Şimdi Ara

BMW, yeni nesil elektrikli güç ünitesini duyurdu: 900 km menzil sunacak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BMW, yeni nesil elektrikli güç ünitesini duyurdu: 900 km menzil sunacak!
    BMW, yeni nesil Neue Klasse elektrikli otomobilleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz aylarda konsept modellerini sergileyerek tasarım dilini paylaşan Alman üretici, şimdi de teknolojisi hakkında detayları paylaştı.

Gen6 eDrive neler sunacak?

Bu sene tanıtılacak ilk Neue Klasse temelli modeli iX3'e markanın yeni tahrik ünitesi Gen6 eDrive güç verecek ve ileride tüm elektrikli modellerde yerini alacak. Gen6'nın kalbinde, 800 V mimarili ve prizmatik hücreler yerine %20 daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip silindirik hücrelerden oluşan batarya paketi yer alacak. BMW, Gen6 araçların markanın mevcut elektrikli otomobillerine kıyasla %30 daha hızlı şarj olacağını ve %30 daha fazla menzil sunacağını söylüyor. Bu da en az 600 km menzil demek. Hatta bazı modellerde menzilin 900 km'ye ulaşacağı belirtiliyor.

Yeniden tasarlanan batarya paketinde hücreler önce modüllere yerleştirilmek yerine doğrudan paketin içerisine yerleştiriliyor ve piller Neue Klasse otomobillerinde yapısal bir bileşen haline geliyor. Bu sayede ağırlık azalırken dayanıklılık da arttırılmış oluyor. BMW, yeni batarya paketlerinin çok ince olduğunu ve SUV'lerden spor otomobillere kadar her türlü araca rahalıkla uygulanabildiğini söylüyor.

BMW ayrıca, sabit mıknatıslı senkron motorlardan daha kompakt ve düşük maliyetli olduğu için dört tekerlekten çekişli xDrive araçlarının ön aksında asenkron motorların kullanılacağını açıkladı.

Ayrıca Bkz.BMW, gelecekteki elektrikli araçlarına güç verecek yeni merkezi bilgisayarını tanıttı

Gen6 güç ünitesinin seri üretimine, BMW'nin Avusturya'daki Steyr tesisinde Eylül ayında başlanacak. Neue Klasse otomobillerinin bataryaları ise Almanya, Macaristan, Çin, Meksika ve ABD'deki beş yeni üretim tesisinde üretilecek.

Kaynak:https://www.carscoops.com/2025/02/bmws-800v-neue-klasse-evs-charge-30-faster-could-offer-500-miles-of-range/

• Hyundai’ın ve Kia’nın 3-4 sene önce geldiği noktaya gelirler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İsterse uçan araba yapsınlar bmw diyince insan bi irite oluyor. Apaçi keko serseri insanlar gözümde canlanıyor. Hiçbir zaman bir Mercedes, Audi imajı prestiji olmayacak bir marka.

• Lazona53 L kullanıcısına yanıt
    Audi den her haliyle daha prestijli

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Daha önce söylediğim gibi Avrupalılar elektrikte geride kaldılar. Ya yeni teknolojiler bulma yoluna girip çinlilerle rekabet edecekler ya da batacaklar tıpkı telefon sektörü gibi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • "5 milyonluk başlangıç fiyatıyla, yakıttan tasarruf(!) etmek isteyen, prestij yoksunluğu çeken müşterilerini bekliyor" şeklinde bir tanıtım videosu gözümde canlandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.J. Pacino -- 21 Şubat 2025; 23:15:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış anlaşılmasında forum komple yok bin km menzilli batarya çıktı yok 2 bin km menzilli falanca marka filanca aracını üretti yok 900 km menzilli falanca marka filanca modelini çıkardı gibi birbirinin benzeri haberlerden geçilmez oldu .. Tekrar ediyim Yanlış anlaşılmasın samimi diyorum şişdik başka haber yokmu devamlı bu tip biribirinin benzeri konular açılıp duruluyor.. bakıyorum cevap yazan arkadaşlarda genelde aynı arkadaşlar..

Yazılan cevaplar bile benzer çoğu zaman.. Avrupa geri kaldı Almanlar çok geri kaldı falan filan..bende artık zaten bu tip konulara yazmama kararı aldım çünkü birbirinin benzeri şeyler yazıp duruyorum.. kendimi tekrara düşüyorum ..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çinli otomobillerin menzil konusunda ki başarısı taktire şayan. Malzeme kalitesi konusunda da doğru strateji izliyorlar.

Çinli arabaları gördükten sonra Avrupa arabaları çok itici geliyor. Dünya'da asfalt yolların mesafesi ve kalitesi git gide arttı ve artıyor. Otomobili oluşturan parçaların malzeme kalitesinin geçmiş yy de ki kadar dayanıklı olmasına gerek yok. Optimum dayanıklılık, optimum kalite yeterli. Çünkü, sürülen yollar artık daha kaliteli. Otomobiller daha az yıpranıyor. Çinli otomobil üreticilerinin fark ettiği asıl konu bu. 1900 lü yıllarda ki malzeme kalitesine gerçekten gerek var mı?

• tam alman işi olmuş domuz burunlu araba :D :)))))

• quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

Yanlış anlaşılmasında forum komple yok bin km menzilli batarya çıktı yok 2 bin km menzilli falanca marka filanca aracını üretti yok 900 km menzilli falanca marka filanca modelini çıkardı gibi birbirinin benzeri haberlerden geçilmez oldu .. Tekrar ediyim Yanlış anlaşılmasın samimi diyorum şişdik başka haber yokmu devamlı bu tip biribirinin benzeri konular açılıp duruluyor.. bakıyorum cevap yazan arkadaşlarda genelde aynı arkadaşlar..

Yazılan cevaplar bile benzer çoğu zaman.. Avrupa geri kaldı Almanlar çok geri kaldı falan filan..bende artık zaten bu tip konulara yazmama kararı aldım çünkü birbirinin benzeri şeyler yazıp duruyorum.. kendimi tekrara düşüyorum ..

Vatanseverligin belirtisi batiyi gomup doguyu yüceltmek oldu.

Digerleride din iman devlet millet ümmet filistin gazze içerikli cümlelerle kullanmak..BMW, yeni nesil elektrikli güç ünitesini duyurdu: 900 km menzil sunacak! 

• quote:

Orijinalden alıntı: Lazona53

İsterse uçan araba yapsınlar bmw diyince insan bi irite oluyor. Apaçi keko serseri insanlar gözümde canlanıyor. Hiçbir zaman bir Mercedes, Audi imajı prestiji olmayacak bir marka.

Üstelik bu kekoluk tüm dünyada bilinen bir gerçek. Sinyal vermeme, makas atma, tampona yapışma, uzaydan selektör yakma...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 22 Şubat 2025; 13:25:7 >

• BMW, yeni nesil elektrikli güç ünitesini duyurdu: 900 km menzil sunacak!

ön tasarım beni benden aldı :)

• DaggeredByRuhtan kullanıcısına yanıt

Audinin D segmenti bile BMW'nin E segmentinden daha prestijlidir

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Bmw ile benzer kategorilerde görülen audi ve mercedeste bmw nin sürüş keyfi ve dinamikleri olmadigi için arada çılgınlık yapmak isteyen bir kac kendini bilmez yüzünden bmw nin imaji boyle görülebilir ama çoğunluk bmw kullanıcısı rafine sürüş zevkine sahip insanlardir.Audi ve mercedeste isteseniz de BMW nin sürüş keyfini alamazsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.