Şimdi Ara

Boğaziçi Üniversitesi DİL'den TM'ye Yatay Geçiş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diyelim ki ben Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim'e girdim ayrıca eşit ağırlıktan da İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümüne girebiliyordum. BOUN'da ilk senemin sonunda Boğaziçi İktisat'a geçiş yapabiliyor muyum ? Ben alttakinden onu anladım çünkü;

"MADDE 6 – (1) Üniversitenin aynı düzeyde fakat farklı merkezi yerleştirme puan türü ile öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, adayın merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması gerekir. "

dhbr.co
    Error Page - Boğaziçi Üniversitesi
    http://dhbr.co/bs6c

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyuna dair herşey -- 14 Nisan 2019; 19:34:2 >

• Merkezi yatay geçiş senin puanın neyse o puanla yeten yerlere girebilirsin demek. Kötü anlattım o yüzden şöyle anlatayım. Eşit ağırlık puanın 300 diyelim. 300 puan ve daha aşağısı yerlere şartsız koşulsuz geçebilirsin. Paşalar gibi gidersin geçmek istediğin okula ben geldim kaydımı yapın dersin yaparlar ( sene sonu açılıyor genelde merkezi yatay geçişler ) . Öyle puanın 250 ama diğer yerlerde yetiyor diye Boğaziçi’nde bir bölüm okuyamazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teyfik Sikret

Merkezi yatay geçiş senin puanın neyse o puanla yeten yerlere girebilirsin demek. Kötü anlattım o yüzden şöyle anlatayım. Eşit ağırlık puanın 300 diyelim. 300 puan ve daha aşağısı yerlere şartsız koşulsuz geçebilirsin. Paşalar gibi gidersin geçmek istediğin okula ben geldim kaydımı yapın dersin yaparlar ( sene sonu açılıyor genelde merkezi yatay geçişler ) . Öyle puanın 250 ama diğer yerlerde yetiyor diye Boğaziçi’nde bir bölüm okuyamazsın.
    peki ortalama ile geçme nasıl işliyor ?
  • oyuna dair herşey O kullanıcısına yanıt
    Okullara göre değişiyor. Genelde 2.50-3 üstü isterler. Puanın düşükse 4 ortalama bile yapsan şansın diğerlerine göre daha düşük. Kesin olmaz demiyorum sadece düşük diyorum. Tabi bu bahsettiğim olay top okullar için geçerli. Top okullara gitmeyeceksen puanın da düşükse 3 üstü ortalama isteyen bir okula 3.05 ortalama ile bile girebilirsin. Not ortalamanın belli bir yüzdesi ve üniversite sınavının belli bir yüzdesine göre hesaplanıyor. Yabancı dilde eğitim veren bir okul ise bir de muafiyet sınavına geçiyorsun. Yani 500 puan al 4 ortalaman olsun İngilizce olan bir okula gideceksen muafiyeti geçemediğin için bile seni almıyorlar.

• hocam açıkçası benim hedefim kariyer sahibi olmak, mühendis olmak vb. değil bu yüzden eğer üniversiteye gideceksem de amacım etrafımı olabildiğince kaliteli ve donanımlı insanlarla doldurmak. o yüzden dilden de olsa Boğaziçi düşünüyorum.
    sonuç olarak Boğaziçi çeviribilim'e girdikten sonra ilk sene ortalama kasarım yine de şansımı denerim.

Yardımlarınız için teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MEZUN MF DEN TM YE GEÇİS
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.