Şimdi Ara

Boğaziçi İktisat hakkında sorularınız alınır!(Koç ekonomiyle karşılaştırma içerde)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
124
Cevap
21
Favori
26.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu açtığımda öğrenciydim şimdi mezunum. Ona göre ekstra bilgileri editliyiverdim. Konuyu açma temel prensibim benim ekonomi bölümünde olduğumu bilen üyeler tarafından mesaj yağmuruna tutulmam idi. İşletme mi ekonomi mi? Koç mu Boğaziçi mi? Her iki taraftan da onlarca tanıdık arkadaşım olduğu için böyle bir konu açtım vaktinde. Hepsi benim kendi görüşümdür ve tartışılmaya açıktır. İyi okumalar..

Boğaziçi Ekonomi nasıl bir yer?

-> Kesinlike Ekonomi bilimini anlamak için gidebileceğiniz en iyi üniversite Boğaziçi. Koç falan palavra arkadaşlar. Boğaziçi hem akademik kadrosu olarak hem de öğrenci profili olarak çok kalite bir ortam, ve bu ortam da kendinizi her alandan çok ciddi bir şekilde geliştirebiliyorsunuz. Aynı şansı özel kurumlarda elde edemiceksiniz.

-> Boğaziçi Ekonomiyi işletmeden daha çok tavsiye ederim. Bunun nedeni ekonomi bilimini okumanın insanı işletme okumaktan 100x daha çok geliştirmesi. Analitik olarak, sözel olarak hemen hemen her bakıma insanı anlama yetisi üstünde işletme öğrencisinden çok daha gelişiyorsunuz ve üniversitenin size sunduğu kişisel gelişim imkanlarından daha çok yararlanıyorsunuz. İşletme bölümünün yurtdışı olanakları da daha düşük. Ayrıca Boğaziçi ekonomi mezunlarının Boğaziçi İşletme mezunlarından daha iyi yerlerde olduğunu söyleyebilirim(aslında bu yeni mezun olmuş insanlar için geçerli). Boğaziçi Ekonomiden yeni mezun olunca yüksek bir yere çıkmanız daha olası EĞER İYİ BİR MEZUN İSENİZ ama İşletmeden çıkınca aynısı biraz zor oluyor. Size bu aşamada tavsiye edeceğim şey linkedin den boğaziçi ekonomi mezunlarıyla boğaziçi işletme mezunları bir karşılaştırın.

-> Öğrenci profili olarak bahsetmek istiyorum. Ekonomi öğrencileri herhalde iibfde en çok çalışkan öğrenci grubu diyebilirim. En azından benim gözlemlerim böyle, politika öğrencileri de iyi çalışır ama daha çok kendi aralarında takılırlar. Ekonomi öğrencileri hem dışarıya açık hem de ders çalışıyor gibi bir gözlem yaptım. Hemen hemen her tür bir alanla uğraşan insanlar mevcut o ayrı, dans yapan olsun atış yapan olsun insanlar gerçekten burada bir açılıyor.

-> Ekonomi bölümü hocaları İşletme bölümü ve Politika bölümü hocalarına göre nispeten sizi daha çok önemsiyorlar. Mesela geçen sene (1.sınıfta) bir ders oluyor ve bu derste üniversite hayatı boyunca nasıl biri olmak istediğinize bağlı olarak nasıl bir yol izlemeniz hakkında yol gösteriliyor. Bunun yanında hocaların belli OFFİCE HOURları olur ve bu office hourlar içinde hocanızla rahatça görüşebilirsiniz. Hani diyorlar ya hocalar pek takmıyor şu bu vs, hoca tabi ki takmıcak ama sen yanına gittiginde sana yardım etmeyeceği konu yok ki. Bizzat kendi deneyimim bu arkadaşlar, hocalardan ilgi istediğinizde ve bu konuda istekli olduğunu görünce size tamamen istekli oluyorlar. Bir gün hocama bir dilekçe yazdırmam gerekti, türkçe de bilmiyordu falan. Kadını saat 15.00dan 19.00a kadar tuttum resmen ofisinde :) Hiç bir şey de demedi çıkışında yemek ısmarladım hani. Aramızda çok iyidir.

-> Exchange/Erasmus konusu hakkında diyeceklerim şunlar. 1. sınıf bitiminde ortalamanıza göre tüm üniversite içinde sıralanırsınız. Ona göre tercihler yaparsınız ve belli başlı okullara kabul alırsınız. Çok standart ortalamalar ile avrupanın önde gelen okullarından kabul alabilirsiniz. Amerikadaki çok iyi IVY okullarıda bu listelerde mevcut. Exchange için önemli kriter 1.sınıftaki not ortalamanız, iyi bir yere gitmek istiyorsanız onu yüksek tutmanız gerekiyor. Koç üniversitesiyle karşılaştırıldığında kabul alınabilen okul farklarını görebileceksiniz.

-> Okul bittiğinde yüksek lisans kabullerinden her sene en az bi 3 kişi LSEye yüksek lisansa gider. 3 kişi falan da doktora kabulu alacaktır iyi okullardan. Geçen sene yale ve standforddan doktora kabullerimiz varmış okulun sitesinde ekonomi bölümü öğrencilerinin doktoraya nereye kabul aldığını görebilirsiniz. Harvard/cambridge politikadan da doktora kabullerimiz varmış ama hanfendi ekonomi okumak istediği için başka bir yere gitmiş. LSE kabulleri tipik hep geliyor, elimize bir kağıt dağıtılmıştı kim nerden kabul aldı diye son 10 yılın ordan görmüştüm. Bi dönem 7 kişi LSEden yüksek lisans kabulu almıştı.

Koç ekonomiyle olan kıyaslama

Akademik kadro =

Koç :https://case.ku.edu.tr/akademik/ekonomi/akademik-kadro/
    Boun :
    www.econ.boun.edu.tr
    Page not found | Department of Economics
    http://www.econ.boun.edu.tr/people.php

Şimdi arkadaşlar merhaba. Şöyle bir şey yapacağız hocalarının doktora da kabul aldığı okulların sıralamalarına bakacağız. Bu sıralamalar hocanın puanı olacak. Misal X hocası Y üniversiteden doktorası var ise, Y üniversitenin sıralaması Z ise, bu X hocası _ üniversitesine Z puan katkı sağlayacak.

Buna göre Puanı düşük olan üniversite daha da başarılı olacak. Şimdi üniversite sıralamalarına QS university rankingsden bakıyorum.

Arkadaşlar Her Okulun puanlarını ilk hocadan başlayacak şekilde aşağıda veriyorum.

Koç : 51 + 11 + 40 + 51 + 12 + 51 + 17 + 42 + 51 + 151 +2 + 101 + 2 + 51 + 101 + 12
    Boun : 51 + 51 + 35 + 42 + 15 + 34 + 42 + 15 + 3 + 12 + 4 + 42 + 12 + 12 + 35 + 12

Arkadaşlar Koç bazı hocalarının üniversitesini yazmamış. İnternetten baktığımda 400 küsür sıralamarda çıktı onların üniversitesi. Ondan dolayı hoca sayılarının eşit olması ve 400 gibi bir puan koymak istemediğim için oraya boundan son kalan 4 hocadan 2 sini seçmem gerekiyordu ve o 2sini en iyisinden seçtim gibi bir şey oldu. Buna rağmen gene koça kıyak geçmiş oluyorum :D

Koçta 2 harvardlı var arkadaşlar 2 puan olanlar onlar. Bounda ise bir tane standfordlı UCLA li gördüm baya pennli var(12 puanlar)

Ayrıca koçtaki harvardlıların hepsi zaten lisansda boun ekonomi mezunu :)

Şimdi toplayalım bakalım puanları

Koç : 746
    Boun : 417

Akademik kadroya bakınca boun koçu ezip geçmiş gözüküyor. kendi sitelerinden check edebilirseniz 2x e yakın bir fark var neredeyse

Neymiş efendim, öyle boşa bizim akademik kadromuz iyi demekle kaçılmıyormuş. Boun hocalarına 20bin tl vermemsine rağmen hala en iyi akademik kadroya sahip.

NOT: Burdaki önemli husus akademik kadronun kalitesini okulların derecesi ile eşleştirmiş olmamdır. Şunu unutmayın okulun aldığı derece çok da önemli değildir, ama elimdeki tek ölçüm aleti bu. Gelen argümanlar "hocalar iyi okullardan mezun" olunca kimin hocası daha iyi okuldan mezun onu göstermek istedim.

Bounun koçtan diğer üstünlüğü olan öğrenci profiline girmek bile istemiyorum ama şöyle gösterebilirim.
    Yök Atlasa girdiğimizde Boun ekonominin en çok hangi liseden öğrenci çektiğini görebiliriz. (Açık liseler ve mezunlar hariç)
    Aynısını koç ekonominin hem burslu hem burssuzları için toplarsak

Koç :
    gsl -> 3
    kabataş -> 2
    robert -> 5(4ü burssuz girmiş 0%)
    üsküdar amerikan -> 4
    iel - > 1
    haydarpaşa anadolu ->1

Boun ekonomi :
    kabataş ->13
    gsl ->7
    iel ->2
    kadiköy anadolu ->5
    robert ->2
    hüseyin avni sözen->5
    izmir atatürk ->3
    .... ve devamı :)

Öğrenci profilini de sbs puanlarına bağlı olarak açıklamış gibi oldu ama öbür türlü açıklamayacağız. Gelin görün derim.

Arkadaşlar gidin google a koç ekonomi linkedin diye bir aratın. Koç ekonomi mezunlarının şu an nerelerde ne yaptığını öyle bir şekilde görebilirsiniz(bu şekilde yeni mezunlara bakabilirsiniz)

NOT: Burdaki linkleri gizlilik ilkesinden dolayı sildim. Kendiniz bulun aratın ve kıyaslayın. Gerçekleri göreceksiniz.

2013 yılındaki bölüm birincisinin ise merkez bankasında araştırmacı olarak çalıştığını biliyorum. Bir araştırın bakalım merkez bankası araştırmacı nedir diye.

Lol, borsa istanbuldan staj kabulu alanlara baktım bir tane koçlu bile yok.

Neyse arkadaşlar liste böyle gider gelir, küçük çaplı bir araştırma yaptığınızda koç ekonominin halini göreceksiniz zaten. Bir bakın internette, bulduklarınızı buraya atın bu postu da editleyeceğim.

Bunun dışında postum şu ana kadar böyle. Postumu editleyeceğim arada arada daha da genişletmeyi düşünüyorum. Sizin de düşünceleriniz varsa ekleyim, ve Boğaziçi ekonomiyi işte size bu şekilde anlattım. Koç ekonomiyle de karşılaştırmak istedim çünkü arkadaşlar genelde koç ekonomiyle arada kalıyor bölümü seçmeye çalışırken.

Sorularınıza gelsin sıra şimdi :) Hem bölüm hakkında hem de diğer iibf bölümleri hakkında yardımcı olmaya çalışacağım.

EDİT:

Koç öğrencilerinin başarısızlığının sebebi illaki okulun eğitim kalitesizliğindeki bir düşüş falan değil elbet. Bence en büyük sebep öğrencilerin kendisi. Bu sizi de etkileyecek çünkü girdiğiniz ortam sizi motive etmeyen bir ortam olacak. Ondan dolayı ne yapın edin, kendi sıralamalarınıza yakın insanlarla okumaya çalışın, yazık günah, sıralamanızı para için satmayın.

Boğaziçinde işletme vs iktisat konusuna gelirsek, hemen hemen aynı işi yapıyorsunuz arkadaşlar. Pek bir fark yok bölümlerin iş olanağı arasında, iktisatın iki tane artısı var hatta: Bankaların spesifik araştırma bölümleri ve akademi. Olur da kafanız eser, iş dünyası bana göre değil - 9/6 çalışacak biri değilim - derseniz iktisattan akademiye yönelebilirsiniz. İşletme de aynı şansınız yok. Ayrıca işletmede exchange/erasmusa gittiğiniz vakit ders saydırma olasılığınız da çok düşük olacak, bu da okulu uzatmak demek.

Politikaya gelirsek, keyifli bir bölüm gerçekten okumak isterdim ama başarısız olursanız barda bartender olmak zorunda olabilirsiniz. Ondan dikkatli düşünün.

Başka özel okullar hakkında sorular geliyor, sabancı bilkent vs. Geç onları. Özel okul seçeceksen koçu seçeceksin.

EDİT2:

Her tercih dönemi burdayım aq 4 yıldır. Neyse helali hoş olsun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ADP+P -- 27 Ağustos 2018; 1:13:54 >

• up
  • puan tutsa düşünmezdim yazardım

itü ekonomi nasıldır dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -POWERHOUSE-

puan tutsa düşünmezdim yazardım

itü ekonomi nasıldır dersiniz?

İtü ekonomi yeni çıkmıştı sanırım. Bir emin ol derim, mezunlarını vermedi herhalde.
    Onun dışa da itüde işletme mühendisligi mezunu bi patronun altında staj yapmıştım. Kadın sonra boğaziçi finans mühendisligi mastırı vardı iyi yerlere gelebilmiş yani
  • ADP+P A kullanıcısına yanıt
    ekonomi bölümü olarak sorarsam,

nerede nasıl staj yaptınız ve en önemlisi stajda ne yaptınız?
  • -POWERHOUSE- kullanıcısına yanıt
    1.sınıfım bitiminde bir bankanın hazine ve risk yönetiminde staj yaptım.
    Hazine ve risk yönetimi bankanın kalbidir ve burda genellikle ekonomi mezunları ile endüstri mühendisligi mezunları bulunur.
    Buralarda bankanın alacağı kararlar için raporlar hazırlanır, ve gündem her saniyesine kadar takip edilir.
    Stajda tabi ki siz gidip raporları hazırlamıyorsunuz ama hazırlama sürecinde yardım ediyorsun, beraber çalışıyorsun yani ama sana verip enflasyon oranlarını belirle falan demiyorlar.
    Raporlar sonra yönetim kuruluna verilir ve kararlar alınır.
    Grup başkanı var birim müdür var vsvs yetkili pozisyonlarda çalışıyor ekonomi mezunları.
  • Bilkent iktisat hakkinda ne diyebilirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaflip K kullanıcısına yanıt
    Bilkent iktisatın daha başarılı mezun verdiğini biliyorum. Ama in-depth bir araştırma yapmadım. Ben de koç veya boun arasında kaldığım için böyle bi araştırma yapmıştm 2 yıl önce. Size de böyle bi araştırma tavsiye ederim ben burda sadece değişik bir bakış açısı gösteriyorum size. İyice araştırın benim yaptığım tarzda bir şekili takip edin ve doğru üniversiteyi bulacaksınızdır.

Bilkentten bir uzman yardımcısı biliyorum, linkedin hesabı şu şekilde :

Bu arkadaş bilkentin bölüm birincisiymiş. Bi bakın, TCMB çalışanlarda ciddi bir bilkent üstünlüğü var

• quote:

Orijinalden alıntı: ADP+P

Bilkent iktisatın daha başarılı mezun verdiğini biliyorum. Ama in-depth bir araştırma yapmadım. Ben de koç veya boun arasında kaldığım için böyle bi araştırma yapmıştm 2 yıl önce. Size de böyle bi araştırma tavsiye ederim ben burda sadece değişik bir bakış açısı gösteriyorum size. İyice araştırın benim yaptığım tarzda bir şekili takip edin ve doğru üniversiteyi bulacaksınızdır.

Bu arkadaş bilkentin bölüm birincisiymiş. Bi bakın, TCMB çalışanlarda ciddi bir bilkent üstünlüğü var
    Koç İşletme ile Boun İşletmeyi karşılaştırırmısın birde ?

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Yaptığımın aynı şeyini sen de yapabilirsin işletme için :)
  • quote:

Yaptığımın aynı şeyini sen de yapabilirsin işletme için :)

Mezunların nerde çalıştığını bulamadım.
  • quote:

https://tr.linkedin.com/in/yusuf-yıldırım-b809104a

Teşekkür ederim. Kişisel olarak başlangıç aşamasındaki ilgim harici bir ekonomi düşüncem yoktu aslında, aslen hukuk istiyorum. Bilkent hukuk yazıp onun yanında yan dal olarak iktisat okumayı düşünüyordum ama bunu yapmak biraz fazla zor oluyormuş sanırım hukukun zorluğu dolayısıyla. Son günlerde de aklım boğaziçi ekonomiye kaymıyor değil, matematiğe olan ilgim nedeniyle başarılı olabileceğimi düşündüğüm bir yer.

Yurt dışında eğitimine devam eden mezunlar çok mu nadir? Yani yalnızca ilk 3-4 öğrenci mi kabul alabiliyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaflip

quote:

https://tr.linkedin.com/in/yusuf-yıldırım-b809104a

Teşekkür ederim. Kişisel olarak başlangıç aşamasındaki ilgim harici bir ekonomi düşüncem yoktu aslında, aslen hukuk istiyorum. Bilkent hukuk yazıp onun yanında yan dal olarak iktisat okumayı düşünüyordum ama bunu yapmak biraz fazla zor oluyormuş sanırım hukukun zorluğu dolayısıyla. Son günlerde de aklım boğaziçi ekonomiye kaymıyor değil, matematiğe olan ilgim nedeniyle başarılı olabileceğimi düşündüğüm bir yer.

Yurt dışında eğitimine devam eden mezunlar çok mu nadir? Yani yalnızca ilk 3-4 öğrenci mi kabul alabiliyor?

Alıntıları Göster
    Hocam boun politika ve bilkent iktisat arasında kaldım siz hangisini önerirsiniz bölümler farklı ama insanın kafasını karıştıryor?Boun politika hakkındaki fikrin nedir okulda nasıl görülüyor bölüm iş imkanları nelrdir mesela işletme veya iktisat mezunun çalıştığı yerlerde çalışabilirmi(uygun staj ve seçmelileri alarak)Kısaca bölüm hakkında ne düşünüyorsun?

• teressss T kullanıcısına yanıt
    İktisast mezunun çalıştığı yerlerin bir kısmında çalışabilirsin. Genelde işletme tarzı işlere girebilirsin.
    Bölümler tamamiyle farklı eğer seni cezbeden boğaziçi de o yüzden politika istiyorsan politika seçme derim. Öyle çok oluyor, onun yanına git bir meslek testi falan yap ona göre testini yap.
    Politika okuyacak adam hayatı boyunca buna ilgisi olan okumayı ve edebiyatı çok seven biri olmalı. İktisat ise apayrı bir düzlemde, kesiştikleri yerler mevcut ama iktisat daha çok teori üzerine kurulu.
    Hangi bölüm sana en uygunsa onu seç derim, Bilkent iktisat fena değildir bana sorarsan en iyilerden koçu moçu salla.
  • Kaflip K kullanıcısına yanıt
    Mezunlar eğer eğitime devam etmek istiyorsa yurtdışında eder genelde. 1-2 kişi türkiyede eğitime devam eder onlarda boğaziçinde. geriye kalan 10u yurtdışında olur diyebilirim. İnsanların çoğu eğitim hayatına yüksek lisans ve doktoraya sıcak bakmıyor, işe başlayayım diyor. Ama yok nadir diyemeyiz tabi ki. 15% gibi bir oran verilebilir, datalara tekrar ulaşmam gerekli bunu diyebilmek için ama bu civarda bir şey olduğundan eminim.

Yurtdışında eğitime devam etmek istiyorsan boun sana gerekli olanakları sunacaktır. Merak etme.
  • quote:

İktisast mezunun çalıştığı yerlerin bir kısmında çalışabilirsin. Genelde işletme tarzı işlere girebilirsin.
    Bölümler tamamiyle farklı eğer seni cezbeden boğaziçi de o yüzden politika istiyorsan politika seçme derim. Öyle çok oluyor, onun yanına git bir meslek testi falan yap ona göre testini yap.
    Politika okuyacak adam hayatı boyunca buna ilgisi olan okumayı ve edebiyatı çok seven biri olmalı. İktisat ise apayrı bir düzlemde, kesiştikleri yerler mevcut ama iktisat daha çok teori üzerine kurulu.
    Hangi bölüm sana en uygunsa onu seç derim, Bilkent iktisat fena değildir bana sorarsan en iyilerden koçu moçu salla.

hocam aslında hep hayalim politika okumaktı ama şu aralar ekonomide beni cezbediyor .Bölüm hakkında ne düşünüyorsun peki boun politika hakkında

• Hocam merhaba, ben de boğaziçi iktisat tercih edeceğim büyük ihtimalle.Aklımda boun ve bölümle alakalı 1-2 soru var şu şekilde ;

1)Superdorm kazık diyor çoğu kişi, rahat bir çalışma dinlenme alanı arayan insanlar hangi yurtlara yönelmeli?(Bebek civarındaki ev kiralarını sormuyorum bile)
    2)Benim ve bazı arkadaşların zaten anadil düzeyinde ingilizceleri var, hazırlık senesinde başka bir dil öğrenmek üzere kredimiz oluyor mu, atıyorum advanced sınıfa yerleştikten sonra ingilizce derslerinin üzerine ispanyolca dersi seçebiliyor muyum?
    3)Bölüm dersleri çok kasıyor mu, bir yandan iyi bir ortalama için düzenli çalışırken öğrenci klüplerine yada genel olarak zaman kalıyor mu?
    4)Koç kadar olmasada boundaki iibfdekilerin %90'ının berkcanlardan pelinsulardan oluştuğu söyleniyor bunun aslı astarı nedir? Bkz:Tiki,tüketim bağımlısı tipler
    5)Okulun kütüphanesi ve ona erişim nasıldır?
    6)Müzikle uğraşıyorum, günlük 1-2 saat pratik yapabileceğim ses yalıtımı iyi olan odalar var mı?
    7)Yurtta kalacağım ben ama araç alsam mı almasam mı kararsızım, kampüs içerisinde ordan oraya giderken çok faydasını görür müyüm? Görmeyeceksem haftasonu için gerek yok parayı başka birşeye gömerim.

Bölümden ziyade üniversite hakkında oldu ve başınızı şişirdim biraz ama affınıza sığınıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kierkeguard K kullanıcısına yanıt
    1) Superdorm kazık evet, ilk 35e girdiysen burs alabiliyorsun ama. evleri bebekte tutmuyorsun zaten, genelde rumeli hisarüstü tarafında tutulur. 3+1 evlerin kirası 2200tl gibi diyebilirim ortalama olarak. Yurt olarak 3.kuzeye geçebilirsin, veya uçaksavar ama uçaksavar ilk seneden zor çıkıyor. Eğer hazırlığa girip hazırlığı ocakta geçersen işte o zaman uçaksavar yurdu çıkacaktır. Tavsiye ederim uçaksavar oldukça keyifli

2)Anadil düzeyinde ingilizceniz varsa hazırlığı bence ocakta geçin dedigim gibi yapabilirsiniz. Hazırlık döneminde başka dillerden ders alamıyorsunuz maalesef. Ama yaz okulunda alabilirsiniz. Yaz okulunda kredi başına ücret 90tl. Tipik bir dil dersi 3 kredi yani 270tlye gelecektir. Yaz okulunda burs alabilirsiniz o ayrı, 4bin kişi bedavaya okuyor yaz okulunu.

3)Öğrenci kulüplerine zaman kalıyor, bi üst dönemden bölüm birincisi olan arkadaşım aktif olarak kulüp faaliyetlerinde. He diğerleri kadar aktif olamazsınız o aykırı. Bölüm dersleri matematiksel iktisat ağırlıktı, bölümün motosu zaten "türevini al sıfıra eşitle" dir. Bölüm dersleri zorlayıcı olabiliyor evet. Ama bir hukuktan daha kolay tabi ki de. İyi bir ortalama yapmak mümkün derslerinize düzenli çalıştıktan sonra. Ben bizzat güzel bir ortalama getirdim çünkü getirebiliyorsunuz yani dersler gerçekten ilginizi çekiyor lise veya lys gibi değil. Dersler de bir şeyler öğrendiğinizi hissedebiliyorsunuz.

4)Öyle bir şey yok asla. :D 1 tane bile o kumaşta birini tanımıyorum. Anadolu çocukları mevcut :p He o kumaşta birileri belki vardır belki de ben tanımıyorumdur o ayrı. Ama ben şu ana kadar öyle bir şey görmedim. İşletme bölümünde biraz öyle, Ekonomi orta kıvamlı, politika ise anadolu çocukları gibi bir genelleme yapacağım şakayla karışık.

5)Okulun kütüphanesi gerçekten harika. Türkiyenin en büyük üniversite kütüphanesi. Erişimde okul kartınızı gösterip giriyorsunuz, ders çalışabileceğiniz fazla sayıda masa sandalye var. Kitap alma işlemi ise 2sn sürüyor. Kitapları 60 gün sonra iade etmeniz gerekiyor yalnız, iadesi gecikirse günlük 1tl ceza ödüyorsunuz.

6)Güneyde bu odalar mevcut, isminizi yazdırıyorsunuz ve sizin belli bir saateniz oluyor. O saatte 2 saat gibi bi süre bu, istediğinizi yapabilirsiniz :D:D

7)Aracın kampüs içersinde pek bir faydasını görmezseniz. Bence araç almayın

Yok est. sorularınıızı sorun ben de bölüm seçmeden önce dhden çok yardım almıştım yaklaşık 2 yıl önce. Bu sizin hakkınız biz de aldığımız yardımcı bi şekilde geri iade ediyoruz bu şekilde :)

• teressss T kullanıcısına yanıt
    Hayalin hep politika okumak ise bence düşünmeden politikayı seç. POLS101 dersi almıştım, en çok zevk aldığım dersti diyebilirim. Boun politikayı tavsiye ederim.
  • quote:

Hayalin hep politika okumak ise bence düşünmeden politikayı seç. POLS101 dersi almıştım, en çok zevk aldığım dersti diyebilirim. Boun politikayı tavsiye ederim.

hocam üniversite hayatında bi sıkıntı olacağını zannetmiyorum lise hayatım boyunca kumalaırmı tarih ve politika üzerine yaptım ama mezun olunca iş durumunda sıkıntı var galiba yada ben öyle düşünüyorum iyi yerlere gelebiliyorlarmı öğrenciler
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.