Bildirim
Boğaziçi'nde Mühendislik Okuyacağım LYS'ye Girmiyorum[YGS 6K] (10. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Uzun uzun mesaj yazmıştım silindi o yüzden kısaca anlatmaya çalışıcam. Kafamı kurcalayan fen netin. O netle 6k yaptıysan şaşırmam gayet normal. Mat hiç etkilemedi demişlerdi. Senden iyi fen yapan Arkadaşlarımın sıralaması daha kötü. Bu durumda mat etkilemiş oluyor, çünkü diğer dersleri daha iyi. Cidden öyleyse elbette ki başarıdır bize de tebrik etmek düşer. Yolun açık olsun
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Tebrikler ama bir konuda yanlışın var bence, dünyadaki en büyük haksızlık herkesin farklı zeka düzeylerinde doğması değil, fırsat eşitliğinin olmaması. -
Aslında haklısınız hocam ama şöyle örnekler veriyim. Özel okulda burslu okuduğum için burssuz okuyanlar, yarı burslular, burslular çok fazla kesim tanıdım başarı düzeyi ve maddi açı bakımından. Bi şöyle bi kesim var babasının parası var diye takmayan hiçbir şey yapmayan. Bi cidden uğraşıp ama beceremeyip babasının parasıyla okuyan var. Bi de parası olan ya da olmayan burslular. Yani benden kötü imkanı olduğu için benim yaptığımı yapamayan vardır ancak benden çok daha iyi imkanları olup yapamayanlar da var. Örneğin ilkokulda sınıfımdakilerden farklı bi imkanım olmadı ama x değil ben daha öne çıktım sebepsiz bir şekilde. Bu da kişinin övünmesini sağlayan değil doğuştan oluşan bir özellik bence.
Dediğinizi genel olarak ele alırsak doğru oluyor. Yani hayattaki fırsat eşitliği olarak bakarsak. Yani bir kişinin ailesi zengin değilse kendisi de bi başarı ortaya koyamazsa diğerlerinden daha geride kalıyor aynı fırsatları elde edemiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
"Arkadaşlar hiç egoist değilim ama şunu da belirtmeliyim ki ben süperim. Kendimi övmeyi hiç sevmem lakin kusursuz olduğumu düşünüyorum. Olimpiyat falan ıvır zıvır çok
zekiyim tüm matematikleri çözüyorum. Bende bi beyin var ufffff. Az çalışırım ama hepinizden netlerim daha iyi. He bu arada belirtiyim egoist değilim ha"
Yazıyı uzun bulup okumayanlar için bir özet geçtim bu kıyağımı unutmayın -
Hocam bence herkesin bu adam egoist çıkarımı yapması bi' tesadüf değil. Gerçekten savunduğun gibi egoist değilsen biraz hitabet çalışman gerekebilir iyi forumlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erron Blakkk -- 22 Haziran 2016; 7:48:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu bir savunma degil cunku milletin siralamadan bana ne bana mı okuyacak ama benim dikkatimi çeken sey şu, herkes eğitim sisteminden yakınırken bu sistemin parçası olmamış yani çoğu kişinin ideallerine göre yani ilgi ve yeteneklerine göre bir insan bir yere yerleşiyor ve çoğu kişi de haklı olarak uzun zamandır uğraştıkları için sinir bozukluğuyla bunun yanlış olduğunu savunuyor. Bana kalırsa küçükken böyle ilgi ve yeteneklere göre ayrılmak şimdiki sınav sisteminden daha aklı başında bir iş. Bunu niye yazdım çünkü her fırsatta sisteme gömen insanların birden sen de bizim yolumuzdan gitmek zorundasın diye adamı oradan buradan aşağılaması komik geldi ama antipatinizi anlayabiliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nope93 -- 22 Haziran 2016; 9:59:59 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
İşte benim de sana söylemek istediğim tanıdığının söylediği tarzda bir şey aslında, yani bunların çoğunu ben de biliyorum ama benim de bilgim teoric kalıyor.
Fakat illa bilmek istersen,
Quick Sort
Heap Tree
Red Black Tree
Suffix Array
Suffix Tree
Üzerinde bilgim olduğunu üniversitede bunları kullandığımı söyleyebilirim, fakat proje geliştirirken biraz geri planda kaldığı gerçek. -
lan o kadar götünü yırtmışsın bi zahmet kazan amına koduğumun egoist ayıboğanı
Şu olayı bi kere daha belirtiyim. Tüm Türkiye'nin katılabildiği bir sınavda 1. oldum. Ve öyle şansa bir şey değildi 3 eleme sonucu gerçekleşti bu. Yani burda gelip herkes yapabilir demiycem çünkü az çok kafanızın basması bi fen lisesi anadolu lisesi seviyesinde olmanız gerekiyor. Zekayla alakalı cümleler ise şuydu hani zeki olduğumu düşünüyorum ama bu beni iyi yapan ya da insanlara "uff ben süperim" dememi sağlayan bir şey değil, çünkü doğuştan gelen bir şey. Yani bunu mütevazı bir şekilde olmak için belirttim, bunla gurur duymuyorum o kısım bana ait değil, demeye çalıştım. Yani inançlı biriyseniz Allah vergisi diye bakın, inançsızsanız denk gelmiş diye bakın falan ama birilerinden üstün bir özelliğim vardı doğduğumda. Ama bu en zekiyim falan demek de değil, benden çok ileride insanlar da vardır ama genel olarak kafam az çok basıyordu bir şeyler yapıyordum. Bu süreçler genel olarak 6. sınıfta bi özel okulun olimpiyat sınavına girip madalya almamla başladı. Yani devlet okulundaydım, kimse çalıştırmadı, kendim çalışmadım öyle aldım sadece. Alanlar da böyle alıyor zaten. Peki sınıfımdaki x değil de ben aldıysam bunun tek sebebi şans değildir. Ama bu beni cool yapan ya da süperim diye düşündürebilecek bir şey değil, aksine tamamen benden bağımsız olan bir olay.
-
Açıkçası dediğinizi yapıp kazanmış olmak nerde sorun çıkarıyor anlamıyorum. Yani "bi zahmet kazan" kısmı. Ben de öyle düşündüm bu kadar çalıştım rakiplerimi tanıyorum hepsinden iyiyim falan diye. Sonra da kazandım. Ama bu kadar küfür edip nefret duyulacak seviyeye ulaşmanız o kadar komik ve acınası ki
Hocam iyi güzel de herkese sordum neyi daha düzgün yazabilirdim diye, bir tane bile geri dönüş almadım. Bi o kadar kişi de tebrikler helal falan dedi o yüzden ben genel olarak insanlardaki bok atma isteği olarak gördüm. Ama cidden tavsiyeniz varsa dinlemek isterim
Anladım hocam teşekkür ederim. Bi kere 2 üst dönemden mezun olup üniversitede okuyan bir kişi bize gelip gençler size olimpiyat bilgisayar mühendisliğine çok fayda sağlar diyo olabilirler ama akedemik bir şey yapmıycaksanız bunları pek işinize yaramıyor demişti Cidden de öyle oluyor demek ki
Şu konunun ygs lys ile ne alakası var biri özet geçsin
Ygs uyduruk sınav rahat girmek çok önemli. Kendinizi kasmayın. Optikten bir soru ya çıkarsa diye özel dersler alıp kitap bitirmeyin. O kadar işsizseniz açın lys mat başlıyın ygs zamanı. Gibi şeyler
Tüm Türkiye nasıl girmiş arkadaş olimpiyatlar hele senin gibi bilgisiyar Olimpiyatı boş iş olduğu için kimse katilmamistir bile türkiyede 1 .y mis
Çok Zekiysen çalış dersine lys ile bilkent bilgisayara gir bakalım ygs kolay olduğu için Şansın yaver gitmiş geçen sene olsa yerlerde sürünürdun
katılan bir sürü kişi oluyor
tüm tükiye katılamıyor zaten sbs-teogda yüzde 10luk dilimde olmak gerekiyor
bütün okullarda çalıştırmıyor zaten olimpiyat ama çalıştıranlar da çok iyi okullar ve zeki öğrenciler
özel okullardan ( yamanlar, fatih, samanyolu ... gibi okullar çoğunlukta)
devlette iel afl iafl ifl ... gibi iyi okullar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tabii canım boş ülke böyle salak dolunca boş iş tabii anca sisteme sövün sonra aykırı biri çıkınca hebele hübele
Açtığı tüm konuları inceledim bu adamın. Hepsi şöyle ve türevinde:'İlköğretimde Olimpiyatlara katildim...ilkokulda kimse yardim etmedi ben devlet okulundadım ve başardım...aslında Ygs kolay sınav hic çalışmadım 5 saatte biyoloji bitirdim 14 net yaptım bir neti de fazla yapmışlar çünkü ben zekiyim onlar diğil!jfkgkhj...bakın fotoğrafımı da atıyorum ama tc bilgimi kapatmıyorum çünkü zeki olduğum için siz aptal güruhların arasında dikkat çekmek istemiyorum...bu arada Türkçeden 41 net yaptım niye 41 derseniz biliyorsunuz zaten çünkü çok zekiyim. Ama bu arada dilbilgim çok kötü, örnegin gelcez yazıyorum ama 41 net yaptım çünkü dikkat çekmek istemiyorum... bu arada olimpiyat demiş miydim? Dediysem bile önemli değil ben olimpiyatlara katildim. Sen öğle yemeğinde ne yediğini bilemezken ben java, C ve C+++ biliyorum. Bu arada belirtmem gerek boş zamanlarımda feysbuk heçkliyorum. Mark'la kanka olduk. Hatta bana 'kanka her değerinde açık buluyorsun çok zekisin ya uff diyo .ss' bu arada olimpiyata katıldım yani hani anladınız değil mi çünkü ben zekiyim kontrol ediyorum anladiniz mi diye uff.s.s'
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsaac Khalatnikov -- 22 Haziran 2016; 12:09:56 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X