Şimdi Ara

Bmw F30 serisi 316i mi 320d mi? (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
5
Favori
71.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jasonhalbut

BUGÜN UZUN SÜREN ARAŞTIRMALARDAN VE TEST SÜRÜŞLERİ SONRASI 316 İ ALMAYA KARAR VERDİM C 180 İÇ KALİTE OLARAK DAHA İYİ FRENLERİ DAHA İYİ AMA 316 DAN DAR VE KASASI 2014 TE YENİLENECEK. 316 SÜRÜŞ DİNAMİKLERİ AÇISINDAN C 180 DEN DAHA İYİ
    TECHNOLOGY PAKE,T COMFORT PAKE,T 5 KOLLU ALAŞIM CANT, SANSETEC DERİ DÖŞEME, ARKA KOL DAYAMA BARDAKLIK, SANROOF 48780 EURO DAN 44 100 EURO YA DÜŞTÜLER. AYNI ÖZELLİKLERDEKİ 320 D FİYAT 58 780 EURO VE KAMPANYA YOK YAKLAŞIK ARADA 14 000 EURO VAR VE BUNUNLA ORTALAMA OLARAK 316 İ NİN 8 LT/100 KM BENZİN YAKTIĞINI DÜŞÜNÜRSEK YAKLAŞIK 85 000 KM YOL YAPILIYOR. BU KİLOMETREYİ 3.20 D YAPMAK İÇİNDE YAKLAŞIK 20.000 TL HARCAMANIZ GEREKİYOR VE 320 D NİN YILLIK VERGİSİ 2000 TL ÜZERİ BAKI MASRAFIDA DAHA FAZLA BU DURUMDA BENİM GİBİ SENEDE 10.000 KM YAPAN BİRİ İÇİN 320 D ÇOK ANLAMSIZ OLUYOR BU NEDENLE 3.16 İ DE KARAR KILDIM

aracınız hayırlı olsun .

Ufak bir düzeltme yapayım , bakım masrafları konusunda dizeller 30 bin km de benzinliler ise 10 bin km de bakım görüyor.

• teşekkür ederim
  • 316i alacak arkadaşlara süper bi haberim var (gerci bizede geçmiş olsun ama saglık olsun) aracın fiyatı 36.400 euro ya inmiş (biz kek gibi 40.000 euro'dan aldık)
  • nisan ayı içinde f20 1.16i (kız kardesıme) kendime f30 3.20d aldım. 3.16i kullanmadım fakat f20 ile aynı motor olduğunu bildiğim için yorum yapıyorum. 1.4 tsi cupra ile kalkmıştık 120 ye kadar epey zorlamıştım cuprayı f20 ile. fakat sonrasında tıkandım kaldım boy boy fark yedim. f30 da bu motor c180 gibi falan hantal olur kullanıcı performans ısterse çok husrana ugrar gıbı gelıyor bana.duydugum kadar yenı c ler 1.6 turbo 156 imiş. tercıhım 1.6 olacaksa o olurdu. 3.20d ye gelmek gerekirse a5 2.0tdı 177 lik bildigim kadar bir arkadas denk geldı bıraz yuruduk yagmur yagdıgı ıcın korkarak frene basmak zorunda kaldım ama comfort modda dahi a5 ı zorlayan bır 2.0d motor kesınlıkle vazgecemem suanda f30 umdan :) orantısızı kullanmama ragmen ıstanbul sehır ıcı 6.5 ortalamam uzunda kasarak 4 leri dahi gördüm.

fakat bir arkadaş dizel sesi almıyor yazmış .ben katılmıyorum gayet sesi çok olmasa dahi içerde ben duyuyorum. f20 mimizde gerçekten ses falan yok

• quote:

Orijinalden alıntı: makaratepe

316i alacak arkadaşlara süper bi haberim var (gerci bizede geçmiş olsun ama saglık olsun) aracın fiyatı 36.400 euro ya inmiş (biz kek gibi 40.000 euro'dan aldık)

O araçta hiçbir paket yok dostum baz tr paketi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dsg35

quote:

Orijinalden alıntı: makaratepe

316i alacak arkadaşlara süper bi haberim var (gerci bizede geçmiş olsun ama saglık olsun) aracın fiyatı 36.400 euro ya inmiş (biz kek gibi 40.000 euro'dan aldık)

O araçta hiçbir paket yok dostum baz tr paketi

biliyorum hocam biz alırken 39.900 Euro du tr paketi (bende 44.050 euro aldım com+tecno+sunroof+boya koruma+cam filmi)
  • BENDE 44200 E ALDIM AMA 48750 DEN DÜŞTÜLER 4500 İNDİRİM OLDU ŞİMDİ VERDİKLERİ FİYAT BU İNDİRİM UYGULANMIŞ HALİ BENCE ÇOK KAYBIMIZ YOK GİBİ GÖRÜNÜYOR 36 400 İNDİRİMLİ FİYATSA EĞER VE SADECE TR PAKETSE TECNO COMFORT SONROOF DERİ DÖŞEME ALAŞIM CANT EKLENİNCE YAKLAŞIK 8750 YAPIYOR 36400 ÜZERİNE EKLENİRSE 45 000 YAPIYOR BUNDAN AYRICA BİR İNDİRİM VARMI BİLMİYORUM
  • quote:

Orijinalden alıntı: egeliefe

quote:

bir süre sonra da motorin benzinden ucuz olacaktır.

Benzin motorinden ucuz olacak mı demek istediniz?

CEVAPLAMADAN EDEMEDİM...

Benzin motorinden ucuz olmayacak.

Motorin benzinden daha pahalı olacak!...
    Bilemem hislerimi anlatabiliyor muyum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: avukatyusuf

Arabam şu an 3,400 km de

Amasya İstanbul arası 4 yetişkin 1 çocuk bagaj tam dolu yakıt dahil 600-650 kg ek yükle klima açık 90-130 km arasında değişen hızlarda ortalama tüketim 6,9 lt/100 km...

Bir sorum olacak, tahminim tam adamını buldum!

Söz ettiğiniz otomobil 316i değil mi?

Kağıt üzerinde teknik veriler tatmin edici görünüyor.
    Benim merak ettiğim yüklüyken arabanın çekişi nasıl?
    Tek başına veya 2 kişiyken test ettiğiniz bir otomobili daha sonra yüklü kullnadığınızda hayal kırıklığına uğrayabiliyorsunuz.

"Amasya İstanbul arası 4 yetişkin 1 çocuk bagaj tam dolu yakıt dahil..." kullanımda aracın çekiş nasıldı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: racai

quote:

Arabam şu an 3,400 km de

Amasya İstanbul arası 4 yetişkin 1 çocuk bagaj tam dolu yakıt dahil 600-650 kg ek yükle klima açık 90-130 km arasında değişen hızlarda ortalama tüketim 6,9 lt/100 km...

Bir sorum olacak, tahminim tam adamını buldum!

Söz ettiğiniz otomobil 316i değil mi?

Kağıt üzerinde teknik veriler tatmin edici görünüyor.
    Benim merak ettiğim yüklüyken arabanın çekişi nasıl?
    Tek başına veya 2 kişiyken test ettiğiniz bir otomobili daha sonra yüklü kullnadığınızda hayal kırıklığına uğrayabiliyorsunuz.

"Amasya İstanbul arası 4 yetişkin 1 çocuk bagaj tam dolu yakıt dahil..." kullanımda aracın çekiş nasıldı?

Hiç sorun yaşamadım.

BMW 3.16 i de kullanılan motor peugeot da RCZ de de kullanılmakta. RCZ 200 ps civarında.

Amaç güç elde etmekse bu yıl sonuna kadar Evotech Türkiye OGB soketinden yazılımla bu aracı 170 ps civarına çıkarabilecek. Zaten BMW yeni yılda aynı motoru 3.10 iede adı ile 170 ps olarak getirecek

• quote:

quote:

quote:

CEVAPLAMADAN EDEMEDİM...

Bence doğru tespit

Bir bilgi, bir litre benzin üretmenin maliyeti bir litre mazot üretmekten daha ucuz.

Aradaki fark sadece benzinin daha yüksek vergilendirilmesinde.

Her iki yakıt üzerindeki vergi eşitlendiği gün motorin daha pahalı bir yakıt olacaktır.

Kim ne derse desin gelecek BENZİN de, daha temiz, daha çevreci, daha sessiz ve umarım yakında daha ucuz.

İnanmayanlar son 7 yıla baksınlar. 7 yıl önce motorin benzinden yaklaşık % 50 ucuzken bugün sadece % 10 ucuz

• A5 kullanmadım fakat emınım yol tutusu ıyıdır fakat suanda H&R 3.5 cm yay taktım daha öncesi 5 lik taktım fakat kullanamadım. virajlara inanın çok sert giriyorum gram karakterini bozmuyor. yay bukadar etkılermı bilmem ama çok tatmınkar bence yol tutuş. ki kayma egılımı gosterse dahi sistem gerçekten çok güzel mudahale edıyor.
  • arkadaslar foruma yeni katıldım ve aydınlatıcı olması amacıyla yazıyorum. 2012 yeni kasa (f30) bmw 320d ile şehiriçi 850 km şehirdışı 1200 km yol yapıyorum. her yakıt alışımda bakarım, arabayı alalı 4.5 ay oldu genelde bu şekilde seyretti.. bir de 240 km yi gördüm fakat son hızmıydı bilemiyorum, mercedes e320 ile kapıştık o arada yaptım ama bence bir mıktar daha giderdi....
  • quote:

quote:

quote:

quote:

CEVAPLAMADAN EDEMEDİM...

Bence doğru tespit

Bir bilgi, bir litre benzin üretmenin maliyeti bir litre mazot üretmekten daha ucuz.

Aradaki fark sadece benzinin daha yüksek vergilendirilmesinde.

Her iki yakıt üzerindeki vergi eşitlendiği gün motorin daha pahalı bir yakıt olacaktır.

Kim ne derse desin gelecek BENZİN de, daha temiz, daha çevreci, daha sessiz ve umarım yakında daha ucuz.

İnanmayanlar son 7 yıla baksınlar. 7 yıl önce motorin benzinden yaklaşık % 50 ucuzken bugün sadece % 10 ucuz

Dediğiniz gibi genel görüş dizel üretmenin daha maliyetli olduğu şeklinde ancak bu husus net değil, farklı söylemler mevcut.

ABD için fiyatı ekteki gibi analiz etmişler.

Bmw F30 serisi 316i mi 320d mi?

• Arkadaşlar volvo s80 kullanıcısıyım volvonun servis politikalarından dolayı bmw ye geçmek istiyorum çünkü her 10 bin km de bir servise çağrılmak ve 650 tl vermek istemiyorum. Bmw 3.16 almayı düşünüyorum yeni bmw dizellerin 30 bin km de çağrıldığını biliyorum premium markayada yakışan bu zaten. Acaba benzinlilerin bakım aralığını söyleyecek bir arkadaşım var mı? Teşekkür ederim
    edit: bir arkadaşım dizellerin 30 bin benzinlilerin 10 bin km de çağrıldığını yazmış burda bir gariplik yokmu sizce dizeller her zaman daha erken çağrılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsnn -- 19 Aralık 2012; 22:32:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsnn

Arkadaşlar volvo s80 kullanıcısıyım volvonun servis politikalarından dolayı bmw ye geçmek istiyorum çünkü her 10 bin km de bir servise çağrılmak ve 650 tl vermek istemiyorum. Bmw 3.16 almayı düşünüyorum yeni bmw dizellerin 30 bin km de çağrıldığını biliyorum premium markayada yakışan bu zaten. Acaba benzinlilerin bakım aralığını söyleyecek bir arkadaşım var mı? Teşekkür ederim
    edit: bir arkadaşım dizellerin 30 bin benzinlilerin 10 bin km de çağrıldığını yazmış burda bir gariplik yokmu sizce dizeller her zaman daha erken çağrılır.

Hocam aynen dogru kullanıma bağlı olarak değişmekle servis km si benzinli icin 12000 km gidebilirsin 8000 km gidebilirsin. Dizeler icinde 26000 de olabilir 30000 olabilir. Suan aracım 13000 km'de servis icin 14000 km uyarısı vermekte.

• Teşekkür ederim cevabınız için ama yine de mantığım almadı dizellerin 30 bin olması benzinlilern 10 bin olması olayını

• Merhaba,

Acaba yeni kasa 3.16i(f30) lpg ile nasıl oluyor. Bildiğiniz taktıran var mı? Bu haliyle dizel için bir alternatif olabilir mi?
  • Tartışmasız BMW 320d
  • A4'ün kasasının kısa süre sonra değişeceği ve 3.16 i'nin performansı ve yakıt değerleri ortada iken bu 3'ünü mukayese etmeye kalkmak bence havanda su dövmekten farksız.BMW 320d tartışmasız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MedDr59 -- 5 Şubat 2013; 9:52:57 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.