Şimdi Ara

BMW M6 Cabrio Kiralama (BMW Welt-Resimler-Video)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
2.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar https://portal.bmw-on-demand.de/index.do?action=display#modell
    sayfasında görüldüğü gibi Bmw Welt isteyen sürücülere M Modelleri dahil saatlik yada ne kadar istiyorlarsa kiralama şansı veriyor.

Daha önce bir şekilde bu hizmetten yararlanan oldu mu acaba? İş amaçlı yarin Munihe gideceğim acaba sayfada dendigi kadar kolay mi bu araçlara binebilmek ?

Koskoca Bmw ara sokak araç kiralayacı cingöz esnafımız gibi huysuzluk yapıp sağ gösterip sol vurmaz değil mi?

Doğru ise M6 saatlik 75 euro imiş ...Bu araç için verilir diyorum.

Nedir fikriniz? Borusandan da aynı hizmeti bekleriz ayrica:-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBB -- 30 Ağustos 2013; 21:57:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Borusan yapsında bizim millet 1 saat yanlasın,arabanın içine edip getirsin di mi. ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar M6 coupe icin gitmistim ancak kader o ki M6 cabrio kullanma sansim oldu iki saat boyunca.

Ilk baslarda geriyor insani lakin alisinca muthis bir arac.

Turkiye fiyatinin da artan euro ile beraber 892.000 tl liste fiyatiyla ulkmizde stilan en phali Bmw olusu da bu tecrubeme baska bir anlam daha katmis oldu. !

(Hakikaten fena soyuluyoruz :-))

Resimler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBB -- 26 Ağustos 2013; 13:05:53 >

• Bu arada arac siyah + siyah merino döşemeye sahipti. 2012 model ve 11.000 km idi yaklaşık.

İlk önce internet - yukarıdaki linkten size uygun gün ve saat dilimini istediğiniz araç için seçiyorsunuz. Fakat kayıtlı olmanız ve hatta kayıt sırasında kredi kartı bilgilerinizi doğru girmeniz (eger ciddi iseniz) şart.

Daha sonra e-mail adresinize kiralama servisinin alındığını ve bir konfirmasyon numarası gönderiyor sistem.

M6 Coupe 75 euro/ saat iken Cabrio 80 euro / saat olarak listelenmiş.

Bmw on demand bankosuna 10 dk kala sizi istiyorlar (erken gidip kuralcı Almanların hayır tam on dakika kala gelmeniz gerekiyor demelerine maruz kaldim belirteyim).

O sirada kağıt prosedür işlerini aşağida bir görevli hazirlarken sizden M serilerinden birini kullanmanız icin minimum yaş şartı olan 25 yaşınızı ispat etmenizi yada kısaca ehliyetinizi istiyorlar.Bununla beraber pasaport ve en onemlisi 1000 euro bloke edebilecekleri bir kredi karti istiyorlar. Kazasız belasız aracı teslim ettikten bir kaç gün içinde işe çıkış yaptıkları tutarı yine kartınıza iade edip saatlik kiralama ücretini kredi kartından çekiyorlar.

Kullandığım araçta ölü nokta fonksiyonu, head up display, şerit ikazı, acil frenleme sistemi, bang & olufsen gibi bir çok ozellik vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBB -- 28 Ağustos 2013; 11:09:38 >

• Çok güzel gerçekten.
  • Çok güzel bir deneyim ve faydalı bir paylaşım olmuş.
  • Aslinda Avis vb gibi firmalardan arac kiralamaktan pek bir farki yok gibi görunüyor.En büyük farki tabii ki aracın kendisi ve profesyonel bir ilgi alaka ve teslimat süreci.

M6 coupe icin gitmiştim, hem iç mekanı guncel 3 serisi coupe ile karşılaştırabilmek için ayrica Almanya gibi bir ülkede yaz aylarina güvenmemek gerektiğini bildiğimden cabrio istemiyordum.

Uzatmayalim aşaği garaja inildi ve garajda parketmiş onlarca bmw arasindan siyah M6 coupenin yanına varıldı. Bir yandan sohbet eden eleman bir yandan da elindeki teslimat formuna araçtaki mevcut çizik hasar vb şeyleri not ediyordu. Boya çizikleri için ne kadar hassas olduklarını bir kere daha gördüm yada Almanya yolları o kadar pürüzsüz ve düzgün iken ufak çizikleri ,bizim çıtır tabir ettiklerimizi bile eliyle gösterip hani geri geldiğinde bunlar olursa sorarım sana der gibi bir hali de vardi elamanın.

En çok önemi ise jantlara ve lastiklere verdiklerini gördüm.Elleri ve parmakları ile jantlarin dış yüzeyini çok kontrol ettiler malesef bizde neredeyse tum araçlarin dış jant yüzeyleri hatalı park etmekten dikkatsizlikten hasarli pütürlü kabarık kalkık. Fakat Almanya yasalarinda da jantın güvenlikten dolayı jantın çok temiz olması istendiğini anlatırken eleman, on sol tekerde bir bıçakla kazınmış çentik olan bir yere denk gelmesin mi?

Hemen üst ana banko arandı bir kac konuşmadan sonra kusura bakmayın bu şartlarda size bu aracı vermiyoruz yerine M6 cabrio var hazırda dediler.

Severek biraz da mecburiyetten kabul etsem de ,hem vakit geldikce 560 hp' yi nasıl zaptedeceğimi hemde kıla tüye bahane bulan Almanların kolaylıkla 1000 euro mu iç edeceklerini düşünürken bayağı bir gerilmiştim:-)

Araç kaskolu ancak 1000 euroya kadar olan hasar- masrafı eğer kusurlu ise kullanıcıdan tahsil ediyorlar. Fakat pert etsem de 1000 eurodan fazla ödemeyecek olmam da ufaktan bir rahatlama vermişti.

Kısacası ölümü gösterip vereme razı etmişlerdi, Bmw merkezde olmakta ayrica bir güven veriyor insana yoksa o tarz bir arabayi kiralamak (parasi bir sey değil herkes bu forumda saatine 80 euro verebilir) bayağı bir kasıyor insanı.

Kolay değil yıllarca resimlerine özenerek baktiğımız, youtube da bir sesini duyalım diye arayıp durduğumuz V8 560 hp 0-100 4,3 sn olan hayvani araç elinin altında duruyor.

Fakat elemanin dediklerinde hakli çikmasi sevindirici idi..

Korkmaya gerek yok basmassaniz sanki bir 320 d kullaniyor hissi var bariz , direksiyon beklediğimden yumuşak üstelik M Direksiyon o kadar da kalın gelmedi bana. (en azından M paket bir X5 direksiyonu kadar kaba ve kalın değil, kavraması üstelik alacantra süet oluşu yüzünden çok kolay ve kullanışlı, eliniz asla terlemiyor)

üstelik araç değişimi yaparken kendilerinden kaynaklı bir durum olduğu icin 80 euro olan fiyati coupe fiyatından 75 euro / saat olarak fatura ettiler.

Kullandığın benzini otomatik anahtardan en son servislerdeki gibi hesaplayip 1,7 euro / lt olarak hesaplama yaptılar.Yaklaşık bir 20 euro falan ilave benzin parası odemiş oldum.
    Araç ortalama 18 lt /100 km yaktı.

Keyifli ve çok güzel bir deneyim oldu gerçekten.

Bu arada baş mesafesinin cabrioda coupeden daha fazla olduğunu (üst kapalıyken tabii ki) öğrendim ki 6 serisi coupe gercekten hem baş mesafesi hem de oturma pozisyonu olarak arkada çok dar ancak iki çocuk oturabilir ki 5 mtlik bu dev araç neresine harcamış bu hacmi anlamak çok zor.

Motor sesi harikaydı az az gaz verirken yaşanan patlamalar bang & olufseni inanın kapatmanıza sebep oluyor.

Bu arada kendi aracımda Focal hoparlör +Audison amfi kullanan birisi olarak her türlü Focal diyorum , kesinlikle adına şekline kanılmasın sıradan bir hoparlör takımı ve sistemi bence.Kotu değil fakat neredeyse 10.000 euroyu bulan (ülkemizde) fiyatıyla bang & olufsen almak intihardir baska bir sey değil, hiç özenilecek bir şey değil yani. Bunun yerine gidin iyi bir tesisatçıya size kat kat iyi sistemi 5 te birine kursun.

Genel gozlemlerim bu kadar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBB -- 28 Ağustos 2013; 11:04:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Audi A1 vs VW New Beetle
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kulakların yoğun olarak çınlayacak haberin olsun,
  • Kaç saatliğine kiraladınız aracı hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Kaç saatliğine kiraladınız aracı hocam ?

İki saat olarak Amanyaya gitmeden once netten ayarlamıştm (biraz korkunun etkisi vardı, süre ne kadar uzarsa o kadar risk demekti.Tadında bırakayım istemiştim) fakat arac vb değişip planlanandan geç aracı teslim alınca 2saat 45 dk gibi bir süre kullanmış oldum.

Toplamda 180 euroya mal oldu.

Gözlerim ex-dieseli aramadı degil bu arada yollarda:-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBB -- 28 Ağustos 2013; 11:11:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TBB

quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Kaç saatliğine kiraladınız aracı hocam ?

Iki saat olarak Amanyaya gitmeden once netten ayarlamistim (biraz korkunun etkisi vardi sure uzarsa o kadar risk demekti tadinda birakayim.istemistim) fakat arac vb degisip planlanandan gec araci teslim alinca 2saat 45 dk gibi bir sure kullanmis oldum.

Toplamda 170 euroya mal oldu.

Gozlerim ex-dieseli aramadi degil bu arada yollarda:-)

Ne zevkli olmuştur ama o sürüş. Kaç km yol yaptınız bu süre içinde ? Ben o 2 saat 45 dk'da rahat 400 km yol yapardım.

• Mükemmel bir tecrübe olmuş. Elinize sağlık..

Çok güzel bir hizmetmiş. Yurdum işletmecisi ve insanları hakkında bir şey diyemeyeceğim... (Mesele derin)

İnşallah hiç değilse bu örnekte olduğu gibi iyi bir iş ahlakı kazanıp düzgün gelirler elde edebilirler.. (mesele derin)

Şahsi kanaatim, zaten bu tür araçları böylesi iyi organizasyonlarda test edip bırakmak daha akıllıca..

Çok hevesli bir insan bile her ay 3 saatliğine kiralamak istese, yıllarca sahip olmak için harcanan emek ve paradan daha çok karlı ve verimli olacaktır..

Tabi sahip olmanın tadı başka..

uzun lafın kısası. Yeni incelemeler olursa güzel videolar da bekliyoruz..

• Hocam yaklaşık 100 km yol yaptım.

Yurtdışında hic araç kullanmayan birisi olarak ve emanetin bağrı yufka olur diyerek baştan elemanın isterseniz otobana çıkıp istediğiniz kadar basabilrsiniz yada şehir içi gezebilirsiniz teklifini şehir içi dolaşmadan yana kullandım.

Otobanda eminim cok daha zevkli olurdu 200 'leri görmek bu araçla,fakat şehir içinde sakin sakin aracın keyfini çıkarmak üstünü açıp tüm Münihi gezmek güzel olacaktı.

Acemiliğim ve tırsakliğım diyelim yolları bulamam geri gelemem otobanda çıkışı kaçırır kendimi Stuttgartta bulurum :-) diye o seçeneği yapmadım.

Almanların bile dönüp dönüp baktıklarinı görünce M6 nın dünyanın en prestijli araçlarından birisi olduğunu anladım , koca koca Almanlar porscheler yol verelim diye yollardaki insanlar nedir bu böyle diyerek baktılar üç saat boyunca.

Birazda içimizdeki Türklüğü tatmin ettik diyelim:-) otobana çıksam kimse görmezdi ...(şaka tabiiki)

Fakat Almanyanın herhangi bir şehrine giden birisinin mutlaka özellikle Münihe gidip bu deneyimi hayatında bir defada olsa yaşaması gerekiyor.

Süre sınırı yok hatta netten okuduğum kadarı ile 5-6 saat üzeri olursa bir gece vb gibi sahip olabilmekte mümkün .Değişik promosyonlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBB -- 28 Ağustos 2013; 11:20:28 >

• Bu arada cektiğim videolarda var tabiiki fakat kendimi de bolca konu mankeni ettiğimden, biraz amacından sapar diye düşünüyorum buraya yüklersem.

:-)

Fakat ilk başta elemanların 7-8dk boyunca aracı anlatıp nasıl kullanacaklarını gösterdikleri videoyu yükleyebilirim.

Almanca bekleyen gençlere hayal kırıklığı olacak ingilizce ile artık ama napalım :)

Almancanin yeri araç tanıtımı bile olsa bir başkadır yaman yurdum genci için :-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBB -- 28 Ağustos 2013; 11:13:59 >
  • http://touch.dailymotion.com/video/x13yo0x_bmw-on-demand-m6-cabrio-delivery-instructions_auto

Arkadaşlar dediğim gibi ilk teslimat anında yetkili arkadaşin araç ile ilgili vermiş olduğu bilgilerin videosunu yukarıdaki linkte görebilirsiniz.

Selamlar

• Alet gergin.
  • ...M6 nın keyfi paha biçilemez
  • Çok güzel paylaşım hocam,ellerinize sağlık.Fotoğrafları ve videoyu ağzım açık izledim desem yeridir Bu arada adamların disiplini ve iş ahlakı takdire şayan bunu da belirtmek gerek.
  • Hocam haklisin aynen vites aralıklarını ayarlama imkanı var. Normalde Bmw deki Ds içinde de bir hassas ayarlama yapıyor bir kaç kademede...

Alet aşşırı gergin ,katılıyorum...

• Videonun devamı da var yarın da onu yüklemek istiyorum. Bir 6dk kadar daha navi ve diğer bazı detaylar hakkında arkadaşin anlatmış olduğu ..

Iş ahlakları gerçekten çok güzel net berrak olması gerektiği gibi...

E böyle bir iş disiplini bu tür araçlar üretmeye yarıyor işte...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.