Şimdi Ara

Body hakkında sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben mehmet yaklaşik 5 aydir body ile ilgileniyorum ilk başlarda 2 3 ay sadece kol çaliştim evde dumbella kollarim gelişti iyi bir biçimde fakat arka kol ve pazu çaliştiğim için bileğe az etkisi oldu ilk sorunum bu bilek gelişmesi için şu sikmak için el topu gibi bişey varmiş onu alsam iyi olurmu? birde dumbella önkol geliştirebilirmiyiz? hareket varsa koyarsaniz sevinirim 2. sorunum düzenli olarak yapamiyorum haftada 3 4 gün çalişiyorum fakat düzenli değil mesela kol bazen.pzt bazen sali göğüsle kanatta değişebiliyor.bir zarari olurmu? birde okuldan gelip yorgun olduğum için omuz ve bacak çalişamiyorum zaman olmuyor.kol gogus ve kanat o da haftada bi kere kolu ve gogusu haftada 2 kere bazen çalişiyorum kolu kesin ama gogus bazen haftada 1 kere.yazin salona gitmeyi planliyorum bacak omuz çalişmasam bi sorun olurmu? bide duzensiz calisirsam gelişmede bi sorun olurmu? hareketleri kolda 20×3 gogus 15×3 kanatta 15×3 8 kglik dumbell var. uzun oldu ama.yardiminiza.ihtiyacim var teşekkürler şimdiden

• Dumbellleri tutarken zaten önkollar çalışıyor ama 1-2 hareket var çalıştırabileceğin:

http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/forearm-extensors/forearm-dumbell-extension/

bu da düz olanı
     Body hakkında sorularım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BizimHerif -- 14 Mart 2014; 19:25:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BizimHerif

Dumbellleri tutarken zaten önkollar çalışıyor ama 1-2 hareket var çalıştırabileceğin:

http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/forearm-extensors/forearm-dumbell-extension/

bu da düz olanı
     Body hakkında sorularım

teşekkür ederim dostum baya yardımcı oldun diğer sorularıma cevap verecek bilgi sahibi dostlar varsa yazsın lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: Havlayan Çekirge

quote:

Orijinalden alıntı: BizimHerif

Dumbellleri tutarken zaten önkollar çalışıyor ama 1-2 hareket var çalıştırabileceğin:

bu da düz olanı
     Body hakkında sorularım

teşekkür ederim dostum baya yardımcı oldun diğer sorularıma cevap verecek bilgi sahibi dostlar varsa yazsın lütfen

Önemli değil. Diğer sorularıona cevap gelmemiş ben kendi görüşümü açıklayayım omuz-bacak çalışmasan olmaz hocam bacak çalışmalısın bacak, tüm kas gruplarının %60 ını oluşturur Growth Hormonu salgılamasında önemlidir. omuz da eklemelisin programına orantısız bir görünüm elde etmek kimse istemez. 8kg yu artırabiliyorsan 10x3 yada 12x3 yapabilirsin daha iyi olur. yazın salona gıdecekmişsin zaten güzel program çıkarır lâyıkıyla yaparsın sporunu

• Öncelikle bazı yanlışları düzeltmeyle başlayayım. Malesef vücut geliştirme yapmıyorsun, fiziksel bir aktivite içerisindesin ama kesinlikle vücut geliştirme ile alakalı bir şey yapmıyorsun bu yazdıklarına göre. Plansız ve programsız çalışmanın şöyle bir sakıncası olabilir sonuç alman zorlaşır. Uzun süre bir şeyler yaparsın ve karşılığını almakta zorlanırsın ki bu olay bir tek egzersizle de bitmiyor, işin beslenme ve dinlenme gibi çok önemli yönleri de var...

Vücut geliştirme de orantı önemlidir, tüm adalelerini dengeli ve gereken yüklenme oranlarına göre çalıştırmazsan sakatlık yaşaman kaçınılmaz olacaktır. Haftanın iki günü küçücük bir adale olan biceps brachii çalışmak ve quadriceps, hamstring, calf gibi çok önemli adaleleri çalıştırmamak oldukça hatalı davranışlardan biridir. Başka önemli hatalardan biri ise core bölgesine gereken önemi göstermemek ve sürekli biceps ve triceps gibi küçük adaleleri fazlaca çalıştırmakdır. Vücut geliştirme sadece büyük bicepsler oluşturmak, hacimli göğüs bölgesine sahip olmak ve abdominal bölgenin görsel olarak iyi durması demek değildir... Yanlış ve eksik çalışma kısa süre içerisinde postür bozukluklarına sebep olacaktır, unutmayın en zayıf bölgeniz kadar kuvvetlisinizdir... Acilen bir salona yazılın ve alanında deneyimli eğitmenlerden yardım alın. Kafanıza göre çalışmayın, rastgele ergojenik yardım almayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: venom800

Öncelikle bazı yanlışları düzeltmeyle başlayayım. Malesef vücut geliştirme yapmıyorsun, fiziksel bir aktivite içerisindesin ama kesinlikle vücut geliştirme ile alakalı bir şey yapmıyorsun bu yazdıklarına göre. Plansız ve programsız çalışmanın şöyle bir sakıncası olabilir sonuç alman zorlaşır. Uzun süre bir şeyler yaparsın ve karşılığını almakta zorlanırsın ki bu olay bir tek egzersizle de bitmiyor, işin beslenme ve dinlenme gibi çok önemli yönleri de var...

Vücut geliştirme de orantı önemlidir, tüm adalelerini dengeli ve gereken yüklenme oranlarına göre çalıştırmazsan sakatlık yaşaman kaçınılmaz olacaktır. Haftanın iki günü küçücük bir adale olan biceps brachii çalışmak ve quadriceps, hamstring, calf gibi çok önemli adaleleri çalıştırmamak oldukça hatalı davranışlardan biridir. Başka önemli hatalardan biri ise core bölgesine gereken önemi göstermemek ve sürekli biceps ve triceps gibi küçük adaleleri fazlaca çalıştırmakdır. Vücut geliştirme sadece büyük bicepsler oluşturmak, hacimli göğüs bölgesine sahip olmak ve abdominal bölgenin görsel olarak iyi durması demek değildir... Yanlış ve eksik çalışma kısa süre içerisinde postür bozukluklarına sebep olacaktır, unutmayın en zayıf bölgeniz kadar kuvvetlisinizdir... Acilen bir salona yazılın ve alanında deneyimli eğitmenlerden yardım alın. Kafanıza göre çalışmayın, rastgele ergojenik yardım almayın.

Peki dostum sağol evde çalışmaya başlayacağım omuzla bacağı da salon şuan imkansız gibi gözüküyor yazın ancak o.Kime sorduysam düzgün cevap veremedi.Teşekkür ederim

• Rica ederim. Şu anda salona gitme imkanın yoksa ve illa egzersiz yapmak istiyorsan sağlam bir kaynak kitap satın al ve başlangıç seviyesi hareketleri tekniğe uygun şekilde uygulamaya gayret et. Bu iş herhangi bir bilgi birikime sahip olmadan tek başına, kafana göre yapılmaması gerekiyor aslında. Sağlam bir temel oluşturmak önemli o nedenle illa ben vücut geliştirme yapacağım diyorsan öncelikle bu sporun tam olarak ne olduğunu, nelere dikkat edilmesi gerektiğini, ileride daha kaliteli bir yaşam sürmek adına ne yapılması ve yapılmaması gerektiğine dair öğretmen gerekenleri araştır. Gelişi güzel hareketler veya kilolar kullanmamaya çalış, amacın vücut geliştirmek ise her adaleye gereken önemi vermeyi ihmal etme. Hareketleri doğru teknikle yapamıyorsan Kilo kullanmadan pratik yağ ve tekniği öğrenmeye çalış. Yanlış şekilde kilolarla cebelleşmek yerine Kilo kullanmadan doğru tekniğe ulaşmak için uğraş ver. Söylediklerimi dikkate alırsan amacına ulaşman daha kolay olur o nedenle yazdıklarımı dikkate al derim, kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.