Merhaba arkadaşlar, kaç gündür düşünüp işin içinden çıkamadığım bir sorum var. Bmw ve roadster araçlar hakkında hiç bilgim olmadığı için bu başlığı açtım. Tecrübe veya bilgisi olan arkadaşlarımız varsa cevap verirse çok sevinirim.
Bende 2009 A5 coupe 180 hp var. Aracı değiştirmek istiyorum. Muhtemelen son kez spor araba için bakınıyorumdur. Aklıma yatan araçlardan birisi 2011 Z4. Fiyatlarını araştırıp bir kaç araç sahibi ile görüştüm ama fiyatları bana biraz abartı geliyor. Sonuçta 2 kişilik bir araç ve çok alıcısı olacağını düşünmüyorum. Gelelim asıl sorumuza Benim araçta tramer kaza boya vs.. yok 125 bin kmde. Temiz bir araç. Baktığım araçlardan biri olan z4 2.3i sdrive olan ise 10k hasar kaydı var ve 105 bin kmde. Plastik aksam ve farda işlem var ama kaportada boya değişen yok. Sizce aradaki fiyat farkı ne olmalı? D segmentinden E segmenti bir araca geçmek tabiki mantıklıdır ama sorum şu ne kadar bir ücret ödersem makul olacaktır?
Satarken zorlanacağımıda adım gibi biliyorum. Özetle; sizce bu iki araç arasında geçiş yapmak mantıklı mı? Mantıklıysa bu iki bahsettiğim araç arasındaki fiyat farkı ne olmalı?
dostum birazdan da diğer arkadaşlar yazarlar, ama kendi fikrimi söyleyeyim.
Eğer bir aracı çok seviyorsan ve almak için imkanın var ise almalısın. Çevre ne der diye düşünmemelisin. Zira o aracın tadını çevre değil sen çıkaracaksın.
Daha sonra aile hayatın roadster bir araca binmeni engelleyecektir. bineceksin ama ikinci aracınız olduğu sürece. Bu yüzden geçmişte istediğim arabayı almayıp pişmanlığını hala yaşıyorum. zaman geçtikçe eski araçlar her ne kadar premium olsa da ucuzluyor ve apaçi çakal takımının eline düşüyor. Özellikle bmw lerin düşmanı çok. bence mantık değil gönül işi bu.
audi a5 coupe ile roadster karşılaştırılamaz iki araçtır. Birisi d sınıfı (4 kişilik, 5 kapı) diğeri 2 kişilik 2 kapı. fiyat konusunda ise bir şey diyemem çünkü piyasa alım satım arasındaki dengede yol alır. satıcı x ister alıcı y verir aracın fiyatı y olmuş olur. araç sahibi dilediği fiyatı isteyebilir ama asıl fiyat alıcı tarafından belirlenir. bu aralar durgun piyasada aracını satmak isteyen kişi bir kaç bin tl den vazgeçebilir.ya da vazgeçmez.
Bmw z4 20i kullanmıştım 2012-2014 yılları arasında.Araç olarak içi çok eski çağ dışı ve koltukları biraz rahatsız.Roadster araba yapısı gereği çok farklı tabi üstü açık gezmek ayrı bir keyif ben o keyfi aldığım için bir daha roadster bir araba almam heralde bana yetti o zevk :) İlla z4 alacam diyorsanız 20i motor yada 28i motor ile tercih edin.Bahsettiğiniz 23i motor eski tip atmosferik tedavülden kalkmış bir motor şanzımanı da eski tip haberiniz olsun