Şimdi Ara

Bmw F30 serisi 316i mi 320d mi? (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
5
Favori
71.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende size bir fikir vereyim; forumda biryerlerde bir video paylaşılmıştı (youtube) o videoda Audi ile Bmw nin 360 derece dönüşü çekilmişti. Dönüşler 4-5 tur şeklinde araçlar her turda hızlandırılarak yapılmış ve sonuç ta bmw nin çizdiği dairenin yüksek hızlarda dahi çapının çok değişmediği ama audinin önden çekişi sonucu dışa savrulma eğiliminden daire çapı gittikçe büyümüştü. Yani çizgiden sapmayan bir kontrol var arkadan çekişte. Videoda anlatılmak istenende buydu. Şimdi tam bir iddiam yok A5 ve 3.16 kıyası bakımından ama siz 100.000 km kullandığınız araca haklı olarak çok alışkınsınız ve limitleri kestirebilmeniz doğal, Bmw niz lede ilerleyen dönemlerde limitleri daha iyi kavrarsınız. Kimbilir aynı virajı 60 la değilde 90 lada olmasada 80 le dönersiniz misal. DSC nin devreye girmesi yolu kavramadığı anlamınada gelmez vesselam, önden çekişli bir araç hızlı girilen virajda dışa doğru ön dış teker hizasında, kızaklama biçiminde viraj dışına savrulur (bu durumda yapacak pek bişey kalmaz el freni belki) ama arkadan çekişli araç arkayı savurduğu ve direksiyon hakimiyetinin ön tekerlerle hala sağlanabilmesi sonucu hem savrulmanın zıttına manevra olsun hem aracı patinajdan kesmek için boşa alarak gücü arka tekerlerden kesme olsun veya fren olsun müdahale şekil ve ihtimalleriniz vardır. Ama A5 in aks aralıklarının daha geniş olması, yol tutuşu 3 serisine göre daha yüksekde olabilir. O yüzden iddiam yok dedim.
    Aracınız tek kapı olduğu içinmi çocukla sorun oldu. Sportback olanları düşünmüyor değilimde o yüzden sordum. Bende evli ve çocukluyum

• quote:

Orijinalden alıntı: KUTTA44

Aydınlatıcı bilgi için teşekkürler
    Bende size bir fikir vereyim; forumda biryerlerde bir video paylaşılmıştı (youtube) o videoda Audi ile Bmw nin 360 derece dönüşü çekilmişti. Dönüşler 4-5 tur şeklinde araçlar her turda hızlandırılarak yapılmış ve sonuç ta bmw nin çizdiği dairenin yüksek hızlarda dahi çapının çok değişmediği ama audinin önden çekişi sonucu dışa savrulma eğiliminden daire çapı gittikçe büyümüştü. Yani çizgiden sapmayan bir kontrol var arkadan çekişte. Videoda anlatılmak istenende buydu. Şimdi tam bir iddiam yok A5 ve 3.16 kıyası bakımından ama siz 100.000 km kullandığınız araca haklı olarak çok alışkınsınız ve limitleri kestirebilmeniz doğal, Bmw niz lede ilerleyen dönemlerde limitleri daha iyi kavrarsınız. Kimbilir aynı virajı 60 la değilde 90 lada olmasada 80 le dönersiniz misal. DSC nin devreye girmesi yolu kavramadığı anlamınada gelmez vesselam, önden çekişli bir araç hızlı girilen virajda dışa doğru ön dış teker hizasında, kızaklama biçiminde viraj dışına savrulur (bu durumda yapacak pek bişey kalmaz el freni belki) ama arkadan çekişli araç arkayı savurduğu ve direksiyon hakimiyetinin ön tekerlerle hala sağlanabilmesi sonucu hem savrulmanın zıttına manevra olsun hem aracı patinajdan kesmek için boşa alarak gücü arka tekerlerden kesme olsun veya fren olsun müdahale şekil ve ihtimalleriniz vardır. Ama A5 in aks aralıklarının daha geniş olması, yol tutuşu 3 serisine göre daha yüksekde olabilir. O yüzden iddiam yok dedim.
    Aracınız tek kapı olduğu içinmi çocukla sorun oldu. Sportback olanları düşünmüyor değilimde o yüzden sordum. Bende evli ve çocukluyum

Gerçek şu ki eşim A5 i fazla dikkat çekici buluyor ve satılmasını istiyor.

Şahsi fikrimse A5 bu güne değin beni en çok etkileyen alınabilir otomobil. (Aston Martin alamıyorsan A5 al)

Bir kaç yıl sonra yine A5 almayı planlıyorum : ) Bu defa 2.0TFSİ Quatro almak isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: diagnotics

yok hayır benim aldıgım iyi olacak diye bisey yok ben sadece alabilecek veya dusunen arkadaslar icin yazdım.. ben almanyada olsam tabiki 328 335 gibi motorlara bakardım.. hatta suan tr de 2000 motordan % 60 otv alınsa 320d yi secerdim bu gercek.. ama ne yazıkki kazın ayagı oyle degil.. ben 320d almaya gittim bayiye ve estoril mavi 320d siparisi geciyodum.. satıcı tabi hayhay dedi ve aracın faturasını bilgisayardan cıkardı..o gune kadar butun donanımlarını fiyatlarıyla ezbere bildigim arac oyle bir gozuktu ki inanamazsın.. 66 bin euro gibi bir fiyat ve bu indirimli hali.. aracta direkt donanım fiyatlarını gecip en son toplam degerlere baktıgımda otv ve kdv degerinin 35 bin euro oldugunu gordum.. artı satıs temsilcisi bana aracın 2 aya gelecegini ve euro kurununda sabit olamayacagını soyledi.. bu paralar kendi parasını kazanan icin gercekten cok.. he ben o aracı da alırdım ama nolcaktı bosu bosuna vergi odeyıp kendimi zorlayacaktım.. he veya aracı babam alsaydı belki icine 4500 euroya navi de koydururdum.. hic rahatsız etmezdi beni cunku parayı ben kazanmamısım.. hızlanma verilerine bakarsak tabiki 6 sn ye de 100 e cıkan arac cok daha fazla keyif verir ama bu isin bi sonu olmalı diye dusunuyorum.. ben cevremde porsche panemara araca kendi parasıyla binen gormedim hep baba parasıyla bi baltaya sap olamamıs tiplerde gordum o aracı.. he belki benim cevrem boyle o yuzden sozum meclisten dısarı..o yuzden o aracların 0-100 u beni ilgilendirmiyor cunku 200 bin euro kendileri..benim burda demek istedigim kendi parasıyla alan icin deger mi? 320d cok cok guzel bir arac bunu kimse tartısamaz.. zaten 316 degil 313 olsa sonucta tartıstıgımız arac bmw..ama yılda 15000 max km yapan icin artı 40bin tl vermek ne kadar mantıklı ondan bahsettim..ben istanbul yollarında bmw gordugumde cogunlukla e90 320d oluyor.. ben de o furyada alsaydım 320 d ye biniyor olurdum sizin gibi.. ama tek bi gercek varki burada milyonlarca insanın hayalini kurdugu aracı tartısıyoruz..o yuzden herkes aracıyla mutlu.. saygılar

Kendi kazandığı para ile de Panamera'ya binenler var, şüpheniz olmasın. Ha kendi kazanmamış olsa ne farkeder, o da ayrı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KUTTA44

Ha şimdi daha güzel olmuş. Sana bir teklifim var; araçları 1 aylığına değiş tokuş yapalım. Merak giderek

olur ben de merak ediyorum 320d yi.. arkadas aldı f30 kasa 1 gunlugune degisecegiz galiba o benim aracı rengi icin istiyor ben de 170 le bi uzun yol yapıp ne kadar yakacagını merak ediyorum.. tabi ara hızlanmaları da.. bmw muhendislik harikası nasıl olsa..

Sen adamını bulmuşsun
    1 günlük deneyiminden sonra bilgileri ve yorumlarını bekliyoruz. Objektif olarak tabiki.

• Bu ayki auto&moto sport dergisinde 316 c180 karşılaştırılmış 316 performans olarak c180 den daha iyi çıkmış (c180 20bg daha güçlü)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dsg35

Bu ayki auto&moto sport dergisinde 316 c180 karşılaştırılmış 316 performans olarak c180 den daha iyi çıkmış (c180 20bg daha güçlü)

Hocam zahmet olmassa derginin resimlerini koysan olur mu nette baktım bulamadım nasıl olur 20 bg güçsüz araç daha iyi gider anlamadım ben bu işi 7g tronic dediler oda fayda etmemiş anlaşılan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meg2

quote:

Bu ayki auto&moto sport dergisinde 316 c180 karşılaştırılmış 316 performans olarak c180 den daha iyi çıkmış (c180 20bg daha güçlü)

Hocam zahmet olmassa derginin resimlerini koysan olur mu nette baktım bulamadım nasıl olur 20 bg güçsüz araç daha iyi gider anlamadım ben bu işi 7g tronic dediler oda fayda etmemiş anlaşılan.

Dergiyi almadım dostum marketteyken baktım mercedes 20bg fazla olmasına rağmen 316 perf olarak daha başarılı diyordu şanzımanda daha iyi fikan diyodu

• quote:

Orijinalden alıntı: meg2

quote:

Auto car dergisi sonuclari

• İzmir Özgörkey'de eski fiyattan f30 320i var. Ben geçen hafta uğradığımda stokta hala araç olduğunu söylemişlerdi.
  • 320i ile ilgili sikayetvar da egzozdan cig benzin atma sikayeti vardi ve servis bu sorunla ilgili hicbirsey yapmiyormus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bir arkadaşımız yukarıda 3 16 ı nın yıllık kasko giderinin kaç tl oldugunu sormus yok mu kasko yaptıran acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WARNİNG

arkadaşlar bir arkadaşımız yukarıda 3 16 ı nın yıllık kasko giderinin kaç tl oldugunu sormus yok mu kasko yaptıran acaba?

2900 tl ilk kasko bedeli.. sonra indirimsizlikle daha da duser

• quote:

Orijinalden alıntı: WARNİNG

arkadaşlar bir arkadaşımız yukarıda 3 16 ı nın yıllık kasko giderinin kaç tl oldugunu sormus yok mu kasko yaptıran acaba?

Valla ben sirket uzerine aldim 120 bin tl full kasko sirket uzerine oldugu halde 2400 tl ye yaptirdim

• merhaba herkese,

ben de yeni 3.20d aldım. 2 aydır bekliyordum, işlemlerin bitmesini bekliyorum en geç perşembe günü teslim alacağım. öyle boş otururken araçla ilgili yorumları okumak istedim ve bu tartışma da buldum kendimi. yaklaşık bir ay önce şirketimize bir 3.16i aldık ben de fırsat buldukça kullandım. gerçekten harika bir araba alan kimse aracından soğumasın. 136 bg olması bence hiç bir eksiklik değil. aracın hızlanması bence çok iyi. rakamlara çok takılmamak lazım. araç almayı dÜşünen herkesi fazlasıyla memnun edecek. ben çok önemsemiyorum ama araçla sırf merakımdan yanlamayı da denedim emin olun arkası da atıyor. bunu yazdım çünkü sırf bunu bile kriter olarak görenler olabilir. ben 3.20d aldım çnkü öyle bir imkanım oldu değer mi değmez mi sorgulamadım bile kafamda. daha iyi olması tek sebep. zaten herkes bunun farkında bu tartışmadaki. benim demek istediğim nokta şu 3.16i her açıdan türkiye şartlarında üstün bir araba. alan kimsenin aklı 3.20d de kalmasın. 100bin lıralık bir araçtan bahsediyoruz. az bir para değil okuduğunuz hiç bir yorum sizi soğutmasın. ayrıca yakıt performansı da çok iyi 3.16 nın. sonuçta 3.20 d nin üstÜndede 5 farklı motor seçeneği var. her zaman herşeyin daha pahalısı olacaktır hayatta en güzeli şükredip keyfini çıkarmak. herkese iyi günler. umarım teknik olarakta açıklayıcı olmuştur.

• Performans performans 20gun once sahil yolunda ortalama 90 la gitmisim eds yakalamıs154 tl ceza.. Al iste sehirici perfornans bukadar ortalama 70 olması lazımmıs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diagnotics -- 19 Kasım 2012; 15:19:47 >
  • quote:

Performans performans 20gun once sahil yolunda ortalama 90 la gitmisim eds yakalamıs154 tl ceza.. Al iste sehirici perfornans bukadar ortalama 70 olması lazımmıs

muhtemelen yeşilköy bakırköy arası yolda yedin cezayı (eğer istanbuldaysan)

oranın limiti 70 hocam. kocaman tabelalar + gözle görülür kameralar var.

çevrendeki araçların yavaş gittiğini de mi farketmedin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donanımcı Aras

quote:

Performans performans 20gun once sahil yolunda ortalama 90 la gitmisim eds yakalamıs154 tl ceza.. Al iste sehirici perfornans bukadar ortalama 70 olması lazımmıs

ya biliyorum ama sahilde de 70 le gidilir mi kardesim.. bi tek o yolda yok trafik 80-90 yaptım ha o da.. anında ceza yedik..

• Zaten aynen dediğin gibi de oldu. Gidip 320d siparişi verdim. 320d'den sonra 316'i ye binince bu ne dedim.
    Tabii bu benim şahsi fikrim. Mutlaka 316i de güzel bir araç.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Donanımcı Aras

quote:

ya biliyorum ama sahilde de 70 le gidilir mi kardesim.. bi tek o yolda yok trafik 80-90 yaptım ha o da.. anında ceza yedik..

Dikkat et, o yolda en asabi THY taksicileri bile 65-70le gidiyor...

O yüzden ben de 65 civarı giderim o yolda... Hadi pusudan ceza yesen tamam ama kocaman kamera var be kardeşim neyse canın sağolsun nası olsa ceza puanı işlemiyor öder gidersin

• BUGÜN UZUN SÜREN ARAŞTIRMALARDAN VE TEST SÜRÜŞLERİ SONRASI 316 İ ALMAYA KARAR VERDİM C 180 İÇ KALİTE OLARAK DAHA İYİ FRENLERİ DAHA İYİ AMA 316 DAN DAR VE KASASI 2014 TE YENİLENECEK. 316 SÜRÜŞ DİNAMİKLERİ AÇISINDAN C 180 DEN DAHA İYİ
    TECHNOLOGY PAKE,T COMFORT PAKE,T 5 KOLLU ALAŞIM CANT, SANSETEC DERİ DÖŞEME, ARKA KOL DAYAMA BARDAKLIK, SANROOF 48780 EURO DAN 44 100 EURO YA DÜŞTÜLER. AYNI ÖZELLİKLERDEKİ 320 D FİYAT 58 780 EURO VE KAMPANYA YOK YAKLAŞIK ARADA 14 000 EURO VAR VE BUNUNLA ORTALAMA OLARAK 316 İ NİN 8 LT/100 KM BENZİN YAKTIĞINI DÜŞÜNÜRSEK YAKLAŞIK 85 000 KM YOL YAPILIYOR. BU KİLOMETREYİ 3.20 D YAPMAK İÇİNDE YAKLAŞIK 20.000 TL HARCAMANIZ GEREKİYOR VE 320 D NİN YILLIK VERGİSİ 2000 TL ÜZERİ BAKI MASRAFIDA DAHA FAZLA BU DURUMDA BENİM GİBİ SENEDE 10.000 KM YAPAN BİRİ İÇİN 320 D ÇOK ANLAMSIZ OLUYOR BU NEDENLE 3.16 İ DE KARAR KILDIM
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.