyorum.. ben cevremde porsche panemara araca kendi parasıyla binen gormedim hep baba parasıyla bi baltaya sap olamamıs tiplerde gordum o aracı.. he belki benim cevrem boyle o yuzden sozum meclisten dısarı..o yuzden o aracların 0-100 u beni ilgilendirmiyor cunku 200 bin euro kendileri..benim burda demek istedigim kendi parasıyla alan icin deger mi? 320d cok cok guzel bir arac bunu kimse tartısamaz.. zaten 316 degil 313 olsa sonucta tartıstıgımız arac bmw..ama yılda 15000 max km yapan icin artı 40bin tl vermek ne kadar mantıklı ondan bahsettim..ben istanbul yollarında bmw gordugumde cogunlukla e90 320d oluyor.. ben de o furyada alsaydım 320 d ye biniyor olurdum sizin gibi.. ama tek bi gercek varki burada milyonlarca insanın hayalini kurdugu aracı tartısıyoruz..o yuzden herkes aracıyla mutlu.. saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diagnotics -- 31 Ekim 2012; 22:55:02 >

• Ha şimdi daha güzel olmuş. Sana bir teklifim var; araçları 1 aylığına değiş tokuş yapalım. Merak giderek

• quote:

Orijinalden alıntı: KUTTA44

Ha şimdi daha güzel olmuş. Sana bir teklifim var; araçları 1 aylığına değiş tokuş yapalım. Merak giderek

olur ben de merak ediyorum 320d yi.. arkadas aldı f30 kasa 1 gunlugune degisecegiz galiba o benim aracı rengi icin istiyor ben de 170 le bi uzun yol yapıp ne kadar yakacagını merak ediyorum.. tabi ara hızlanmaları da.. bmw muhendislik harikası nasıl olsa..

• quote:

Orijinalden alıntı: KUTTA44

quote:

Bu sabah yaşadığımı yazdım.

%10 hesabınız mantıklı ama bence sizde 2 araç yerine birini satsanız 130 bine 4 yılda %10 dan iyi getiri sağlarsınız. Ama yok yok altımda olan para,bankada yatan paradan daha sıcaktır bence Sizin teoriniz kendinizle zıt düşmüş o yüzden yazma ihtiyacı duydum.
    İmza: MühendisKutta44

A5 neredeyse 100.000 km ye geldiğinden ve çocuk olduğundan artık satılık.

Sanırım bu Cumartesi Bilgi Üniversitesinde okuyan bir genç satın almış olacak zira hesabıma kaporada gönderdi.

Bence hala zıtlık yok

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.