Şimdi Ara

BMW F34 GT XDRİVE (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
315
Cevap
3
Favori
67.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kastamonuymuş plaka bakmamıştım. Uykusuzluk işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalurjist -- 12 Aralık 2010; 2:26:13 >
  • X drive' ı karlar içinde görmek daha güzel, sürmek de öyle olmalı

thule aero barlar tamam

ama üstü eksik kalmış kayak taşıyıcı, port bagaj , bisiklet ... ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: raifkokten

İnşaallah daha iyi fotolar da koyarım

BMW F34 GT XDRİVE

Hayırlı olsun. X-drive ın hakkını vermişsiniz açıkçası. Valla ben olsam kıyamazdım yepyeni arabaya bu karda kışta.
    Kapı kollarındaki ışıklar da çok tatlı görünüyormuş.
    Bu arada kışlık Good Year runflatlerden memnun kaldınız mı?

• hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileklerımle . arac gercekden muhtesem . arac uzerındekı kayıtlar ıse arabaya ayrı bır hava katmıs . Kayaga meraklıysanız sızın ıcın gercekden cok hos kullana bılecegınız bır arac olmus sızın ıcın 4 ceker almak . 4 cekerın verdıgı haz emınımkı tartısılmasızdır . Ben kayaga meraklıyım yaklasık 10 senedır flan kayıyorum belkı daha fazla . Benım ıcınde sezon onumuzdekı hafta baslıcak ıns karlar bıraz otursunda :)

tekrar hayırlı olsun bole bı aracı bole bır tablo ıcerısınde gorucegımı ınanın hıc dusunmemıstım ben olsam herhalde kıyamam genelde arazı aracıyla gıdıorum daga bayıra :)

tekrar hayırlı olsun
  • Gene sormak ıstedıgım bır konu . Aslında aracınız cok guzel ama genel olarak bu tarz yollara uyumlu bır arac deıl hemen hemen aynı paraya alınabılıcek olan BMW X1 xDrive20d neden secmedınız ? ozel bır sebebınız varmıydı bu aracı almakda yoksa X1 ı hıc dusunmedınız bılemı ? sadece merak ettım

BMW F34 GT XDRİVE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fletch -- 13 Aralık 2010; 12:37:38 >
  • Aracın hayırlı olsun güle güle kullan.

Kış lastiği kullanılmadığı sürece XDRİVE filan hikaye. Uludağ yolunda ne 4 çekerler gördüm hepsi yolda kalmış yanlarında şahinler doğanlar (Taksiler) takır takır geçiyorlardı çünkü hepsinde kış lastiği vardı.
  • Tekrar hayırlı uğurlu olsun derim.Kazasız belasız sürüşler dilerim...

Ne demişler mal canın yongasıdır.Raif bey'de aracının tadını çıkartıyıor...

Aracın hakkını makul limitler içinde vermek gerekir..

Tebrik etmek gerekir bence,yok sıfırmış felan hikaye...

Bir kaç snowbord resimleride eklerseniz hiç fena olmaz içimiz açılır...

Saygılar...
  • 184 beygirin ve Xdrive ın hakkını vermişsiniz.
  • Bir de xdrive almaya gerek yok diyordunuz adama, daha ilk günden kullanma başlamış
  • Hayirli olsun Kis lastiklerini jant kapakli jantlara takmadiginiz daha iyi olmus. Hakkini da vermeye baslamissiniz. Kazasiz belasiz kullanmaniz dilegiyle
  • Hayırlı olsun hocam.
  • Öncelikle iyi dileklerini ileten arkadaşlara teker teker teşekkür ederim,inşaallah daha iyileri sizlere nasip olur

quote:

Orijinalden alıntı: Fletch

hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileklerımle . arac gercekden muhtesem . arac uzerındekı kayıtlar ıse arabaya ayrı bır hava katmıs . Kayaga meraklıysanız sızın ıcın gercekden cok hos kullana bılecegınız bır arac olmus sızın ıcın 4 ceker almak . 4 cekerın verdıgı haz emınımkı tartısılmasızdır . Ben kayaga meraklıyım yaklasık 10 senedır flan kayıyorum belkı daha fazla . Benım ıcınde sezon onumuzdekı hafta baslıcak ıns karlar bıraz otursunda :)
    tekrar hayırlı olsun bole bı aracı bole bır tablo ıcerısınde gorucegımı ınanın hıc dusunmemıstım ben olsam herhalde kıyamam genelde arazı aracıyla gıdıorum daga bayıra :)

tekrar hayırlı olsun

Üzerindeki barları çıkartacaksın dimi diyen o kadar çok olduki anlatamam.Her gören kelebek konmuş gibi diyor
    Ben de bu işlere 30 undan sonra merak saldım.Abi zaten geç kalmışsın kayakta hiç eğlenme boarda başla dediler,o şekilde boarda başladım.
    X1 olayına gelecek olursak aslında kafamda x3 vardı fakat hem aracın hazır olmaması hem de yüksek fiyatı beni vazgeçirdi.x1 e o kadar para nedense bana fazla geliyor.Hem de aile içi pek sıcak bakamadık x1'e.

quote:

Orijinalden alıntı: can bora

X drive' ı karlar içinde görmek daha güzel, sürmek de öyle olmalı

thule aero barlar tamam

ama üstü eksik kalmış kayak taşıyıcı, port bagaj , bisiklet ... ?

Arkadaşım sen bu işi biliyorsunthule kayak taşıyıcım vardı fakat arabayı almaya giderken otobüsle gittiğimden yanımda götürmemiştim.Daha önceki barlarım da aero bar değil çelik bar olduğundan küçük bir parça gerekiyormuş o yüzden kaldı.

quote:

Orijinalden alıntı: drcool

Hayırlı olsun. X-drive ın hakkını vermişsiniz açıkçası. Valla ben olsam kıyamazdım yepyeni arabaya bu karda kışta.
    Kapı kollarındaki ışıklar da çok tatlı görünüyormuş.
    Bu arada kışlık Good Year runflatlerden memnun kaldınız mı?

Ne diyim hiç aklıma gelmedi valla,sonuçta çakur çukur yol değil,kar-buz o kadar Zaten hep diyorum arabaya çok güvenmem tırsak giderim diye
    Dediğin ışıkları ben de sonra farkettim,gerçekten çok güzel duruyor.
    Goodyear lastiklerden şimdilik memnunum ama şöyle iki-üç ay kullanayım bir yorum daha yazarım

quote:

Orijinalden alıntı: kayacem

Tekrar hayırlı uğurlu olsun derim.Kazasız belasız sürüşler dilerim...
    Bir kaç snowbord resimleride eklerseniz hiç fena olmaz içimiz açılır...

Saygılar...

Sağol Cem teşekkür ederim,darısı başına.Keşke daha önce alsaymışım bu aracı diyorum,a4 de boşa eğlenmişiz valla.
    Snowboard resimleri inşaallah haftaya olur

quote:

Orijinalden alıntı: tuuberk

Hayirli olsun Kis lastiklerini jant kapakli jantlara takmadiginiz daha iyi olmus. Hakkini da vermeye baslamissiniz. Kazasiz belasiz kullanmaniz dilegiyle

Aslında kapak jant araca olamdı desek daha doğru.Araç hmj ile çok daha hoş duruyor fakat bu rf lastikleri janttan çıkartmak o kadar zor ki ve lastik resmen yamuluyor ,görseniz bana hak verirsiniz. Aldığım yer yalnız hep Bmw nin işini yapıyor,jant büyütmek isteyenlerden 16 inch hmj çıkarsa bana haber verecekler.

• quote:

Orijinalden alıntı: raifkokten

İnşaallah daha iyi fotolar da koyarım

BMW F34 GT XDRİVE

Seni Xdrive da kurtarmaz böyle karlara girersen,en iyisi al bir DEFENDER tamamen kurtul

Hayırlı olsun tekrardan.
  • Resim super. Gule gule kullanin.
    Yalniz 3 serisinin alti bu kadar kar icin biraz alcak. Karlar biraz sert olsa alti surtebilir. Bir de tamponun onune toplanmadi mi karlar?

Acikcasi ben bu kadar kara gireceginizi tahmin etmemistim. Kayak merkezlerinin yollari genelde ezilmis kar oldugu icin yukseklik cok gerekmiyor ama bu durum icin alcak kalmis gibi sanki araba. Hic zorlandiniz mi o kadar karda, ne kadar mesafe gittiniz?

Fakat fotografta o karlarin arasinda cok guzel gorunuyor 3 serisi. Barlar da yakismis bence. Ben arka koltugu yatirip iceri koyarim boardu ama bir daha ki arabamda bar almak isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk984

Resim super. Gule gule kullanin.
    Yalniz 3 serisinin alti bu kadar kar icin biraz alcak. Karlar biraz sert olsa alti surtebilir. Bir de tamponun onune toplanmadi mi karlar?

Acikcasi ben bu kadar kara gireceginizi tahmin etmemistim. Kayak merkezlerinin yollari genelde ezilmis kar oldugu icin yukseklik cok gerekmiyor ama bu durum icin alcak kalmis gibi sanki araba. Hic zorlandiniz mi o kadar karda, ne kadar mesafe gittiniz?

Fakat fotografta o karlarin arasinda cok guzel gorunuyor 3 serisi. Barlar da yakismis bence. Ben arka koltugu yatirip iceri koyarim boardu ama bir daha ki arabamda bar almak isterim.

Orası tam yol değil.Çocukların oynaması için biraz yolun dışına çıktım,o şekilde önüne kar toplandı.Ben yukarı çıktığımda daha kar makinası gelmemişti o yüzden yolda da o kadar çok kar var.Birazdan bir aksilik çıkmazsa arkadaşın yanına giderim,ondaki telefondaki görüntüleri de yüklerim,onlar biraz daha net ve güzel

• Raif bey aracınız hayırlı olsun...

Şu ingilizler de bir yerden kendi markalarını (ki aslında yıllardır kendi markaları bile değil) yani land roverları övmeden duramıyorlar.

Gerçek arazi harici başka bişi, asfalt için yapılmış 4x4 ayrı bişi.

Kaldı ki land roveri batarken ayağa kaldıran yine BMW.

pajero, discovery, land cruiser, tourag bu 4 araç kendi içinde karşılaştırılabilir ama işin içine x6-x5-q7 yi karıştırmak bence olmaz. Haksız mıyım?

quote:

Orijinalden alıntı: Nike

quote:

Orijinalden alıntı: viper17

quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

nedense çok yüzeysel düşünen arkadaşlar var...

BMW xDrive sistemi boşa dönecek olan tekerleği milisaniyeler içinde tespit edip ona vereceği gereksiz gücü kesip yere basan tekerlere tam güç veriyor...

yani bahsi geçen rampada -ki o videoyu bilenler bilir- atıyorum sağ ön lastik içinde dönen silindir bir yapı olsa ve toplamda 3 teker boşa dönecek olsa, sol ön teker %100 güç ile tüm aracı çekebilecek bir yapıya sahip.. burada önemli olan noktada o 3 tekerleğin boşa dönmemesini sağlamak.. çünkü bu bir rampada değilde kaygan dikey bir arazi şartında olsa boşa dönecek tekerlerin aracın yere basan noktalarından kaydırmasına sebep olur..

kışın altınızda normal bir araç varken atıyorum karda durdunuz.. gaza bastığınızda araç az da olsa yolun eğimine göre patinajla kalkarken sağa ya da sola doğru kayma eğilimi gösterir.. boşa dönecek tekerlerin gücünü kesmesi bunu önlemek için işte...

quattro sistemi sürekli değişken 4 çeker sistemine sahip ancak güç kesme ve kesilen gücü yere basan tekere verme gibi bir sistem olmadığı için xDrive'ın yanında sınıfta kalıyor..

Bunu izleyin bir de

BU VİDEO YANLI BİR VİDEODUR 20-25 " jantla bi zahmet çıkamasın araç zeminde çim bu arada ve lastikler asfalt lastiği gibi. Top Gearın Range rover iyi gösterme çabasından başka bir şey değil.(Sonuçta İngiliz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 12 Aralık 2010; 23:48:34 >

• Hayırlı olsun.
    Şansınıza kar da var.
    :-)
  • Top Gear ın yaptığı soytarılık başka bir şey değil
    Yönetici bir arkadaş vereceğim video için konu açmıştı ama buraya da koyarsak iyi olur diye düşünüyorum.
    Neticede uygun lastik olmazsa xdrive falan hikaye.Bmw yi burada tebrik etmek lazım,hiç çekinmeden böyle bir video hazırlamışlar.Keşke xdrive olmayan kış lastikli bir x3 daha olsaydı da onu da görseydik.

• TOP GEAR'da ki olay üzerine bir önceki sayfada yazmış olduğum msjı aynen buraya da ekliyorum!!..

quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

işte bu yüzden insanlar Range Rover tercih ediyorlar.. bende bunlardan biriyim..

zaten dikkat edecek olursan videonun 4:44 saniyesinde Jeremy Clarkson şunu diyor! " BUT! no low range gearbox, this no ride high control and this no locking differentials.. hmmm?!?!"

türkçe meali: "FAKAT! (arazide kullanmak için) bunun düşük aralıklı şanzımanı yok, araç yükseklik (- alçaklık) sistemi yok ve kilitli diferansiyeli yok... hmmmm?!?!"

ewt xDrive harika bir sistemdir ancak Range Rover'da X6'da olmayan bu sistemler olduğu için oradan çıkıyor...

düşük aralıklı şanzıman sayesinde araç patinaja kalmaz yani düşük hızda tekerlek dönüşü ve maksimum kavrama.. ancak X6'da gaza ne kdr basarsan tekerlekler o kdr döner.. ancak Range Rover'da bunu önleyici sistem vardır.. hatta bu sistem yüzünden bazı yerlerde kaldığımı ve DSC'yi tamamen kapatarak full gazla çıktığımı belirteyim..

araç yükseklik sistemi (havalı süspansiyon) yok... videodaki o sahne için gerekli olan bir şey değil.. ancak şununda farkına varmak gerek.. BMW X6 bir SUV (Sport Utility Vehicle) değildir bir SAC (Sport Activity Coupe)'dır... BMW X5'de bir SUV değildir bir SAV (Sport Activity Vehicle)'dır.. o yüzden havalı süspansiyon opsiyon olarakda sunulmaz...

ve en önemlisi kilitli diferansiyel... Range Rover'da kilitli diferansiyelin kilit derecesini ayarlayabilirsin.. BMW X serilerinde bu yoktur...

bunun dışında karda olan olayının pek tartışılacak bir yanı yok.. çünkü X6'nın üstündeki lastikler kar lastiği değil.. aracın o kdr ilerlemesi gayet normal..

@gorele2000: bu arada yanlış bilgilendirme olmasın!!!.. Land Rover'ı batmaktan kurtaran BMW değil, Hintli TATA'nın ta kendisi... Jaguar ve Land Rover'ı TATA satın almıştır 2008'de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 13 Aralık 2010; 13:21:46 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.