Şimdi Ara

BOR POWER İLE İLGİLİ ŞİKAYET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
2
Favori
4.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben Burdur' dan Murat CAN Ben Geçen yıl 2001 model 38 bin km deki Toyota Corolla aracıma yağcımın ısrarı ile nnt bor power koydurdum. aracımın yağını sonraki 5 binde yeniledim buraya kadar sorun yoktu ikinci yağ değişiminden sonra aracımdan vızıltı şeklinde ses gelmeye başladı. Yerel sanayiden 3 farklı ustaya gösterdim yağ filtresinin değişmesi gerektiğini söylediler. Bununla yetinmeyip Antalya Toyota Bakırcılar servisini aradım. Onlarda aracın servise gelip kontrol edilmesi gerektiğini söylediler ve haftasonu için randevü verdiler. Bu arada aracımla işime giderken birden yağ lambası yandı,farkettiğim anda kenara çekmek için hamle yaptığımda lamba söndü. Sonra yola devam ettim sonra tekrar yandı ve ben işyerime gelmiştim. Tekrar servisi aradım. Aracı çekiciyle servise gönderdim. Servisten gelen rapor felaketti Aracamın motor alt bloğunun sökülmesi gerektiği söylendi. Buna inanamadım Yağla birlikte katkı maddesi kullandığımı(Bor Power) söyledim. Neyse çaresizlik içinde alt bloğun sökülmesini kabul ettim. Kısacası arkadaşlar sonuç olarak kullandığım katkı maddesi motor içinde bir film tabakası oluşturmuş ve bu tabaka zamanla yağ içine karışarak yağ süzgecini tıkamış ve tıkanan yağ süzgeci görevini sağlıklı yapamayınca Toyotada motor gömleği olmadığı için pistonlar direk gövdeye çalışıyormuş bu sebeble motor alt bloğuna zarar vermiş. Ben alt blok değişimi dahil 7 bin Tl masraf yaptım. Bu durum karşısında servis raporu, rektefiyeci raporu,fotoğraflar ve tıkanan yağ süzgeci ile nnt bor power yetkililerine başvurdum. Bana blok üzerinden yağ örneği,raporlar, fotoğraflar ve tıkanan yağ süzgecini göndermemi bunların kendilerince incelenip üniversitede tahlilini yaptıracakların söylediler. Kargoyla gönderdim. Bir ay sonra tekrar görüştüğümüzde fabrika müdürlerinin istifa ettiğini ve benim gönderdiğim 1. derecedeki delillerimin kendisiyle birlikte kaybolduğunu söylediler. Çok uzun uğraşlar sonucu patronlarıyla görüşebildim. Bana Şubat 2013 de genel değerlendirme toplantısı yapacaklarını ve benim durumumu burada görüşüp yardımcı olacağını söyledi. Bende patronun sözüne itibar ederek beklemeye başladım. O gün bugündür ses yok, telefonlarıma cevap vermiyor,Aylardır sekreteriyle görüşüyoruz fakat patrona hala ulaşamadık. Böyle ürünün arkasında durmayan bütün delilleriyle başvurduğum halde yardımcı olmayan nnt bor power yönetimini patronları Cumhur Anıl AKIN' ı esefle kınıyor ve hakkımı helal etmiyorum. Siz siz olun aracınıza katkı maddesi koymayın. Saygılarımla…

• Motor silk kullanmış ama sorun yaşamamış ve fayda da görmemiş olmakla birlikte bilgilerine güvendiğim teknik insanlardan bu katkıların uzun vadede zarar verebileceğini öğrenip ikna olduktan beridir kullanmıyorum ve asla önermiyorum. Bu görüşte olmakla birlikte "bakın gördünüz mü zararlı işte " diyerek sizin mesajınıza katılmadan önce eğer elinizde varsa servisin orijinal raporunun taramasını yada fotograf makinesi ile çekilmiş bir resmini de okunacak şekilde mesajınıza ek yayınlamanız daha doğru olur düşüncesindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 28 Haziran 2013; 14:33:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun.Çevremdeki hiçkimseye tavsiye etmiyordum ve devam edeceğim.Haksız değilmişim.Geçmiş olsun.Ayrıca kanıtlarsanız daha iyi bir konu olabilir.
  • Bende Total'den aldığım 444 motor yağ katkısını kullanıyordum.Orjinal ve üzerinde orjinal bandrollü.Bu olanlardan sonra kullanmayı tekrar düşüneyim
  • katkılardan gerçekten işe yarar olsalar idi (sadece psikolojik olarak iyi) onca petrol şirketi onca yağ şirketi onca araba şirketi bunu çoktan yapardı zaten alemin akıllılarına para tuzağı bence
    arabanızada gerçekten çok yazık olmuş çok çok geçmiş olsun işin peşini bırakmayın her türlü hakkınızı arayın uğraşmıycam demeyin
  • ben defalarca kullandım çok memnun kaldım.saygılar.
  • geçmiş olsun, hata değil hatalar yapmışsınız,
    katkı maddelerini 100bin üstü motorlarda kullanın diye bir söz duymadınız zannedersem çevrenizde, yeni motorlarda faydadan çok zarar verebilir
    2.si ,neden orjinal belgeleri adamlara gönderirsinizki, en azından fotokopisini alaydınız ya da fotokopisini göndereydiniz, patronla görüştüğünüzde,telefonunuz destekliyorsa ses kaydı yapın
    tüketici hakem heyetinin bir üst kuruluna gönderin 7binlik faturanızı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Forumda konusu açıldığında "kesinlikle kullanmayın" dediğimde bir sürü eleştiri almıştım.
  • *President* kullanıcısına yanıt
    Aynen. Resmen para tuzağı. İnsanları çok güzel kandırıyorlar. Kompresyon ölçümü yapmadan insanlar çok yararı var ses kesildi falan diyorlar. Teknik olarak inceleme yapmadan acaba nası bu kanıya varıp önerebiliyorlar şaşıyorum.
    Tam sentetik kaliteli yağ kullandığınız sürece hiç bir katkı maddesine ihtiyaç yoktur. Paranızı, motorunuzu kaptırmayın.
  • arge için milyar dolar harcayan mobil ve castrol bu katkıları icat edemedi öylemi...
    ne gerek var bu tip katkıları kullanmaya anlamıyorum...
    yahu zaten aldığın motor yağının içinde temizlik için deterjanına kadar tüm katkılar var...
    ne diye kimyasal bir maddeye başka bir madde ekleyip yapısını bozarsınız anlamıyorum...
    otomobil firmaları ve yağ firmaları kesinlikle önermiyor, ama hala faydalı diyen forum üyeleri var...ilginç ve düşündürücü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 29 Haziran 2013; 2:32:28 >
  • bunu öğrendiğim iyi oldu,bu arada şu enjektör temizleyici benzin katkı maddelerini de hiç önermiyorum, sattığım astra h 1.6 benzinli aracıma würth ün enjector cleaner ını kattıktan sonra 4-5 değişik arıza verdi, 2-3 depo dan sonra arızalar düzeldiydi, en azından würth katkı koymayın, ayrıca dizel için olanlarından bir tanıdık kullanmış epey bir arıza çıkardıydı ama würth arkadaşın tamir masraflarını ödedi o ayrı
  • motora bırakın faydayı zarardan başka bir şey vermeyen bu maddeyi millete kakaladıkları için helal olsun, tebrikler.
  • Zaten reklamlardaki gibi olsa bütün otomotiv üreticileri bor kullanırdı

Mesela videoda bor'dan sonra boşaltıyorlar motor çalışmaya devam ediyor düşünün nasıl bir madde ki yapıştığı yerde öylece kalıyor
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Sayın mahmut716 kardeşim adamladır ilgileneceğine kanaat getirip belgelerimi gönderdim Sen düşünebiliyormusun milyon dolarlık yatırım yaptığını işte arge faaliyetleri için üs kurduklarını ve üssün açılışını bakanlara yaptırdıklarını ifşa ve ilan eden bunları sitelerinde yayınlayan ve durumun tespiti için bendene gerekli belgeleri isteyen insanlara güvenmek suç mu ? On dan sonra ben eğer ilgilenmeyecekseniz mahkeme başvurayım dedğimde buna gerek olmadığını 1 milyon dolarlık sigorta anlaşmamış var gerekirse ordan zararınız karşılanır diyen insanlara gerekli belgelerin aslını gönderdim evet size katılıyorum belgelir asıllarını göndermek bir hata. Ve bu hatanın kaynağı insanlara güvenmek Şimdi mahkemeye başvurmak istesem geçen gün Toyota Antalya bayisini aradım ve benim motor bloğunun hurdaya gittiğini öğrendim. Esas ana delilim de yok artık. ses kayıtlarına gelince onları mahkeme kararıyla GSM şirketinden alınabilir o konuda sıkıntı yok ama mahkemelerimizin durumu da ortada kaç yıl sürer ve sonucu ne olur kestirmek zor. Ama benim temelde inancım gereği eğer o şahsiyetsizlerden bir alacağım varsa bu dünyada olmazsa mahkemeyi Kübrada mutlaka alırız o konu da müsterihiz. Ben sadece bu sitede ilğili arkadaşların bilgisi olsun diye yazdım. Sizinde ilginize teşekkür eder selam ederim. Murat CAN 0.533.4562013 burdur

• Aracımın bon power dan dolayı hasar gören parçaların fotoğraflarını buradan yüklemeyi beceremedim galiba yoksa dosyalar mı büyük geliyor anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: baybora015

Sayın mahmut716 kardeşim adamladır ilgileneceğine kanaat getirip belgelerimi gönderdim Sen düşünebiliyormusun milyon dolarlık yatırım yaptığını işte arge faaliyetleri için üs kurduklarını ve üssün açılışını bakanlara yaptırdıklarını ifşa ve ilan eden bunları sitelerinde yayınlayan ve durumun tespiti için bendene gerekli belgeleri isteyen insanlara güvenmek suç mu ? On dan sonra ben eğer ilgilenmeyecekseniz mahkeme başvurayım dedğimde buna gerek olmadığını 1 milyon dolarlık sigorta anlaşmamış var gerekirse ordan zararınız karşılanır diyen insanlara gerekli belgelerin aslını gönderdim evet size katılıyorum belgelir asıllarını göndermek bir hata. Ve bu hatanın kaynağı insanlara güvenmek Şimdi mahkemeye başvurmak istesem geçen gün Toyota Antalya bayisini aradım ve benim motor bloğunun hurdaya gittiğini öğrendim. Esas ana delilim de yok artık. ses kayıtlarına gelince onları mahkeme kararıyla GSM şirketinden alınabilir o konuda sıkıntı yok ama mahkemelerimizin durumu da ortada kaç yıl sürer ve sonucu ne olur kestirmek zor. Ama benim temelde inancım gereği eğer o şahsiyetsizlerden bir alacağım varsa bu dünyada olmazsa mahkemeyi Kübrada mutlaka alırız o konu da müsterihiz. Ben sadece bu sitede ilğili arkadaşların bilgisi olsun diye yazdım. Sizinde ilginize teşekkür eder selam ederim. Murat CAN 0.533.4562013 burdur

hocam ,ses kayıtları olmazki her telefonun telefonlar dinlenir ama kayıt için mahkeme kararı gereklidir, belki mailler kaydediliyordur ama sesler değil
    motor bloğu neden hurdaya gitti ki, şimdi mahkeme bilirkişi gönderecek, neye bakacak adam? resmen karşı firma lehine olmuş sizin durum, bütün deliller ortadan kaldırılmış yoksa motorcu ustaya el altından bağış! mı yapıldı

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    SES KAYITLARINDAN KASTIM KONUŞMALARIN DÖKÜMÜNÜN MAHKEME KARARIYLA İSTENEBİLECEĞİNİ SÖYLÜYORUM AMA 1 NUMARALI DELİLİM ARTIK HURDA OLDU ASLINDA TEMBİH ETMİŞTİM SERVİSE AMA .BÖYLE OLACAĞINI KESTİREBİLSEYDİM BLOĞU ALIR EVİME GETİRİRDİM. KEŞKELERLE OLMUYOR BİLİYOSUN.
  • Ayak direyecekler tabi yoksa herkes sıraya girecek ben sizin yüzünüzden zarar gördüm karşılayın diye. Ben dsmartın kendi ses kayıt sistemi sayesinde 3 aylık faturalarını ödemekten kurtuldum ama eğer gsm operatörleri bu kayıtları bu kadar uzun süreli kaydedecek kadar kapasiteli sistemlere sahip iseler yuh derim.

Madem madursunuz ve haklısınız bence çeşitli platformlarda ürünlerinin size verdiği zararı detaylı açıklayan yazılar yayınlayın. Firmadan da madem gereğini yapmayacaksınız belgelerimi geri alma talebinde bulunun. acaba ne yapacaklar. Konuşurken tehdit eder gibi değil düzgün bir üslüp ile ürünlerinin verdiği zararı her fırsat ve uygun ortamda anlatacağınızı en azından insanların nasıl bir firmanın ürününü aldıklarını bilmelerini sağlayacağınızı belirtin.

Ben şahsen bu firmaların ne milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ne de bu ürünü bu kadar pahalıya satmalarına sebep olacak arge maliyeti üstlendiklerini sanmıyorum. O nedenle de 50-60 TL bu ürünlere vermek yerine aracımın yağını alabilecem en uygun ve kaliteli tam sentetik yağlarla km dolmasını beklemeden değiştiriyorum. aracım 225.000 km yi devirdi ve yaptığım kompresyon testini eksik (hava alması için gaza tam basmadığımız halde) yapmamıza rağmen başarıyla geçti.

Bence asıl sorun milleti psikolojik sınır olan 100.000 km deki motor ölmüştür ya da elinizde ölür diyerek kandıran ve bu değerleri milletin kafasına sokan insanlardır. Yine aynı kişiler 10-20 yaşındaki artık çürümüş aracın kaportasındaki kötü bölümleri değiştirmek yerine elli kere macunlayıp boyayarak bunun daha iyi olduğunu bu millete kabul ettirdiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Ayak direyecekler tabi yoksa herkes sıraya girecek ben sizin yüzünüzden zarar gördüm karşılayın diye. Ben dsmartın kendi ses kayıt sistemi sayesinde 3 aylık faturalarını ödemekten kurtuldum ama eğer gsm operatörleri bu kayıtları bu kadar uzun süreli kaydedecek kadar kapasiteli sistemlere sahip iseler yuh derim.

Madem madursunuz ve haklısınız bence çeşitli platformlarda ürünlerinin size verdiği zararı detaylı açıklayan yazılar yayınlayın. Firmadan da madem gereğini yapmayacaksınız belgelerimi geri alma talebinde bulunun. acaba ne yapacaklar. Konuşurken tehdit eder gibi değil düzgün bir üslüp ile ürünlerinin verdiği zararı her fırsat ve uygun ortamda anlatacağınızı en azından insanların nasıl bir firmanın ürününü aldıklarını bilmelerini sağlayacağınızı belirtin.

Ben şahsen bu firmaların ne milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ne de bu ürünü bu kadar pahalıya satmalarına sebep olacak arge maliyeti üstlendiklerini sanmıyorum. O nedenle de 50-60 TL bu ürünlere vermek yerine aracımın yağını alabilecem en uygun ve kaliteli tam sentetik yağlarla km dolmasını beklemeden değiştiriyorum. aracım 225.000 km yi devirdi ve yaptığım kompresyon testini eksik (hava alması için gaza tam basmadığımız halde) yapmamıza rağmen başarıyla geçti.

Bence asıl sorun milleti psikolojik sınır olan 100.000 km deki motor ölmüştür ya da elinizde ölür diyerek kandıran ve bu değerleri milletin kafasına sokan insanlardır. Yine aynı kişiler 10-20 yaşındaki artık çürümüş aracın kaportasındaki kötü bölümleri değiştirmek yerine elli kere macunlayıp boyayarak bunun daha iyi olduğunu bu millete kabul ettirdiler.

sözünü ettiğiniz çoğu şeyi galericiler bu milletin kafasına soktu.Nerden fiyat kıracaklarını bilmeyen galericiler böyle şeylere yöneldi.Millet yamalı elbise geziyor ama tavandaki güneş yanığını boyatmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirited -- 2 Temmuz 2013; 12:14:44 >

• Geçmiş olsun. miktar iyi niyet çerçevesine bırakılmayacak bir miktar tavsiyem bir avukatla görüşmeniz.

*evraklar/raporlar servisten alınmış, bir kopyası mutlaka kendilerinde vardır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.