Merhaba arkadaşlar,Anadolu Teknik Lisesi Elektrik Elektronik bölümünde okuyorum.Bugun matematik öğretmenimiz sayısal yeteneğiniz yoksa bu liseyi bitiremezsiniz dedi.Benimde Sözelim çok iyi(Tarih,İngilizce,Türkçe) ama sayısalım kötü.Sizce ne yapayım ? Lise 2 ye geçerken düz liseye mi geçeyim yoksa aynı lisede devam mı edeyim ? (Eğer ATL'de okursam bir tanıdığımın yanında staj yapacağım ve yanında çalışacağım.)
meslek lisesi o kadarda kasma çok çok iyi olmasına gerek yok matematiğinin ama mantığı bilmen gerekiyor yani sebeb sonuc ilişkisi iyi kurman gerekiyor derslerde . . .
Hocan abartmış.Meslek lisesi bu , sayısal yeteneğe çok gerek yok , sanki anadolu lisesi seviyesinde sınav yapıyorlar.Az çalışırsan rahat rahat geçersin.Düz liseye gitsen össde iyi bişey yapamazsın daha meslek lisesi sayısalına zor diyorsan , belli sayısala kafan basmıyor sözelci yani ezbercisin.O yüzden hayatta düz liseye geçme yaşamının en büyük hatası olur.Teknik lisene devam et , sandıgın gibi sayısal zekaya falan gerek yok bitirmek için , şapşal hocan abartmış.Teknik oku en azından ileride iş sahibi olursun , düz okursan aç kalırsın söyleyeyim.Bi sorun varsa pm at her türlü.
ben meslek lisesi mezunuyum.elektrik bölümü.dersler evet ssayısal ve matematiğe dayanıyor ama derslerden lisede bir şekilde geçebiliyorsun.önemli olan meslek edinme.işini sevip yaparsan düzgün tondavida ,pense tutarsan bu işi kıvırırsın.
quote:
Orijinalden alıntı: Dark1n
Hocan abartmış.Meslek lisesi bu , sayısal yeteneğe çok gerek yok , sanki anadolu lisesi seviyesinde sınav yapıyorlar.Az çalışırsan rahat rahat geçersin.Düz liseye gitsen össde iyi bişey yapamazsın daha meslek lisesi sayısalına zor diyorsan , belli sayısala kafan basmıyor sözelci yani ezbercisin.O yüzden hayatta düz liseye geçme yaşamının en büyük hatası olur.Teknik lisene devam et , sandıgın gibi sayısal zekaya falan gerek yok bitirmek için , şapşal hocan abartmış.Teknik oku en azından ileride iş sahibi olursun , düz okursan aç kalırsın söyleyeyim.Bi sorun varsa pm at her türlü.
Adam anadolu teknik diyor sen hala anadolu seviyesinde değil diyorsun. Yahu okumasam anlarımda Anadolu Teknikte her türlü zorlama yapılabilir. Meslekte adam matematik bile görmüyor.
Bu arada kasacaklarını sanmıyorum, illaki biter okul.
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.Konuyu ailemlede konuştum.ATL'ye devam edeceğim.
Sizden çok çok matematik yeteneği istiyorsa hocanız gitsin düz liseye.
Dip not: Bende Endüstri Meslek Lisesi Elektronik bölümü mezunuyum.
quote:
Orijinalden alıntı: Cyrodiil
Merhaba arkadaşlar,Anadolu Teknik Lisesi Elektrik Elektronik bölümünde okuyorum.Bugun matematik öğretmenimiz sayısal yeteneğiniz yoksa bu liseyi bitiremezsiniz dedi.Benimde Sözelim çok iyi(Tarih,İngilizce,Türkçe) ama sayısalım kötü.Sizce ne yapayım ? Lise 2 ye geçerken düz liseye mi geçeyim yoksa aynı lisede devam mı edeyim ? (Eğer ATL'de okursam bir tanıdığımın yanında staj yapacağım ve yanında çalışacağım.)
Klasik öğretmen işte. Korkutacak aklı sıra. Çalışırsan herşeyi yapabilirsin. Ayrıca 9. sınıfta bölüm yok diye biliyordum ben ?
bende meslek lisesi mezunuyum yan gelip yatıyorduk ne ders ne atölye arada sırada amelelik felan yapıyoduk öyle bitirdik 3 seneyi sonra ne oldu öss iyi çalıştık sıkı çalıştık veteriner hekimliği kazandık okuduk okuduk mezun olduk şimdi çook rahatım sana tavsiyem sık dişini takma matematiği kafana bitir liseyi farklı bölümlere yönel ayrıca ingilizcen iyi ise hiç bırakma peşini millet şuanda ingilizce bilen adam arıyor .
Yanlış düşünüyorsun. En başta nasıl bir hayat buna karar ver. Sen nasıl mutlu olabilirsin veya nasıl bir işte çalışsan sen daha iyi bir hayat sürersin geleceğini düşün önce. Sonra ona karar verirsen zaten nerde, nasıl okuman gerektiğine kolayca karar verebilirsin.
Lisede ki öğrencilerin bölüm seçmelerinde ki en büyük hata budur. Benim sayısalım iyi sayısal bölüme gideyim, benim sözelim iyi sözele gideyim vb vb vb..!
Önemli olan şu, ben ne olmak istiyorum bu birinci soru. Bunu cevaplayınca zaten oraya giden birçok yol bulamazsın sadece bir yol bulursun ve o yola gidersin.
quote:
Orijinalden alıntı: Ruoja
bende meslek lisesi mezunuyum yan gelip yatıyorduk ne ders ne atölye arada sırada amelelik felan yapıyoduk öyle bitirdik 3 seneyi sonra ne oldu öss iyi çalıştık sıkı çalıştık veteriner hekimliği kazandık okuduk okuduk mezun olduk şimdi çook rahatım sana tavsiyem sık dişini takma matematiği kafana bitir liseyi farklı bölümlere yönel ayrıca ingilizcen iyi ise hiç bırakma peşini millet şuanda ingilizce bilen adam arıyor .
Hocam sana %100 katılıyorum, staj gördügüm yerde, bir salona denk geldim, ve toplantı vardı, biraz izleyim dedim, baktım ki ingizlice sunum yapılıyor, herşey ingilizce. sonra şefle görüştüm, dediki ingilizcen gayet iyiyise, ve yüksek okul olarak gelirsen, mükemmel para alırsın ve bi okadarda kariyerin olur, dedi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme