Şimdi Ara

Boğaziçi'nde Mühendislik Okuyacağım LYS'ye Girmiyorum[YGS 6K] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
12
Favori
10.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, sıkıntı nerede biliyor musunuz?
    Sonuç olarak, karşınızda çok tasvip etmediğiniz biri olsa da, ki bence burada amaç o değil, sizlerin kendinize çıkarımlar yapmak yerine, onun size göre yaptığı yanlışları gün yüzüne çıkarma isteğiniz.
    Tamam isterseniz arkadaşımız buraya hava atmak için yazmış olsun, sizin burada bunu tartışmak yerine, onun ne kadar egoist, kendini beğenmiş olduğunu söylemek yerine, bunu görmezden gelip, ana konuya odaklanmanız gerekir. Malesef, ulusal statüdeki başka bir rahatsızlığımız da bu. Çamur atmak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakBrown -- 1 Haziran 2016; 17:40:53 >
  • bu seneki soruları görmüş biri olarak evet sınavdan 120 dakika sonra çıkmış biri olarak ve evet matematikten 40ladıktan sonra ve devam edeyim bu seneki sınav kolaydı o netleri yapmana şaşmadımda o sosyali nasıl yaptım harbi hele hele felsefeyi ben felsefeden doğru yapmadım sanırsam gerçi üzerimde üniversitede okumanın verdiği bir rahatlıkta var öylesine zaman geçirmek için girdiğim bi sınavdı sonuçta :D
  • Felsefeden negatif net aldım zaten, tarih 1 coğrafya da 2 yanlış sanırım

• Guzel kardesim cok tebrik ederim seni, kendim bilgisayar muhendisiyim ve emin ol aslinda muhendislik egitiminin nasil olmasi gerektigine bir kanit sunmussun. Su anki sistemimizdeki muhendisler yerine kendini daha lise yasinda bilgisayara adayan bir muhendisle karsilasacak insanlar, basarin tartisilacak bir sey degil. Umarim sagligin daimi olur su ulke bir hayirli evlat daha kazanir, bu uluslararasi sinav dediklerine dair calismalarinda kafana takilan herhangi bir sey olursa, bu programlama dili ve algortima vs. aklinda olsun yaninda olurum.

Kendine cok iyi bak, basarilar dilerim guzel kardesim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam kaggle da takildin mi hic ? Direk iş teklifi aliyorsun competitive yarismalarda.

• berkwinchester kullanıcısına yanıt
    Dostum bu yazını yeni okudum. Bu bilim fuarı projesi okullarda öylesine bir etkinlik olsun diye yapılan bir şeydir. Okullar bunu yaptıgı için ve tübitak ın adını duyurdugu için 5 bin tl civarı ödenek alırlar. Ben pertevniyal lisesi mezunuyum, orada bu fuar 2 senedir yapılıyor. ayrıca ben de 2 kere Ortaöğretim Proje yarışmasına katıldım. onun sayesinde verdiler bizim okula bu fuar şenliğini. Eğer oraya gelseydin bunları konusuyor olmazdın. Suan senin yazını okuyunca bu kadar cahilliğe pes diyorum artık.

Bir daha araştırmadan yorum yapma. Sen ve senin gibiler gerçekten bu ülkede b*k atmaktan başka bir şey bilmiyorsunuz.

Arkadaş hak etmiş ve kazanmış. Sen ise onun yanında neredeyse 0 sın. İlerde iş hayatında bu arkadaş gibilerine bakıp imreneceksin.

Rezil etme kendini.
  • DeepMind kullanıcısına yanıt
    Yok hocam zaten daha iş imkanım olmadığı için pek bakmadım öyle şeylere. Hackerrank var belki duymuşsunuzdur orda bi sınavda dünya geneli birinci olmuştum, japonyadan bi iş teklifi geldi maaşı falan da iyiydi baya ama adama 17 yaşındayım diyince takmadı bi daha Ama üniversitede falan bakarım hocam o siteye staj falan yapmayı düşününce teşekkür ederim. Duymamıştım siteyi de bakıcam içeriğine. Bu arada code-jam'i falan konuşmuştuk sizle bu seneki sınavda round 3'e (dünyada 500 kişi katılıyor) üniversiteler de dahil sadece ben geçtim söyliyim dedim :)
    Bu arada Üsküdar Amerikan Lisesi tarafından bi olimpiyat yarışması düzenlendi 1.lik ödülü de boğaziçi yaz okuluydu 2 haftalık. Normalde 2500₺ fiyatı. Bu iki hafta boğaziçinde olucam bugün başladım

EDIT: Round 3'e sadece ben geçtim dedim Türkiye'den yani. Anlaşılmıştır heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slovenya -- 21 Haziran 2016; 2:12:48 >

• Hocam benim babam bi meslek lisesinde müdür orda da yapılıyor bilim fuarı Yani ne kadar kıytırık bir etkinlik olduğunu biliyorum ama işte insanlarda tübitak ledli ekmek dolabı yapana ödül veren bi kurum algısı oluşuyor bi de biraz bok atmayı seven bi ülke olduğumuz için buraya varıyoruz sanırım. Sağlık olsun en azından sizin gibi halimizden anlayanlar çıkıyor

• prooof kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam şeyi sorabilirim size. Algoritma bilginiz hangi seviyede? Genel olarak bir bilgisayar mühendisi hangi seviyede algoritma bilgisine sahip oluyor. Nerdeyse hepsini biliyorum örnek verebilirsiniz o yüzden.

• slovenya S kullanıcısına yanıt
    Genel olarak bir bilgisayar mühendisi algoritmaları analiz edebilecek seviyede denebilir, algorizmaları yorumlayacak ve çalışma mekanizmasını anlayabilecek. Süre analizini yapabilecek, Big O notation vs notasyonlara hakimiyeti olacak bir eğitim alırsın.

Ama algoritma üretmek tam bizim işimiz olmuyor bildiğin üzere, algoritmaların hepsini bilmeni söylemene gerek yoktu, bu bir ölçüt değil :)
  • Helal olsun kardeşim. Arkadaşlar seni kıskanmis galiba. Özellikle tm deki adamlar seni yönetecek gibi yorumları çok saçma buldum ne diyim bilim adamlarının çok mu sosyal yaşantısı vardı? Başarı birini mi yönetmek? Çalışınca asistan oluyorsun çalışmayınca mi sosyal oluyorsun? Yani saçma sapan şeyler madem ego bu kadar cok kimseye cevap vermek ya da öylesine cevaplar verirdi arkadaş. Siz hala ygs lys Sıralamalarina bakın. Bu arada çoğu bilim adamının yaşantısı çalışmaktan ibaret. Ne zorluklar çektiler ama onların düşüncesi insanlığa yardimci olabilmek, mükemmel yapabilmek bir seyleri. Umarım herkes huzurlu olacağı işi yapar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi will-graham -- 21 Haziran 2016; 11:36:42 >
  • Kardeş bilgisayar olimpiyatlarındaki başarı için tebrik ederim ama konuyu ygs için açmışsın çok da bir şey yapmamışsın. Sıralamanı göremiyorum ama o fen neti seni gerilere itmiştir. Asıl belirleyici oydu çünkü. 3 netle arkadaşla arama 20 bin kişi girdi. Ben senin kadar gaza gelip çalışmadım netlerimiz aynı. Matematiğin daha iyi de o kadar da yap bi zahmet. Bu sınav çok kolaydı o kadar rahatsan daha iyi beklerdim pek bir başarı değil yani. Zaten istediğin yere giriyormuşsun kasmaya gerek yok. Bir de hep olimpiyatlara mı hazırlandın ortaokulda ygs çözüyorsan daha iyi liseye gidebilirdin ailen mi göndermedi? kendin tatile çıktığına göre karışmazlardı herhalde. sbs o kadar kolayken ygs de o kadar kolayken rahatlıktan kazandım demek için daha fazla net yapman gerekiyor kısaca.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakınız efenim kıskanma diyenler oluyor da sanırım konuya ilk yorumum, ygs sonrasında da okumuştum ama yazmamıştım diye hatırlıyorum, görünce tekrar yazayım dedim.

Çok güzel bir yerlere gidiyorsun bir şeyler başarıyorsun ama arada sürekli övgüler var.

Ben de bilmem kaç tane olimpiyata katıldım şimdiye kadar, hatta dünya çapında felsefe dalında 1. olmuş bir arkadaşla karşılaşmıştık, kendileri övünmüyorlardı başarılarıyla.

Bir insan gerçekten takdir edilmek istiyorsa güzel kardeşim bırak sen kendini bize övme, biz okuyalım tebrikler ne adammış diyelim biz övelim.

Yoksa sabahtan akşama oturup kendimizi övebiliriz mani yok buna ama dediğimiz olaya ALÇAKGÖNÜLLÜLÜK deniyor ki sen başından beri bunu yapmayarak sana "sosyal zekası düşük" diyen arkadaşları doğrular tavırlar sergilemişsin.

Yolun açık olsun

• prooof kullanıcısına yanıt
    Hocam ölçüt demedim zaten algoritma bilgisi seviyenizi sordum. Yani sonuçta bilgisayar olimpiyatı işte algoritmalar ve problem çözme üzerine kurulu. Bilgisayar mühendisliğinde ise çok daha fazla şey var. Peki algoritma bilgisi ya da gereksinimi ne kadar oluor? Bildiğimi de rahatlıkla söyleyebilesiniz isimlerini diye söyledim. Süre analizi ve O notasyonu dediğimiz zaten çok temel bir şey algoritmalara göre. En basit olanınu kullanırken bile bilmek gerekiyor complexity analysis. Şunu merak ettim ben algoritma-data structure bilginiz ne seviyede?
    Mesela şöyle sıralı olucak şekilde bi kaç örnek versem hangilerini biliyorsunuz?
    Quick Sort
    Heap Tree
    Red Black Tree
    Segment Tree
    RMQ
    KMP
    LCA
    Suffix Array
    Suffix Tree
    Aho-Carosick
    Heavy-Light
    Treap
    Divide And Conquer Optimizaiton
    Splay Tree
    Dynamic Connectivity

Bizim işimiz teorikte olduğu için böyle şeyleri biliyoruz hocam ama yani gerçek bir proje geliştirirken çok da önemi olan şeyler değiller o yüzden büyük ihtimalle bunların hepsi öğretilmiyordur. Onu merak ettim. Yani bilgisayar mühendisliği okuyan çok fazla tanıdığım var ama bilgisayar mühendisi olan bir kişiyle konuştum sanırım ciddi olarak o da Facebook'ta Google'da Yahoo'da Microsoft'ta çalışmış biri olmasına rağmen çoğu algoritmayı biliyordu ancak kullanmamız gerekmiyor diyordu. Yani mesela yukarıda saydıklarımın çoğunu o anlattı bize tübitak kamplarında ama anlatırken "ben bunları 2-3 yıldır kodlamadım yaz deseniz yazamam diyordu". Bunları bilme sebebi olarak da üniversitede ACM-ICPC'ye çalıştığını söylüyordu yoksa okulda öğrenmedik diyordu.

• will-graham W kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Ya açıkçası ben kendimi öven bir şey yazdığımı düşünmemiştim sadece bilgi verdim. Yani hiçbir cümlenin sonunda "bakın uff ne kadar coolum yaaaa" gibi bir şey yoktu neden öyle bi anlam çıktı çözemedim.

• Ebryc E kullanıcısına yanıt
    Hocam ygs'de çoğu tanıdığım benden iyi yaptı zaten kendime göre bir başarı olarak görmüyorum. Ama 6K'dan daha kötü yapanlar da varken bu forumda bunu başarısızlıkla suçlamanız üzücü oluyor. Normalde 110 seviyesinde yapıyordum zaten 10 deneme falan çözdüm toplam sınavda 130 civarı yaptım. Anlatmak istediğim bu. Sınavda düşmek yerine netim arttı. SBS OYP'm 490 hocam. Özel bir fen lisesinde burslu okuyordum son sene Tübitak'la alakalı bir sorundan dolayı evime yakın olan bir devlet okuluna geçtim. Tübitak milli takım 2 devletli 2 de özel okulludan oluşucak dedi, devlet okulunda bu işle uğraşan pek adam yok onların da seviyesini biliyorum devlete geçiyim risk almadan dedim. Ama sonra sınavı ayırmadılar. Direk ilk 4'ü aldılar. YGS'm iyi demek için daha fazla net yapmam gerekiyor zaten YGS'm iyi demedim ancak sorun şu ki burda netin hiçbir önemi yok. Sıralamaya bakıyorum 6K seviyesinde değilken 6K yaptım. Sınavda herkes stresliyken ben rahattım ve sınavım da iyi geçti bu rahatlığa bağlı olarak.

• JequeL J kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkçası cidden övgü yok egoist bir durum yok. Yani insanlardan böyle tepki almak üzdü beni açıkçası. Burayı insanların birbiriyle tartıştığı bir yer yerine bir topluluk gibi düşünüyordum. Yazarken daha mütevazi olmak için napabilirdim bir iki örnek verebilirseniz düzenliyim yazıyı?

• slovenya S kullanıcısına yanıt
    lys ye girdiniz mi :) nasıl geçti
    ibo ne zaman ( uluslararası bilgisayar ibo muydu )
    başarılar

• alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Mat'a girdim hocam ama çalışmadım.
    40'a 25 gibi bekliyorum.
    IOI hocam bizimki International Olympiad of Informatics, Biyoloji'ninki IBO belki ordan aklınızda kalmış olabilir.
    12-19 Ağustos arasıji olucak hocam vize alabilirsek Rusya'dan

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.