Şimdi Ara

Bmw 3.16ti Compact Alınır mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
54.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yakın zamanda kendime 20.000tl bütçe ile bir araba almak istiyorum tek kapı ve ya en azından hatchback spor bir model istiyorum. Eskiden beri gönlümde olan bir araçtır bu 3 serisi compactların 2002 ve üzeri olan modelleri. ve piyasa 20000 tl ye bulunabiliyor. Bu aracı kullanan ve ya bilgisi olan var mı? Sizce bu araç alınır mı? Bilinen genel sorunları var mı? Ya da yerine önerebileceğiiz bir alternatif var mı? Şimdiden teşekküerler. Hayırlı geceler....

• Yapay Zekanın Yanıtı

BMW 3.16ti Compact: Alınır Mı?

BMW 3.16ti Compact, 2001-2005 yılları arasında üretilen, küçük boy bir lüks otomobil modelidir. Performansı, yakıt verimliliği ve kompakt boyutları ile bilinir. BMW 3.16ti Compact almayı düşünüyorsanız, aşağıdaki önemli faktörleri göz önünde bulundurmalısınız:

Avantajları:

• Kompakt Boyut: Şehir içi sürüşler ve park etme için ideal olan kompakt boyutlara sahiptir.
    • Yakıt Verimliliği: 1,6 litrelik dört silindirli motoru, yüksek yakıt verimliliği sağlar.
    • Performans: 116 beygir güç ve 155 Nm tork üreten motoru, iyi bir performans sunar.
    • Donanım: ABS, hava yastıkları ve elektrikli camlar gibi çeşitli standart donanım özelliklerine sahiptir.

Dezavantajları:

• Kronik Sorunlar: Bazı BMW 3.16ti Compact modellerinde, krank mili sensörü arızası, krank mili pozisyon sensörü arızası ve VANOS sistemi sorunları gibi bilinen kronik sorunlar mevcuttur.
    • Kabin Alanı: Kompakt boyutları nedeniyle, arka koltuklar biraz dar olabilir.
    • Sürüş Konforu: Süspansiyonu serttir ve uzun yolculuklarda konforsuz olabilir.

BMW 3.16ti Compact Yorumları

BMW 3.16ti Compact sahiplerinin yorumlarına göre, araç genel olarak güvenilir ve ekonomik bir seçimdir. Ancak, kronik sorunlar yaşayanlar da bulunmaktadır. Bu nedenle, satın almadan önce aracın geçmişini iyice araştırmak önemlidir.

Sonuç

BMW 3.16ti Compact, kompakt boyutu, yakıt verimliliği ve iyi performansı ile dikkate alınması gereken bir seçenektir. Ancak, kronik sorunları hakkında bilgi sahibi olmak ve satın almadan önce aracın dikkatli bir şekilde incelenmesi tavsiye edilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • şu an için alma durumum yok ama ben de çok seviyorum bu araçları. Tecrübesi olan arkadaşlar 1-2 satır birşeyler yazarsa memnun olurum.
  • ewt E36 kasada da E46 kasada da ti modelleri az satildi.. E46 ti larda akut bir sorun mevcut motor ile ilgili.. muhakkak bir yerde bir ariza cikartiyor ve 2000 kusur TL ye degistiriyorlar o parcayi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 14 Kasım 2010; 14:47:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

ewt E36 kasada da E46 kasada da ti modelleri az satildi.. E46 ti larda akut bir sorun mevcut motor ile ilgili.. muhakkak bir yerde bir ariza cikartiyor ve 2000 kusur TL ye degistiriyorlar o parcayi..
    bu sorun sadece ti modellerde mi var? 3,16 i compact da yoktur mu diyosunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugtim

3.16i compact dediğiniz zaten 3.16ti oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

quote:

Orijinalden alıntı: tugtim

3.16i compact dediğiniz zaten 3.16ti oluyor

Bilmediğim için soruyorum. Nette 3,16i compact diye birşey de var demekki onlarda bir yanlışlık var.. 2002 sonrası olanlar 3,16ti o zaman. teşekkür ederim cevaplar için.
  • Bende 2004 model vardı . 5 sene kullandım , biraz ağır kalksada yüksek devirde fena gitmeyen bir araçtı . 120.000 km de sattım , yol tutuşu iyiydi.
    Yakıt tüketimi 9-10 Lt /100 km civarında oluyordu. Memnumdum yani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E90 Bmw 3 Serisi Alınır Mı ?
    5 yıl önce açıldı
    2001 Volvo S40 1.8 Alınır mı?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: atulpar

Bende 2004 model vardı . 5 sene kullandım , biraz ağır kalksada yüksek devirde fena gitmeyen bir araçtı . 120.000 km de sattım , yol tutuşu iyiydi.
    Yakıt tüketimi 9-10 Lt /100 km civarında oluyordu. Memnumdum yani.
    compact'ların motoru N40B16-N45B16 3.16i lerle aynı diye biliyorum nasılbi sorundurki 2000tl parça masrafı çıkarıyor aklım almıyor bende 3.16ti M Tech almayı düşünüyorum ilk defa duyuyorum bu sorunu bilgisi olan birazdaha açarmı konuyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ParsOne

compact'ların motoru N40B16-N45B16 3.16i lerle aynı diye biliyorum nasılbi sorundurki 2000tl parça masrafı çıkarıyor aklım almıyor bende 3.16ti M Tech almayı düşünüyorum ilk defa duyuyorum bu sorunu bilgisi olan birazdaha açarmı konuyu

Alıntıları Göster
    şahsen kullanıyorum sorununa rastlamadım son bir kaç aydır ön salıncak sorunlu geziyorum oda ucuz ztn ama sorun yok motor düşük geliyor o kadar tabi 7 binde kullanınca güzel geliyor :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: alihan11

şahsen kullanıyorum sorununa rastlamadım son bir kaç aydır ön salıncak sorunlu geziyorum oda ucuz ztn ama sorun yok motor düşük geliyor o kadar tabi 7 binde kullanınca güzel geliyor :D

Alıntıları Göster
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2003-model-3-16ti-compact-mmmm-54061131/detay/?source=promotion_chva

bu araç hakkında biraz bilgi verir misiniz? Giderleri nedir? Yedek parçası ne seviyededir? (Yan sanayi falan) çok fazla masraf çıkartır mı? Gelir seviyem 2000-2250 civarı. Tabi ev vs. masrafları çıkınca bana kalan 500 civarı bir şey kalacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: namre3kutuk

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2003-model-3-16ti-compact-mmmm-54061131/detay/?source=promotion_chva

bu araç hakkında biraz bilgi verir misiniz? Giderleri nedir? Yedek parçası ne seviyededir? (Yan sanayi falan) çok fazla masraf çıkartır mı? Gelir seviyem 2000-2250 civarı. Tabi ev vs. masrafları çıkınca bana kalan 500 civarı bir şey kalacak.

Alıntıları Göster
    Alınır.

• quote:

Orijinalden alıntı: 150-1

Alınır.

Alıntıları Göster
    98 MODEL 316İ COMPACT SAHİBİYİM..DÜŞÜK DEVİRLERDE İYİ DİYEMEM TABİ BUNU NEYE GÖRE SÖYLÜYORUM 2.0 MOTOR BMW LERE GÖRE SÖYLÜYORUM..BASTIĞIN ZAMAN 7000 DEVİRE 3.VİTESTE 120-130 U GÖRÜYOR...AMA 4.VİTES TEN SONRA AKIYOR ARABA...AZ YAKIT TÜKETİMİ İLE BU KONFOR YAŞANIR BE KARDEŞİM..LPG DE 23 KURUŞ YAKIYORUM ŞEHİRİÇİ..AMA SANA ŞUNU SÖYLEYİM 318Tİ COMPACT ALIRSAN 146 BEYGİR ONLARIN MOTORU..DAHADA TAT ALIRSIN SÜRERKEN..BENİM ARAÇ 102BG...YETİYO ÇOK ŞÜKÜR..:)

• quote:

Orijinalden alıntı: kanarya_avcisi

98 MODEL 316İ COMPACT SAHİBİYİM..DÜŞÜK DEVİRLERDE İYİ DİYEMEM TABİ BUNU NEYE GÖRE SÖYLÜYORUM 2.0 MOTOR BMW LERE GÖRE SÖYLÜYORUM..BASTIĞIN ZAMAN 7000 DEVİRE 3.VİTESTE 120-130 U GÖRÜYOR...AMA 4.VİTES TEN SONRA AKIYOR ARABA...AZ YAKIT TÜKETİMİ İLE BU KONFOR YAŞANIR BE KARDEŞİM..LPG DE 23 KURUŞ YAKIYORUM ŞEHİRİÇİ..AMA SANA ŞUNU SÖYLEYİM 318Tİ COMPACT ALIRSAN 146 BEYGİR ONLARIN MOTORU..DAHADA TAT ALIRSIN SÜRERKEN..BENİM ARAÇ 102BG...YETİYO ÇOK ŞÜKÜR..:)

Alıntıları Göster
    Ağam bmw ile tüpte bastığın halde nasıl 23 kuruş yakıyon,doğan slx ile sakin kullanımda ben 32 kuruş yakıyorum :D

• quote:

Orijinalden alıntı: IKamaSutra

Ağam bmw ile tüpte bastığın halde nasıl 23 kuruş yakıyon,doğan slx ile sakin kullanımda ben 32 kuruş yakıyorum :D

SENİN DOĞANDAKİ MOTORLA BMW MOTORU HİÇ AYNI KEFEYE KONURMU.....ALLAH DÜŞMANIMI KORUSUN O KUŞ SERİSİNDEN..GİTMEZ YAKAR KUŞ SERİSİ..SEN 23 KURUŞA AZ DEMİŞSİN 22 KURUŞU ZORLUYOR ARAÇ..MAŞALLAH I VAR..MAŞALLAH DE SENDE..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanarya_avcisi

quote:

Orijinalden alıntı: IKamaSutra

SENİN DOĞANDAKİ MOTORLA BMW MOTORU HİÇ AYNI KEFEYE KONURMU.....ALLAH DÜŞMANIMI KORUSUN O KUŞ SERİSİNDEN..GİTMEZ YAKAR KUŞ SERİSİ..SEN 23 KURUŞA AZ DEMİŞSİN 22 KURUŞU ZORLUYOR ARAÇ..MAŞALLAH I VAR..MAŞALLAH DE SENDE..

ya arabanın arkası beşik gibi sallanıyordu 2 gündür eğildim bi baktım denge çubuğu kırılmış :S 10 günden önce yaptıramam bir sorun olmaz inş.

• quote:

ewt E36 kasada da E46 kasada da ti modelleri az satildi.. E46 ti larda akut bir sorun mevcut motor ile ilgili.. muhakkak bir yerde bir ariza cikartiyor ve 2000 kusur TL ye degistiriyorlar o parcayi..

her 3.20 compacta aynı sorun mevcutmuki?

tdlerde felan - 3.25ti yada
  • quote:

dostum sen bu havadan sudan dolma bilgileri nerden duyuyosun hergün başka bişeyle çıkıyosn karşımıza bi söylesene bana ?_
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acceleration

quote:

dostum sen bu havadan sudan dolma bilgileri nerden duyuyosun hergün başka bişeyle çıkıyosn karşımıza bi söylesene bana ?_

Alıntıları Göster
    sen kimsin de ben sana hesap vericem?

belki başıma geldi, belki çevremdekilerin başına geldi, belki de bilinen şeyler bunlar!!!... artistliğini kendine sakla!

anlaşıldı sen E36 ya da E46 ti'larla ilgileniyorsun bu aralar, bilginde yok, akut / kronik sorun yorumu canını sıktı..

ama bu işler bu tip laubaliliklerle (dostum, bir söyle bana gibi) öğrenilmez, önce efendi olursun sonra anlatılır bir şekilde!! tüplü M5(!) düşünürken bir anda E36 ti'lara mı düştün?

yurda 300TL limit koyuyorsun, 22.000TL'lik Mercedes'e biniyorsun.. çok tezatsın! esas sen söyle bakalım hergün yeni bir şeyden ziyade bu tutarsızlıkların ne zamana kadar devam edecek?

neyse arabayı alacağın zaman yaparsın araştırmanı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 10 Ekim 2011; 4:38:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

sen kimsin de ben sana hesap vericem?

belki başıma geldi, belki çevremdekilerin başına geldi, belki de bilinen şeyler bunlar!!!... artistliğini kendine sakla!

anlaşıldı sen E36 ya da E46 ti'larla ilgileniyorsun bu aralar, bilginde yok, akut / kronik sorun yorumu canını sıktı..

ama bu işler bu tip laubaliliklerle (dostum, bir söyle bana gibi) öğrenilmez, önce efendi olursun sonra anlatılır bir şekilde!! tüplü M5(!) düşünürken bir anda E36 ti'lara mı düştün?

yurda 300TL limit koyuyorsun, 22.000TL'lik Mercedes'e biniyorsun.. çok tezatsın! esas sen söyle bakalım hergün yeni bir şeyden ziyade bu tutarsızlıkların ne zamana kadar devam edecek?

neyse arabayı alacağın zaman yaparsın araştırmanı..

Alıntıları Göster
    Bu araç için verilecek 23000 lira fazla mıdır? 2002 model, full...

• quote:

Orijinalden alıntı: namre3kutuk

Bu araç için verilecek 23000 lira fazla mıdır? 2002 model, full...

Alıntıları Göster
    Bende bu araçlarla ilgileniyorum, bi önceki kasa ile yeni kasa arasında kararsız kaldım. E36 alırsam 3.16i, 3.18i ya da 3.20i almayı düşünüyorum. 3.16ti alırsam da 2002-2004 arası olan modellere bakıyorum. Ama masraf çıkartırlar mı bunlar benim için önemli, öğrenciyim bütçem 20bin TL daha sonrada büyük bi sorun çıkarırsa başa çıkamam.

@TechZone acaba bu 2.000 TL lik sorunla ilgili daha fazla bilgi verebilirmisiniz? Yani bu sorunu gidermek mümkün mü? Bi ara daha bi yazı okumuştum 2004 altı modellerde bi parça eksikliğinden dolayı bu tarz masraflı bi sorun çıkarıyor bu seriler diye ama o parçanın ne olduğunu fln hiç hatırlamıyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.